Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 2 dalis

QUOTE(Heart @ 2007 12 28, 15:06)
.... 
Aš irgi norėčiau pabandyti, bet baisoka, kai kartu virtuvėje kartu yra ir mano mažius. Vis galvoju, o jeigu tas viralas netyčia nukris nuo viryklės, išsipils  doh.gif  Neduokdie, vaikui kas nors atsitiks  unsure.gif  Žodžiu, prisiruošiu nebent tada, kai jis paaugs ir nebebus nuolatos įsikibęs į sijoną  biggrin.gif

Na taip geriau kad mažylių šalia nebūtų drinks_cheers.gif maža kas mirksiukas.gif yra dar viena išeitis : susikoooperuoti pas ką nors, tada ir taip ilgai laukti nereikės kol mažyliai užaugs bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2007 12 27, 12:38)
Va, kiek buvo privirta kalėdoms ir jau beveik viskas išdovanota  smile.gif

Labai faini thumbup.gif Tie pirmieji (su arbatmedzio aliejumi ir dar kazkuo) apvelti? blush2.gif
QUOTE(aistulyteee @ 2007 12 27, 21:25)
[i]Sveikos  4u.gif
Niekada gyvenime negalvojau kad gaslima pačioms darytis muiliukus  bigsmile.gif
Perskaičiau visą šitą temą, ir tiek seilę privarvinau, jau taip gražu, jau taip gražu viskas  thumbup.gif

Butinai pabandyk - tau patiks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 12 28, 22:11)
Na taip geriau kad mažylių šalia nebūtų  drinks_cheers.gif  maža kas  mirksiukas.gif  yra dar viena išeitis : susikoooperuoti pas ką nors,  tada ir taip ilgai laukti nereikės kol mažyliai užaugs  bigsmile.gif  mirksiukas.gif

Na, nebent taip lotuliukas.gif

QUOTE(Mėlyna @ 2007 12 29, 13:21)
Labai faini  thumbup.gif  Tie pirmieji (su arbatmedzio aliejumi ir dar kazkuo) apvelti?  blush2.gif

Ne ne biggrin.gif Ten į didelę formą liejau mėlyną muilo masę su arbatmedžio aliejumi, o kai sustingo - ant viršaus dar plonu sluoksniu muilo masę su žaliąj arbata. Kai sustingo, supjausčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heart: 29 gruodžio 2007 - 12:59
Aš tai muilus verdu tik tada, kai vaikas miega (pietų miegelį) mirksiukas.gif

Po naujų parodysiu savo ekspermentus tongue.gif
Atsakyti
Gundytojos!!! thumbup.gif Skaiciau skaiciau ir prisiskaiciau iki to, kad nebeiskenciau ir uzsimaniau tas vonios bombikes pasigaminti... Labai jau jos man patinka... blush2.gif Viska gavau, tik iskilo problema su formikem. Galima butu paieskoti ko nors, ale labai jau rankos niezejo greiciau isbandyti receptukus... blush2.gif Tad pasiemiau nedidelius puodelius ir viska ten sudejau... Dabar laukiu kas is to iseis.... g.gif
Atsakyti
Bjauruska, laukiu ir aš bigsmile.gif Man irgi įdomu kaip ten tau gausis... Gal ir man reikėtų pabandyti thumbup.gif

O man su muiliukais keistai kažkaip gavosi, bet kaip pačam pirmam kartui gal neblogai biggrin.gif Tas muilas niekaip nesilydė biggrin.gif Jau galvojau susvilinsiu puodą, bet viskas baigėsi labai gerai smile.gif

Vieną bandžiau daryti su lufa. Kadangi muilas nepermatomas tai ne taip įspūdinga, bet užtat bus faina naudoti thumbup.gif

user posted image

Po to norėjau padaryti gražius baltus muiliukus su neištirpdyto raudomo Palmolive muilo gabaliukais doh.gif Va čia tai man nesigavo doh.gif Bligai tuos gabaliukus sudėjau, neprilipo ir gavosi š.. Bet supjausčiau trim mažesniais gabalėliais tai susinaudos gal biggrin.gif
Štai kas gavosi-nesigavo:

user posted image

Ir galiausiai puse tos muilo masytės pasilikus buvau, tai įmaišiau nugertos kavos tirščių su trupučiuku skysčio. Šitas muiliukas gavosi bene geriausiai thumbup.gif Nors atrodo kaip paštetas blush2.gif Nors kvepia skaniai thumbup.gif
Dariau du normalius gabalėlius :

user posted image

Ir nebeturėjau formelių paprastų, tai sudėjau į tokią lėkštelę pusiau gėlės formos, bet kaip vienas muilas buvo per didelis, tai supjausčiau į penkis gabaliukus smile.gif Ir dabar tokia iš penkių susideda gėlytė thumbup.gif

user posted image

Dabar teliko kad jie išdžiūtų. Tai pirmas dabrelis, bet manau ne paskutinis. Tikrai labai malonus užsiėmimas thumbup.gif wub.gif

Bliamba biggrin.gif Nemoku įkelt mažikės nuotraukos doh.gif Atleiskit kad jos ne itin geros kokybės ir kad laaaabai milžiniškos ;o
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 01 sausio 2008 - 19:01
Na va, mano terliones biggrin.gif Viena jau ismeginau - patiko, reikes dar pasidaryti bombikiu rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 sausio 2008 - 23:32
Jetus kaip fainai atrodo thumbup.gif
Viskas, teks ir man pasigaminti ir išbandyti smile.gif
Atsakyti
vajetus, na ir groziai!! pamaciau ir taip susigundziau, sudetines dalis nusipirkau .. 4u.gif ax.gif is pat ryt ryto bandysiu daryti (neveltui laisva diena paemiau ax.gif ) o tada jau ir Jums pasirodysiu 4u.gif
Atsakyti
Kaip smagu sausainiuk thumbup.gif
Lauksim rezultatų pažiūrėti smile.gif

O šiaip norėjau paklaust kiek tie muilai turi džiūti? kol bus pakankamai kieti, kaip tarkim pirktiniai? ar tam tikrą laikotarpį? Nes maniškai antra para džiūvo, apdžiūvę, bet minkšti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aistulyteee @ 2008 01 03, 00:45)
Kaip smagu sausainiuk  thumbup.gif
Lauksim rezultatų pažiūrėti smile.gif

O šiaip norėjau paklaust kiek tie muilai turi džiūti? kol bus pakankamai kieti, kaip tarkim pirktiniai? ar tam tikrą laikotarpį? Nes maniškai antra para džiūvo, apdžiūvę, bet minkšti  doh.gif

4u.gif

4u.gif
kiek drauges bandymai byloja, tai turi ne visai kaip pirktiniai buti, bet pakankamai kieti ... turbut teks palaukti ax.gif blush2.gif dar labai priklauso nuo to, kokia buvo muilo ir vandens proporcija. taip manau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sausainiukas*: 03 sausio 2008 - 00:14
Tokie muiliukai (pervirti i bazės ar kitų muiliukų kaip pvz. APTA ir t.t.t.) džiūsta iki pilno sukietėjimo ilgiau nei 2 paras. Kažkur ~ 2-3savaites (aišku daug kas priklauso nuo to, kur jie yra džiovinami ) mirksiukas.gif
Atsakyti