Įkraunama...
Įkraunama...

Gruzija

Dar pasvarstykit galimybę išsinuomoti gruziną su mašina. Jis realiai galėtų įvertinti, kur ir per kiek nuvažiuotumėt, žinotų lankytinas vietas. Trys dienos ne taip brangiai ir kainuotų.
Ir į ušguli jei važiuosit, pasilikit laiko rezervą iki lėktuvo, nes iš ten veda vienintelis kelias, kurį ne visada iš karto nuvalo po kokios akmenų griūties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 03 liepos 2014 - 10:25
QUOTE(Amarcord @ 2014 07 03, 11:24)
Dar pasvarstykit galimybę išsinuomoti gruziną su mašina. Jis realiai galėtų įvertinti, kur ir per kiek nuvažiuotumėt, žinotų lankytinas vietas. Trys dienos ne taip brangiai ir kainuotų.
Ir į ušguli jei važiuosit, pasilikit laiko rezervą iki lėktuvo, nes iš ten veda vienintelis kelias, kurį ne visada iš karto nuvalo po kokios akmenų griūties.

Na va aš ir manau kad jei važiuot tai gal iš batumio "nuomotis" gruziną.. Ačiū už patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2014 07 03, 13:37)
Na va aš ir manau kad jei važiuot tai gal iš batumio "nuomotis" gruziną.. Ačiū už patarimus smile.gif

O kada jūs skrendat į Gruziją? Mes liepos 21-28 d. Planuojam 27 d. pabūti Batumyje, pailsėt kažkiek, o jau 28 d., susiradus vietinį gruziną, iš anksto ryto bandyt į Kutaisio oro uostą spėt (skrydis 10 val.). Tik įdomu, kiek gali paprašyt už šią paslaugą wink.gif tuo labiau iš kurortinio miesto važiuojant..
Atsakyti
QUOTE(eglia @ 2014 07 03, 15:30)
O kada jūs skrendat į Gruziją? Mes liepos 21-28 d. Planuojam 27 d. pabūti Batumyje, pailsėt kažkiek, o jau 28 d., susiradus vietinį gruziną, iš anksto ryto bandyt į Kutaisio oro uostą spėt (skrydis 10 val.). Tik įdomu, kiek gali paprašyt už šią paslaugą wink.gif tuo labiau iš kurortinio miesto važiuojant..

Mes anksčiau, 18-22 smile.gif Su kainom ir man neaišku, bet kiek supratau nėra problemų Gruzijoj su bankomatais, tai manau vietoje ir mąstysim ar imti ar neimti gruzino biggrin.gif Aš kažkaip dar stengiuos ruoštis ir planuot, o mb planas - atskrist į Gruziją ir žiūrėti ką nuveikt lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 03 liepos 2014 - 14:52
QUOTE(Amarcord @ 2014 07 02, 20:56)
Tie armėnai  doh.gif  biggrin.gif Mes į david gareja irgi neplanuojam. Iš foto vardžia man pasirodė įspūdingesnė, o ir nespėtume.
Kaip darot su nakvynėm, tą pačią dieną skambinatės?

Gal telefono kortą pirkot (jei taip, kokią)?

Ar Kutaisi oro uoste yra kur iškeisti valiutą?

mes buvom ir Vardzia ir David Gareja. Musu ketvertukui David Gareja patiko labiau, beje jis nuo Tbilisio arti, o iki Vardzios pakankamai ilgas kelias. Bet mes ne tik vienuolyna lankem, dar ejom aplink kalna, kylom i virsu paziuret panoramos i Azarbaidzana, kirtom jo siena, ejom palei apleistus urvus...

QUOTE(JayJay @ 2014 07 03, 10:05)
Na iš dalies jūs teisi.. Bet kolkas kaip gaunas tai Tbilisy kokias 6 val pasivaikščiot galėsim, bendram įspūdžiui gal užteks.. Naktį traukiny miegosime ir tuo pačiu keliausime į Batumį (vis dar niekas negali atsakyt dėl to traukinio?), po to visa diena ir poilsis Batumy, o kitą dieną iš ryto ir reik apsispręsti ar grįžti į Kutaisį ar kažkur trenktis.
O dėl Kazbegio tai tikriausiai nelabai spėtume. Tada gaunas reikia rinktis tarp miesto ir kalnų. O aplink Kutaisį nėra kokių smagių kalnų? Kad toli nevažiuoti bet ir bent šiek tiek pamatyt.

Batumi isvis ismesciau is keliones punkto, nebent tos juros labai jau noris. Blizguciu ir spalvotu svieseliu miestas, nieko ypatingo, palikom jam paskutine diena su trupuciu, o realiai dabar gaila issvaistyto laiko. Na bet zinoma kam kas patinka.

QUOTE(eglia @ 2014 07 03, 14:30)

Batumi - Kutaisi standartine taksi kaina 60 lariu. Laiko atzvilgius kelione trunka apie 2 valandas.

beje del atgalinio bagazo, skysciu galima isvezt ne daugiau 5 litru. Mums teko dali iskraut unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Smėlio Migla @ 2014 07 03, 18:02)

beje del atgalinio bagazo, skysciu galima isvezt ne daugiau 5 litru. Mums teko dali iskraut  unsure.gif

Registruotam bagaže, nes ko gero rankiniam bagažui galioja ta pati mažų buteliukų taisyklė kaip ir visose oro linijose? O gal aš ne taip Jus supratau? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jsgute @ 2014 07 03, 18:07)
Registruotam bagaže, nes ko gero rankiniam bagažui galioja ta pati mažų buteliukų taisyklė kaip ir visose oro linijose?  O gal  aš ne taip Jus supratau?  unsure.gif

Taip, registruotam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smėlio Migla @ 2014 07 03, 18:09)
Taip, registruotam smile.gif

Mažokai biggrin.gif Nu bet kaip nors smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jsgute @ 2014 07 03, 18:11)
Mažokai  biggrin.gif  Nu bet kaip nors smile.gif

kadangi mes viena keturiems tepaemem tai reikejo nemazai palikt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Smėlio Migla @ 2014 07 03, 19:54)
kadangi mes viena keturiems tepaemem tai reikejo nemazai palikt  doh.gif

O jei skrendi 4 ir tik 1 registruotas bagazas?

JJ,darot nesamone smile.gif
Cia visur kalnai, beje. Tbilisiui 6 val mazai. Manau, kad geriau skirkit visas dienas kutaisio apylinkems ir diena Tbilisiui. Mane apgavo google si karta. Ziurejau ne km, o laika. Bet realiai reiktu dar uzmesti trecdali kelionės laiko.
Usgulio tiesiog kategoriskai nerekomenduoju. Visa laika prasikratysit masinoj ir tiek.
Eismas cia tragiskas. Vakar grizdami is vardzios vos nezuvom. Na bet vyras gerai pasikeike ir vaziavlm toliau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2014 07 03, 21:48)

Cia visur kalnai, beje. Tbilisiui 6 val mazai. Manau, kad geriau skirkit visas dienas kutaisio apylinkems ir diena Tbilisiui. Mane apgavo google si karta. Ziurejau ne km, o laika. Bet realiai reiktu dar uzmesti trecdali kelionės laiko.
Usgulio tiesiog kategoriskai nerekomenduoju. Visa laika prasikratysit masinoj ir tiek.
Eismas cia tragiskas. Vakar grizdami is vardzios vos nezuvom. Na bet vyras gerai pasikeike ir vaziavlm toliau biggrin.gif

Mes skridom kaip tik 4, turejom viena bagaza, kuris buvo prie mano rezervacijos prikabintas. Pridavus lagamina isgirdau savo varda ir teko eit pas apsauga aiskintis. Pasake nevarbu, keliese viena lagamina paemem, bet jis yra tik ant vieno zmogaus "kabinamas", todel norma 5 litrai (na gal prie 6 niekas nesikabines), bet daugiau jau virsyt nevalia
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2014 07 03, 22:48)

Na va kad mb sesuo kai virš mėnesio pragyvenus Gruzijoj tai sakė labiausiai Tbilisi patiko, Kutaisy alia išvis nėra ką veikt apart tų uolų. Ir Borjomi su Vardzia įdomūs. O čia žiūriu atvirkščiai visi sako g.gif
O į Batumy tai mb nori, nes tada nepamatysim daugiau šiemet jūros, reikia bent 1 d per metus prie jūros pabūt smile.gif Man blizgučiai kažkaip visai nieko atrodo, noris ir tokios ir tokios Gruzijos pamatyt, nors Batumis ir nelabai vilioja. Kažkaip pvz. Kazachstane man kaip tik blizgučiai ir patiko, gal dėl to kad nuo vaikystės ten po kalnus laksčiau ir pripratus. Aišku gamta Gruzijoj šiek tiek turi skirtis, va ir noris tą skirtumą pamatyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 04 liepos 2014 - 09:05