Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(varla @ 2007 02 28, 15:05)
Anyta mane gazdina simtais ligu, kuriu jis parsines is karto is darzelio, mama gedina, kam taip ilgai toki dideli maitinu, o gydytoja pediatre gasdina, kad vaiko dantys nuo naktinio pieno gerimo bus juodi  blink.gif , pasakykit mamos, ar gi taip tikrai buna  g.gif 

jei tik pati gerai jautiesi , tai ir maitink, nesukdama sau galvos. Dėl dantų- dantys per naktį nesugenda, be to nėra moksliškai įrodyta, kad nuo maitinimo motinos pienu jie gestų greičiau nei nemaitinamam. Dantukai genda dažniausiai nuo naktinio girdymo saldžiu gėrimu. Dantukus retkarčiais apžiūrėk pakėlus lūpytę į viršų, apžiūrėk juos prie pat dantenų ar ten neatsiranda tokia balkšva apnaša, kuri palaipsniui tamsėja. Ta apnaša rodo prasidedančią dantų demineralizaciją. Tada jau reikia labai ruopščiai dantukus prižiūrėti. Sėkmės maitinant 4u.gif
Atsakyti
Mums panaši problemytė
Greit metukų sulauksim, nuo rugsėjo planuoju į darbą grįžti, tai galvoju būtų pats laikas su MP baigti. Bet kažkaip sunkiai mums....Tiek bemaitinu jau, tik prieš miegą - 2 k. dieną, vakąre einant miegoti ir ryte pora kartų. išmiega naktį nuo 10 val iki ryto maždaug 6, tada vėl miega ir dar 7 ar 8 nori MP. Galvoju pradzioj atpratinsiu dieną, bet kavalierius neima buteliuko Sviedžia į šoną toliausiai. Pripirkau visokių puodukų spec. , bet gerk mamyt jei nori pati
Nieks jam netinka. Košės pavalgo, o gert nieko... Kartais iš paprasto puoduko kokį gurkšnį vandeniuko ar sulčių saldesnių.
Tokios mūsų problemos, dieną niekur išeit negaliu, nes niekas jo užmigdyt negali. Na, dar parėkęs gal ir užmigtų, bet atrodo kaip vaiką be skysčių laikysi tokiom šiltom dienom. Gal turit ka patart?????
Su panom tokių problemų neturėjau, nes trumpai temaitinau pati ir jos greit su buteliuku susidraugavo.

Atsakyti
QUOTE(varla @ 2007 02 28, 15:05)
Anyta mane gazdina simtais ligu, kuriu jis parsines is karto is darzelio, mama gedina, kam taip ilgai toki dideli maitinu, o gydytoja pediatre gasdina, kad vaiko dantys nuo naktinio pieno gerimo bus juodi  blink.gif

Na ir atakuoja jus iš visų pusių su nenormaliais priekaištais.Aš pustrečių metų dukrą maitinau ir jokių ligų iš darželio.Žiemą nebent peršalimą pasigaudavo ir viskas.O dantys dukros kuo gražiausi.Ir apskritai, keista girdėti, kad pediatrė šitaip nusišneka.Dantys juoduoja nuo soskės.Ir vadinasi tada buteliuko kariesas.Sesers berniukas tokią bėdą turi, nes iki 3 metų vis su soske vaikščiodavo.Dabar jam 5 metukai, o priekiniai dantys iškrito, o ir likę pajuodę ir baisūs ir tai tikrai nuo soskės, nes pati ji nemaitino.Galit būt rami jūs dėl to, o į anytą ir mamą nekreipkit dėmesio ir maitinkit kiek jūs ir vaikutis to norit thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
As taip pat noriu atpratint nuo papulio, nes jau viska valgo, net kosyte su mesyte (is Hipp), nors kai kuriom gali atrodyti, kad per anksti, bet... verysad.gif isvaziuoju rugpjuti, paliksiu mamai savo, nenoriu, kad maziukei butu dar didesnis stresas is karto nei mamos nei tecio nei papulio. kaip atjunkyt neisivaizduoju. bandziau ir pipiru ir druskos ant krutines, bet ka jus manot - doh.gif snipstas, vienodai jai rodo. pasirauke ir toliau zindo. misinuko tik 20 ml is po nakties suvalge ir daugiau neee, duok papuka blink.gif (pavalgius buvo apie 24 val, o atsikele 9 ryte). kaip atjunkyt? jei neduodu papulio zirzia, nevalgo nieko, o buteliuko neisiulysi niekaip. kartais tik vandenuka pasiurbia, bet tik tiek. kaip ismokyt skyscius vartot?
Atsakyti
Jei apie anytas.. tai manoji sako, kad aš kankinė blink.gif blink.gif blink.gif , nes taip ilgai maitinu stupid.gif
Atsakyti
Patarkit, mielosios, ka daryt... Mums dabar metukai... Puikiai geria is puoduko, soskiu nuo gimimo nevartojo... taciau uzmigt gali tik su krutim... uz dvieju menesiu turiu atiduoti i lopseli... Reikia kazkaip ismokyt uzmigt bent pietu miego be kruties ir savaime aisku be supimu ir nesiojimu (aukletojos juk nesupuos), gal kas turi patirties... dekui..
Atsakyti
Sveikutes, o as noriu pasigirti, pas mane vaikas auksinis, pati atsijunke 6 men. is pradziu valge tik vakarais ir rytais, po to tik rytais, o ir veliau eme "tyciotis" is papulio tai as jai nebedaviau, o ji ir neprase biggrin.gif Neturejau jokiu bedu, del nutraukimo, nei krutys tino, nei kokie guzeliai daresi, nu zodziu man pasiseke, o beto planavau maitiniti bent iki pavasario, tai ka, sulaukem pavasario ir psio biggrin.gif
O jum mamytes stiprybes atjunkat vaikiukus, gaila nieko patarti negaliu, nes man tai tikrai pasiseke bigsmile.gif sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simutesto @ 2007 06 15, 13:26)
As taip pat noriu atpratint nuo papulio, nes jau viska valgo, net kosyte su mesyte (is Hipp), nors kai kuriom gali atrodyti, kad per anksti, bet...  verysad.gif isvaziuoju rugpjuti, paliksiu mamai savo, nenoriu, kad maziukei butu dar didesnis stresas is karto nei mamos nei tecio nei papulio. kaip atjunkyt neisivaizduoju. bandziau ir pipiru ir druskos ant krutines, bet ka jus manot - doh.gif  snipstas, vienodai jai rodo. pasirauke ir toliau zindo. misinuko tik 20 ml is po nakties suvalge ir daugiau neee, duok papuka  blink.gif (pavalgius buvo apie 24 val, o atsikele 9 ryte). kaip atjunkyt? jei neduodu papulio zirzia, nevalgo nieko, o buteliuko neisiulysi niekaip. kartais tik vandenuka pasiurbia, bet tik tiek. kaip ismokyt skyscius vartot?

Pabandykit kuo dažniau paduot pvz. vandenuko ar sulčių (bet vieno kokio nors gėrimo kurį laiką) - skaičiau, kad prie naujo skonio leliukai pripranta jį paragavę kokį 15 kartų. Jei taip ir nepradės gert, tai pabandykit kitą gėrimuką. Bet mums tai nepadėjo doh.gif . O pradėjo gert vandenuką, būtent tik kai atpratinau nuo papulio biggrin.gif . O gėrėm, kai buvo mažutė, iš šaukštuko (jei tai kiek ji išgerdavo galima pavadinti gėrimu), o kai paaugom tik iš puodelio, stiklinytės, nes dukra ir jokių buteliukų ir čiulptukų nepripažino - ūgtelėjo be jų (dabar mums 1,10 m.). Sekmės.
Atsakyti
QUOTE(edisada @ 2007 06 15, 13:35)
Jei apie anytas.. tai manoji sako, kad aš kankinė blink.gif  blink.gif  blink.gif , nes taip ilgai maitinu  stupid.gif

lotuliukas.gif O kas nustato tas ribas ilgai ar ne? Man atrodo, kad dar trumpai maitini thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(wilioke @ 2007 06 15, 18:25)
Patarkit, mielosios, ka daryt... Mums dabar metukai... Puikiai geria is puoduko, soskiu nuo gimimo nevartojo... taciau uzmigt gali tik su krutim... uz dvieju menesiu turiu atiduoti i lopseli... Reikia kazkaip ismokyt uzmigt bent pietu miego be kruties ir savaime aisku be supimu ir nesiojimu (aukletojos juk nesupuos), gal kas turi patirties... dekui..

Man atrodo, akd toki maziuka anksti i darzeli... g.gif Gal aukle geriau samdyti? Ji dar panesios ir pasupuos, o uzmigdyti be kruties - reikia keleta dienu neduoti pries miega, apsisarvuoti kantrybe ir uzmigs. Aisku reikalaus, bet jei jau neduodi - jokiu budu neduoti, nes tada dar sunkiau bus.
Atsakyti
QUOTE(sigmola @ 2007 06 15, 00:03)
Mums panaši problemytė 
Greit metukų sulauksim, nuo rugsėjo planuoju į darbą grįžti, tai galvoju būtų pats laikas su MP baigti. Bet kažkaip sunkiai mums....Tiek bemaitinu jau, tik prieš miegą - 2 k. dieną, vakąre einant miegoti ir ryte pora kartų. išmiega naktį nuo 10 val iki ryto maždaug 6, tada vėl miega ir dar 7 ar 8 nori MP. Galvoju pradzioj atpratinsiu dieną, bet kavalierius neima buteliuko  Sviedžia į šoną toliausiai. Pripirkau visokių puodukų spec. , bet gerk mamyt jei nori pati   
Nieks jam netinka. Košės pavalgo, o gert nieko... Kartais iš paprasto puoduko kokį gurkšnį vandeniuko ar sulčių saldesnių.
Tokios mūsų problemos, dieną niekur išeit negaliu, nes niekas jo užmigdyt negali. Na, dar parėkęs gal ir užmigtų, bet atrodo kaip vaiką be skysčių laikysi tokiom šiltom dienom. Gal turit ka patart?????
Su panom tokių problemų neturėjau, nes trumpai temaitinau pati ir jos greit su buteliuku susidraugavo.

Mano mergina tai irgi neėmė nei pienuko nei buteliuko doh.gif Bet kartą nuėjus į parduotuvę akys užkliuvo už tokio "sportinio" (nžn kaip jis vadinasi, na toks su kamštuku kur patrauki ir geri, o paskui užspaudi) buteliuko. Tai jis mums buvo thumbup.gif atradimas ir galas visiems mūsų vargams. Ir svarbiausia, kad vandenukas ten, o ne kokie birzgalai. o dar kitas patogumas, kad nusiperkam būdavo tą buteliuką ir dar keletą kartų papildom virintu vandenuku, o kai jau pasidaro ne kokia jo prekinė išvaizda, perkam kitą. Siūlau pabandyt. 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Natali @ 2007 06 14, 14:55)
Paskaitau apie tuos stebuklingus nujunkimus, ir pavydas ima  biggrin.gif . Mamai valios, aisku, reikia, bet, pvz., musu atvejis tikrai buvo skausmingas (man tai tikrai). Kai dukrai buvo 1 m. 2 men. buvau isvykusi savaitei, galvojau, kad atpras, turejau po truputi nusitraukineti, nes pieno gaminosi daug. Grizus man, ji net sagas nupliese, tai nusprendziau testi. I kita komandiruote isvaziavau, kai dukrai buvo 1 m. 7 men. jau dviem savaitem, galvojau tikrai pamirs. Beje, buvo like tik rytiniai maitinimai, nakti ji uzmigdavo be kruties, diena irgi nereikejo, nes sales manes nebuvo. Kelioneje prasikankinau, turejau siek tiek nutraukti, bet likus 2 dienom iki sugrizimo pieno nebeliko. Ka jus galvojate? Kai grizau, jai labai to reikejo. Kuo gero reikejo man dar ilgiau laukti momento, kol pati atsisakytu, nes jauciuosi kalta pries ja. Dar puse metu ji prase, nakti turejo bent ranka laikytis uz kruties, o ir dabar puikiausiai paaiskina kam krutys reikalingos. Vienu zodziu, ir dabar jei buna pasimetus, salia koks zmogus nekeliantis pasitikejimo, ji puola ant ranku man ir del saugumo ranka dar uz marskineliu man kysa...  doh.gif

Reziume - maitinkite tiek ilgai, kiek to nori vaikai  thumbup.gif

O aš tai manau, kad problema tame, kad mama nebuvo tvirta iki galo. Nesvarbu kuriam laikui paliksit, bet vistiek pareikalavimas bus. Toks geras daiktas nepasimiršta, bet tiesiog reikia čia būt tvirtai ir laikytis savo. O čia tai panašu, kad palikdama vaiką tokiam ilgam laikui mamytė jautėsi kalta prieš vaiką ir bandė išpirkt savo kaltę vėl duodama MP, bet gavosi tik blogiau. O šiaip ar maitini ar nemaitini, bet keletą kartų ilgesniam laikui palikus vaiką, jis po grįžimo labai jus saugos ir nuolat ieškos artumo.

Papildyta:
QUOTE(wilioke @ 2007 06 15, 18:25)

Aš tai irgi neduočiau taip anksti, samdyčiausi auklę ax.gif Na bet jai jau kitos išeities nėra, tai gal nereikia panikuot. Nes lopšelį ten jiems toks bandos instinktas suveikia, kad gal ir nereiks to MP g.gif Juk vistiek nenuvesit ir nepaliksit iškart, tai ir matysit kaip ten eisis.
Atsakyti
[quote=Mylimukas,2007 06 18, 00:30]
Mano mergina tai irgi neėmė nei pienuko nei buteliuko doh.gif Bet kartą nuėjus į parduotuvę akys užkliuvo už tokio "sportinio" (nžn kaip jis vadinasi, na toks su kamštuku kur patrauki ir geri, o paskui užspaudi) buteliuko. Tai jis mums buvo thumbup.gif atradimas ir galas visiems mūsų vargams. Ir svarbiausia, kad vandenukas ten, o ne kokie birzgalai. o dar kitas patogumas, kad nusiperkam būdavo tą buteliuką ir dar keletą kartų papildom virintu vandenuku, o kai jau pasidaro ne kokia jo prekinė išvaizda, perkam kitą. Siūlau pabandyt. 4u.gif

Ačiū už patarimą, 4u.gif įsivaizduoju apie kokį buteliuką tu kalbi, bet aš kažkaip galvojau,kad ten tik limonadas saldus, o juo juk vaiko negirdysi. Būtinai pažiūrėsiu, nors panašų vaikišką puoduka nupirkom, kur ilgas plasmasinis galiukas ir apvertus nebėga, būtinai reikia traukti. Na, per dieną pora kartų patraukia... doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Sigmola, dar būna tokie puodeliai vaikams su šiaudeliu, avent canpol firmų mes turėjom, tai irgi vaikiukams patinka gerti ir kelionėje patogu pasiimti. Savo dukružę maitinau iki 1 m 1 mėn, nutraukiau, kai tik sužinojau, kad nestuke.gif . Tiesiog nebedaviau ir viskas. Reikėjo jai, bet greit ir atprato. Tik rankytę prie krūties tai ilgai kišdavo, kažkaip matyt nuramindavo.
Atsakyti