Įkraunama...
Įkraunama...

Parama mamoms

QUOTE(Azazella @ 2007 09 13, 11:22)
Labai smalsu kaip pavyko (jei jau ivyko) rudenine akcija (velimo, karoliuku verimo).

Akcija iš esmės pavyko. Bent jau mums taip atrodė. Iki vakar dienos buvom pasirįžusios tęsti ją. Tačiau, sužinojusios, kad kažkas tai darė priverstinai, nebetęsim nieko. Nenorim versti.
Šiaip mamos labai noriai ir džiugiai vėlė ir vėrė papuošalus, džiaugėsi rezultatais. Visos (išskyrus Astą) buvo puikios nuotaikos. Buvo ir darbuotojos, jo taip pat vėlė. Man atrodė, kad tikrai kilniai ir nuoširdžiai pasielgėm. Deja...
Svetlana labai noriai dirbo, Natalija taip pat. Marija. Klausė, kada kitą kartą ateisim. Bet kas ten ir kam nepatiko, taip ir likau nesupratusi. Tiek to.
Patyrėm didžiulę nepagarbą ir tiek

--

Linuke, tegul jie veža tą vežimą. Svetlana jo laukia, ji keičiasi į gerąją pusę, o vaikai juk nekalti
Papildyta:
QUOTE(Azazella @ 2007 09 13, 14:53)
Man tai tiesiog protu nesuvokiama.
Reiskia kol tempet, rupinotes, lakstet su jos reikalais tai viskas buvo gerai (apskritai nesuprantu kaip galima sitaip talentingai vaidinti Dievo aveles), o kai nutrauket pagalba, nes pakankamai viskuo pasirupinote, reiskia tada net ir sveikintis nebereikia ir galima pamazgomis taskytis?

tai tas ir yra, kad niekas tos pagalbos nenutraukė. Čia, į temą parašiau, kad pagalba Astai baigta vien dėl to, kad mamos nustotų pas ją su sriubom lakstyti. Ji persotinta ir mes tai pamatėm per vėlai. Davėm progą pačiai padaryti kažką savarankiškai ir štai kokio atsako sulaukėme. Juk niekas jai nesakė "Asta, mes tavęs neberemiam...". Buvo tiesiog pasakyta "nuvažiuok ir padaryk pati, o mes, esant reikalui, padėsim"
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2007 09 13, 13:54)
Akcija iš esmės pavyko. Bent jau mums taip atrodė. Iki vakar dienos buvom pasirįžusios tęsti ją. Tačiau, sužinojusios, kad kažkas tai darė priverstinai, nebetęsim nieko. Nenorim versti.
Šiaip mamos labai noriai ir džiugiai vėlė ir vėrė papuošalus, džiaugėsi rezultatais. Visos (išskyrus Astą) buvo puikios nuotaikos. Buvo ir darbuotojos, jo taip pat vėlė. Man atrodė, kad tikrai kilniai ir nuoširdžiai pasielgėm. Deja...
Svetlana labai noriai dirbo, Natalija taip pat. Marija. Klausė, kada kitą kartą ateisim. Bet kas ten ir kam nepatiko, taip ir likau nesupratusi. Tiek to.
Patyrėm didžiulę nepagarbą ir tiek

o neatrodo kad jus darot carito darbuotoju darba? gal jos ir buvo labiausiai nepatenkintos? juk niekas nenores pripazinti, kad kazkokios mamos is kazkur geriau organizuoja laisvalaiki, bendrauja.. zodziu daro ta, ka privalo uz atlyginima daryti ten dirbantys zmones.. g.gif nes man pasirode, kad is darbuotoju noro padeti ir iniciatyvos maziau nei 0 rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(+333+ @ 2007 09 13, 15:01)
o neatrodo kad jus darot carito darbuotoju darba? gal jos ir buvo labiausiai nepatenkintos? juk niekas nenores pripazinti, kad kazkokios mamos is kazkur geriau organizuoja laisvalaiki, bendrauja.. zodziu daro ta, ka privalo uz atlyginima daryti ten dirbantys zmones..  g.gif  nes man pasirode, kad is darbuotoju noro padeti ir iniciatyvos maziau nei 0  rolleyes.gif

nežinau, kokia ten virtuvė, bet visada maniau, kad ne skudurų nešime paramos esmė yra. Maniau, kad geras darbas yra tai, kad palaikai žmogų, jis turi galimybę bendrauti su kitokiu, labiau savimi pasitikinčiu, galinčiu padėti žmogumi. Taip dalį jų darbo mes nudirbome, ir tai vakar mums aiškiai buvo pasakyta. Bet gi ne iš piktos valios. Negi į Astos pasakymą "caritas man nepadės susitvarkyti dokumentų" turėjau nereaguoti? Juk ji tuo metu buvo su kelių dienų vaiku
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2007 09 13, 14:03)
nežinau, kokia ten virtuvė, bet visada maniau, kad ne skudurų nešime paramos esmė yra. Maniau, kad geras darbas yra tai, kad palaikai žmogų, jis turi galimybę bendrauti su kitokiu, labiau savimi pasitikinčiu, galinčiu padėti žmogumi. Taip dalį jų darbo mes nudirbome, ir tai vakar mums aiškiai buvo pasakyta. Bet gi ne iš piktos valios. Negi į Astos pasakymą "caritas man nepadės susitvarkyti dokumentų" turėjau nereaguoti? Juk ji tuo metu buvo su kelių dienų vaiku

Tai as ir sakau, kad kazkas nedirba ta ka turetu ir pasinaudoje gerumu, pasako kad bendravot pakeltu tonu ir t.t. unsure.gif Man rodos tokioj istaigoj darbuotojai visais imanomais ir neimanomais budais turetu skatinti ateiti supermamas su toookia pagalba... o cia viskas atvirksciai, jau nekalbu kad bent dokumentus susitvarkyt tom moterim, tai tikrai turetu padet doh.gif o tos mamos, bent jau kai as buvau (mazdaug pries metus), tai ir is kalejimu iseje ir siaip silumos gyvenime nemaciusios.. sedi ant suoliuko, ruko, vaikai lovose guli, nors oras superinis ta diena buvo.. ir niekas nepasako, kad gal mielosios imkit ir vaikelius i kiema, ziurekit, parodysiu kaip reikia ir t.t... ji tik man pasakojo, kaip jos cia nesitvarko ir apsileidusios, bet kad darbuotojos darbas pamokyt tos tvarkos ir kazko, tai matyt nepagalvojo.. siaip ar taip, jus visos saunuoles wub.gif
Atsakyti
Pasisakysiu ir aš smile.gif
Dėl akcijos mano akimis žiūrint tai akcija pavyko. Buvo mamų kurios buvo susidomėjusios ir įsitraukusios į akciją. Tarp kitko Svetlana labai stropiai dirbo, labai gražius gražius darbelius, ji tikrai talentinga. Planavome po kokio mėnesio pakartoti akciją, gal daugiau mamų būtų įsitraukusios.
O dėl viso kito tai atsiprašau, buvo sutarta, kad jau 15 val. pradedam akciją, bet buvome net aknsčiau atėjusios, tačiau teko mamas kveisti į akciją, niekas kaip sakoma, mūsų nelaukė. Tai gal tą kvietimą ir suprato kaip prievartą. Kokiu metodu mes turime kveisti mamas – ant kelių atsiklaupusios? Bet kodėl mūsų niekas nesupranta, jeigu sutarta 15 val. ir pradedame. Mes irgi sekmadienio popietę palikusios savo vaikus, šeimas, negalime sėdėti iki išnaktų ir kažko laukti, o apie tai niekas nepagalvojo.
Ir Carito pasakymai, kad mes čia mamas per prievartą kveičiame, verčiame velti, verti, nu tai visiškai ne į temą. Niekas mamų nei už rankos ir už plaukų netempė į akciją.
Mes su *Rita* beveik visą akcijos laiką su mamų vaikais nenčinomės.
Pikta darosi, kai tiek pastangų įdedi, o čia pasirodo dar ir kaltas lieki.

Dė Astos, nu tai irgi. Nei aš jai ką sakiau, nei aš jos smerkiau, nei aš ko nors jos prašiau. Tai kodėl prieš mane reikia raukytis ir nesiveikinti su manimi. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke @ 2007 09 13, 14:43)
Del Astos, Svetos ir "Carito": Be zodziu.

Nezinau, kaip besustabdyti vezimelio dvynukams atvezima, nes tie zmones pagalvos, kad as nevisprote. Tegu viskas lieka, kaip buve, tai bus tiesiog geru zmoniu dovana "Caritui".

Del pagalbos ir paaukotu pinigu: auka yra auka, duodi ir neturi tiketis procentu ar grazos. Uz tai geriausiu atveju galim tiketis "Aciu". Tuo save ir paguodziau sitoj situacijoj.
Tik tu visu vaikeliu labai gaila. Geriau tokias mamules priverstinai sterilizuotu.

tikrai be zodziu ...
gerais darbais kelais i pragara, tikrai kad. man negaila pinigu, gaila kad jums dabar liudna, viskas bus gerai. juk zmogu rentgenu nepersviesi. minciu nepamatysi. vaikelio gaila, kad tokia mamasa turi, kokia jo ateitis? verysad.gif
Atsakyti
Liudna skaityt verysad.gif Zinau, jog po tokiu dalyku buna sunku vel imtis pagalbos. Net as esu ne karta galvojus is anksto: kas bus, jei po mano besalygisko noro padeti, idetu maksimaliai pastangu, laiko, pinigu, kai manes nebereiks, ims ir parodys man, jog esu tuscia vieta. Ir as sau tada atsakiau mintyse: kai padedu is meiles, o ne is aukos kitam, tai nors ir nuvils mane, bet vis tiek dziaugsiuosi, kad padejau, kad prasviesinau gyvenima tam, kam to reikejo. Visada stengsiuosi vadovautis sia mintim ir nors ir liksiu nuvilta, vis tiek padesiu, jei ir vel reiks. Juk ne paslaptis, kad dabar galiu normaliai gyvent ir padet kitam tik deka supermamyciu su kuriom iki siol bendrauju ir visa gyvenima sakysiu ACIU uz palaikyma man, kai man buvo labai sunku pries 3metus. Tik deka supermamyciu as turiu dideli nora padet kitiems. Aciu Jums, mielosios wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Liudniausia buvo skaityti apie Asta...kazkaip ir nesinori daugiau jos lankyti verysad.gif po tokiu nesamoniu labai sunku vel kazkam bandyti padeti,paremti,palaikyti...
va,gerai bent kad Svetlana taisosi thumbup.gif
Atsakyti
tik idomu kodel pats caritas siame skyrelyje pagalbos ieshko ir dievagojasi, kad visokia pagalba reikalinga? butu idomu ishgirsti carito psichologes nuomone. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2007 09 13, 16:38)
tik idomu kodel pats caritas siame skyrelyje pagalbos ieshko ir dievagojasi, kad visokia pagalba reikalinga? butu idomu ishgirsti carito psichologes nuomone.  rolleyes.gif

nuo šiol be carito darbuotojų pritarimo negalima lankytis ar imtis bet kokių (išskyrus daiktų nešimo) paramos darbų. Jos pasakys, kurias mamas lankyti galima, kaip ir kada su jom susitikti, kokio aukščio tonu kalbėti, kuo padėti ir kt. Tai vakar pasakyti carito gl.namų koordinatorės žodžiai ir šitą informaciją skiriu toms, kurios ruošiasi ateity ten lankytis
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2007 09 13, 17:09)
nuo šiol be carito darbuotojų pritarimo negalima lankytis ar imtis bet kokių (išskyrus daiktų nešimo) paramos darbų.

matai, cia bent daiktus galima neshti. o musu viena mama, berods Alytuje, pries Kaledas surinko vaiku zaislus ir rubelius ir nuneshe i Carita, tai neprieme, sake - tik pinigu reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2007 09 13, 17:47)
matai, cia bent daiktus galima neshti. o musu viena mama, berods Alytuje, pries Kaledas surinko vaiku zaislus ir rubelius ir nuneshe i Carita, tai neprieme, sake - tik pinigu reikia  biggrin.gif

nu jo, kam ko reikia... doh.gif
Atsakyti