Įkraunama...
Įkraunama...

Gruzija

QUOTE(Neverk @ mama,2011 03 30, 09:50)
Aš tik norėjau pasakyti, kad, pvz., nukeliauti nuo Zugdidi iki Mestijos lengvuoju transportu/mikroautobusu užima 4 val. Jei pakeliui niekur nesustoji, jei nėra akmenų griūčių (o akmenimis užverčia vienintelį kelią, tuomet sėdi, lauki, kol atvažiuos buldozeriai). Nuo Mestijos į Ušguli nuvažiuoti užima geras dvi valandas. irgi - tuo atveju, jei kelias pravažiuojamas.
Iš Batumi atgal į Tbilisį automobiliu - kelios valandos, realiai "pameti" pusdienį.
Mažiausiai bėdos nuvažiuoti iš Tbilisio į Kazbegį, kelias geras.

ne,as visa tai suprantu. perskaiciau tikriausiai visa informacija rusu,lenku ,lietuviu ir anglu kalbomis doh.gif ir vis dar neaiskumu yra. sis marsrutas toks dar apytikslis.kai ne su savo transportu,tai aisku sunku viska apskaiciuot unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2011 03 29, 10:38)
kai vairuotojas keli cm nuo bedugnės krašto keravojo  lotuliukas.gif . į Kazbegi tikrai ne asfaltas. ir į garsųjį Kazbegi vienuolyną per 30min neužbėgsit.

o kiek mazdaug laiko reikia nueit iki vienuolyno? g.gif
Atsakyti
Katastrofa, jei pometis manęs neapgauna, prieš ketverius metus nuo Tbilisio į Kazbegį vedė normalus asfaltuotas kelias. Dalį jo šalia eina gruzinų karo kelias. Ir nuvažiuoji be problemų. Va tik jau pačiame miestelyje gatvės baisesnės ir už šio pavasario Vilniaus gatves smile.gif Nuo miestelio į cerkvę ant kalno, taip, veda mėšlinos provėžos. nu bet ką, jei rasi "Nivą" - užrėpliosi. Bet, mano galva, patikimiau yra nuosavos kojos. Tik jau Natelės suprognozuotu pusvalandžiu - nu niekaip, nebent užturbinti turistai pasitaiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2011 04 10, 09:44)
Katastrofa, jei pometis manęs neapgauna, prieš ketverius metus nuo Tbilisio į Kazbegį vedė normalus asfaltuotas kelias. Dalį jo šalia eina gruzinų karo kelias. Ir nuvažiuoji be problemų. Va tik jau pačiame miestelyje gatvės baisesnės ir už šio pavasario Vilniaus gatves smile.gif Nuo miestelio į cerkvę ant kalno, taip, veda mėšlinos provėžos. nu bet ką, jei rasi "Nivą" - užrėpliosi. Bet, mano galva, patikimiau yra nuosavos kojos. Tik jau Natelės suprognozuotu pusvalandžiu - nu niekaip, nebent užturbinti turistai pasitaiko biggrin.gif

kai mes važiavom į normalų asfaltą jis nebuvo panašus biggrin.gif. aišku, buvo visai neblogų tarpų. švilpėm su vėjeliu, bet keliose vietose jau galvojau, kad prašys išlipt ir stumt biggrin.gif. duobių buvo daugiau nei pas mus dabar. + dažnokai stoviniavo išleist-paimt keleivių, bet daug laiko tas neužimdavo. o pačiame miestelyje puikūs keliai buvo smile.gif. kelių remontas dar nebuvo baigtas, bes danga buvo super. vienas vietinis link rusų sienos vežė, tai kelias nuostabus buvo
Natele, viskas priklauso nuo ėjimo greičio. jei į vienuolyną važiuosit mašina, bus greičiau. mes lipom pėsti. tikrai neatsimenu kiek laiko ėjom, nes mes niekur neskubėjom. čekų grupė visai greitai užbėgo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katastrofa: 10 balandžio 2011 - 15:20
QUOTE(Neverk @ mama,2011 04 10, 10:44)

as tikrai neplanuoju ten uzlipt per pusvalandi unsure.gif sito ir nerasiau. paklausiau tiesiog,kas zino ,per kiek laiko imanoma ten uzlipt.vienur skaiciau,kad per 2.5 val,kitur ,kad per 2 val galima spet ten it atgal ir dar pasigrozet smile.gif tai va idomu,kas lipo,per kiek gavosi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Katastrofa @ 2011 03 29, 10:38)
Borjomi regioniniam parke - palapinėj (oi kaip ten baisu buvo  lotuliukas.gif )

o kodel baisu buvo? smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

rudenį planuojam su draugais važiuoti į Gruziją.
Norėjau paklausti gal žinot, kokia spalio mėnesio temperatūra pas juos? smile.gif
Beje , o per kur skrendat? per Rygą ar Waršuvą?
Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natelė @ 2011 04 10, 21:28)
as tikrai neplanuoju ten uzlipt per pusvalandi unsure.gif sito ir nerasiau. paklausiau tiesiog,kas zino ,per kiek laiko imanoma ten uzlipt.vienur skaiciau,kad per 2.5 val,kitur ,kad per 2 val galima spet ten it atgal ir dar pasigrozet smile.gif tai  va idomu,kas lipo,per kiek gavosi smile.gif
Papildyta:
o kodel baisu buvo? smile.gif

čia aš sakiau, kad per 30min neužbėgsit biggrin.gif. kaip sakiau, viskas priklauso nuo ėjimo greičio. jei eisit lėtai - užtruks ilgiau, jei bėgsit - viskas bus greičiau,
viskas ten buvo gerai. tik apženyt taikėsi biggrin.gif
girios_egle, internete būna surašytos visų metų vidutinės temperatūros smile.gif
Atsakyti
QUOTE(girios_egle @ 2011 04 11, 16:06)
Sveikos,

rudenį planuojam su draugais važiuoti į Gruziją.
Norėjau paklausti gal žinot, kokia spalio mėnesio temperatūra pas juos? smile.gif
Beje , o per kur skrendat? per Rygą ar Waršuvą?
Ačiū smile.gif

per Kieva geros kainos
Atsakyti
Aš irgi spalį galvoju. Na, paskaičiau, sakykim, kad vidutinė mėnesio temperatūra yra 15 Celsijaus, bet kaip turistų labiausiai lankomose vietose, įdomu?
Ir dar - ar įmanoma per 7-10 dienų kažką pamatyti?
Atsakyti
QUOTE(Niccolo @ 2011 04 13, 22:05)
Aš irgi spalį galvoju. Na, paskaičiau, sakykim, kad vidutinė mėnesio temperatūra yra 15 Celsijaus, bet kaip turistų labiausiai lankomose vietose, įdomu?
Ir dar - ar įmanoma per 7-10 dienų kažką pamatyti?

o kuo turistų lankomos vietos skiriasi nuo visos šalies biggrin.gif? nesitikėkit +15 absolučiai visur. kalnuose jau sąlyginai šalta bus, o Batumy dar gal ir pasidegint galėsit
kas tas kažkas? kažką tikrai pamatysit, priklausomai nuo norų
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2011 04 14, 10:10)
o kuo turistų lankomos vietos skiriasi nuo visos šalies biggrin.gif? nesitikėkit +15 absolučiai visur. kalnuose jau sąlyginai šalta bus, o Batumy dar gal ir pasidegint galėsit
kas tas kažkas? kažką tikrai pamatysit, priklausomai nuo norų

Tai va ir noriu sužinoti, ar labiausiai vizito vertose vietose spalį nebus šalta, o standartinė interneto svetainė man į tą klausimą neatsakys.
Tas "kažkas" yra labiausiai šalį, jos istoriją ir kultūrą beigi gyvenimo būdą reprezentuojančios vietos. Visų pirma - turbūt tai, kas įrašyta Unesco paveldo sąraše, o po to - kažkas, kas skiriasi nuo Lietuvos. Gal kalnai, maistas.
Atsakyti
QUOTE(Niccolo @ 2011 04 14, 10:49)
Tai va ir noriu sužinoti, ar labiausiai vizito vertose vietose spalį nebus šalta, o standartinė interneto svetainė man į tą klausimą neatsakys.
Tas "kažkas" yra labiausiai šalį, jos istoriją ir kultūrą beigi gyvenimo būdą reprezentuojančios vietos. Visų pirma - turbūt tai, kas įrašyta Unesco paveldo sąraše, o po to - kažkas, kas skiriasi nuo Lietuvos. Gal kalnai, maistas.

labai abstrakčiai kalbat unsure.gif (arba aš kažko nesuprantu)
šalis yra virš jūros lygio. kuo aukščiau - tuo šalčiau. nenorit sušalt - važiuokit anksčiau nei spalio mėnesį smile.gif
kultūrą bei gyvenimo būdą pamatysit vos išlipę iš lėktuvo. maisto irgi bet kur galėsit paragaut. per 10 dienų visos šalies neišnarstysit, bet pamatyt galima
Atsakyti