Įkraunama...
Įkraunama...

Šakočiai

sveiki visi,kas taip susidomejot sakociais.manau,kad nedaugelis is jusu ragavote tikraji namini bankuchena.kokiu tik stebuklu neperskaiciau.tiesa ta,kad is tikruju juos kepe biciunu kaime. butent mano babunios namuose kasdien kvepejo kepamas bankuchenas,o mes vaikai sededavom ir laukdavom,kada nukris koks ragelis.ir pesdavomes kieno eile ji paciupti.skanesnio dalyko nesu ragavus iki siol...
Atsakyti
QUOTE(pupasaule @ 2011 01 08, 15:00)
sveiki visi,kas taip susidomejot sakociais.manau,kad nedaugelis is jusu ragavote tikraji namini bankuchena.kokiu tik stebuklu neperskaiciau.tiesa ta,kad is tikruju juos kepe biciunu kaime.   butent mano babunios namuose kasdien kvepejo kepamas bankuchenas,o mes vaikai sededavom ir laukdavom,kada nukris koks ragelis.ir pesdavomes kieno eile ji paciupti.skanesnio dalyko nesu ragavus iki siol...


tongue.gif vis del to neatydziai skaitei mirksiukas.gif . Yra kas ragavo ta tikraji bankuchena, net ir kepe, o jau kiek teslos ismaisyta tai ir nesuskaiciuosi doh.gif . O jei su tavim del rago tekdavo pestis tai taip noreciau pasakyt jog dabar mano eile- bet....

O siaip ir dabar kepa Biciunuos, Danute (pastininke). (puses metu senumo info)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rivera: 08 sausio 2011 - 15:38
QUOTE(Divia @ 2011 01 07, 22:01)
As ir cia truputi ilysiu,nes sakotis mano skaniausias pyragas! thumbup.gif zachira-tavo sakotukas-super!  thumbup.gif
As ir bandziau panasiai kept,pagal si "Tasty diary" receptuka
Keksas pagal šakočio receptą

    * 6 kiaušinių
    * 120g sviesto
    * 120g miltų
    * 120g cukraus
    * 40ml grietinėlės
    * citrinų ekstrakto
    * 1 a.š. kepimo miltelių

Dubenyje gerai išsukame sviestą. Įmaišome po 1 trynį, šaukštą miltų, cukraus. Masei sutirštėjus, įpilame grietinėlės, kepimo miltelius. Prieš kepant įmaišome gerai išplauktus kiaušinio baltymus ir citrinų ekstraktą. Kepame 180 C temperatūroje
Tik as ir pyliau sluoksniais ir kepiau grilyje ant zemiausios intervalines temperaturos.Gavos pasakisko skonio-kaip tikras sakotis.Reiks ryt vel pasilepint  thumbup.gif

Ačiū 4u.gif butinai išmeginsiu ir Jūsų receptuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE
Keksas pagal šakočio receptą
Na parodau siandienini sano "sakoti be saku"user posted image
Tikiuosi kad patiks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Divia @ 2011 01 09, 22:04)
Na parodau siandienini sano "sakoti be saku. Tikiuosi kad patiks  ax.gif


Atrodo tai graziai, bet skonio negaliu ivertint g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miskouoga: 09 sausio 2011 - 22:29
QUOTE(Rueta @ 2010 09 05, 13:05)
tai kad kaina kaip ir nelabai svarbi bet juk rasiau kad silikonine netinka nes prie jos nekimba tesla tai gali visas sakotis po to nukrist o gal kas bande g.gif
Papildyta:
o del temperaturos tai net nezinau mes su drauge pacios reguliuojam jau mazdaug zinom sistema kada reikia daugiau ugnies ir kada maziau cia net neimanoma paaiskinti reik kelis kartus paciai pakept o tada ir matysi.
Del receptuko tai yra internete galima rast tik kiekvienam savaip va kepi ir atlieki bandymus su skoniais .





Rueta- nu kaip Dieva myliu, kai tik i Siaulius atpuskuosiu, pirmas reikalas tame mieste is Jusu sakoti pasiimti wub.gif
Atsakyti
Rueta.. šiaulietė????? eisiu tuoj keliais link Tavęs...
Atsakyti
Sveikutes ot prajuokinot pajeska paskelbe hihihi.gif taip taip esu is Siauliu
Atsakyti
mhm.... gal Tu sakyk adresą, kad aš, kai kepsi, su šampe ar vodke ar..nu kuo tik panorėsi, greičiau link Tavęs šliaužčiau smile.gif))
nu arba rajoną sakyk..paskum pagal kvapą smile.gif)))))))))
(aš šimšėj smile.gif)))
Atsakyti
oi teks toli sliauzt esu is pietinio rajono , bet kvapu gal ir priviliosiu biggrin.gif o dar ir su buteliu drinks_cheers.gif tik va dabar kad ne sezonas truputi salta ax.gif
Atsakyti
Pietiniam bankūchenus kepi?? Džyzis... ar čia šiek tiek arčiau, Mildos rajonas..

jo jo, šalta dar.. aš jau čia dieduliui savo pacypavau, tai ans iškart man susakė meniu, ką turim nusivežt pas Tave smile.gif)) nu apart butelių smile.gif)))
dar labiau laukiu šilumos.. dūsauju...
Atsakyti
Vakar kepiau ale sakoti namu salygomis. Recepta radau internete, ten buvo parasyta, kad tai tradicinis lietuviskas sakotis.
60 kiaušinių,
1200g cukraus,
1200g miltų,
1200g sviesto,
2 stiklinės grietinėlės,
citrinos žievelių,
150g sviesto volui ištepti,
100g miltinio cukraus gaminiui apibarstyti.

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama
grietinėlės. Prieš kepant sudedama citrinos žievelė ir išplakti baltymai. Atsargiai, kad nesusitrintų baltymų putos, išmaišoma. Tešlą geriau gaminti dalimis.

Taigi, gaminau is puses sios normos, kepiau griliuje apie 180 laipsniu. Supyliau nestora sluoksni teslos i sviestiniu popieriumi isklota skarda, pakepiau, kol parudavo, tade vel pyliau sluoksni ir t.t.
Mano pastebejimai - asmeniskai man mazoka saldumo, per daug jauciasi kiausiniai, be proto minkstas, visumoje tikrai skanus. Gal jei butu keptas kaip priklauso - specialiame peciuje, butu tikras sakotis smile.gif
Mano drauges kerta, net ausys linksta ir sake, kad nieko jam netruksta ir nieko ne per daug. O man noretus isigyti peciu ir ismokti kepti tikra sakoti, kaip pvz is Silutes atveza - skanus, minkstas su rageliais wub.gif
Cia maniskio pyrago pagal si sakocio recepta foto:

user posted image
Atsakyti