Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

nusitrauk pieno tiek,kad palengvetu-ir pamazu pienas dings ax.gif
Atsakyti
Pritariu happy

Man taip pat su pirmoju taip buvo. Tiesiog kai labai skaudėjo nusitraukinėjau ir po truputi praejo. Mano vaikelis buvo jau nujunktas, bet aš jam kelis kartus megančiam dar daviau krūtį kai negalėjau mėgoti dėl skausmo.

O kaip vaikutis jaučasi? Nepasiilgsta?
Atsakyti
Negerk mėtų arbatos, geriau nusipirk vaistinėj mėtų tinktūros ir įsilašinus į nedidelį kiekį vandenuko išgerk keliskart per dieną. Reikia kuo labiau apriboti skysčius, porą mažų puodelių kavos/arbatos per dieną ir viskas. Susidariusius guziukus galima švelniai pirštu paglostyti. Ir jokiu būdu nesuveržinėk krūtų, kitaip iš jų liks "spanielio ausys" unsure.gif Krūtys turi būti tik švelniai, minkštai prispaustos, kad neskaudėtų judant.
Gyd aišku gali išrašyti vaistų, kad baigtųsi pieno gamyba, bet nuo jų, kiek girdėjau gandus, kelias dienas būna klaikiai bloga iki alpimo blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jovvita: 21 rugsėjo 2006 - 17:11
Galiu patvirtinti, kad tikrai nuo tuo vaistų labai bloga. Valandą po jų išgėrimo nerekomenduojama net iš lovos keltis.
O kaip tau sekasi jurate h su maitinimo nutraukimu?
Pas mane irgi labai panaši situacija. Nors pieno mažai tebuvo, paskutiniu laiku tik 1k. per dieną temaitinau. Bet man skauda ne kiek nuo pritvinkusios krūtinės, bet susidarę skausmingi gūzeliai. Priliečiu, tai kaip su adatomis kas badytų. Dėjau kompresus, bet schmoll.gif Tai dabar bandau nutraukinėti, kad jie išsiskirstytų ir turbūt reiks bandyti mažinti nusitraukto pieno kiekį.

Pradėjau galvoti, kad kai buvau kursuose apie natūralų maitinimą apie tai kaip baigti jį kaip ir neaiškino.
Atsakyti
Tiesa, turbūt mokė, kad reikia maitinti kol vaikelis nori. Tada nieko ypatingo ir nereikia daryti - vaikelis mažiaiu valgo, pieno mažiau gaminasi, kol tas rysys po trupūti nutruksta ax.gif

Na teorijoj taip gal turėtų būti, o praktikoj gi visaip būna g.gif Jai turėsiu laiko, butinai rytoj pavartysiu senosios kartos literaturos - gal ten yra gerų patarimų.
Atsakyti
planavau dukrytę maitinti bent iki 1,5 metų, dabar jai 14 mėn. tačiau jau kuris laikas ji atsisako krūties. Iš pradžių tik dieną, o naktį per miegus dar valgydavo. o dabar jau ir naktį nebeima. Krūtys pilnos pieno. dabar maitinu tik vieną kartą į parą, per vargus šiaip ne taip kartais įsiūlau miegančiai. Norėjau paklausti kaip užbaigti paskutinį maitinimą, kad neatsirastų guzų, nes man jei tik nedačiulpia tuoj randasi guzai, ir gana dažnai, kartais į savaitę net po porą kartų. Laimei vis dar nučiulpia kažkiek, tai išsivaikšto. 3 kartus buvo mastitas, vos neprireikė operacijos.

papasakokit kaip teisingai užbaigti maitinimą unsure.gif , kaip išvendti skausmingų sukietėjimų, ką tokiais atvejais daryti verysad.gif
Atsakyti
Pirmas dienas kai nutraukiau maitinimą aš nusitraukinėdavau pieną , bet tik tiek kad neveržtų krūtų ir vis masažuodavau, nes kiekvieną dieną vis susidarydavo skausmingi guzai.Pirmom dienom tai per ašaras stovėdavau vonioj ir su karšta kempine masažavau.Po kokių 3 parų šiek tiek nutraukdavau tik naktį, o vėliau išvis nereikėjo,bet guzai susidarydavo kokią pusantros savaitės nuo nutraukimo.Na apsiėjo viskas be uždegimų.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikute @ 2006 11 08, 15:10)
Pirmas dienas kai nutraukiau maitinimą aš nusitraukinėdavau pieną , bet tik tiek kad neveržtų krūtų ir vis masažuodavau, nes kiekvieną dieną vis susidarydavo skausmingi guzai.Pirmom dienom tai per ašaras stovėdavau vonioj ir su karšta kempine masažavau.Po kokių 3 parų šiek tiek nutraukdavau tik naktį, o vėliau išvis nereikėjo,bet guzai susidarydavo kokią pusantros savaitės nuo nutraukimo.Na apsiėjo viskas be uždegimų.
Sėkmės  4u.gif

ačiū, tikiuosi ir man pavyks sėkmingai užbaigti.
o prieš nutraukiant maitiniką vieną kartą į parą duodavai žįsti, ar į dvi paras kartą, ar kaip? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2006 11 08, 23:42)
ačiū, tikiuosi ir man pavyks sėkmingai užbaigti.
o prieš nutraukiant maitiniką vieną kartą į parą duodavai žįsti, ar į dvi paras kartą, ar kaip?  unsure.gif

Na nutraukiau tai aš grubiai, mama išvežė dukrytę savaitei, kad pabaigčiau maitint, nes maitinau 1m 7mėn.
Manau, kad tau lengviau šiek tiek, nes dukrytė pati atsisako žysti.O manoji galėdavo dieną naktį be perstojo valgyt pienuką.
Atsakyti
QUOTE(zuikute @ 2006 11 08, 23:49)
Na nutraukiau tai aš grubiai, mama išvežė dukrytę savaitei, kad pabaigčiau maitint, nes maitinau 1m 7mėn.
Manau, kad tau lengviau šiek tiek, nes dukrytė pati atsisako žysti.O manoji galėdavo dieną naktį be perstojo valgyt pienuką.

tai taip suprantu dar maitindavai kelis kart paroj, ania? aš tai norėčiau kad dar po kartelį kokį atsigertų pienelio, bet kad jau taip kovot su ja reikia tai nenoriu nei jos nei savęs traumuot schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2006 11 09, 00:43)
tai taip suprantu dar maitindavai kelis kart paroj, ania? aš tai norėčiau kad dar po kartelį kokį atsigertų pienelio, bet kad jau taip kovot su ja reikia tai nenoriu nei jos nei savęs traumuot  schmoll.gif

Taip maitinau aš ir dieną ir naktį kelis kartus.
Galbūt jai jau užtenka tavo pienuko, o šiaip gerai valgo kitą maistą?Gal ji soti būna kai duodi žyst?
Atsakyti
QUOTE(zuikute @ 2006 11 09, 01:12)
Taip maitinau aš ir dieną ir naktį kelis kartus.
Galbūt jai jau užtenka tavo pienuko, o šiaip gerai valgo kitą maistą?Gal ji soti būna kai duodi žyst?

valgo dar leliokišką maistą, kokių kotletų tai dar neduodu, šiaip tai normaliai valgo lyg. Bet tai nors prieš rytą imtų, o ji kai tik apsižiūri kad papas burnoj ir bėga iš lovos, tai ir kariaunam, aišku prievarta nepasiekiu nieko, tai laukiu kol vėl užmigs ir vėl bandau kad kiek nučiulptų. Kartais pavyksta, bet kiek prisikankinu verysad.gif .
Atsakyti