As maitinau pirma iki 2 metu, ir antra jau atpratineju, nors jam - jau virs 2 metu. Geriausia tai vis tik po truputi mazinti maitinimus. Tik as pirmiausia atsisakiau dieniniu, po to vakariniu, ir pasilikau tik naktinius. Tokia sistema man leido labai "svelniai" visa reikala pabaigti. Pradzioje budavo, kad vakarais dar krutys issipusdavo ir skaudedavo, atciau nakti viskas susitvarkydavo. Ir kai visai nutraukiau maitinima, o keleta naktu dar jauciau toki spaudima krutyse, paprasciausiai mieganciam daviau isgerti, vaikas pats net nesureagavo. Ir viskas baigesi, nereikejo nieko verztis ar juo labiau vaistu naudoti.
Tik sutinku, kad kuo ilgiau maitinant, tuo stipresnis emocinis rysys, ir po to vaikui jau pakankamai sunku "atsiskirti', o dar sunkiau mamai...
Labutis. Aš savo mažiuką maitinau iki 10 men., bučiua dar ilgiau maitinus, bet mano vaikis pats atsisake. Buvau sumažinus maitinimų skaičių per dieną, nes mažius buvo pradejas mažai valgyt kitą maistą ir nakti pradejo prašyt papuko kas valandą, ko ankščiau nebudavo, nes nuo 1,5men. išmiegodavo visą nakti be maitinimų. Pradejau rečiau maitinti diena, po to gaudavo ryte ir vakare, pradejo normaliai valgyti kitą maistą ir baigesi kelimai nakti, bet vieną vakarą patrauke biškeli pienelio ir spjovė ir daugiau jam nereikejo. Man labai gerai viskas susitvarke, vieną kartą dar po to nusitraukiau šiek tiek pienuko, nes krutine verže ir viskas, pienas visiškai dingo po menesio. nuo buteliuko ir greitai atpratom, tiesiog nedaviau vianą vakarą ir jam jo nereikejo.

padekit mamytes!!!
turiu visiskai nutraukti maitinima per 2 menesius, nes operuosiuos augliuka. mano mazyliui dar tik 4 menesiai ir tikrai dar abu butumem laimingi jei galetumem ir toliau sotintis MP. deje, daktaras kategoriskai liepe nutraukti iki operacijos. buteliuku dar nemokam zysti, misinuku ar kitokio maisto dar neragavom
... nezinau net nuo ko ir kada pradeti. turbut reikia palaipsniui mazinti maitinimus MP ir keist misinuku. bet po kiek, kas kiek dienu? ir svarbiausia kada pradeti? gal dar galim koki menesiuka abu pasidziaugti tik MP, tik ar spesim paskui per menesi pieniuka krutyse "isnaikinti" ir priprast prie misineliu??
turiu visiskai nutraukti maitinima per 2 menesius, nes operuosiuos augliuka. mano mazyliui dar tik 4 menesiai ir tikrai dar abu butumem laimingi jei galetumem ir toliau sotintis MP. deje, daktaras kategoriskai liepe nutraukti iki operacijos. buteliuku dar nemokam zysti, misinuku ar kitokio maisto dar neragavom

sveikutes.
mano mazius (dabar beveik 6 men.)jau seniai seniai is kurties nebevalgo (is pat pradziu neturejau pieno, tai jau 4 para gavo misinuka). nuo to viskas ir prasidejo: is buteliuko daug lengviau traukti, pradejo atsisakinet kruties, po to dar ausu uzdegimas buvo, tai visai zisti buvo jam skausminga. o pieno kaip tycia pradejo gamintis gan nemazai (bet nepakankamai), o ir krutine buvo kieta ir sudetinga isvalgyti. tai nusitraukusi piena duodavau is buteliuko. po kiek laiko jas man pieno visai mazai pradejo valgyt (o misinuko visa doze iki paskutinio laso isciulpdavo). tai va jau kokia antra savaite mazinu pieno gamybos apimtis (kai anksciau nutraukdavau 3 kartus per para po 180 ml ir daugiau, tai dabar tik karta 120 ml). cia kazkuri mamyte rase, kad jei nera diskomforto - nenutraukinet, tai reikes ir man nebetraukti, nes iki siol tai bijodavau palikti piena krutyse (nes jau apturejau 3 nesunkius uzdegimus).
sekmes visoms!
mano mazius (dabar beveik 6 men.)jau seniai seniai is kurties nebevalgo (is pat pradziu neturejau pieno, tai jau 4 para gavo misinuka). nuo to viskas ir prasidejo: is buteliuko daug lengviau traukti, pradejo atsisakinet kruties, po to dar ausu uzdegimas buvo, tai visai zisti buvo jam skausminga. o pieno kaip tycia pradejo gamintis gan nemazai (bet nepakankamai), o ir krutine buvo kieta ir sudetinga isvalgyti. tai nusitraukusi piena duodavau is buteliuko. po kiek laiko jas man pieno visai mazai pradejo valgyt (o misinuko visa doze iki paskutinio laso isciulpdavo). tai va jau kokia antra savaite mazinu pieno gamybos apimtis (kai anksciau nutraukdavau 3 kartus per para po 180 ml ir daugiau, tai dabar tik karta 120 ml). cia kazkuri mamyte rase, kad jei nera diskomforto - nenutraukinet, tai reikes ir man nebetraukti, nes iki siol tai bijodavau palikti piena krutyse (nes jau apturejau 3 nesunkius uzdegimus).
sekmes visoms!
QUOTE(fistik @ 2007 03 29, 21:30)
padekit mamytes!!!
... nezinau net nuo ko ir kada pradeti. turbut reikia palaipsniui mazinti maitinimus MP ir keist misinuku. bet po kiek, kas kiek dienu? ir svarbiausia kada pradeti? gal dar galim koki menesiuka abu pasidziaugti tik MP, tik ar spesim paskui per menesi pieniuka krutyse "isnaikinti" ir priprast prie misineliu??

Fistik, o kodėl reikia nutraukti? Ir kur tas augliukas? Juk net jei krūtyje, tai ne abi operuos, ar ne? Juk gali dabar sukaupti pienelio ir maitinti kurį laiką nutrauktu, o kol veiks vaistai, nusitraukinėsi, o paskui vėl galėsit džiaugtis pienuku.
Rašyk asmeninę žinutę, jei norėtum pasitarti dėl pienuko išsaugojimo

Va ir aš susirūpinau, kaip reiks nutraukti maitinimus
Situacija pas mane šiokia tokia yra. Maitinau tik MP iki 3 mėn. Tada staigiai paguldė į ligoninę ir apturėjau pora operacijų. Per tą savaitę, kol gulėjau ligoninėj, pienuko gamyba sumažėjo stipriai. Grįžus iš ligoninės vaikas atsisakė traukti iš krūties (patraukia kol lengvai bėga, o po to miega, jei atimi, skandalas, nes vaikas alkanas) Dabar nusitraukinėju su pientraukiu ryte ir vakare. Nutraukiu ir duodu iš buteliuko. Labai pavargau. Žinau, kad dar mažutis, bet planuoju po 1,5 mėn bandyt nujunkyt. Tiesa kol maitinau MP sūnutis pradėjo pats nesituštinti ir mažai miegoti. Kai tik mane paguldė į ligoninę, pradėjus maitinti mišinukais šitos problemos išnyko. Taigi net nusprendžiau, kad tikriausiai mišinukas vaikui geriau negu mano MP
Girdėjau, kad vasarą nujunkyti vaiko negalima? Gal kas turit kokios info apie tai? (dėl to planuoju nujunkyt gegužės mėn., nors šiaip planavau bent iki liepos maitint).
Gal galit pasidalinti patirtim:
1. Nujunkant reikia retinti maitinimų skaičių ir ištuštinti krūtis pilnai ar tik šiek tiek nutraukti, kad nebūtų sunkumo?
2. Gal turit kokios info kodėl negalima nujunkyti vasarą?
Iš anksto dėkoju.
Raidele, nors klausi Fistiko, bet galiu pasidalint savo patirtim. Nėštumo metu pas moterį kraujo tūris padidėja trečdaliu. Maitinant jis dar būna nesumažėjęs, todėl mane operavęs chirurgas, man sakė, kad esu kraujinga (tipo labai daug kraujagyslių) ir jiems sunku operuoti ir po to sutvarkyti pjūvį. Be to, maitinančiai mamai visas gaunamas maistas (o prieš operacijas ir po jų dažniausiai tai būna tik lašelinės) pirmiausiai "eina" pienuko g-bai, o tik po to kas lieka mamai. Mama tokiu atveju lieka be maisto ir silpsta, sunkiau gyja. Tokia mano patirtis. Gal Fistik situacija kitokia
Gal ji pati pakomentuos

Girdėjau, kad vasarą nujunkyti vaiko negalima? Gal kas turit kokios info apie tai? (dėl to planuoju nujunkyt gegužės mėn., nors šiaip planavau bent iki liepos maitint).
1. Nujunkant reikia retinti maitinimų skaičių ir ištuštinti krūtis pilnai ar tik šiek tiek nutraukti, kad nebūtų sunkumo?
Iš anksto dėkoju.

QUOTE(Raideles @ 2007 04 07, 18:17)
Fistik, o kodėl reikia nutraukti? Ir kur tas augliukas? Juk net jei krūtyje, tai ne abi operuos, ar ne? Juk gali dabar sukaupti pienelio ir maitinti kurį laiką nutrauktu, o kol veiks vaistai, nusitraukinėsi, o paskui vėl galėsit džiaugtis pienuku.

Raidele, nors klausi Fistiko, bet galiu pasidalint savo patirtim. Nėštumo metu pas moterį kraujo tūris padidėja trečdaliu. Maitinant jis dar būna nesumažėjęs, todėl mane operavęs chirurgas, man sakė, kad esu kraujinga (tipo labai daug kraujagyslių) ir jiems sunku operuoti ir po to sutvarkyti pjūvį. Be to, maitinančiai mamai visas gaunamas maistas (o prieš operacijas ir po jų dažniausiai tai būna tik lašelinės) pirmiausiai "eina" pienuko g-bai, o tik po to kas lieka mamai. Mama tokiu atveju lieka be maisto ir silpsta, sunkiau gyja. Tokia mano patirtis. Gal Fistik situacija kitokia

sveikutes
as ir noriu baigti maitinti
mano pana jau bus 10 men.
ir pastaruosius maitinimus(nes maitinu tik vakare ir nakti)..
po kiekvieno MP...atylineja fontanais
ir jau visa savaite taip
o nuo misinuko viskas ok
as ir noriu baigti maitinti

mano pana jau bus 10 men.
ir pastaruosius maitinimus(nes maitinu tik vakare ir nakti)..
po kiekvieno MP...atylineja fontanais

ir jau visa savaite taip

o nuo misinuko viskas ok

QUOTE(gitanak @ 2007 04 15, 15:03)
Va ir aš susirūpinau, kaip reiks nutraukti maitinimus
Situacija pas mane šiokia tokia yra. Maitinau tik MP iki 3 mėn. Tada staigiai paguldė į ligoninę ir apturėjau pora operacijų. Per tą savaitę, kol gulėjau ligoninėj, pienuko gamyba sumažėjo stipriai. Grįžus iš ligoninės vaikas atsisakė traukti iš krūties (patraukia kol lengvai bėga, o po to miega, jei atimi, skandalas, nes vaikas alkanas) Dabar nusitraukinėju su pientraukiu ryte ir vakare. Nutraukiu ir duodu iš buteliuko. Labai pavargau. Žinau, kad dar mažutis, bet planuoju po 1,5 mėn bandyt nujunkyt. Tiesa kol maitinau MP sūnutis pradėjo pats nesituštinti ir mažai miegoti. Kai tik mane paguldė į ligoninę, pradėjus maitinti mišinukais šitos problemos išnyko. Taigi net nusprendžiau, kad tikriausiai mišinukas vaikui geriau negu mano MP
Iš anksto dėkoju.
Gal ji pati pakomentuos 

Iš anksto dėkoju.

aciu kad taip graziai paaiskinai

o sekas man nekaip. jau savaite bandau girdyt misinuka vakarais ir rytais, bet, nelabai daug isgeria, o paskui po keliu valandu vel reikalauja kruties. naki tai isvis kas 2 valandas atsikelia. matyt atsiima uz tuos misinuku pakeistus maitinimus.

gitanak, pieno nenutraukinek jei gali kenteti, nes jei nutrauksi visa, tai nemazes. sekmes

QUOTE(fistik @ 2007 04 15, 17:45)
aciu kad taip graziai paaiskinai
man daktaras per daug ir neaiskino, kodel, tik pasake, kad turiu nebemaitinti, kai operuos. neturejau nei kada paklaust nes lelius verkt eme, matyt suprato, kad nebeilgai jau gaus MP
.... dabar geriau suprantu kodel turiu nujunkyti.
o sekas man nekaip. jau savaite bandau girdyt misinuka vakarais ir rytais, bet, nelabai daug isgeria, o paskui po keliu valandu vel reikalauja kruties. naki tai isvis kas 2 valandas atsikelia. matyt atsiima uz tuos misinuku pakeistus maitinimus.
krutys kietos, atrodo, kad pieniuko ne tik nemazeja, bet net ir dauget pradejo
nezinau nei ka daryt. laiko jau tik 5 savaites beliko. bijau, kad nebesuspesiu nujunkyt
gal ka patartumet?
gitanak, pieno nenutraukinek jei gali kenteti, nes jei nutrauksi visa, tai nemazes. sekmes

Nu aš čia menka patarėja, gal pabandyk kitokį mišinuką pasiūlyt?

As ir jau noriu baigti maitinti. Mano dukrai greit metai ir 4 menesiai. MP gauna pries pietu miega, pries naktini miega ir nakties metu. Be papo nesugeba uzmigdyti
Jeigu neduodu taip isirekia, kad paskui sunku nuraminti. O maitinti noriu jau baigti, nes uz poros menesiu i lopseli pradesime leisti. Tai reikia kazkaip pripratinti uzmigti be papo

Pas mus panasiai su tuo papu
Diena issiverciam ir be jo, nes buna su aukle, nors ir pas ja kartais papraso
O nakti tai niekaip neiseina be papo ismiegoti. Nubunda keleta kartu ir reikalauja, o jei bandau apgauti su buteliuku arbatos, nieko neiseina
.
Neisivaizuoju kaip atpratinti, o gi nemazas jau, 1 metai ir 4 men.

Diena issiverciam ir be jo, nes buna su aukle, nors ir pas ja kartais papraso

Neisivaizuoju kaip atpratinti, o gi nemazas jau, 1 metai ir 4 men.

o man buvo taip/ Reikėjo vos ne kasdien į mokslus važinėt apie 100 km, laiko nutarukinėt neturėjau. Tai maitinau. Vieną kartą pavargau- išvažiavau į Vilnių ir sakau pati sau- nuo šiandien nemaitinsiu. Ir viskas. Nei krūtys sukietiejo , nieko, taip ir nemaitinau. O dabar neįsivaizduoju, kaip čia bus...