nu susizavejau mergaites as jusu muilais. ar galit man pasakyti kad taip lietuviskai kur rasti koki recepta to muilo gamybai ir kur jus perkat viska ir panasiai, a?
QUOTE(Gerbera @ 2007 08 05, 13:00)
nu susizavejau mergaites as jusu muilais. ar galit man pasakyti kad taip lietuviskai kur rasti koki recepta to muilo gamybai ir kur jus perkat viska ir panasiai, a?
reikia perskaityt abi temas ir rasi daug receptų išbandytų, visus pirkinius ir t.t. , viskas, ką gaminom, nuo A iki Ž
Pagrinde lydom muilą "apta" iš "iki" parduotuvės, o toliau jau variancijos, ką dedam: kitus muilus, spalvotus, aliejus visokius, eterinius, kavą ir t.t.
QUOTE(nighttingale @ 2007 08 05, 14:09)
pamaciau kad mano foto neidejo bandau dar karteli
cia vonios bomba...verciu recepta dabar
cia vonios bomba...verciu recepta dabar
nerodo
Svajokli, manau bus nemažai norinčių ir aš taip pat
QUOTE(irmulia @ 2007 08 05, 14:29)
Svajokli, manau bus nemažai norinčių ir aš taip pat
niu as matau
dedu nuoroda tada cia
QUOTE(nighttingale @ 2007 08 05, 14:33)
valgyt kazkaip uzsimaniau
kur kaune rast pirkt tiulio?ir kokios mazdaug kainos?
QUOTE(dute_a @ 2007 08 05, 15:09)
palauk, recepta isversiu, ir gaminti uzsinoresi
QUOTE(nighttingale @ 2007 08 05, 15:26)
palauk, recepta isversiu, ir gaminti uzsinoresi
laukiu laukiu
Pavyzdinis receptas:
4 uncijos (113.4g) citrinos rūgšties ( 1uncija=28.35g)
8uncijos sodos
1 uncija SLS
0.25uncijos ledų aromato
5 lašai dažiklio
Witch hazel(sodinis hamamelis) pulvetizatoriuje (įtariu mes galim apseiti be jo ir naudoti vandenį)
Sumaišyk citrinos rūgštį bei sodą taip, kad neliktų gumuliukų. Pridėk SLS arba Betonite clay. Įmaišyk aromatą bei dažiklį. Jei masė nėra sausos pyrago konsistencijos, užpurkšk witch hazel kelis kartus, kol sausi produktai sulips.
Glajui:
3 valgomi šaukštai morenginės pudros/ kiaušinių baltymų milteliais (spėju galima dėti paprastus baltymus)
1svaras (priklausomai nuo svorio) cukraus pudros
5 valgomi šaukštai šilto vandens
¼ arbatinio šaukštelio kalio vandenilio tartrate.. (org. cream of tartar)
Papildomi, bet nebutini:
Sviesto kremo aromatas
Dažiklis
Išmaišyk morenginę pudrą šiltame vandenyje. Pridėk cream of tartar ir cukraus pudrą. Plak vidutiniu greičiu nuo 4 iki 7 minučių. Glajus suformuos standžią viršūnę ir sukietės per valandą (ar panašiai). Dėl kvapo, įdėk aromatinių aliejų.
Šaltinis:http://soap-queen.blogspot.com/2007/06/bath-bomb-cupcakes-instructions.html
P.S. o SLS yra: Sodium Lauryl sulfate yra cheminis priedas, naudojamas padidinti putojimą muiluose ir kituose vonios produktuose. SLS yra sausa pudra, kuri naudojama daugelyje produktų, įskaitant ir dantų pastą. Norint padaryti gerai putojančią vonios bombą, reikėtų idėti ~10% priklausomai nuo recepto svorio. Tiesiog sumaišykite jį su kitais sausais ingredientais.
QUOTE(nighttingale @ 2007 08 05, 16:49)
Pavyzdinis receptas:
4 uncijos (113.4g) citrinos rūgšties ( 1uncija=28.35g)
8uncijos sodos
1 uncija SLS
0.25uncijos ledų aromato
5 lašai dažiklio
Witch hazel(sodinis hamamelis) pulvetizatoriuje (įtariu mes galim apseiti be jo ir naudoti vandenį)
Sumaišyk citrinos rūgštį bei sodą taip, kad neliktų gumuliukų. Pridėk SLS arba Betonite clay. Įmaišyk aromatą bei dažiklį. Jei masė nėra sausos pyrago konsistencijos, užpurkšk witch hazel kelis kartus, kol sausi produktai sulips.
Glajui:
3 valgomi šaukštai morenginės pudros/ kiaušinių baltymų milteliais (spėju galima dėti paprastus baltymus)
1svaras (priklausomai nuo svorio) cukraus pudros
5 valgomi šaukštai šilto vandens
¼ arbatinio šaukštelio kalio vandenilio tartrate.. (org. cream of tartar)
Papildomi, bet nebutini:
Sviesto kremo aromatas
Dažiklis
Išmaišyk morenginę pudrą šiltame vandenyje. Pridėk cream of tartar ir cukraus pudrą. Plak vidutiniu greičiu nuo 4 iki 7 minučių. Glajus suformuos standžią viršūnę ir sukietės per valandą (ar panašiai). Dėl kvapo, įdėk aromatinių aliejų.
Šaltinis:http://soap-queen.blogspot.com/2007/06/bath-bomb-cupcakes-instructions.html
P.S. o SLS yra: Sodium Lauryl sulfate yra cheminis priedas, naudojamas padidinti putojimą muiluose ir kituose vonios produktuose. SLS yra sausa pudra, kuri naudojama daugelyje produktų, įskaitant ir dantų pastą. Norint padaryti gerai putojančią vonios bombą, reikėtų idėti ~10% priklausomai nuo recepto svorio. Tiesiog sumaišykite jį su kitais sausais ingredientais.
Su tokiais ingredientais Lietuvoj nelabai prasisuksi
ai cia man persudetinga, nors skaniai atrodo