Pagal šakočio receptą, kurį radau turimoj senoj knygoj.
Rašau sumažintą kiekį (juk 60 kiaušinių nenodojau)
6 kiaušiniai, 120g sviesto, 120g miltų, 120g cukraus, 40ml grietinėlės. Dar bėriau truputį vanil.cukraus ir maltų džiov.apelsinų žievelių.
Dubeny reik išsukti gerai sviestą. Tada dėti po trynį ir po šaukštą miltų, po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės, įpilti grietinėlės. Prieš kepant sudėti gerai išplaktus baltymus. Kepiau keksų formelėse. O jau koks skonis ir kvapas

Beje, buvo pasisakymas, kad pirktinių šakočių skonis nekoks, o kad rašiau, jog manųjų skonis į juos panašus, tai ir maniškiai išėjo nekokie. Ne, naminiai kepti kepinukai labai gardūs, dieviško skonio. Tiesiog jie, kaip ir nenaminiai, kurių nepeikiu, jie man taip pat skanūs, tiesiog tirpsta burnoje

labai džiaugiuosi, kad dėjau tarkuotą apelsinų žievelę, kuri suteikė ypatingą aromatą