Įkraunama...
Įkraunama...

Gruzija

[quote=Visgi,2014 06 05, 21:57]
[/quote]Na va, jie taip ir sakė.
[/quote]
Tai perskaiciau, kad taip sake, tik kuom tas pasas patikimiau, tai arba ileidzia i sali arba ne smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lijanka: 05 birželio 2014 - 21:23
QUOTE(vigai @ 2014 05 14, 13:24)
Kiek suprantu Urekis yra mažas miestelis . O kaip susisiekimas su kitais miestais, ar yra mikriukų ?Mes planuojam spalio mėn,ne sezono metu.

Linkėjimai iš saulėtos Gruzijos.
Mikriukai važiuoja dažnai, tik...parašyta gruziniškai smile.gif Iš Urekio iki Batumio 3 lariai.
Tiesa kažkas klausėte dėl bankomato, jis yra, einant nuo centro kur pagrindinis įėjimas į jūrą, po dešine puse.
Papildyta:
[quote=Natelė,2014 05 22, 19:50]
nieko jie tokio neparodys , ko patys nepamatytumet biggrin.gif vazineja gi standartiniais keliais. tikrai nemaciau atsiliepimuose, forumuose, kad kazkas tai butu rades toki fantastiska gida, kuris parodytu kazka nestandartinio
O pasikalbeti, paklausyti idomiu dalyku apie gruzija ir gruzinus galima vakare prie stalo smile.gif
Natele, būna, būna.....ir dabar jau įsitikinau, kad geras gidas/vairuotojas yra auksas !!! Kai išbandėm antrą kartą tai supratau esmę. Pasikalbėti vakare viena, o keliaujant ištisą parą klausytis vietinio kas kita. Bent jau mūsų vairuotojas ir buvo tas auksas !!! Nesigiriant ir neperlenkiant. Kur rodai ir klausi ten atsako ir dar kaip atsako...su vietinėm senom legendom ir padavimais. Juk ne be reikalo istoriją dėstė smile.gif Tiek istorijos ir padavimų senai gavau @
Papildyta:
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2014 05 24, 06:46)
Tai vat man seniai kirba toks klausimas  g.gif

Atskrendam į Kutaisi ir oro uoste bandom žvejot auto nuomotis (be vairuotojo). Ar įmanomas toks variantas???? Nes rusų forumuose rašo, kad ten tik laukas, apgailestauja, kad net duti free nėra  unsure.gif

Mažesnio oro uosto, kaip Kutaisyje nemačiau.Mašinos neišsinuomuosit sad.gif Tik taksi iki Kutaisio ir ima pagal oro oro uosto tarifus sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Noramas @ 2014 05 26, 19:03)
Ei turistai, ar Gruzijoj reikia kalnų avalynės, jei važiuoji paprastam pasivaikščiojimui po miestus, kaimus, kalnus? Ar užtenka paprastų vasarinių tapkių ir kedų smile.gif ?

Vyras kelionėse naudoja tik ecco " kedukus" tam tikro modelio. Aš Nike kedukus tam tikro modelio.Bet į Kazvbeką kilau si ecco basutėmis.....ir visai buvo gerai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(DaiL @ 2014 05 27, 13:41)
Kadangi randu prieštaraujančią informaciją, pasitikrinsiu čia - važiuojant į Gruziją ar užtenka asmens tapatybės kortelės ar reikalingas pasas?

pasas ir dar pirmą kartą ( kiek keliaujam ) pareikalavo ištuokos liudijimo dėl sūnaus, kuriam 17 metų.Kaip nujausdama įsidėjau.Nors iki tol niekada nesidėdavau sad.gif
Atsakyti
QUOTE(JM @ 2014 06 05, 23:58)

pasas ir dar pirmą kartą ( kiek keliaujam ) pareikalavo ištuokos liudijimo dėl sūnaus, kuriam 17 metų.Kaip nujausdama įsidėjau.Nors iki tol niekada nesidėdavau sad.gif

Rimtai?????
Mano vaikai turi pasus, bet mes su vyru tik korteles. Sėdžiu absoliučiai rami, o čia... Jau pradėt stresuot?????
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2014 06 06, 07:47)
Rimtai?????
Mano vaikai turi pasus, bet mes su vyru tik korteles. Sėdžiu absoliučiai rami, o čia... Jau pradėt stresuot?????

Aš visada linkusi į ne EU šalis imti pasą, net jei parašyta, kad galima su tapatybės kortele, todėl, kad niekada nežinai kaip sureaguos pasieniečia, o ir bankuose dažnai jokių kortelių nepripažįsta, jei prisireikia jų paslaugų. Net Danijoj, kad ir kaip būtų keista viename iš bankų nebuvo įmanoima atsidaryti sąskaitos su kortele, reikalavo paso.
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2014 06 06, 06:59)
Aš visada linkusi į ne EU šalis imti pasą, net jei parašyta, kad galima su tapatybės kortele, todėl, kad niekada nežinai kaip <.....>
Va va, mes ir taip pat. Tsakant- dėl šventos ramybės. Ką gali žinot kas ten kam 'susišvies'.
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2014 06 06, 06:47)
Rimtai?????

Gruzijos uzsienio reikalu ministerijos puslapy parasyta, kad ES saliu pilieciai ileidziami su ID kortelemis. Ambasadoj sake ta pati. Na netikiu, kad i sali neileistu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smėlio Migla: 06 birželio 2014 - 15:04
QUOTE(Smėlio Migla @ 2014 06 06, 16:04)
Gruzijos uzsienio reikalu ministerijos puslapy parasyta, kad ES saliu pilieciai ileidziami su ID kortelemis. Ambasadoj sake ta pati. Na netikiu, kad i sali neileistu

Ileidzia be problemu,na bent jau mus ileido cool.gif
Atsakyti
JM, tikiu, kad esate labai patenkinti savo gidu.
Bet reikalingas tas gidas ar ne, labai priklauso ir nuo paciu zmoniu. Jei vaziuoji i sali nepasiruoses, bet koks gidas pasirodys auksu. Kai kelionei ruosiesi - nelabai kuo gali tas gidas nustebinti. Internete pilna informacijos. apie kiekviena objekta gali kelias legendas rasti.. Ir kas liecia mane - po triju metu nebeprisimenu nei vieno fakto, nei vienos legendos, istorijos , datos. Galvoje ir sirdyje liko tik zmones ir salies grozis..
Pavargciau tikriausiai visa para klausytis pasakojimu.. ir dar jei apie bendravima, tai kiekvienoj marshrutkej su vietiniais kalbejomes. pasakojo apie save, kuo gyvena, apie savo bedas, mes pasakojom apie lietuva..nezinau, man labai patinka svetimose salyse keliauti viesuoju. Bandem Gruzijoje visaip. Bet su vairuotoju vienoje masinoje man pilnai uzteko dvieju dienu. Ilgiau su tuo paciu zmogumi nuo ryto iki vakaro tiesiog pavargciau. man patinka su vyru dviese vazinetis..o viesasis tuo geras, kad jei nori bendravimo - to jo gausi, nenori - gali tiesiog tyliai sedeti ir grozetis vaizdai..
Atsakyti
QUOTE(lijanka @ 2014 06 06, 21:49)
Ileidzia be problemu,na bent jau mus ileido cool.gif

Svarbiausia, kad išleistų, kai pagalvoji... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2014 06 06, 23:35)
Svarbiausia, kad išleistų, kai pagalvoji...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Na, labai tikiuosi,kad taip ir bus biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,

Planuojame kelionę į Gruziją kitą savaitę. Norėjau pasiteirauti dėl kainų:

kiek maždaug kainuoja kelionė mikriukunuo/su vairuotoju nuo Kutaisio iki Batumio?
Ar nekyla bėdų Batumyje rasti transportą į gretimą kaimelį ir kokios maždaug pervežimo kainos ten?
Ar teko kam nors is anksto uzsisakyti transferį Gruzijoje? Ar apsimoka?

Būčiau labai dėkinga už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Okokionera @ 2014 06 09, 20:43)
Sveiki,

Planuojame kelionę į Gruziją kitą savaitę. Norėjau pasiteirauti dėl kainų:

kiek maždaug kainuoja kelionė mikriukunuo/su vairuotoju nuo Kutaisio iki Batumio?
Kutaisi Batumi oro uosto trasferis 18 larių, o paprasta marsrutke tikrai mažiau kainuoja iš Kutasi miesto Bet kai lėktuvas atgal anksti, tai tenka imt už 18 larių, kuris nuo Radisson Blue važiuoja 5:30

Ar nekyla bėdų Batumyje rasti transportą į gretimą kaimelį ir kokios maždaug pervežimo kainos ten?
Nesudėtinga, gruzinai greit suorganizuoja, galima imt taxi, kaina priklauso nuo atstumo ir būvimo laiko

Ar teko kam nors is anksto uzsisakyti transferį Gruzijoje? Ar apsimoka?
Kur transferiuosities? Iš anksto nieko užsisakyt nereikia

Būčiau labai dėkinga už atsakymus 4u.gif
Atsakyti