kol kas,aš kiek mėginau smulkių detalių išsaugoti nepvyko su jokiu kitu muilo gaminiu išskyrus muilo bazę ,kuri elgiasi visai kitaip nei lydomas muilas. Tad čia ne tavo meistriškumo trūkumas,o tiesiog ne tos priemonės,o dėl putojimo,tai tikrai nuoširdžiai nežinau,nes man putoja iš aptos puikiai.
QUOTE(Toast @ 2007 11 30, 18:24)
išlydžiau, bet gavos ne skystis, bet tokia gana bjauri košė Paskui sumaišiau tą masę su aromatiniu aliejum ir arbatžolėm. Ir galų gale išdžiūvęs muiliukas parudavo
Man atrodo ir neturi gautis skystis, nes tada arba is viso neisdziutu, arba dziutu 100 metu ir susitrauktu iki mikroskopinio dydzio. As pirma muiliuka viriau su ramunelem, tai kol karstas buvo, buvo graziai geltonas, o kai padziuvo, tai visai negraziai parudavo (ir putoja prastai...), manau, kad ruduoja nuo zoliu, kaip arbateles ir net obuoliai pastoveje paruduoja
QUOTE(r8t8l18k3 @ 2007 12 01, 10:43)
o kaip dziovinti burbulus voniai?kokioj patalpoj?man jie tokie slapus gavosi, sukibo, padejau i salta vieta, po to man jie suskilo, bet sulipinau, nes dar dregni buvo.
As dziovinau balkone, tai mano didysis burbulas irgi perskilo per siule... Gal tikrai jems saltis nepatinka, gal tada netolygiai dziusta ar dar kas nors
QUOTE(Lachesė @ 2007 12 02, 22:15)
muilų paradas visi su kava
Kokie grazus ir kaip graziai iseksponuoti!!!
Bandau rodytis ir as
Parudaves muilas su ramunelem (apipjaustytas kiek imanoma, didziausi rudumai nuimti)
Muiliukai is antro karto
Mergaites, dar labai norejau paklausti kur perkat maistinius dazus, nezinau kur ieskot...
Skaniai atrodo tavieji muiliukai
QUOTE(irmulia @ 2007 12 06, 12:39)
Aciu
QUOTE(irmulia @ 2007 12 06, 14:39)
mane vilioja kepeninė
nu bet kiek cia alkanu susirinko , grazus muiliukai, nu bet as jau soti
QUOTE(Mėlyna @ 2007 12 06, 13:24)
Mergaites, dar labai norejau paklausti kur perkat maistinius dazus, nezinau kur ieskot...
labai simpatulkos
dazu buna prie visokiu tortapuosaliu ir pan.
siandien nusipirkau vaniles lazdele Vienuolio g. esancioje parduotuveleje -kaina 4, 30 ar 4,50
kol kas bandysiu uzmerkti i alieju -ziuresim ar gausis ala vanilis aliejus, o tada gal ir kur kitur panaudosim
QUOTE(Lachesė @ 2007 12 06, 13:44)
kol kas,aš kiek mėginau smulkių detalių išsaugoti nepvyko su jokiu kitu muilo gaminiu išskyrus muilo bazę ,kuri elgiasi visai kitaip nei lydomas muilas. Tad čia ne tavo meistriškumo trūkumas,o tiesiog ne tos priemonės,o dėl putojimo,tai tikrai nuoširdžiai nežinau,nes man putoja iš aptos puikiai.
Aišku. Dėkui.
Kiek išskaičiau forume, tai LT muilo masės iki Kalėdų gauti jau nespėsiu (jūs ją siunčiates, ar ne?)... Teks toliau su Apta išradimus daryti
QUOTE(ene @ 2007 12 06, 10:25)
kaip išimti muiliukus iš formelių, kad jie neprarastų formos ir būtų tokie gražūs, kaip šitas angeliukas? Mano patirtis: sudėjau masę (kaip tiršta grietinė) į formeles, apie val. šaldžiau, bet išimant beveik visų nusilupo po truputi "plėvelės" ir toje vietoje muiliukas susigadino, bent jau neteko blizgesio. Formelės niekuo netepiau, o pačią masę viriau su pienu.
gal kaip želė pašildyti formą?
QUOTE(jurginėlis @ 2007 12 06, 19:14)
mane vilioja kepeninė
Gerai pavadinai QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 12 06, 20:43)
nu bet kiek cia alkanu susirinko , grazus muiliukai, nu bet as jau soti
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 12 06, 22:27)
labai simpatulkos
siandien nusipirkau vaniles lazdele Vienuolio g. esancioje parduotuveleje -kaina 4, 30 ar 4,50
kol kas bandysiu uzmerkti i alieju -ziuresim ar gausis ala vanilis aliejus, o tada gal ir kur kitur panaudosim
Aciu, merginos Kunigunda, parasyk paskui kaip sekesi gaminti vanilini aliejuka Dabar jau zinosiu, kur dazu ieskot, aciu
Rodausi baltas vonios bombas, "paskanintas" vanile ir greipfrutais
Didysis burbulas padziuves balkone kelias valandas suskilo per siule
Mazyliai jau antra savaite gyvena balkone ir jauciasi gerai, gal todel, kad siuliu neturi
QUOTE(Vilke @ 2007 12 02, 18:20)
va dar galiu linka imesti siaip bendram isprusimui apie muila ir jo gamyba
jei gausiu to NaOH granuliu, tai manau rizikuociau pabandyt pati muila pasidaryt naturalu
jei gausiu to NaOH granuliu, tai manau rizikuociau pabandyt pati muila pasidaryt naturalu
natrio šarmo turiu, galiu pasidalint
galima pirkt avsistoj (žirmūnų 139) arba kitose chemikų parduotuvėse.
1 kg kaina apie 10 lt.
dėl pavojingumo, matyt nuo požiūrio priklauso - mano draugas chemikas tik pečiais pagūžčiojo ir pasiūlė dirbt su pirštinėm.
muilo dar nedariau, gal bus kito savaitgalio projektas, kai susipirksiu kitus ingredientus