Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(niunka @ 2007 04 16, 13:26)
o man buvo taip/ Reikėjo vos ne kasdien į mokslus važinėt apie 100 km, laiko nutarukinėt neturėjau. Tai maitinau. Vieną kartą pavargau- išvažiavau į Vilnių ir sakau pati sau- nuo šiandien nemaitinsiu. Ir viskas. Nei krūtys sukietiejo , nieko, taip ir nemaitinau. O dabar neįsivaizduoju, kaip čia bus... g.gif

va cia geriausias vairantas-kai pati sau mama pasizada nebeduoti papuko maziui.As viska isbandziau kad tik nutraukti maitinima,bet niex nepadejo isskyrus tai,kad nusprendziau viena ryta nebeduoti ir viskas.Lygiai 10 paru vaikas klyke naktimis ,buvo neramus,irzlus diena.Bet neduodavau ir psio.Pasiulydavau vandeniuko,bet nea, jam reikia papuko doh.gif Negerdavo vandens...tai neduodavau tada nieko.Ir 11 nakti jis ismiegojo visa nakti neatsikeles,nors naksciau keldavosi valgyti po 5 ir 15 kartu.....Nakciai visada pasidedu salia stikline su vandenuku,kad jei kada uzsinoretu gerti tai po ranka tureciau.Bet taip dar nera buve.
Tiesa,nustojau maitinti 1metuku ir 6men.
Atsakyti
sveikutes smile.gif .mano mazylei jau 1metai ir5 men.o pries pietu miega pries nakti ir dar nakti kai atsibunda tai reikia papuko.dabr tai ne kiek to pieno bet papuko reikai unsure.gif tai jau tasibodo maitint pavargau nuo to doh.gif nes mano mergytes pametinukes jau kai antra karta pastojau as dar gal menesi maitinau tai dabar gaunasi kad 2 su puse metu maitinu g.gif .labai noreciau pabaigt tik sunku tai daryt nes nakti jei neduodi toki veja pakelia siaip gaila kitu seimos nariu blush2.gif tai va taip ir vargstu.maniske labai aikstinga ir jei supyko tai rekia ilgai ir nuobodziai,tikriausiai cia mano klaida kad kad as jai nusileidziu.as jau nuo kaledu bandau nutraukt bet nesiseka.o jei neduodi tai ypac nakti kaip supyksta ir taip rekia kad net vyras jau sako duok tu jau greiciau schmoll.gif na tai taip ir tesiasi.gal kas patartu ka nors blush2.gif
Atsakyti
Gal galit pasidalinti patirtim:
2. Gal turit kokios info kodėl negalima nujunkyti vasarą?

Gitanak nepatartina dėl to, kad mažylio kūnelį gali ištikti šokas dėl skysčių stokos. Ir dėl to, kad " Šiuo metų laiku vaikai dažniau viduriuoja. Esant aukštai temperatūrai maisto produktai greičiau genda, todėl atsiranda didesnė žarnyno infekcijų rizika. Kai nebegaunama MP, kuriame yra nuo ligų apsaugančių medžiagų, mažylis tampa pažeidžiamesnis ir gali greičiau susirgti žarnyno infekcinėmis ligomis.".
Va taip va user posted image Ir aš žadėjau tik iki liepos maitinti MP. Bet dabar manau iki rudenėlio tikrai user posted image
Atsakyti
O as nebezinau, ka dayrt... ir savaite atskirai gyvenom ir pipirais tepiau ir pleistriukais klijavau, ir netgi pirkau "daumexol" (slyskti trucizna) ir atspekit ar mums padejo?!
Deja, reikia berniukui to papo, kaip oro doh.gif protest.gif , niekaip neatstoja. O jau visai didelis (1.7m.). Kankint 10 paru , kazkaip irgi noras nekyla. Nu kaip jam jaustis, kai zino, kad papas cia pat, tik rubeli pakelt reikia, bet mama neduoda, nu nebezinau ka daryt...
Atsakyti
QUOTE(tvigra @ 2007 05 01, 10:59)
O as nebezinau, ka dayrt... ir savaite atskirai gyvenom ir pipirais tepiau ir pleistriukais klijavau, ir netgi pirkau "daumexol" (slyskti trucizna) ir atspekit ar mums padejo?!
Deja, reikia berniukui to papo, kaip oro  doh.gif  protest.gif , niekaip neatstoja. O jau visai didelis (1.7m.). Kankint 10 paru , kazkaip irgi noras nekyla. Nu kaip jam jaustis, kai zino, kad papas cia pat, tik rubeli pakelt reikia, bet mama neduoda, nu nebezinau ka daryt...

mamytes,atkentesite 10 paru ir po to dziaugsites doh.gif Patikekite,viska isbandziau,bet tik sis budas padejo.Vyrui plaukai piestu stojosi kai 10 naktu is eiles vaikas rekdavo kas pusvalandi.Isejo i kita kambari miegoti,pyko,sakydavo kad geriau jau duok papa kad tik nerektu tas vaikas,dar kaimynai iskvies ka nors is vaiku teisiu biggrin.gif biggrin.gif .Bet mano uzsispyrimas nugalejo.Dabar vaikas ismiega visa nakti ir as taip pat issimiegu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugile @ 2007 04 16, 13:52)
As ir jau noriu baigti maitinti. Mano dukrai greit metai ir 4 menesiai. MP gauna pries pietu miega, pries naktini miega ir nakties metu. Be papo nesugeba uzmigdyti doh.gif Jeigu neduodu taip isirekia, kad paskui sunku nuraminti. O maitinti noriu jau baigti, nes uz poros menesiu i lopseli pradesime leisti. Tai reikia kazkaip pripratinti uzmigti be papo ax.gif

Viskas kaip ir pas mus (dukrai ryt 1 m. ir 9 mėn.). Tai vis ir atideliodavau atpratinimą, nes niekaip be papo neužmigdavom, kol nepakvietė į vestuves. Tai ir pradėjau sukt galvą, kaip čia padaryti viską ramiau. Pirmiausia, tai kelias dienas su druska tepiau papo rudą laukelį, tai raukėsi raukėsi, kol sumojo kad reikia nuvalyti ir vėl skanu. Nepavyko. Po to prisiminiau, kad kažkur skaičiau, kad galima patepti krūtų laukelį skysčiu, kuris skirtas vaikams griaužiantiems nagus ar čiulpentiems pirštukus. Tai ir nusipirkau - "Daumexol N" Dentinox firmos - BINGO. Jau ketvirta para be papo gyvenam. Na beveik, nes krūty dar prisikaupia pieno, tai naktim, kai pana giliai įmigus, persikeliu į savo lovą ir įkišu, kad išgertų, kad koks mastitas neužpultų. Kiekvieną naktį vis vėliau, kad didesnis laiko tarpas būtų ir trumpiau duodu žįst, kad nesigamintų. Tai va, kai reikalas priverčia , reik susikaupt ir pasiryžt, nes po to pas senelius koncertas be pabaigos bus. Bet kažkaip gaila nutraukt (nors jau manau tikrai užtektinai gavo pienelio), atrodo, kad nuo savęs nuplėši, dalelę savęs atplėši - toks keistas jausmas.
Daumexol N rašo, kad "tinka atpratinant paauglius ir suaugusius žmones nuo nagų kramtymo", bet aš pasitarus dar su vaistininke naudoju ir atpratinant nuo krūties smile.gif. Jo sudėtis paprikų ekstraktas ir kt. - manau nepakenks (bent jau iki šiol viskas čiki), be to tik palaižo ir atšoka, nes skonis toks kaip pipirų man - aštrus.
Na aišku ir šneku vis kad tu jau didelė, turi daug dantukų, papas leliukams kurie nevaikšto, negali kramtyti. Pabando apžioti, pasirauko, pakomentuoja, kad "lele am-am" ir kaip keista, bet neverkia, o paprašo vandenuko ar kefyriuko - na teisingiau aš jai pasiūlai gerti kitką kaip alternatyvą ir abi iš lovos žigiuojam patenkintos kefyro maukt.
Bent jau mums yra dar vienas pliusas - pradėjo ramiau miegot ir nebesikelia naktim, ir nesibrauna į mūsų lovą. O tai būdavo pabudinėdavo kokius 3-6 kartus per naktį. Net pati buvau apakus, kai aš tik vieną kart buvau pabudus per naktį, kai mažė kažką per miegus sušnekėjo. Po tiek laiko pirmą kart išsimiegojau. Aišku muistosi, nusispardo antklodę, tai keliesi pažiūrėt kas jai ten daros, bet papo jau neprašo.
Pabandykit, gal ir jums pavyks. Parašysiu kaip ir mums sekėsi, mums šventė kitą savaitgalį.

Atsakyti
as dar padariau viena isvada,kad labai daug priklauso kaip greit atpratinsite vaika nuo papuko nuo vaikelio temperamento,budo.Maniskis tai nuo pat gimimo buvo su dideliais poreikiais ir norais leliukas.Tad visokie kruties tepimai neskaniais ''dalykais'',uzsiklijavimai su pleistru ir t.t. nepadejo.
Atsakyti
labukas, as tai nutraukiau maitinima nuo metuku. Mazindavau kiekviena diena maitinima krutimi ir nutraukiau.
Atsakyti
Mes kazkaip irgi labai normaliai, pamazu ir be dideliu stresu atpratom nuo mamos pieno fabrikelio. Nors sekmingai maitinau iki 1m ir 3 men. Tiesiog mazinau maitinimu per diena skaiciu, kai liko tik rytinis (pries isbegant i darbeli) ir vakarinis maitinimas. O netrukus ir pati maziuke susitaike su tuo, kad nebera pas mamyte pienelio, o atsirado gardaus Nestle pienuko (bet boze boze koks jis saldus man...)
Atsakyti
sveikos mamytes,patarkit..
mano mazei virs sesiu menesiu jau noriu po truputi atjunkyti, na dar menesiuka kita pamaitinsiu, bet jau norisi baigti, klausimas mano toks: kaip primitinti kudiki misinuku ar is buteliuko ar is puoduko bandyti ar sauksteliu?is buteliuko jau kaip ir nebesinoretu, ka manot?
beje pasiskaiciau kiek ilgai cia mamos maitina tai lenkiu galva pries jus smile.gif
Atsakyti
sveikos, mano saulytei jau greit sesi menesiukai, noreciau ju baigti pamazu, nes rugpjucio menesi ivykstu, o saulele palieku pas mociute, kaip atjunkyt, jei neima nieko kito atsigert kaip tik MP ir retkarciais vandenuko is buteliuko? ju ragauja ivairiu tyreliu, bet ptinka tik vaisines, drzoviu ir kosiu nemegsta.
Atsakyti
Norejau pasiteirauti jusu visu patirtimi. as pagimdzius vaika maitinau 4menesius. po tecio laidotuviu palikau apatista ir tuo paciu sumazejus pienui nebezindziau savo vaiko. ilgai vargau kol nustojo pienas begti, buvo sunku panaikinti pieno gaminimasi. tad savaime suprantama jis vis dar gamindavosi tik labai mazas kiekis. ilgai taip vargau kol visai pienas dingo. taciau paspaudus kruti pieno islasedavo. dabar jau metai praejo nuo tos dienos vaikui 1.4m ir pastebejau besimaudydama kad paspausus uz spenelio pienas islasa lasiukas mazas. ar tai normalu? gal kas gali pasakyti kada jis visiskai isnyks ir kodel taip man yra. nes man jau baugu. aciu is kart uz atsakyma kurios man atrasysit verysad.gif unsure.gif
Atsakyti