va dar galiu linka imesti siaip bendram isprusimui apie muila ir jo gamyba http://www.cranberry.../soapmaking.htm
info apie tai, kas yra muilas, jo gamybos budai, kas tas "glicerininis" muilas, kokie naturalus koncervantai, muilo virimo su sarmu receptai, ispejimai, saugos priemones, patarimai del pridetiniu daliu
jei gausiu to NaOH granuliu, tai manau rizikuociau pabandyt pati muila pasidaryt naturalu
QUOTE(Vilke @ 2007 12 02, 17:20)
va dar galiu linka imesti siaip bendram isprusimui apie muila ir jo gamyba http://www.cranberry.../soapmaking.htm
info apie tai, kas yra muilas, jo gamybos budai, kas tas "glicerininis" muilas, kokie naturalus koncervantai, muilo virimo su sarmu receptai, ispejimai, saugos priemones, patarimai del pridetiniu daliu
jei gausiu to NaOH granuliu, tai manau rizikuociau pabandyt pati muila pasidaryt naturalu
gal ir geras psl, bet ne daug kas be lietuvisko vertimo susigaudys kas, kaip ir su kuo
stingsta......
kaifas nerealus ten makaliotis buvo
ziuresim kas gausis
kaifas nerealus ten makaliotis buvo
ziuresim kas gausis
Aš chemiko dukra tai turiu,kur pasiklausti tokių dalykų ir jeigu tai pakankamai pavojinga ,tikrai ,kam rizikuoti,kai neturi nei patirties nei sąlygų.... o ir nuo viso muilo,kurį mes naudojam,peržvelgiau pakuotes,mes mirti galime,tai gal prieš tai maloniai pasimakaluokim
vuot.viriau ir as.tik niekaip nesiseke istirpdyti iki skystumo, tai kose sugrudau i indelius palaikiau apie tris valandas saldytuve.supjausciau.dabar dziusta.bet nusivyliau,nes labiau jauciasi ukinio muilo kvapas nei EA.be to nesigavo vientisa mase.negraziai atrodo.
dariau bombas.viena gavosi.kitas bandysiu pradaryt rytoj.
dariau bombas.viena gavosi.kitas bandysiu pradaryt rytoj.
QUOTE(Lachesė @ 2007 12 02, 11:48)
Tetrasodium EDTA
dar ir sitas dalykas yra nerekomenduojamas kosmetikos priemonese
Kazkada buvau radusi skaidria baze su labai padoria sudetim, nes moketi pinigus uz tokios sudeties baze -tai , vis tiek saves su tokiu muilu nemuiluociau, o ir artimiesiems ir nedovanociau
muilų paradas visi su kava
labai graziai pakomponavusi
o mano muiliukai daryti vasros pradzioj berods,dabar tik pradeti naudoti, nu ir ka sekmingai....tik va seniai jau buvau cia,gal kas jau skaidrios bazes gavote?
maximoj pamaciau su permatomu tokiu grazuoliuku su vaisiais, jau pati labai uzsinorejau pasidaryti......
o mano muiliukai daryti vasros pradzioj berods,dabar tik pradeti naudoti, nu ir ka sekmingai....tik va seniai jau buvau cia,gal kas jau skaidrios bazes gavote?
maximoj pamaciau su permatomu tokiu grazuoliuku su vaisiais, jau pati labai uzsinorejau pasidaryti......
oj kokie gražūs tie juodi kriaukliukai o mano stingdamas ėmė gi mažėt, bet tai dzin , bet turbut oras kuris buvo likės burbuliukuose traukiantis ėmė eit - tai tokiu suskilimų atsirado. Kol kas kito nesiryžtu virti, noriu įsitikint, kad šitas visai nesubjurs..
QUOTE(Vilke @ 2007 12 02, 00:29)
paskaiciau abi temas, sakiau reikes bombu pamegint pasidaryt
tiesa, kam reikia geltono muilo, dekit ciberzoles
tiesa, kam reikia geltono muilo, dekit ciberzoles
Su ciberzole atsargiai--bent jau neprilieskit baltu audiniu--neissiplauna
Perskaičiau abi temas ir pamėginau išsivirt.:) kaip pagrindą naudojau Palmolive(neradau bekvapio, tad ėmiau agurkų[?] ar kažkokio kvapo) ir gabaliukus atsivežto iš čekijos glicerininio vyšninio. Dėjau greifurtinio E.A. ir kūno losijono.
Pastebėjimai:
Po poros dienų pamėginau atsipjovus plauti rankas, bet jis visiškai neputojo ir pasirodė šiaip nevykęs.Subyrojo gabaliukais [gal per daug losijono dėjau? be to glicerininis vyšninis muilas Toks nelabai plaunantis, o tiesiog kvapnus.]
Bet padėjau likusią dalį ant radiatoriaus. Pabandžiau vėl.Agurkų[?] kvapo beveik nesijaučia ir užuodžiu greifurtus.:) be to putoja gerai. Tad po poros dienų, manau bus galima naudotis.:)
O niekas nebandė virti muilo naudojant pagrindą Ūkinį muilą? Juk tai kone natūraliausias muilas.:) tik aliejų ir kitokių priedų tikrai reiktų.
Pastebėjimai:
Po poros dienų pamėginau atsipjovus plauti rankas, bet jis visiškai neputojo ir pasirodė šiaip nevykęs.Subyrojo gabaliukais [gal per daug losijono dėjau? be to glicerininis vyšninis muilas Toks nelabai plaunantis, o tiesiog kvapnus.]
Bet padėjau likusią dalį ant radiatoriaus. Pabandžiau vėl.Agurkų[?] kvapo beveik nesijaučia ir užuodžiu greifurtus.:) be to putoja gerai. Tad po poros dienų, manau bus galima naudotis.:)
O niekas nebandė virti muilo naudojant pagrindą Ūkinį muilą? Juk tai kone natūraliausias muilas.:) tik aliejų ir kitokių priedų tikrai reiktų.
QUOTE(Lachesė @ 2007 11 04, 01:03)
angeliukai - cinamonas ir vanilė, liejinukų formelė
Sveikutės,
man iškilo klausimėlis: kaip išimti muiliukus iš formelių, kad jie neprarastų formos ir būtų tokie gražūs, kaip šitas angeliukas? Mano patirtis: sudėjau masę (kaip tiršta grietinė) į formeles, apie val. šaldžiau, bet išimant beveik visų nusilupo po truputi "plėvelės" ir toje vietoje muiliukas susigadino, bent jau neteko blizgesio. Formelės niekuo netepiau, o pačią masę viriau su pienu.
Beje, kaip išvengti oro burbuliukų? Gal skystesnę masę daryti ar kaip nors leisti nusistovėti?
Ir pagaliau pamąstymas, jei cukrus skatina putojimą (o man muilas prastai putojo), tai logiška būtų verdant įberti truputį rudojo cukraus, ar na? Kaip jūs manot?
Ačiū už patarimus:)