Pagal šakočio receptą, kurį radau turimoj senoj knygoj.
Rašau sumažintą kiekį (juk 60 kiaušinių nenodojau)
6 kiaušiniai, 120g sviesto, 120g miltų, 120g cukraus, 40ml grietinėlės. Dar bėriau truputį vanil.cukraus ir maltų džiov.apelsinų žievelių.
Dubeny reik išsukti gerai sviestą. Tada dėti po trynį ir po šaukštą miltų, po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės, įpilti grietinėlės. Prieš kepant sudėti gerai išplaktus baltymus. Kepiau keksų formelėse. O jau koks skonis ir kvapas Beje, buvo pasisakymas, kad pirktinių šakočių skonis nekoks, o kad rašiau, jog manųjų skonis į juos panašus, tai ir maniškiai išėjo nekokie. Ne, naminiai kepti kepinukai labai gardūs, dieviško skonio. Tiesiog jie, kaip ir nenaminiai, kurių nepeikiu, jie man taip pat skanūs, tiesiog tirpsta burnoje labai džiaugiuosi, kad dėjau tarkuotą apelsinų žievelę, kuri suteikė ypatingą aromatą
QUOTE(jurvite @ 2008 04 13, 10:35)
Pagal šakočio receptą, kurį radau turimoj senoj knygoj.
Rašau sumažintą kiekį (juk 60 kiaušinių nenodojau)
6 kiaušiniai, 120g sviesto, 120g miltų, 120g cukraus, 40ml grietinėlės. Dar bėriau truputį vanil.cukraus ir maltų džiov.apelsinų žievelių.
Dubeny reik išsukti gerai sviestą. Tada dėti po trynį ir po šaukštą miltų, po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės, įpilti grietinėlės. Prieš kepant sudėti gerai išplaktus baltymus. Kepiau keksų formelėse. O jau koks skonis ir kvapas Beje, buvo pasisakymas, kad pirktinių šakočių skonis nekoks, o kad rašiau, jog manųjų skonis į juos panašus, tai ir maniškiai išėjo nekokie. Ne, naminiai kepti kepinukai labai gardūs, dieviško skonio. Tiesiog jie, kaip ir nenaminiai, kurių nepeikiu, jie man taip pat skanūs, tiesiog tirpsta burnoje labai džiaugiuosi, kad dėjau tarkuotą apelsinų žievelę, kuri suteikė ypatingą aromatą
Rašau sumažintą kiekį (juk 60 kiaušinių nenodojau)
6 kiaušiniai, 120g sviesto, 120g miltų, 120g cukraus, 40ml grietinėlės. Dar bėriau truputį vanil.cukraus ir maltų džiov.apelsinų žievelių.
Dubeny reik išsukti gerai sviestą. Tada dėti po trynį ir po šaukštą miltų, po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės, įpilti grietinėlės. Prieš kepant sudėti gerai išplaktus baltymus. Kepiau keksų formelėse. O jau koks skonis ir kvapas Beje, buvo pasisakymas, kad pirktinių šakočių skonis nekoks, o kad rašiau, jog manųjų skonis į juos panašus, tai ir maniškiai išėjo nekokie. Ne, naminiai kepti kepinukai labai gardūs, dieviško skonio. Tiesiog jie, kaip ir nenaminiai, kurių nepeikiu, jie man taip pat skanūs, tiesiog tirpsta burnoje labai džiaugiuosi, kad dėjau tarkuotą apelsinų žievelę, kuri suteikė ypatingą aromatą
Aciu , kai isbandysiu, o tai darysiu sia savaite, butinai parasysiu kaip isejo
QUOTE(aidi @ 2008 04 13, 21:15)
Aciu , kai isbandysiu, o tai darysiu sia savaite, butinai parasysiu kaip isejo
Na ir kaip išėjo?
Kaunieciams siulau pabandyti nusipirkti sakoti "Silas" arba "Samsonas" parduotuvese, is Marijampoles trapuciai, skanuciai
Čia netyčia atradau šitą temą ir labai džiaugiuosi, radusi pirmąjąme puslapyje Šakotinio (o tiksliau Baumkucheno) receptą. Mat, su tais Šakotiniais toks įdomus dalykas gaunasi - Lietuviai Šakotinius vadina savo nacionaliniais, vokiečiai - baumkuchenus savo nacionaliniais. O kepimo principas labai panašus - kepti sluoksniuką po sluoksniuko. Vokietijoje teko valgyti nuostabiai skanius naminius baumkuchenus, kurių forma kaip paprasto pyrago, bet iškepti jie būtent pilant po kelis šaukštus tešlos ant viršaus, jiem siškepus - kitą sluoksnį. kepti reikia kaitinant orkaitę tik iš viršaus, bet iškepus būtinai reikia užpilti storu sluoksniu šokolado - pats gazas tada. Pabandykite, tikrai nuostabus (bet ir nuostabiai kaloringas) kepinys.
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 28, 16:56)
Čia netyčia atradau šitą temą ir labai džiaugiuosi, radusi pirmąjąme puslapyje Šakotinio (o tiksliau Baumkucheno) receptą. Mat, su tais Šakotiniais toks įdomus dalykas gaunasi - Lietuviai Šakotinius vadina savo nacionaliniais, vokiečiai - baumkuchenus savo nacionaliniais. O kepimo principas labai panašus - kepti sluoksniuką po sluoksniuko. Vokietijoje teko valgyti nuostabiai skanius naminius baumkuchenus, kurių forma kaip paprasto pyrago, bet iškepti jie būtent pilant po kelis šaukštus tešlos ant viršaus, jiem siškepus - kitą sluoksnį. kepti reikia kaitinant orkaitę tik iš viršaus, bet iškepus būtinai reikia užpilti storu sluoksniu šokolado - pats gazas tada. Pabandykite, tikrai nuostabus (bet ir nuostabiai kaloringas) kepinys.
Papildyta:
Labas Zhuvycia, gal jus zinote to baumkuchenno recepta, ir procesa kaip issikepti namu salygomis. O gal cia reikia specialaus peciaus kaip ir sakociams?
QUOTE(Zhuvycia @ 2008 05 28, 16:56)
Čia netyčia atradau šitą temą ir labai džiaugiuosi, radusi pirmąjąme puslapyje Šakotinio (o tiksliau Baumkucheno) receptą.
Žuvycia, Šakotinis yra nikas asmens Supermamoje, kuris juos kepa, o lietuviškas kepinys tai šakotis
Merginos,gal zinot kur Kaune minkstus sakocius pardavineja?Gal galit i az
Aš neseniai bandziau kepti keksiukus, bet man jie keistai isikėlė ir tik pusėtinai priminė šakočio skonį, bet dariau pagal receptą iš senos knygos,, gal reiia nepatingėti ir pilti po sluoksniuką..Įdomu kaip darėte jurvite..(klaustukas neveikia )
Uj, kokia sena tema atgaivinta Šaunu, gal kam šakočių Joninėms reikės?
Ogi kepiau ne sluoksniais- patingėjau Užtai iškepusius truputį padžiovinau, kad traškesni ir kiek kietesni būtų... Kiek pamenu, tai buvau tikrai senoookai šakotį ragavus, tad man skonis buvo kaip ir pats tas (šiaip šakočiai man nepatikdavo- iš senų laikų atminty išlikęs specifinis jų skonis, bet manieji kepinukai man buvo idealaus šakočio skonio ) Jei nepatingėsit, galit ir sluoksniais kept- gal geriau bus
Ogi kepiau ne sluoksniais- patingėjau Užtai iškepusius truputį padžiovinau, kad traškesni ir kiek kietesni būtų... Kiek pamenu, tai buvau tikrai senoookai šakotį ragavus, tad man skonis buvo kaip ir pats tas (šiaip šakočiai man nepatikdavo- iš senų laikų atminty išlikęs specifinis jų skonis, bet manieji kepinukai man buvo idealaus šakočio skonio ) Jei nepatingėsit, galit ir sluoksniais kept- gal geriau bus
Sau sakocius perkuosi is Kauno, jei kam reikes rasykit i az, parasysiu kontaktus , moteris kepa jau seniai ir labai skaniai, trapus sakociai
si karta atsiveziau keliais sakociais daugiau, biski apsiskaiciavau
tai jei kam reikia Vilniuje parduosiu, rasykit i kristina.krislai@gmail.com
sakotukas virs kg. kaina 22 lt.
o jau skonis jo hmmm
si karta atsiveziau keliais sakociais daugiau, biski apsiskaiciavau
tai jei kam reikia Vilniuje parduosiu, rasykit i kristina.krislai@gmail.com
sakotukas virs kg. kaina 22 lt.
o jau skonis jo hmmm