Esu issisaugojusi toki recepta is Bernardinai.lt Deja pati kepti nebandziau, bet kaupiuosi
Vokiškas šakotis
Jums reikės:
Šakočio tešlai 350 g sviesto arba margarino, 350 g cukraus, 4 valgomųjų šaukštų abrikosų likerio, 6 kiaušinių, 200 g miltų, 150 g bulvių krakmolo, 125 ml pieno
Glaistui 35 g sviesto, 5 valgomųjų šaukštų vandens, 40 g kakavos, 250 g cukraus pudros.
Visų pirma gaminama šakočio tešla. Šakočiui skirtą sviestą išsukite iki purumo, toliau sukite, po truputį dėdami sviestą, dėdami cukrų, įmušdami kiaušinius ir supildami likerį. Visi šie produktai turi būti vienos temperatūros priešingu atveju jie tinkamai nesusijungs, susidarys gumuliukai (jeigu taip vis dėlto atsitiko, įstatykite dubenį, kuriame maišėte tešlą, į karšto vandens vonelę ir sukite tol, kol gumuliukai išnyks, o masė pasidarys vientisa). Baigę sukti, supilkite persijotus ir su krakmolu sumaišytus miltus, suplikite pieną. Tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo.
Į riebalais išteptą kepimo formą įkrėskite porą šauktų tešlos, ją pasklesikite plonu sluoksniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai pagels. Tada pilkite kitą sluoksnį tešlos ir vėl kepkite, kol pagels. Taip darykite, kol suplisite visą tešlą, stenkitės, kad išeitų kuo daugiau sluoksnių. Pyragas turi kepti iš viršaus, todėl formą reiktų dėti ant paaukštinimo (kad nekeptų apačia).
Iškepusį pyragą atvėsinkite. Kol pyragas vėsta, išvirkite glaistą: puodelyje ištirpinkite sviestą, supilkite vandenį, suberkite kakavą, cukraus pudrą ir pavirkite. Glaustu aptepkite atvėsusį pyragą ir palikite sustingti.
Sveikutės, užsikepiau ir aš išmokt šakotį kept..
Viena maloni moteriškė ir įrenginį padovanojo, volus.. Įrenginys elektrinis, savadarbis, gal 30-ies metų senumo, kaitinimo tenai (na, ten veikiau viela apsukta keramika, o ne tenai) jau nugyvenę savo amželį.. Bandau ieškoti, kas suremontuotų, ale visur klausimas - kokio galingumo tenai turi būt, kokia temperatūra reikalinga. Na, su kw regis jau išsiaiškinau (maždaug 8kw), bet kokioje temperatūrojie anie kepa? kažkur perskaičiau, kad 80 laipsnių..ar ne per mažai?
Gal kas girdėjot, turit, žinot?
IŠ ANKSTO LABAI LABAI DĖKINGA
Viena maloni moteriškė ir įrenginį padovanojo, volus.. Įrenginys elektrinis, savadarbis, gal 30-ies metų senumo, kaitinimo tenai (na, ten veikiau viela apsukta keramika, o ne tenai) jau nugyvenę savo amželį.. Bandau ieškoti, kas suremontuotų, ale visur klausimas - kokio galingumo tenai turi būt, kokia temperatūra reikalinga. Na, su kw regis jau išsiaiškinau (maždaug 8kw), bet kokioje temperatūrojie anie kepa? kažkur perskaičiau, kad 80 laipsnių..ar ne per mažai?
Gal kas girdėjot, turit, žinot?
IŠ ANKSTO LABAI LABAI DĖKINGA
kazkur klaidziodama, va ka aptikau, gal kas ir susires kieme prie namu
Papildyta:
va cia dar vienas variantas, gal dar paprastesnis
Papildyta:
va cia dar vienas variantas, gal dar paprastesnis
Pirmas variantas nepatikimas. Vejas ugni gali sklaidyti jums netinkama linkme. Tad reiktu apgalvoti kaip nuo to apsisaugot. Antras variantas tikslesnis
mano babūlė kepdavo anksčiau šakočius.... prieš kokia 30-25 metus....ech ir dabar atsimenu, nors visai vaikas buvau..... Viskas labai panašiai kaip liniaus antroj įdėtoj nuotraukoj....mes vaikai labiausiai mėgdavom valgyt tešlą, nuvarvėjusią ant tos skardos. kokie pisiminimai iškilo.....
o gal kas zino kur gauti svietinio popieriaus lapais kad nemaziau metro butu ir plotis 50cm.norim issikept sakocio nu niekur nerandu per google
QUOTE(Rueta @ 2010 05 06, 12:42)
o gal kas zino kur gauti svietinio popieriaus lapais kad nemaziau metro butu ir plotis 50cm.norim issikept sakocio nu niekur nerandu per google
Cia jus sakoti ant volo su sviestiniu popierium kept zadat ? Siaip panasaus popieriuko milidoj galima gaut, bent iskarpas ant jo daryt tai gerai, o kaip su kepimu nezinau , nebandziau.
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
taigi dar mokinimuosi stadijoje esame, bet su dideliu malonumu mokinames ir kepame .Zinokit kazkas nuostabaus toki dalyka ismokti kepti ,juk cia musu proseneliu pyragas tikrai niekada netikejau ,kad tai mane sudomins, bet pagavau kabliuka ir kiekvienai sventei kepam po lietuviska tikra sakoti ant lauzo su kiek imanoma naminiais produktais.Nu labai minkstas ir skanus sakotis teko patobulinti truputi receptura kuria perleido mano drauges mociute ji daug metu kepe vestuvem .
Prasom pasigrozeti .
Prasom pasigrozeti .
pas mane gimines lenkijoje uzsimineja sakociu kepimu, turi pasidare atskira virtuvele, labai daug uzsakymu turi
QUOTE(ashmindis @ 2005 02 27, 00:05)
GALIT ČIA FANTAZUOTI , BET TIKRO ŠAKOČIO BE SPECIALAUS PEČIAUS NEIŠKEPSIT.
IR JEIGU JŪS MANOT , KAD MAXIMOJE PARDAVINĖJA ŠAKOČIUS, TAI TIKRAI KLYSTATE , NES TEN TIK ŠAKOČIO PARODIJA.
SAKAU KAIP SPECAS , NES TAI MŪSŲ GIMINĖS PYRAGAS AŠ JĮ KEPTI PADĖJAU NUO PAT VAIKYSTĖS PROSENELEI , PO TO MOČIUTEI...
IR PATS STATAUSI NAMĄ TAI BŪTINAI PASISTATYSIU PEČIŲ , NES TRADICIJOS TURI IŠLIKTI, JEI KAM BUS ĮDOMU TAI METŲ GALUI BANDYSIU JAU KEPTI GALĖSIT UŽSUKT PASIŽIŪRĖT, ŠITOS PROCEDŪROS NUPASAKOT NEĮMANOMA.
IR JEIGU JŪS MANOT , KAD MAXIMOJE PARDAVINĖJA ŠAKOČIUS, TAI TIKRAI KLYSTATE , NES TEN TIK ŠAKOČIO PARODIJA.
SAKAU KAIP SPECAS , NES TAI MŪSŲ GIMINĖS PYRAGAS AŠ JĮ KEPTI PADĖJAU NUO PAT VAIKYSTĖS PROSENELEI , PO TO MOČIUTEI...
IR PATS STATAUSI NAMĄ TAI BŪTINAI PASISTATYSIU PEČIŲ , NES TRADICIJOS TURI IŠLIKTI, JEI KAM BUS ĮDOMU TAI METŲ GALUI BANDYSIU JAU KEPTI GALĖSIT UŽSUKT PASIŽIŪRĖT, ŠITOS PROCEDŪROS NUPASAKOT NEĮMANOMA.
Įdomu, kuria linkme reikalai pajudėjo, ar jau galime į svečius šakočio kepti
Kažkas čia neapsipatenkinęs, kad lietuviai orkaitėj šakotį bando kept. Aš taip pat už ekperimentus. Gal už metų už dviejų, prasidės "šakočių" įrangos verslas, kuri palengvins šeimininkėms darbą ir galėsime kiekviena namuose išsikepti šį gardumyną.
O aš paspalvinsiu temikę: