sveiki visi,kas taip susidomejot sakociais.manau,kad nedaugelis is jusu ragavote tikraji namini bankuchena.kokiu tik stebuklu neperskaiciau.tiesa ta,kad is tikruju juos kepe biciunu kaime. butent mano babunios namuose kasdien kvepejo kepamas bankuchenas,o mes vaikai sededavom ir laukdavom,kada nukris koks ragelis.ir pesdavomes kieno eile ji paciupti.skanesnio dalyko nesu ragavus iki siol...
QUOTE(pupasaule @ 2011 01 08, 15:00)
sveiki visi,kas taip susidomejot sakociais.manau,kad nedaugelis is jusu ragavote tikraji namini bankuchena.kokiu tik stebuklu neperskaiciau.tiesa ta,kad is tikruju juos kepe biciunu kaime. butent mano babunios namuose kasdien kvepejo kepamas bankuchenas,o mes vaikai sededavom ir laukdavom,kada nukris koks ragelis.ir pesdavomes kieno eile ji paciupti.skanesnio dalyko nesu ragavus iki siol...
vis del to neatydziai skaitei . Yra kas ragavo ta tikraji bankuchena, net ir kepe, o jau kiek teslos ismaisyta tai ir nesuskaiciuosi . O jei su tavim del rago tekdavo pestis tai taip noreciau pasakyt jog dabar mano eile- bet....
O siaip ir dabar kepa Biciunuos, Danute (pastininke). (puses metu senumo info)
QUOTE(Divia @ 2011 01 07, 22:01)
As ir cia truputi ilysiu,nes sakotis mano skaniausias pyragas! zachira-tavo sakotukas-super!
As ir bandziau panasiai kept,pagal si "Tasty diary" receptuka
Keksas pagal šakočio receptą
* 6 kiaušinių
* 120g sviesto
* 120g miltų
* 120g cukraus
* 40ml grietinėlės
* citrinų ekstrakto
* 1 a.š. kepimo miltelių
Dubenyje gerai išsukame sviestą. Įmaišome po 1 trynį, šaukštą miltų, cukraus. Masei sutirštėjus, įpilame grietinėlės, kepimo miltelius. Prieš kepant įmaišome gerai išplauktus kiaušinio baltymus ir citrinų ekstraktą. Kepame 180 C temperatūroje
Tik as ir pyliau sluoksniais ir kepiau grilyje ant zemiausios intervalines temperaturos.Gavos pasakisko skonio-kaip tikras sakotis.Reiks ryt vel pasilepint
As ir bandziau panasiai kept,pagal si "Tasty diary" receptuka
Keksas pagal šakočio receptą
* 6 kiaušinių
* 120g sviesto
* 120g miltų
* 120g cukraus
* 40ml grietinėlės
* citrinų ekstrakto
* 1 a.š. kepimo miltelių
Dubenyje gerai išsukame sviestą. Įmaišome po 1 trynį, šaukštą miltų, cukraus. Masei sutirštėjus, įpilame grietinėlės, kepimo miltelius. Prieš kepant įmaišome gerai išplauktus kiaušinio baltymus ir citrinų ekstraktą. Kepame 180 C temperatūroje
Tik as ir pyliau sluoksniais ir kepiau grilyje ant zemiausios intervalines temperaturos.Gavos pasakisko skonio-kaip tikras sakotis.Reiks ryt vel pasilepint
Ačiū butinai išmeginsiu ir Jūsų receptuką
QUOTE
Keksas pagal šakočio receptą
Na parodau siandienini sano "sakoti be saku"Tikiuosi kad patiks
QUOTE(Divia @ 2011 01 09, 22:04)
Na parodau siandienini sano "sakoti be saku. Tikiuosi kad patiks
Atrodo tai graziai, bet skonio negaliu ivertint
QUOTE(Rueta @ 2010 09 05, 13:05)
tai kad kaina kaip ir nelabai svarbi bet juk rasiau kad silikonine netinka nes prie jos nekimba tesla tai gali visas sakotis po to nukrist o gal kas bande
Papildyta:
o del temperaturos tai net nezinau mes su drauge pacios reguliuojam jau mazdaug zinom sistema kada reikia daugiau ugnies ir kada maziau cia net neimanoma paaiskinti reik kelis kartus paciai pakept o tada ir matysi.
Del receptuko tai yra internete galima rast tik kiekvienam savaip va kepi ir atlieki bandymus su skoniais .
Papildyta:
o del temperaturos tai net nezinau mes su drauge pacios reguliuojam jau mazdaug zinom sistema kada reikia daugiau ugnies ir kada maziau cia net neimanoma paaiskinti reik kelis kartus paciai pakept o tada ir matysi.
Del receptuko tai yra internete galima rast tik kiekvienam savaip va kepi ir atlieki bandymus su skoniais .
Rueta- nu kaip Dieva myliu, kai tik i Siaulius atpuskuosiu, pirmas reikalas tame mieste is Jusu sakoti pasiimti
Rueta.. šiaulietė????? eisiu tuoj keliais link Tavęs...
Sveikutes ot prajuokinot pajeska paskelbe taip taip esu is Siauliu
mhm.... gal Tu sakyk adresą, kad aš, kai kepsi, su šampe ar vodke ar..nu kuo tik panorėsi, greičiau link Tavęs šliaužčiau ))
nu arba rajoną sakyk..paskum pagal kvapą )))))))))
(aš šimšėj )))
nu arba rajoną sakyk..paskum pagal kvapą )))))))))
(aš šimšėj )))
oi teks toli sliauzt esu is pietinio rajono , bet kvapu gal ir priviliosiu o dar ir su buteliu tik va dabar kad ne sezonas truputi salta
Pietiniam bankūchenus kepi?? Džyzis... ar čia šiek tiek arčiau, Mildos rajonas..
jo jo, šalta dar.. aš jau čia dieduliui savo pacypavau, tai ans iškart man susakė meniu, ką turim nusivežt pas Tave )) nu apart butelių )))
dar labiau laukiu šilumos.. dūsauju...
jo jo, šalta dar.. aš jau čia dieduliui savo pacypavau, tai ans iškart man susakė meniu, ką turim nusivežt pas Tave )) nu apart butelių )))
dar labiau laukiu šilumos.. dūsauju...
Vakar kepiau ale sakoti namu salygomis. Recepta radau internete, ten buvo parasyta, kad tai tradicinis lietuviskas sakotis.
60 kiaušinių,
1200g cukraus,
1200g miltų,
1200g sviesto,
2 stiklinės grietinėlės,
citrinos žievelių,
150g sviesto volui ištepti,
100g miltinio cukraus gaminiui apibarstyti.
Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama
grietinėlės. Prieš kepant sudedama citrinos žievelė ir išplakti baltymai. Atsargiai, kad nesusitrintų baltymų putos, išmaišoma. Tešlą geriau gaminti dalimis.
Taigi, gaminau is puses sios normos, kepiau griliuje apie 180 laipsniu. Supyliau nestora sluoksni teslos i sviestiniu popieriumi isklota skarda, pakepiau, kol parudavo, tade vel pyliau sluoksni ir t.t.
Mano pastebejimai - asmeniskai man mazoka saldumo, per daug jauciasi kiausiniai, be proto minkstas, visumoje tikrai skanus. Gal jei butu keptas kaip priklauso - specialiame peciuje, butu tikras sakotis
Mano drauges kerta, net ausys linksta ir sake, kad nieko jam netruksta ir nieko ne per daug. O man noretus isigyti peciu ir ismokti kepti tikra sakoti, kaip pvz is Silutes atveza - skanus, minkstas su rageliais
Cia maniskio pyrago pagal si sakocio recepta foto:
60 kiaušinių,
1200g cukraus,
1200g miltų,
1200g sviesto,
2 stiklinės grietinėlės,
citrinos žievelių,
150g sviesto volui ištepti,
100g miltinio cukraus gaminiui apibarstyti.
Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama
grietinėlės. Prieš kepant sudedama citrinos žievelė ir išplakti baltymai. Atsargiai, kad nesusitrintų baltymų putos, išmaišoma. Tešlą geriau gaminti dalimis.
Taigi, gaminau is puses sios normos, kepiau griliuje apie 180 laipsniu. Supyliau nestora sluoksni teslos i sviestiniu popieriumi isklota skarda, pakepiau, kol parudavo, tade vel pyliau sluoksni ir t.t.
Mano pastebejimai - asmeniskai man mazoka saldumo, per daug jauciasi kiausiniai, be proto minkstas, visumoje tikrai skanus. Gal jei butu keptas kaip priklauso - specialiame peciuje, butu tikras sakotis
Mano drauges kerta, net ausys linksta ir sake, kad nieko jam netruksta ir nieko ne per daug. O man noretus isigyti peciu ir ismokti kepti tikra sakoti, kaip pvz is Silutes atveza - skanus, minkstas su rageliais
Cia maniskio pyrago pagal si sakocio recepta foto: