Grįžom. Nežinau... Gal nepasisekė mums. O gal tiesiog ne mūsų šalis ta Gruzija... Keliaujam labai daug. Bent kelis kartus išlekiam kažkur pusei savaitėlės, o vasarą važiuojam į pagrindinę kelionę. Bet... Tai vieninintelė šalis, kai kelios dienos likus iki skrydžio prieš miegą visa širdimi troškau, kad skrydis būtų jau rytoj

Keliavom savarankiškai. Dabar galvoju, kad gal dėl to? Pamatėm ne tik fasadinį pacukruotą turistams pateiktą šalį, bet tokią, kokia ji yra?
Mano nuomonę labai taikliai vienu sakiniu perteikė vyras - jei jau Dievas šitą vietą buvo pasilikęs sau, tai tik gruzinai galėjo ją taip apdergt

Gamta nuostabi, kalnai, kriokliai, mineralinių vandenų šaltiniai (beje, buvome prie vieno, kuris yra su natūraliu gazu

Sakote, nuostabūs žmonės? Normalūs tie žmonės. Sutikom visokių. Kaip blondinei teko užsirauti ir ant tokių, dėl kurių man buvo gėda net už visus gruzinus. Ne kartą apgavo mokant už prekes. Ta prasme, jei tu galėsi mokėti brangiau, tai ir mokėsi brangiau, o ne kiek tai verta. Viena kaina vietiniams, kita šviesiems atvykėliams , "baltosioms vakarų kiaulėms" (tai išsireiškimas vieno turko, bet puikiai iliustruoja kai kurių gruzinų požiūrį). Pvz. perku nektarinus po 80 tetrių, kitą dieną sustojame pakelėje (gūdžiame kaime, ne kurorte), kaina man - 6 lariai

Lygiai taip pat kitas "geras, padedantis" gruzinas mums aiškino, kad labai rizikuojame važiuodami per šalį patys. Kad mašinos nuoma, benzas ir t.t. mums brangiai gaunasi, o ir jis dar gali parodyti tai, ko mes nematysim, maitinimas 3 kartus per dieną, nes jis žino, kur nuvežt mus skaniai pavalgyt ir t.t. Kaina 75-100 dolerių vienam už dieną. Kadangi, mūsų šeima 4 asmenų, buvom 12 dienų, pridėjus, skrydį ir nakvynę... Pavartėm akis ir paskui tyliai pasijuokėm, kad gal į Maldyvus net pigiau

Kaip rašiau anksčiau, dukrai iš rankinuko ištrauė telefoną. Naują, mėnesio net nepaturėjo, ilgai laukta dovana gimtadienio proga. Vaikas vaikščiojo užtinusiomis akimis nuo ašarų kelias dienas

Vyras gavo baudą už vairavimą. Kirto ištisinę juostą. 50 larių. O kerta jas ten visi. Nes pagrindinis kelias (autostrados jie turi tik nuo Tbilisio iki Gorio) kaip pas mus Kaunas - Šakiai, o mašinos nuo zapukų ir monseračių. Kadangi šalis skurdi, tai nėra privaloma technikinė automolių apžiūra. Mašinos važiuoa be lempų, stopų, sudaužytais priekiniais stiklais, daug parsisiųstų iš Japonijos su vairu dešinėj pusėj, kai kurių durelės laikosi ant vielos

O mane labiausiai pribloškė skurdas ir nešvara

Dar apie švarą ir higieną. Nenustebkite, jei normaliame iš pažiūros bare nueisite į tualetą ir rasite rytietiško stiliaus dvokiantį klozetą be vandens nuleidimui. Daugelis užeigų LT net negautų leidimo pradėti darbą. Turėjom problemų ir su virškinimu. Apie turgų iš viso atskira kalba. Kabo mėsos gabalai, smirdinti žuvis +35 lapnių temperatūroje ir nė vieno šaldytuvo... Beje, turgui buvo pasibaisėjusi net kartu pensione gyvenusi armėnė...
Atleiskit už tokiį negatyvų, piktą postą. Bet kažkas turi pasakyti, kad karalius nuogas.

Vėliau parašysiu ką matėm gražaus ir pan. Nes matėm labai daug. Aš pasistengiu atlikdama namų darbus