SAKOTIS Nr.1
50 kiausiniu
1250g sviesto
1250g miltu
800g cukraus
10g citrinu esencijos
6 stiklines grietineles 20% riebumo
100g konjako
Sviesta ir cukru istrinti iki vientisos mases nuolat pridedant po 1-2 kiausinius, kol sudesite visus kiausinius. Tada sudeti miltus, citrinu esencija, supilti grietinele ir konjaka. Viska labai gerai ismaisome iki vientisos mases. Kepti specialiame peciuje.

SAKOTIS Nr.2
35 naminiai arba 45 pirktiniai kiausiniai
1kg sviesto
1kg cukraus
2kg miltu
1 l grietines
2 pakeliai vanilinio cukraus
Vanilini cukru suberti i cukru. Sviesta ir cukru istrinti iki vientisos mases nuolat pridedant po 1-2 kiausinius, kol sudesite visus kiausinius. Tada sudeti miltus ir supilti grietine. Viska labai gerai ismaisome iki vientisos mases. Kepti specialiame peciuje.
Man va idomu, ar imanoma issikept be to spec. peciaus... O jei ta viska tiesiog sukraut i paprasta forma, ir issikept kaip blyna

