Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui

Oi mamytes, ačiū labai, biggrin.gif nuraminot ir pradžiuginot. Tik daba dėl vagystės baisu paliko, juk mieste g.gif . Bet ir vėl pagalvojus, na kam ji gali būt reikalinga. Juk spec.fabrikinis variantas, skirtas su vežimu įvažiuot. Bet neturiu išeities, rytoj važiuosiu pasiimti savo mašiniuko 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amcia @ 2008 03 20, 20:36)
as irgi nieko negirdejau. prasom tiksliau: nuoroda kokia imesti, kur tai perskaitet  4u.gif

Na,man draugė iš kito miesto,ji taip pat turi neįgalų vaiką..Ji iš "Vilties' bendrijos tai sužinojo. ax.gif
Atsakyti
o geras, jei su prieziura eitu stazas. nesenai sodroje man sake, kad dar nera tokio istatymo. sake, kad stazas eina, jei yra priskirta slauga. jei kas nors rasite, imeskite istatymo nuoroda, ar ta punkta nukopijuokite.
Atsakyti
QUOTE(Andrile @ 2008 03 20, 20:31)
Oi mamytes, ačiū labai,  biggrin.gif nuraminot ir pradžiuginot. Tik daba dėl vagystės baisu paliko, juk mieste g.gif . Bet ir vėl pagalvojus, na kam ji gali būt reikalinga. Juk spec.fabrikinis variantas, skirtas su vežimu įvažiuot. Bet neturiu išeities, rytoj važiuosiu pasiimti savo mašiniuko 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aš niekada nepalieku mašinos dokumentų viduje,geriau pasiimk su savim,kai išlipi,nes jei pavogs su dokumentais-tai iš vis vagims liux..
Atsakyti
Na taip, dokumentus tai niekada nepalieku mašinoje. mirksiukas.gif Jau šiandiena pasiėmiau mašina. Peržiūrėjau SEIMO VIII (PAVASARIO) SESIJOS DARBŲ PROGRAMA http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=315401 aš kaip suprantu programoje mūsų įstatymas Nr.187. Pagal viska kovo mėn.lyg ir planuoja svarstyt. Na bet rudens sesijoj buvo skirtas tam spalis-lapkritis. Bet matom kiek nusikele. O kovo tiek nedaug beliko, neramu man mergaites del to įstatymo, neramu schmoll.gif g.gif
Atsakyti
Mano tai vyras nebetiki,kad priims tą įstatymą,ir pinigėlių jau prisitaupėm mašiniukui ir vis dar nedrystam pirkti,vis dar laukiam...Bet pinigėliai taip kišenę "drasko' thumbup.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikučiai, su šv. Velykomis visus 4u.gif 4u.gif 4u.gif. Žadėjau imest foto spec.automobilio, patalpinau skyrelyje "Kompensacinė technika neįgaliems". Idealus variantas kas turi jau didesnius vaikus vežimėliuose, kai jau panešti per sunku. Na bent jau man tai issigelbejimas. Tik neįsivaizduoju kaip bus jei ilgam nutils tas sugrąžinimo klausimas.
Atsakyti
QUOTE(LAPAPUTĖ @ 2008 02 03, 16:29)
Juk ligi cento jas visas grąžinčiau, jei mano vaikas pasveiktų... 

drinks_cheers.gif
QUOTE(agutis @ 2008 02 06, 21:37)
Tai čia dėl buto reikia eilėje stovėti,o soc.darbuotoja mane apšvietė,kad gali gauti paskolą,pvz.susirandi trobelikę,nueini į savivaldybę,pasakai,na ir toliau reikalai tvarkomi...Ech tada smulkiau nepasidomėjau-neprireikė,o dabar kai labai reikia-nei iš kur tiksliai informacijos ištraukt doh.gif

reikia eiti i svaivaldybe , ten viska paaiskina, mes emem subsidija, kai neturejom nei vieno vaikiuko.Gime pirma pupa, padenge 10 proc likutinio kredito vertes, gime antras neigalus vaikiukas, padengs dabar dar 10 proc, nes viso padengia tik 20 proc.Geriausiai eiti tiesiai i savaivaldybe ir ten paaiskina, bent vilniuj labai fainos moteriskes dirba, viska man paaiskino kas kaip thumbup.gif
QUOTE(Domicele @ 2008 02 24, 14:24)
Sakykit mergaites, vat kas turit sunkia negalia, ar jums vaistus pilnai kompensuoja? g.gif

o cia kompensuojami tik vaistai pagal kompensuojamu vaistu sarasa?Vitaminai ir kt vaistai neigaliesiems nekompensuojami? g.gif
QUOTE(Andrile @ 2008 02 24, 18:35)
Gaunam ir sauskelnes 30 vnt. ir 5 vnt kateterių šlapimo kateterizavimui priklauso, tik kad kompensuojamų kateterių saraše nėra vaikiškų būtent tokio dydžio kokio mums reikia. Tai vat ir įstatymas. Kompensacija skyrė, tik į sąrašą neįtraukė. doh.gif

o kur reikia kreiptis kad sauskelnes kompensuotu?

QUOTE(linabalt @ 2008 03 02, 18:39)
Kaip idomiai... g.gif  cia gal del to, kad paskola is Vilniaus banko - bent jau Kauno savivaldybe duoda lengvatines paskolas per Hanza, Sampo ir dar kazkoki banka. Jei butumet pataike paimti is tinkamo banko, gal dar butu kompensave...? Bet tai zinok tu zmogau, kad prireiks kompensacijos pries vaikuciui gimstant. Nu vat ner teisybes ant sio svieto ir viskas, sakykt jus man ka norit verysad.gif
pereikit i kita banka su visa paskola mirksiukas.gif

QUOTE(adrijana87 @ 2008 03 08, 20:54)
o tai reiktu pereiti is savo banko i kita ir nori pasakyti kazkas pasikeistu? wub.gif .Man atrodo,kad taip parastai nelabai ir pereisi jauciu dar kazkokius ir procentus tektu sumoketi...jei gali paklausk savo vyro... 4u.gif  4u.gif  mirksiukas.gif  blush2.gif
siaip bankas i kuri pereini dazniausiai sumoka visus mokescius anam bankui, pas juos dabar konkurencija del klientu, tad reikalaukit is vadybininko kuo geresniu salygu mirksiukas.gif beje, jeigu gaunat subsidija, 5 metus negalima padengti paskolos
Atsakyti
[quote=rumba,2008 03 26, 11:20]

o kur reikia kreiptis kad sauskelnes kompensuotu?

Na mums skyrė gydytoja dėl šlapimo ir išmatų nelaikymo. Po to dar teko eiti kad komisija patvirtintų, panašiai kaip su invalidumu. Buvo seniai, prieš 9 m. Po to automatiškai su lyg kiekvienu invalidumo pratesimu tesėsi. Tai dabar dar reikėtų pasitikslinti. Bet manau visas nuorodas turėtų duoti šeimos gydytoja.
Atsakyti
Sauskelnės priklauso pagal ligos kodą(nežinau kurį),pediatrė pažiūri ar yra tas kodas,jei yra išrašo receptuką į kompensuojamų vaistų pasą,nueini į vaistinę ir pasiemi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rumba @ 2008 03 26, 10:20)
pereikit i kita banka su visa paskola mirksiukas.gif
siaip bankas i kuri pereini dazniausiai sumoka visus mokescius anam bankui, pas juos dabar konkurencija del klientu, tad reikalaukit is vadybininko kuo geresniu salygu mirksiukas.gif beje, jeigu gaunat subsidija, 5 metus negalima padengti paskolos

o visu banku galioja kreditai?
čia kažkas raše -kad tas ar anas negražina pinigėlių g.gif
Atsakyti
Na vat mamytukės,buvau nulėkusi į Sodrą dėl stažo prižiūrint neįgalų vaikiuką,tai vis dėl to pasirodo nėra dar tokio įstatymo apie kurį kalbėjau schmoll.gif Bet sakė,kad gali jis ir būti,jei neseniai patvirtintas,gal tik pas juos į skyrių dar neatėjusi ta žinia,liepė po mėnesio paskambinti ir pasidomėti,gal ką tiksliau žinos rolleyes.gif
Atsakyti