Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų darbo muilas - 2 dalis

QUOTE(esp @ 2007 12 08, 16:47)
natrio šarmo turiu, galiu pasidalint smile.gif
galima pirkt avsistoj (žirmūnų 139) arba kitose chemikų parduotuvėse.
1 kg kaina apie 10 lt.
dėl pavojingumo, matyt nuo požiūrio priklauso - mano draugas chemikas tik pečiais pagūžčiojo ir pasiūlė dirbt su pirštinėm.
muilo dar nedariau, gal bus kito savaitgalio projektas, kai susipirksiu kitus ingredientus  g.gif

O kokie kiti ingredientai? Sarmas, aliejus, kvapai...
Atsakyti
Merginos, atsargiau su karšta muilo mase. Ką tik vos smarkiai nenusisvilinau blink.gif Supyliau vos pravėsusią muilo masę į tokį gana tvirtą plastikinį indelį, o tas pradėjo lydytis blink.gif Vos spėjau išsitraukti ledukus iš šaldymo kameros ir paberti ant stalo, kad nepratekėtų. Gerai dar, kad jų turėjau užsišaldžiusi.
Atsakyti
Nu merginos- saunuoles. Niekad nemaniau, kad galima muila namuose pasigaminti thumbup.gif
Atsakyti
Tema kazko miega... unsure.gif Matyt, visos daro dovaneles kvepiancias kaledoms ax.gif Tai paskui kaip pasipils... biggrin.gif
Atsakyti
Va, kiek buvo privirta kalėdoms ir jau beveik viskas išdovanota smile.gif

http://public.fotki....s/dsc02182.html
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2007 12 27, 14:38)
Va, kiek buvo privirta kalėdoms ir jau beveik viskas išdovanota  smile.gif

http://public.fotki....s/dsc02182.html

Šauniai atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif o naudojai kažkokią bazę ar pati gaminasi nuo A iki Z?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Niekada gyvenime negalvojau kad gaslima pačioms darytis muiliukus bigsmile.gif
Perskaičiau visą šitą temą, ir tiek seilę privarvinau, jau taip gražu, jau taip gražu viskas thumbup.gif

Sisiviliojau pabandyti ir aš smile.gif Čia prisirašiau visokių receptųkų, patarimų.

Tik dar man neaišku kaip ten su ta kempine ar kuo (lufa ar lofa) daroma. g.gif Nu ją kaip į muiliuką įdėt suprantu, bet kaip po to? muilas naudojamas, o kempinė ta taip ir lieka viduje? ar kaip nors spec padaryta ir ištirpsta? biggrin.gif

Žinau kad kvailokas klausimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aistulyteee @ 2007 12 27, 23:25)
...Tik dar man neaišku kaip ten su ta kempine ar kuo (lufa ar lofa) daroma.  g.gif  Nu ją kaip į muiliuką įdėt suprantu, bet kaip po to? muilas naudojamas, o kempinė ta taip ir lieka viduje? ar kaip nors spec padaryta ir ištirpsta?  biggrin.gif ...

Sveika prisjungusi prie muilininkių būrio drinks_cheers.gif būtinai išbandyk ir pasirodyk čia su savo muiliukais mirksiukas.gif labai lauksim bigsmile.gif

Dabar dėl lufos: reikia atsipjauti reikiamą gabaliuką lufos ir įdėti į indelį ar formelę, kur liesi muiluką, tada ją užpilti išlydyto muiliuko mase ir viskas mirksiukas.gif gali į pailgą aukštą indą įdėti visą nepjaustytą lufą ir užpilti muilo mase, supjaustyti kai sustings mirksiukas.gif
Nadojant tokį muiliuką-kempinę ,yra labai patogu: nereikia papildomos kempinės: kai muiliuką visą sumuilini, lieka lufos gabalėlis (neištirpsta) biggrin.gif

Sėkmės verdant grožius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 28 gruodžio 2007 - 00:56
QUOTE(irmulia @ 2007 12 27, 21:05)
Šauniai atrodo  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  o naudojai kažkokią bazę ar pati gaminasi nuo A iki Z?

Ačiū 4u.gif

Bazei naudojau banalųjį APTA. Bijočiau pati virtis unsure.gif
Atsakyti
Dabar jau kaip ir viskas aišku bigsmile.gif
Kai nusipirksiu pačiai pradžiai to Apta ir kai atrasiu laiko, būtinai pabandysiu ir pasirodysiu kas gausis smile.gif

Dėkui už pagalbą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2007 12 28, 13:09)
Ačiū  4u.gif

Bazei naudojau banalųjį APTA. Bijočiau pati virtis  unsure.gif

O aš labai noriu išbandyti pagaminti muiliuką bigsmile.gif nuo A iki Z laikantis visų saugumo priemonių, manau, nieko blogo neatsitiks mirksiukas.gif Tik štai tas laiko trūkumas tai verysad.gif tikiuosi vasarai prisiruošiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aistulyteee @ 2007 12 28, 13:22)
Dabar jau kaip ir viskas aišku  bigsmile.gif
Kai nusipirksiu pačiai pradžiai to Apta ir kai atrasiu laiko, būtinai pabandysiu ir pasirodysiu kas gausis  smile.gif

Dėkui už pagalbą smile.gif

Muilo virimas yra labai smagus užsiėmimas smile.gif Sėkmės 4u.gif

QUOTE(irmulia @ 2007 12 28, 13:25)
O aš labai noriu išbandyti pagaminti muiliuką  bigsmile.gif  nuo A iki Z  laikantis visų saugumo priemonių, manau, nieko blogo neatsitiks  mirksiukas.gif Tik štai tas laiko trūkumas tai  verysad.gif  tikiuosi vasarai prisiruošiu  biggrin.gif

Aš irgi norėčiau pabandyti, bet baisoka, kai kartu virtuvėje kartu yra ir mano mažius. Vis galvoju, o jeigu tas viralas netyčia nukris nuo viryklės, išsipils doh.gif Neduokdie, vaikui kas nors atsitiks unsure.gif Žodžiu, prisiruošiu nebent tada, kai jis paaugs ir nebebus nuolatos įsikibęs į sijoną biggrin.gif
Atsakyti