Įkraunama...
Įkraunama...

Gruzija

QUOTE(Amarcord @ 2014 06 27, 17:30)
Čia tarp Zugdidi ir Mestijos toks kelias?  blink.gif nes aš irgi buvau supratus, kad iki ten galima ir su golfu, o aukščiau (Ušguli) jau tik su 4x.

Sveiki,
nuo Zugdidi iki Mestia tikrai asfaltas. Tad kelias gana geras tik jei oras geras tai viskas gerai, bet jei lietus pila tai ten visko buna.

Pacioje Mestijoje mes nevaikstinejom, o vaziavom tiesiai i Ushguli, o iki ten be dzipo niekaip kol kas nera imanoma nuvaziuoti.
Siaip gana didelis turistu traukos centras yra mestia, jie turi ir savo turistu informacijos centra, tad ka veikti tikrai manau bus imanoma. (ir su gidu ir be)
Atsakyti
Kur rekomenduotumėte pavalgyti to tikrojo gruziniško maisto Tibilisyje?
Atsakyti
Mes irgi ka tik grize, buvom savaite ir tikrai mazai. Radom nepakartojama gida, puikiai kalbanti angliskai, pasiryzusi vest visur ir visada (jis mus lydejo visas 7 dienas, nuo 8 ryto iki velyvo vakaro, net i Azerbaidzana nuklyde buvom), mokejom 70lariu + 0,2tetri uz kilometra. Per diena pravaziuodavom apie 300-400km, tai gaudavos iki 150 lariu. Kadangi keliavom su draugais, tai islaidos gidui manau buvo tikrai labai minimalios
Atsakyti
labas, linkejimai is mestijos. Normalus cia tie keliai. Issinuomavom 4 golfa. Jo tikrai uztenka, nes i bekeles nevaziuosim. Gruzinai daro versla kad tik kuobrangiau isnuot ar suteikt paslaugas
Bet kol kas skurdas padare didesni ispudi nei kalnu grozis...
Atsakyti
Sveikos, ką pasiūlytumėte pamatyti Gruzijoje per 3 dienas? smile.gif Suprantu kad labai mažai laiko, bet tokie skrydžiai išpuolė, o apie Gruziją visiškai nieko nežinau, tačiau norėčiau bent vieną dieną Batumiui skirti. Atskrendame į Kutaisį.
Kaip suprantu mikriuku keliauti neapsimoka nes ilgai laukti kol žmones pririnks teks? Nesinorėtų švaistyti laiko veltui.. Skrendame po 2 sav.
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2014 07 01, 11:12)
Sveikos, ką pasiūlytumėte pamatyti Gruzijoje per 3 dienas? smile.gif Suprantu kad labai mažai laiko, bet tokie skrydžiai išpuolė, o apie Gruziją visiškai nieko nežinau, tačiau norėčiau bent vieną dieną Batumiui skirti. Atskrendame į Kutaisį.
Kaip suprantu mikriuku keliauti neapsimoka nes ilgai laukti kol žmones pririnks teks? Nesinorėtų švaistyti laiko veltui.. Skrendame po 2 sav.

Tokiu atveju aš Jums siūlyčiau aplankyti Mestia, nevažiuoti iki Ushguli kaimelio, tada į Batumį ir tada vėl atgal į Kutaisi. Tik, kaip jau rašau vėliau, nežinau, kiek laiko šitas maršrutas gali užimti.. Gal kiti kažką pakomentuoti galėtų. Arba tada jei per mažai laiko čia jums gaunasi, apvažinėti patį Kutaisi, nuvykti į Borjomi ir į Batumi. Šiek tiek trumpesnis kelias gaunasi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglia: 01 liepos 2014 - 10:58
O sakykit, man dar toks klausimas, pasiskaičiau, kad čia iš Kutaisio į Mastia žmonės rašo reikia važiuoti vos ne tai 10 val ohmy.gif Mano planuose yra iš Tbilisio naktiniu traukiniu važiuoti į Batumi, tada iš jo į Mestia ir į Ushguli, tada ryte į Kutaisio oro uostą. Visam šiam reikalui turėsiu tris dienas (Batumyje būnu liepos 25 d. rytą, Kutaisio oro uoste reikia būti 28 d. apie pusę 9 val. ryto). Čia misija įmanoma?
Atsakyti
QUOTE(eglia @ 2014 07 01, 11:40)
Tokiu atveju aš Jums siūlyčiau aplankyti Mestia, nevažiuoti iki Ushguli kaimelio, tada į Batumį ir tada vėl atgal į Kutaisi.

Labai ačiū, pasigooglinsiu smile.gif Temoje tiek visko prirašyta kad net akys raibuliuoja nuo pavadinimų biggrin.gif
Dar klausimas dėl pinigų: geriausia turėti viską grynais? Kokiai sumai orientuotis 2 žmonėms (Litais tarkim) 3 dienoms?
Perskaičius temą susidariau įspūdį, kad geriausia yra nuomotis auto su vairuotoju, nes na visiškai žali esam, bet ar tada tas vairuotojas visur vežiotų, po visokius miestelius/kaimelius? Kainos žiūriu nemažos yra tokių paslaugų, bet manau mes su maršrutiniais ir autobusais sugaištume laiko daugiau negu gautume naudos, visgi 3 dienos yra mažai.
Dabar jau net susimąsčiau ar verta tam batumiui skirti laiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2014 07 01, 11:56)
Labai ačiū, pasigooglinsiu smile.gif Temoje tiek visko prirašyta kad net akys raibuliuoja nuo pavadinimų biggrin.gif
Dar klausimas dėl pinigų: geriausia turėti viską grynais? Kokiai sumai orientuotis 2 žmonėms (Litais tarkim) 3 dienoms?
Perskaičius temą susidariau įspūdį, kad geriausia yra nuomotis auto su vairuotoju, nes na visiškai žali esam, bet ar tada tas vairuotojas visur vežiotų, po visokius miestelius/kaimelius? Kainos žiūriu nemažos yra tokių paslaugų, bet manau mes su maršrutiniais ir autobusais sugaištume laiko daugiau negu gautume naudos, visgi 3 dienos yra mažai.
Dabar jau net susimąsčiau ar verta tam batumiui skirti laiko  g.gif

Šiaip tai žinokit jei nespėjat su maršrutu, siūlyčiau ne Batumiui, o tada labiau Mestiai ir Ushguli kaimeliui laiką skirti. Čia kiek skaičiau ir kiek visų klausinėjau, Batumyje kas yra buvę, sako smagu, gražu, bet kas pabūna Mestioj ir aplink ją, žymiai geresnės reakcijos būna wink.gif tai va ir aš, jei žmonės pasakys, kad čia mano parašytu maršrutu sunkiai bus galima spėti, tuomet Batumio atsisakysiu mieliau, nei kalnų ir neapsakomo vaizdo Mestioj ir Ushguli smile.gif
Atsakyti
O priedo dar gal kas nors pasidalintumėt tikrai gero žmogaus vežiojančio turistus iš Kutaisio kontaktais? Nes norėtųsi per kelis miestus su vienu ir tu pačiu keliauti
Atsakyti
QUOTE(linnom @ 2014 06 29, 20:11)
Kur rekomenduotumėte pavalgyti to tikrojo gruziniško maisto Tibilisyje?

jau net nepamenu kuriose BLOG'uose ir forumuose esu tai radusi: ,,Mes atradome vieną gruzinišką restoraną, kurio pavadinimą tikrai prisiminkite, jei važiuosite į Tbilisį - "Taglaura" (taksistai žinos, nuo centro iki jo - 4-5 lariai). Taip pat Restoranas Rača. Šis restoranėlis minimas dažnoje keliautojo ataskaitoje. Labai skanu ir nebrangu. Netoli Laisvės aikštės, Lermontovo g-vė 6.
Atsakyti
QUOTE(eglia @ 2014 07 01, 15:45)
jau net nepamenu kuriose BLOG'uose ir forumuose esu tai radusi: ,,Mes atradome vieną gruzinišką restoraną, kurio pavadinimą tikrai prisiminkite, jei važiuosite į Tbilisį - "Taglaura" (taksistai žinos, nuo centro iki jo - 4-5 lariai). Taip pat Restoranas Rača. Šis restoranėlis minimas dažnoje keliautojo ataskaitoje. Labai skanu ir nebrangu. Netoli Laisvės aikštės, Lermontovo g-vė 6.

Racha tikrai puiki. Na maistoi prasme, ir kainu zinoma. Aptarnavimas ir aplinka... hmmmm, na 20 metu atgal. Bet uz vakariene keturiems su alum sumokejom 29 larius. Beje, ten valgyti chinkaliai buvo skaniausi
Atsakyti