mano vaikui dauno sindromas mums bus 4 metai o apie tą bartelį net girdėjus nesu ir vrc kai buvom lapkritį nieko nemonėjo tik disc testą darė
Mums Bartelio dar niekad nedarė, o DISC jau kokius 4 kartus. Aš tai suprantu, kad Bartelis įvertina judėjimo galimybes, apsitarnavimo, o DISC labiau intelektą įvertina, bet ir jame įeina kinezaterapeuto judėjimo įvertinimas.
Nuo ko priklauso sanatorijos skyrimas? Kaip raidos centre aiškino soc.darbuotoja- priklauso, jei turi negalią. Tik nežinau ar yra svarbu kokio sunkumo. Nes žinau atvejį kur mergytė serga lengva forma VCP- lengvą negalią turi, kasmet važinėja į sanatoriją. Kitos mamytės aiškino, kad tik turint VCP priklauso sanatorija.
Nors pamasčius, juk vaiakai ir su reumatais, astmom į sanatorijas važiuoja nors negalių neturi
Dar žinau šposą kad paprašius neurologo kažkaip lenviau ligonių kasos duodą leidimus sanatorijoms, nei jei prašytis per pediatrą.
Tai gal kas tiksliai žinote kaip su tom sanatorijų tvarkom?
Nuo ko priklauso sanatorijos skyrimas? Kaip raidos centre aiškino soc.darbuotoja- priklauso, jei turi negalią. Tik nežinau ar yra svarbu kokio sunkumo. Nes žinau atvejį kur mergytė serga lengva forma VCP- lengvą negalią turi, kasmet važinėja į sanatoriją. Kitos mamytės aiškino, kad tik turint VCP priklauso sanatorija.
Nors pamasčius, juk vaiakai ir su reumatais, astmom į sanatorijas važiuoja nors negalių neturi
Dar žinau šposą kad paprašius neurologo kažkaip lenviau ligonių kasos duodą leidimus sanatorijoms, nei jei prašytis per pediatrą.
Na aš tik žinau,kad šiais metais labai viskas pasikeitė dėl kelialapių į sanatorijas,reabilitacijos centrus.Dabar,lengvą negalią turintiems vaikams,žmonėms praktiškai bus neįmanoma gauti kelialapių,tik su sunkiomis negaliomis,būklėmis.Pvz.sergantys lengvos formos bronchine astma negaus,tai manau didelė neteisybė,nes lengva forma,negaunant tinkamo gydymo,reabilitacijos,bet kada gali pereiti į sunkią formą
Aš jau irgi domėjausi tikrai įstatymai nemūsų naudai labai sunku pagal ligas patekt į tas sanatorijas tačiau supratingi gydytojai pritaiko žmonėm tuos ligos kodus kad išvažiuot ir pagelbėja o taip tai tikrai sunku tik su vcp jau beabejonės priklauso tą tai žinau
Paknaisiojau ir aš
Kiek suprantu mano negaliukas į sanatorijas nepapultų, nors bėdų aibė. O vat mažylė, kuriai atopiis dermatitas- patektų
Va,nuorodų:
http://www.sam.lt/lt...akymai?id=23193
http://www.sam.lt/lt...akymai?id=25022
Reikia toliau knisti, negali būti tokia nesąmonė
Kiek suprantu mano negaliukas į sanatorijas nepapultų, nors bėdų aibė. O vat mažylė, kuriai atopiis dermatitas- patektų
Va,nuorodų:
http://www.sam.lt/lt...akymai?id=23193
http://www.sam.lt/lt...akymai?id=25022
Reikia toliau knisti, negali būti tokia nesąmonė
QUOTE(siaubute @ 2008 03 13, 20:21)
Mums Bartelio dar niekad nedarė, o DISC jau kokius 4 kartus. Aš tai suprantu, kad Bartelis įvertina judėjimo galimybes, apsitarnavimo, o DISC labiau intelektą įvertina, bet ir jame įeina kinezaterapeuto judėjimo įvertinimas.
Na man kiek aiskino musu neurologe tai supratau as taip,kad iki 5 metu vaika vertina DYSK metodu,o kai sukanka 5 metai vertina Bartelio metodu.Mano mazyliui dar tik 1.8metai,o jam jau daryti 4 kartai DYSK tyrimai,kazkokia nesamone....nes vaikas su musu negalia kas puse metu nieko nepasikeicia,tik vos vos pasistumaiam i prieki....o del masinos tai ir as girdejau,kad viskas paaiskes dar tik veliau...
Tip ir likau nesupratusi,tai kodėl mums visada daro Bartelį,jei jis priklauso nuo 5m,o mums tik 3m,ir jau 2k darytas Bartelis?
Na mamytės skambinau šiandiena į ministerija dėl auto kompensacijos. Įstatymas tikrai dar nepatvirtintas, vis dar svarstomas. . Man jau darosi neramu , čia dar neaišku kiek gali temti guma.
Jaučiu,kad ojojojoi,kaip seimūnai tą reikaliuką užvilkins
Mums Barteli irgi dare pries invalidumo pratesima (mums 2m.) bet nuejus i ta tarnyba, kur pratesineja invaliduma, pasake, kad tai visiskai neturi jokios reiksmes, jie vadovausi DISC metodu, kadangi Bartelis tinka tik nuo 5 m.
Papildyta:
*****, kada su tuo auto priims isatyma mums dabar ziauriai reikia masiniuko naujo. Vakar vaziuojan i Genetikos centra, prie Kryzkalnio nutrenke mus nuo kelio vilkikas aciu Dievui, kad visi sveiki, bet is masinos neliko nieko reik dabar nauja pirkti
Papildyta:
*****, kada su tuo auto priims isatyma mums dabar ziauriai reikia masiniuko naujo. Vakar vaziuojan i Genetikos centra, prie Kryzkalnio nutrenke mus nuo kelio vilkikas aciu Dievui, kad visi sveiki, bet is masinos neliko nieko reik dabar nauja pirkti
Aš pagal savo vaiko ligą turbūt irgi sanatorijos negaučiau, nors turime AS sindromą ir vid sunkumo negalią.Klausiau pediatro- sakė, tai ne jo sritis.Klausiau psichiatro, sakė kad jo vieno į sanatoriją išleisti negalima, nors pagal metus turėtų važiuoti vienas, o man niekas nekompensuos.