Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(norchikas @ 2007 02 19, 09:12)
O mane tai daugiau baugina mintis, kad man labai turbut skaudes kai isdegs pienas ir kiek laiko tai uztruks....

Jei nutrauksi ne per staigiai, tai tikrai neturėtų persipildyti krūtinė. Aš nujunkiau per kelis mėnesius (1m. 3 mėn), tai nebuvo didelio smūgio. Kai liko tik naktiniai "pasipapinimai", ir pienuko apmažėjo, stengdavaus naktim siūlyti vandenuko ir kitų pakaitalų (tada galutinai ir prie soskytės pripratom doh.gif verysad.gif ). Kai visiškai naktį nebedaviau, tai viena krūtis net nė kiek nebeprisipildė, o kita per pora dienų pati "išsivaikščiojo".
Jei tikrai labai persipildytų ir degtų, tada galima po truputį nusitraukti, bet tik tiek kad palengvėtų, o ne viską ištuštinti (tada ir toliau stimuliuotum gamybą). smile.gif
Jei susidarytų skaudantis guzas, netgi gali vėl vaikiukui duoti kartelį ir paprašyti, kad pagelbėtų mamytei - jie geriausi gydytojai mirksiukas.gif Antro karto jau turėtų nebereikti..
Kiekvienai labai individualu.
O aš atpratinau tik dėl to, kad naktim nesisekė miegoti - mamytės dukrytei reikėjo kas 1-2 val... rolleyes.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
perskaiciau visu pasisakymus ir soka gavau. maniau, kad lengviau bus, kai paskaitysiu, bet dar sunkiau pasidare. mano dukrytei jau 11 men, tai maniau, kad iki metu reikia nustoti maitinti MP, bandau jau duoti misinukus, bet jokio negeria - gurksnelis i burnyte ir viska isspjauna. MP geria diena kokius 3 ar 4 kartus, pries uzmiegant ir pavalgius, o nakti tai 4 kartus pabunda ir praso kruties. Dabar dygsta dantys virsuje, tai manau, kad del to jai sunku buna miegoti, nes kol apatiniu nebuvo, tai geriau miegojo. Zodziu, uz 3 men reikia i darbeli grizti, tai kaip gi ja nujunkyti?
Atsakyti
Prieš porą dienelių paskutinį kartą daviau mažyliui papuką 4u.gif . Pradžioje atpratinau nuo naktinio maitinimo, paskui dieną sumažinau maitinimą iki 1 karto. Sumažinus iki minimumo, pasiryžau viską užbaigti galutinai. Atitinkamai pienelis po biški mažėjo, tačiau iki galo neišnyko. Dabar dar yra susikaupę pienelio papukuose, net nežinau ka su juo daryti? Nutraukti, pikti.... pasidalinkit patirtim kaip tas pienelis išnyksta g.gif
Atsakyti
Sveikutes. As maitinu savo dukryte jau beveik du metus. Galvojau, kad maitinsiu iki metuku, bet nevalge jokoi kito maisto tik MP, tai ir nenutraukiau. Dabar jau pripratom abi. Man sioks toks rysy tarp musu ypatingas per maitinima yra ax.gif Bet mano maze jau diena gali buti be manes ir be MP. Uzmigti irgi gali, bet naktim atsikelia ir iesko manes ir MP. Iki 2 metuku jau pasiryzau atpratinti, bet jai ne tiek pieno reikia, kiek vietoj soskes naudoja doh.gif Jau su anyta sugaklvojom, kad jinai kelias dienas pasilaikys, kad maze atprastu, bet bijau, kad jinai mane pamacius ir vel uzsimanys verysad.gif
Atsakyti
nu man jau ir baisu daros doh.gif dabar mums beveik 9 men, bet jau pagalvoju kad greit reikes kazkaip atprast ir nuo MP, buteliuko ir soskes mes ir nepripazystam schmoll.gif .. dabar jau biski is buteliuko arbatos patraukia, bet ir tai, kai kose su mesa valgo unsure.gif nupirkau ta magiska avento puodeli, tai ir netinka doh.gif nakti dabar koks men pradejo po 4-5 kartus keltis doh.gif nu vienu zodziu nezinau kaip cia reikes atprast doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristulka: 21 vasario 2007 - 16:11
sveikos mamos.as sunaus nebemaitinu jau 5men nes pieno mazai turejau ir tiek bet va dabar tai iskilo problema!?pieno krutineje nedaugeja jau nuo pat maitinimo nutraukimo tik nepatogumas kai krutis suspaudziu ar siap miegodama uzvirstu ir is ju teka pienas,net nemalonu pasidaro verysad.gif g.gif blush2.gif o dar kartais vyras netycia paspaudzia tai isvis srovele.ka daryti?ar taip ilgai tesiasi toks "pieno begimas" kai esu nors ir nutraukus maitinimo? verysad.gif mad.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
keli lapai anksčiau yra parašyta.
čia mamos apie vaistus dar rašo.jei labai problema dėl pieno, reikėtų pasitarti su gydytoja, išrašytų vaistų, kurie tiktų pagal situaciją mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai nutraukiau maitinimą 11,5 mėn. Pagrindinė priežastis buvo ta, kad naktį prašydavo krūties kokiu 4-5 kartus doh.gif , nesuprasdavai ko iš tikrųjų nori. Tai mano pagrindinis tikslas buvo atpratint naktį, tai ką, vieną naktį verkė kokią 1,5val, aišku labai širdį skaudėjo, bet ką darysi. Kitą naktį pabandžiau duoti mišinuko, iki tol jo atsisakydavo, o tą kart ar dėl to, kad apsnūdus buvo ar kaip gėrė jį be problemų thumbup.gif . Liko MP prieš naktį, gydytoja patarė jo dar nenutraukt, kad ne taip stipriai traumuot mažę. Per kelias dienas priprato ir dieną mišinuką gert, ir taip iki šiol. Sekmės mamytės atpratinant 4u.gif
Ir dar, iš pradžių rinkausi skanesnį mišinuką Milumil 3 ar hipp su vanile
Atsakyti
O gal iki mokyklos, visai gal nieko būtų tongue.gif
Atsakyti
Oi, aš tai tikrai visiems sakydavau kad maitinsiu iki mokyklos. Nes kitos išeities neturėjau. Mažiukė taip MP norėjo, nuo krūtinės neatsitraukdavo. Maitinau iki 1,8 m. Ir be šansų nujunkyti nes į bet kokį bandymą neduoti pieniuko reaguodavo baisiu rėkimu. Tai aš ir pasakodavau visiems, kad jei reikės, tai ir į mokyklą pieniuko nunešiu, ar man sunku tongue.gif
O vieną dieną tiesiog ėmė ir įvyko stebuklas. Vaikas pamiršo paprašyti pieniuko (nes pabaigoje jau gaudavo tik vieną kartą per parą, man grįžus iš darbo). Tai daugiau ir nedaviau, nors kitą dieną prisiminė ir bandė prašyti. Nedaviau ir dabar tuo labai džiaugiuosi.
Nu patiko man labai iš tikrųjų vaiką maitinti MP, bet jau kaip dabar paitnka nemaitinti, tai ne tas žodis... tongue.gif
Atsakyti
draugės patarimu, laukiau stebuklo, kad be stresu nuo MP atprastu. Taip ir ivyko drinks_cheers.gif . Pradejau eiti i darba, dar pora men prase naktimis, tai paprasciausiai salia, nakciai padedavau buteliuka, tai vaikas taps pradejo gerti užsimanes nakti ir manes netrukdyti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Jam buvo 1,3men blush2.gif Dabar pamates papukus labai dziaugesi, bet nebelenda, tiesiog žino kad labai geri daiktai biggrin.gif ax.gif blush2.gif
Atsakyti
[quote=putlute,2007 02 18, 01:25]
o šiaip liaudis sako, kad reikia mėtų arbatos gerti, nes nuo jos pasikeičia pieno skonis ir vaikas nebeima krūties.. nežinau kiek čia teisybės, neteko bandyti
Papildyta:
Nu cia tai tikru tikriausia nesamone blink.gif Metu arbata geriu praktiskai kas diena ir vaikis jos daznai paragauja, bet pienuko nuo to nebando atsisakyt. Jam dabar jau tuoj pusantru bus, jau galvojam apie lopsiuka, nes man dirbt reik, o vaikui kokytis kompanijoj but ir energija ne namie ant daigtu isliet o dukstant su kitais vaikais, tai labai nerimauju, kas bus jei nutrauksiu pradejus lankyt jam darzeli? Anyta mane gazdina simtais ligu, kuriu jis parsines is karto is darzelio, mama gedina, kam taip ilgai toki dideli maitinu, o gydytoja pediatre gasdina, kad vaiko dantys nuo naktinio pieno gerimo bus juodi blink.gif , pasakykit mamos, ar gi taip tikrai buna g.gif Nebezinau, ko ir klausyt, o mes gi kito uzmigimo budo, kaip su papuku ir nebezinom, nors tiek su teciu, tiek su aukle uzmiega kuo geriausiai pats, net be jokio buteliuko, tokio daigto mes is viso nenaudojm, tik vat mama tai jau terorizuoja kaip nori, tai ir nezinau, kaip su tuo papuku daryt ax.gif
Atsakyti