
Vokiškas šakotis
Jums reikės:
Šakočio tešlai 350 g sviesto arba margarino, 350 g cukraus, 4 valgomųjų šaukštų abrikosų likerio, 6 kiaušinių, 200 g miltų, 150 g bulvių krakmolo, 125 ml pieno
Glaistui 35 g sviesto, 5 valgomųjų šaukštų vandens, 40 g kakavos, 250 g cukraus pudros.
Visų pirma gaminama šakočio tešla. Šakočiui skirtą sviestą išsukite iki purumo, toliau sukite, po truputį dėdami sviestą, dėdami cukrų, įmušdami kiaušinius ir supildami likerį. Visi šie produktai turi būti vienos temperatūros priešingu atveju jie tinkamai nesusijungs, susidarys gumuliukai (jeigu taip vis dėlto atsitiko, įstatykite dubenį, kuriame maišėte tešlą, į karšto vandens vonelę ir sukite tol, kol gumuliukai išnyks, o masė pasidarys vientisa). Baigę sukti, supilkite persijotus ir su krakmolu sumaišytus miltus, suplikite pieną. Tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo.
Į riebalais išteptą kepimo formą įkrėskite porą šauktų tešlos, ją pasklesikite plonu sluoksniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai pagels. Tada pilkite kitą sluoksnį tešlos ir vėl kepkite, kol pagels. Taip darykite, kol suplisite visą tešlą, stenkitės, kad išeitų kuo daugiau sluoksnių. Pyragas turi kepti iš viršaus, todėl formą reiktų dėti ant paaukštinimo (kad nekeptų apačia).
Iškepusį pyragą atvėsinkite. Kol pyragas vėsta, išvirkite glaistą: puodelyje ištirpinkite sviestą, supilkite vandenį, suberkite kakavą, cukraus pudrą ir pavirkite. Glaustu aptepkite atvėsusį pyragą ir palikite sustingti.