QUOTE(Nidule86 @ 2008 05 20, 17:11)
siaubas, galvoju, gal anglijoj butu imanoma susirasti vertejos darba, ten gi daug lietuviu dabar. ar cia isvis nerealu?
labai realu. As esu Airijoje, tai esu siuntusi CV i kokias 4, tai atsiliepe 3. Tik neprasidejau nei su viena. Is pacios pirmos rimtos paskambinusi mergina pakviete i pokalbi ir iskart paprase atsivezti visus dokumentus, banko saskaita, soc doku ir panasiai. Na butu prieme iskart. Viena agentura buvo nauja, tai pranese, kad itrauke mane ir greitai darys toki kaip susirinkima (cia visai nesenai). Kita agentura man nepatiko, nes buvo kazkokia neaiski, bet vis tiek prasinese, kad itrauke i duomenu baze. Ketvirtoji tai buvo labai mandra, nes po to, kai issiunciau savo CV, pasikoregavo savo skelbima i IESKOME ANGLU-RUSU-LENKU-LIETUVIU VERTEJO. KREIPTIS TIK TAM, KURIS MOKA VISAS KETURIAS KALBAS. Na juokinga pasirode man toks keturkalbis vertejas. Bet ka gi-po poros menesiu pasikoregavo ir sita agentura skelbima. Keturkalbio nebeiesko.

Gal tuoj penkiakalbio ims ieskoti. Va latviu Airijoj irgi yra.

O siaip man tai rizikingas darbas atrodo. Juk tie vertejai laisvai samdomi. Viena savaite gerai, gali kad ir 500 gauti, o kita... Juk niekas negarantuoja...