Įkraunama...
Įkraunama...

Šakočiai

bet kaip laisto ta sakoti idomiai su samciu jauciu kad pas ja ragai turetu gautis labai jau mazi.As laistau su kiaurasamciu ir mazais lasiukais tada ragai kokie dideli gaunasi nu nesulyginsi su parduotuvineis g.gif
Atsakyti
Ruet..nu būk žmogus, parodyk savo pečių..a? ir šakotų parodyk.. a? ax.gif

Ashmindis čia parėkavo parėkavo iprieš kelis metus ir nesigiria..
Atsakyti
QUOTE(Rueta @ 2010 09 03, 14:26)
bet kaip laisto ta sakoti idomiai su samciu jauciu kad pas ja ragai turetu gautis labai jau mazi.As laistau su kiaurasamciu ir mazais lasiukais tada ragai kokie dideli gaunasi nu nesulyginsi su parduotuvineis g.gif

Aha, ten rezultate gaunasi šakotis su mažais ragiukais. O tu negalėtum su kieno nors pagalba pafotografuot visą procesą, kaip tu darai? g.gif Labai jau įdomu ax.gif

Ashmindis jau turbūt ir antrą namą pardavė su krosnimi šakočiui kepti lotuliukas.gif
Atsakyti
as dirbu kepykloje kur kepa sakocius tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenguryte @ 2010 09 03, 18:37)

Ashmindis jau turbūt ir antrą namą pardavė su krosnimi šakočiui kepti lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(JOLKA999 @ 2010 09 03, 19:12)
as dirbu kepykloje kur kepa sakocius tongue.gif

mhm... ko gi tavęs dabar paklausus ? ax.gif
Atsakyti
Po jisminde pasisakymų kaip ir nedrįsau pasakotis, ale penktsadienio vakarą vyno išgėrus atsirišo liežuvis.

pasakoju - žiemą ėmiau ir netikėtai užsimaniau oškepti šakotį. Trūks plyš reikia. Na, žinot kaip būna? Jokio supratimo nei apie pečius, nei receptūrą nei apsisukimų per minutę kiekį smile.gif

Bet kai labai nori.. Internetas skaitytas perskaitytas, ieškotas perieškotas, receptai surašyti perrašyti...
ŠIS VIDEO mane nuramino - diedzukas su grąžtu gali, galėsiu ir aš..
Vienos supermamulkos teta, kažkada senai kepusi šakočius, atidavė man aparatą.. na vat tokį:

user posted image

Tenai sudegę, ieškojau naujų.. Čia keblumas - kokio galingumo ir kokios kaitros reikia??? Atviroj erdvėj apskaičiuoti kokios temperatųros ir kokio galingumo reikia buvo ne mano jėgoms.. be to, įvadas į ikikarinę triobelę irgi nedaug ką atlaiko..
Ėjom bandymų keliu - užsakiau tris tenus, pajungėm.. užmaišėm su dukrą tešlą.. su naminiu sviestu, naminiais kiaušiniais ir namine grietine.. pylėm brenduko ir..nu nežinau, visko, kas priklauso smile.gif

Įkaitinom volą, apvyniotą kepimo popierium..pilam tešlą.. su siaubu suvokiam, kad tešla nekepa, o džiūna.. doh.gif doh.gif doh.gif Kibiras tešlos ir keturios išpūstos akys..Nu maždaug tokios: blink.gif blink.gif

Aiškiai neužtenka kaitros..

Ir aš taip balsu - jatau, kaip reikia dar karščio šaltinio.. Ir makt galvon - statybinis fenas..

Taigis, kepimo procesas vyko maždaug taip:
user posted image

Po 5 ( blink.gif blink.gif blink.gif ) valandų kiekvieno ragelio kepinimo fenu, šakotis atrodė taip:

user posted image

Kitą rytą nuėmus mano pirmąjį gyvenime šakotį, ans atrodė taip:

user posted image

beje, kas šakotį ragavo nežinojės , iškar akis pūtė klausdami - bet čia ne parduotuvinis?? Taigis.. kreivas, šleivas, bet skanus..
Beje, kepant kiekvieną ragiuką, labai matėsi, kas vyksta su tešla.. na, gi ranka juda pirmyn atgal.. tai jei kaitra mažesnė, tešla džiūna..jei kiek didesnė - dega.. O jei atstumas nuo tešlos iki feno būfdavo tinkamas, tešla gražiai pūtėsi.. taigi, akivaizdžiai supratau, kas suteikia šakočiui tokį purumą ir skonį.. - tinkama temperatūra...

Daugiau taip, su fenu, niekada.. Bet jei kitą met lauke statysimės lauko židinį, ten tikrai bus volas ir gal net varikliukas jam sukt smile.gif) Reiktų kokį kart ir ant malkų pabandyt.. Įsivaizduojat, ateina draugai.. kepi ne šašlus, o šakotį...

JOLKAAAAAAAAAAAAAA, per kiek laiko iškepa šakotis pas Jus? Ar tiesa, kad spygliukų ilgis didžia dalim priklauso nuo volo sukimosi greičio?

Atsakyti
Nu nuotraukos neturiu bet jis nieko ipatingo pamuritas ir tiek o nuo ugnies priklauso tikrai daug o del kepimo galiu paskyti kepu ligiai tris valandas kai pradejom kepdavau keturias valandas bet pasirodo jis sudziudavo o dabar greiciau pradejom tai pasaka koks skanus iseina o nuotrauka sakocio vienu puslapiu atgal mano yra ideta gali pasiziureti ax.gif
Atsakyti
Ratuto, pagarba, dar kartą įrodei, kad lietuviui nėra nieko neįmanoma, vis sugalvoja išeitį thumbup.gif
Atsakyti
kepa tikrai maziau nei 3 val,pecius labai panasus,kur idejai,tik gerokai didesnis,jis elektrinis,kokio galingumo nezinau g.gif ten sienelej yra tokios groteles,tai nuo ju eina karstis.ant formos tesla pila tokiu kaip keurasamciu.na jei kas idomu konkreciai,rasykit,paklausiu darbe.galeciau nufotkinti darbe,bet bijau,nes yra kameros doh.gif
Atsakyti
Man idomu o kaip ten su tuo metaliniu volu ar ten patepa riebalais ir viskas?
Nes mes kepam ant medinio senovinio volo o ant jo dedasi sviestinis popierius ,problema ta kad sviestinio popierio nebegaliu gaut nu tokio dideliais lapais parduotuvesi tik tie silikoniniai tai ant ju manau kad tesla nelips o visa slyst prades o gal kas zino kur tokio popierio dar butu galima gaut g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rueta @ 2010 09 04, 21:21)
Nes mes kepam ant medinio senovinio volo o ant jo dedasi sviestinis popierius ,problema ta kad sviestinio popierio nebegaliu gaut nu tokio dideliais lapais parduotuvesi tik tie silikoniniai tai ant ju manau kad tesla nelips o visa slyst prades o gal kas zino kur tokio popierio dar butu galima gaut g.gif

o jus kanceliarinese prekes paieskokit to sviestinio jis ten buna kaip siuvimo schemoms braizyt, bet manau kad jis jums ir tiktu.
Atsakyti
QUOTE(Rueta @ 2010 09 03, 21:20)
Nu nuotraukos neturiu bet jis nieko ipatingo pamuritas ir tiek o nuo ugnies priklauso tikrai daug o del kepimo galiu paskyti kepu ligiai tris valandas kai pradejom kepdavau keturias valandas bet pasirodo jis sudziudavo o dabar greiciau pradejom tai pasaka koks skanus iseina  o nuotrauka sakocio vienu puslapiu atgal mano yra ideta gali pasiziureti ax.gif

o kaip kaitrą reguliuojat? Tiesiog malkų daugiau? ax.gif Jos ten nugarinėje sienelėje tokiam kaip dėkle, ar tiesiog sudėtos ant pado..ea..nu net nežinau kaip čia aiškiau paklaust...
pažiūrėjau šakotį..seilės nutyso..

QUOTE(Kenguryte @ 2010 09 03, 22:29)
Ratuto, pagarba, dar kartą įrodei, kad lietuviui nėra nieko neįmanoma, vis sugalvoja išeitį  thumbup.gif

aš iš gobšumo čia smile.gif..gaila buvo kibiro tešlos smile.gif)))

QUOTE(JOLKA999 @ 2010 09 03, 23:18)
kepa tikrai maziau nei 3 val,pecius labai panasus,kur idejai,tik gerokai didesnis,jis elektrinis,kokio galingumo nezinau g.gif ten sienelej yra tokios groteles,tai nuo ju eina karstis.ant formos tesla pila tokiu kaip keurasamciu.na jei kas idomu konkreciai,rasykit,paklausiu darbe.galeciau nufotkinti darbe,bet bijau,nes yra kameros doh.gif

Žinai ką padaryk.. prie kepamo šakočio šono ir pasižiūrėk, kokia paviršiaus kepimo temperatūra..a?

Rueta, o Tu gali irgi pamatuot? Nu vat prie kokios apytiksliai temperatūros šakotis gražiai kepa..

O dar įdomu ar tikrai ragiukų ilgis priklauso nuo volo sukimosi greičio?
Kiek greitai sukasi ans pas Jus? Nu tarkim skaičiuojant..vienas du trys.. kartą per sekundę, du kartus, daugiau...

O gal receptą kokį..a? blush2.gif

QUOTE(Rueta @ 2010 09 04, 21:21)

Aš kažkur mačiau video, kur šakočių kepimo įmonėje deda jau paruoštus tarsi piltuvėlius ant volų.. tik makt makt makt.. bet ten iš kepimo popieriaus, panaču..
Žinai, pabandyk pašmirinėti čia: http://www.arevitosiranga.lt/

Aš iš jų formų silikoninių, įrankių, sausainių formelių esu pirkus.. Nu nesu nusivylus .. ir bendrauja jie maloniai..pasikalbėk, jei nerasi pirkt - mažu atveš.

O aš ant medinio volo tą vienintelį kartą vyniojau kepimo popierių.. Tau netinka? Ar pobrangiai gaunas?
Papildyta:
Radau arevitoj:
40x60
KEPIMO POPIERIUS.
Iš dviejų pusių padengtas silikonu, galima kepti po kelis kartus iš abiejų pusių. Nelipnus, higieniškas, nereikia skardų tepti riebalais ir plauti.
Išmatavimai: 40x60 cm ir 57x78 cm. Pokais po 500 lapų.
KAINA sutartinė.
Atsakyti