Aš tai pastaruoju metu visur į sieną atsitrnkiu toks jausmas kad mums niekas nepriklauso
Į sanatoriją nepriklauso neįgalumą vidutinį irgi nenori palikt tipo lengvas pagal jo būklę priklausytų,reiktų jiem bent dieną mūsų kaily pabūt tada matytų kaip mum nieko "nreikia" i delfinariumą irgi pagal mūsų ligą nepriklauso registracioja,mašiną pasistačius neten reik aiškintis valandom kad priklauso kitiem žmonėm nu visai košmaras pyktis amn ima ant tų daktarų ir įstaty,mų pruėminėtojų greit išvis paskutinėj vietoj būsim
QUOTE(agutis @ 2008 03 12, 15:27)
Vakar ar užvakar žiūrėjau žinias,tai sakė,kad jau prasidėjo pavasario sesija,bet seimūnai turi begalę problemų(kaip visada ),nesklandumų...Juk dar ir mokytojų streikai,reikalaujantys pakelti atlyginimus Tai vat mergaitės,man atrodo dar teks ilgai palaukti to įstatymo patvirtinimo,o galim jo ir išvis nesukaukti(tikrai nenoriu būti blogu pranašu )
as nustebus. man sake jog patvirtintas sis istatymas. na reikia pasiskambinti ir tiksliai viska susizinoti.
O tai ką jau patvirtino? Juk andrile yra minėjusi,kad tik pavasario sesijoje patvirtinti žada/Gal čia aš tik nieko nežinau? Jetau,mamytės kai sužinosite tiksliai,tai jau skelbkit viską,o tada jau "griebsim jautį už ragų"
LaBAS MERGINOS. gAL KURI LABIAU NUSIMANOTE, KAS TAI YRA BARTELIO INDEKSAS. Nes skaitau internete ir nelabai ka suprantu. Tai jei tas indeksas yra didesnis tai negale lengvesne ar atvirksciai. Mat noriu issiaiskinti, kas tai per velnias.Niekas tinkamai nepasako ar mums priklauso nemokamas sanatorinis gydymas ar ne (diagnoze F82- motorines raidos sutrikimas). Musu gydytoja sako, kad ne, skambinau i sanatorija tai sako jog priklauso. Susibalamutijau. Dar skambinau i ligoniu kasas, tai sake jog tokia diagnoze irasyta i sarasa, jei Bartelio indeksas didesnis kaip 80, tai priklauso sanatorinis gydymas. Gal padesit kuri susigaudyti tame Bartelio indekse ir kas ji nustato?
QUOTE(daivabra @ 2008 03 13, 13:10)
LaBAS MERGINOS. gAL KURI LABIAU NUSIMANOTE, KAS TAI YRA BARTELIO INDEKSAS. Nes skaitau internete ir nelabai ka suprantu. Tai jei tas indeksas yra didesnis tai negale lengvesne ar atvirksciai. Mat noriu issiaiskinti, kas tai per velnias.Niekas tinkamai nepasako ar mums priklauso nemokamas sanatorinis gydymas ar ne (diagnoze F82- motorines raidos sutrikimas). Musu gydytoja sako, kad ne, skambinau i sanatorija tai sako jog priklauso. Susibalamutijau. Dar skambinau i ligoniu kasas, tai sake jog tokia diagnoze irasyta i sarasa, jei Bartelio indeksas didesnis kaip 80, tai priklauso sanatorinis gydymas. Gal padesit kuri susigaudyti tame Bartelio indekse ir kas ji nustato?
Aš irgi nežinau apie tą barteli mum irgi diagnozė f82 bet sakė kad nepriklauso ir rebilitologė taip sakė ir gydytoja tai kaip ištikrūjų
Mamytukės,mes kaip tik šiandien su vaikučiu buvome pas neurologę dėl Bartelio indekso.Tai vat mūsų Bartelio indeksas-20balų,t.y labai labai mažai.Taigi kuo jis mažesnis,tuo gauni sunkesnę negalią.Kuo mažesnis indeksas,tuo didesnė slauga ir priežiūra reikalinga žmogučiui
Dėl bartelio indekso aš kartą girdėjau kad jis nustatomas vaikams nuo 5 metukų, taigi ir mažus vaikus tyrinėja pagal DYSK metodą.
Mes kaip tik tvarkomės neįgalumo pratęsima,reikalingas ir DYSK ir BARTELIS(na mums Bartelį neurologė gerokai "nusūdė".pinigėlių labui )
QUOTE(ver @ 2008 03 13, 15:11)
Dėl bartelio indekso aš kartą girdėjau kad jis nustatomas vaikams nuo 5 metukų, taigi ir mažus vaikus tyrinėja pagal DYSK metodą.
Mano žiniomis, pagal DYSK metodą vaikams iki 5m., o nuo 5m. pagal Bartelio indeksą.
o tada mum pagal dysk testą o kaži koks jis turi būt kad sanatorija priklausytų ir vidutinei negaliai gaut?
Na mums 3m ir reikalingas Bartelis,kai buvom 1m irgi buvo reikalingas Bartelis
QUOTE(Kokenytė @ 2008 03 13, 13:19)
Aš irgi nežinau apie tą barteli mum irgi diagnozė f82 bet sakė kad nepriklauso ir rebilitologė taip sakė ir gydytoja tai kaip ištikrūjų
Tai vat kad vieni taip sako kiti taip. Kaip istikruju? Kai paskambinau i ligoniu kasa sake, jog tai priklauso nuo bartelio indekso. O visa kita reikia klausti savo gydytojo ir reabilitologo(nors nezinau, kas tai yra, musu pas toki visai nesiunte).
Kokenyte, o kas tavo vaikui?