atrodo pradedu susivokti, kad i pavirsiu visada isplaukia tai, kas ir aip neskęsta
. Kitaip sakant pirmiausia ir dažniausia pasiskelia tie kuriems esmingai nieko ir nereikia, tai nėra tai ko žmonės negalėtų įsigyti. Nu va- užtat su džipais ir namais
, gyvent taip sakant moka
. Bet per tokius mokėjimus dažnai nepasirodo, išsigąsta tie , kuriems ta parama ūtų iš ties reikalinga ir tinkamai panaudota, nu ir tikrai visų pasidžiaugimui su teigiamu rezultatu. Nes kaip suprantu yra dar viena grupė , kuri nori labai daug paramos, bet laai sunkiai ją įvertina ir panaudoja- tai geriančio , asocialios mamos ar šeimos. Kada principas būna tu duok- aš parduosiu ir pragersiu, arba tu duok ir duok be paliovos, o aš šiaip gersiu ir gyvensiu palaidą gyvenimą. Suremontuok butą- aš pakritikuosiu kad per prastai irt.t.
Tai va ir yra ta trečia kategorija žmonių, kuri mano supratimu yra verčiausia paramos, et ar dėl vidinių, moralinių įsitkinimų, iš esmės negali pradėti nuo to- gyvenu vargingai, skurdžai, paremkit , padėkit. Nes jie ir negyvena nei skurdžiai, nei vos duonos nusiperka, et sakykim kad ir tie ortopediniai batai yra tiesiog, kaip jie sako- per didelė prabanga, nes reikia kokybiškų dailės priemonių
ir čia yra gryna tiesa, paskui jau kurio nors ir striukė suplyšo, ar kieno batai šiaip. Taip mergina ir pravaikščiojo su vyriškais batais, panašiais į moteriškus, o dabar ji jau Anglijoj ir kažkaip užsidirba pati, ir mamos šeimą paremia. Žodžiu tikrai niekam nieko neprašau. Šiuo atveju.
Kas liečia teisinę pagalbą, ko gero norėčiau išsiaiškinti, tai kaip visgi yra su tais nelemtais alimentais, iki kada tėvas privalo griežtai mokėti alimentus- turiu galvoje, kad vidurinę mokyklą vaikai baigia jau seniai pilnamečiais, et niekur nedirba ir pajamų negauna, viena ausim girdėjau, kad Konstitucinis teismas kaip ir yra įpareigojęs iki aigs vidurinę mokėt, bet kai man asmeniškai nebuvo aktualu tai ir nebesigilinau. Vat turiu irgi tokią draugę daugiavaikę, kuriai yra visko baisu, nu ir galų gale brangoka tokia teisinė konsultacij pas advokatą ar juristą. Jei kas galėtų pakonsultuoti parašyčiau plačiau į a.ž, arba tiesiog duočiau tos moters kontaktus. Jai tiktų dar ir pasikalbėjimas apie papildomą darbą- ji yra biofizikė, baigus Vilniaus universitetą su ped. profiliu, gali dėstyti mokykloje chemiją ir biologiją, nebaigta švietimo vadybos magistratūra. Šiaip jai keturiasdešimt treji metai.
Va ir paprašiau. Bet čia tikrai būtų didelė parama, ir labai naudinga. Žinau ne vieną panašios paramos reikalingą žmogų.
Tikiuosi taip suprantu būtent paramą.
Tai va, kaip man atrodo. Ar aš čia teisingai dabar jau supratau.
Dėl globos namų , tai galiu ir pati papasakoti kaip ten paramą vežiau. Įdomi istorija.
Žolyno g., šalia kūdikių namų yra dar ir globos namai, ten lankėm vieną berniuką per išeigines. Namuose kaip visada, nu kaip pas gero sovietinio auklėjimo žmogų
, visko prikaupta-gaila išmest, juodos dienos užeis
ar šiaip prisireiks kam nors ir atiduosiu. Dar kaimynų duktė susiruošė užsienin gyventi, jos dvynukių daug irgi sukauptų, suruoštų rūelių, vaikiškos patalynės- žodžiu visko daug. Nu ir ką, vieną sekmadienį kartu su erniuku- jį po išeiginių atgal vežiau ir krovininiu taksi tuos daiktus. Budėjo seselė- pamatė visa tai, pasikėlė triukšmas riksmas, viską šiukšlynan vežkit- mums nereikia, ir konteineriais vietiniais pasinaudoti irgi negalima
. Nu ką, gerai kad auklėtoja pamokė- sukraut dėžes už tvoros taip, kad pro seselės langus nesimatytų, o jos jau visos kai ji išeis susineš viską ir išsidalins- taip ir buvo. Tai an bendroj sumoj paremt pavyko, ir galvoju jog tai gerai.
Labai visoms dėkui už atsakymus, visis daiktai ir paslauhos kurias siūlius buvau aukščiau ir tebėra, ir galioja.