Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui

QUOTE(aiko @ 2008 02 03, 17:41)
arba nesupratai, arba nežinai. Ir nereikia savo pykčio lieti ant kitų.

Aš ant nieko nelieju savo pykčio, juolab, kad jo neturiu. O nuoskaudų turiu. Ar šitoje temoje negaliu jų išsakyti... Ar čia ne ta vieta, kur galiu pasiguosti likimo draugėms... Keista...
Atsakyti
O aš pritariu LAPAPUTEI,tik gal reikėtų atskirą tėmelę įkutri,kad galėtumėme tokiomis mintimis pasidalinti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sagan @ 2008 02 03, 17:46)
LAPAPUTE,  thumbup.gif  Sutinku visu 100 proc.
AIKO, argi tai pyktis?.. Viso labo faktų ir nuomonės pateikimas, ir sakyčiau labai mandagia forma 4u.gif

Ačiū ,Sagan ,už palaikymą... Bliamba, mane tikrai sunervino pasiuntimą kitur... verysad.gif verysad.gif verysad.gif Bet jau nusiraminau... cool.gif
Papildyta:
QUOTE(agutis @ 2008 02 03, 17:51)
O aš pritariu LAPAPUTEI,tik gal reikėtų atskirą tėmelę įkutri,kad galėtumėme tokiomis mintimis pasidalinti drinks_cheers.gif

Aguti, taigi, aš čia į to istatymo subtilybes įsijaučiau... Tame įstatyme mes, mamos, slaugančios ligoniukus-neįgaliukus tiesiog esam diskriminuojamos... Tik tiek. schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Bet saulė juk šviečia visiems! 4u.gif
Atsakyti
lapapute, pastaba buvo man, kad dėl netinkamo palyginimo rašyčiau tau į až. Ir dėl diskirminacijos ar ne aš nesiginčiju schmoll.gif . Ir saulė, be abejo, šviečia visiems.

Sagan, nuomonės pateikimas - taip, be ne faktų. Dar kartą kartojuosi, kad kunigai negauna pensijų(atsiprašau moderatorių, nes visoms į až neprirašysiu. ).
Atsakyti
QUOTE(aiko @ 2008 02 03, 18:35)
.

Dar kartą kartojuosi, kad kunigai negauna pensijų(atsiprašau moderatorių, nes visoms į až neprirašysiu. ).

(Atsiprašau, kaip sakoma, esu kalta, esu kalta... bet nelabai.)
Žinau, kad negauna. Bet jauni dabar pagal įstatymą jau turi socialinį draudimą ir gaus bent mažiausią pensiją... (Arba neskaito įstatymų ir nesusitvarko reikiamų dokumentų).Negaliu cituoti, nes ne ta tema. Aš įsitikinusi, kad mamos, slaugančios visiškai neįgalius vaikus turėtų turėti socialinį draudimą, o juk dabar turime tik sveikatos draudimą. Manau, kad to negana. Tik tiek. Geros visiems ir visoms kloties. ax.gif
P.S. Dėl kompensacinės technikos irgi esama netvarkos ir daugybė biurokratinių trukdžių. Kaip pavyzdį minėjau, kad net dėl diržų(kad neįgalus žmogutis neiškristų iš vežimo) turim pirmiausia iš gydytojo gauti 27 formą. O ortopedinė avalynė... Stop, Lapapute... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(LAPAPUTĖ @ 2008 02 03, 16:56)
Ačiū ,Sagan ,už palaikymą... Bliamba, mane tikrai sunervino pasiuntimą kitur... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif Bet jau nusiraminau... cool.gif

As ne tamsta siunciau diskutuoti kitur, o ta, kuri tik isikiso diskutuoti apie kunigus. Neturiu nieko pries palyginimus, bet nenorejau, kad zmogus is salies diskusija nukreiptu kita linkme.
Tai buvo skirta aiko. O gal ji turi neigalu vaika? Tuomet atsiprasau.
Atsakyti
Ir aš atsiprašau... 4u.gif Geros, sveikos savaitės!
Atsakyti
QUOTE(LAPAPUTĖ @ 2008 02 03, 18:32)
...O ortopedinė avalynė... Stop, Lapapute...  drinks_cheers.gif

Del sito gal galite parasyti man i AZ, nes dabar uzsukau si klausima valstybinese institucijose. Placiau veliau parasysiu i AZ (jei domins). Dabar turiu atsijungti.
Atsakyti
Su technika bėda yra ta, kad jei turi , tai vietos namie per mažai, nes kažkokia ji nedaugiafunkcinė. Pvz. Kambario vežimėlis-kėdutė. Suprantama, net higieniškiau, kad ji - tik namie. Be to su staliuku, Tanetos... Medinė dėlto labai jauki, bet jau greit išaugs... Suaugusiems tokių dar nemačiau. Dar reikia stovo. Jį irgi ėmėme Tanetos, nes patogiau vaiką "įdėti"(bet jau sunku) . Dar kamuolys pailgas, mėlynas... Dabar dar prisidėjo "užlipikas-nulipikas" laiptais. Patys nusipirkom amerikonišką nulipiką-neštuvus ... Na, tas vietos nežima, nes labai kompaktiškas ir pakabintas tamsiam kambary...Neužima vietos ir keltuvas vonioje. Maudymosi kėdutė užima vietos nedaug. Lauko vežimas dabar - balkone... Taigi, reikėtų viso garažo. O dar svajojam apie "Movitos" vaikštynę... Na, matyt, tada atsisakytume stovo... Tik ta vaikštynė kainuoja 6 tūkst. ir nepriklauso valstybės kompensuojamajai technikai... Va, kaip... Tiesa, gal dar pavyks gauti mobilų keltuvą, tai nereikės mano dičkės mažės nešioti po butą... Nors tiesą sakant, patvaresnės, patogesnės ir mobilesnės kompensavimo technikos už motiną nesu regėjusi net internete. O kiek funkcijų: ir pamaitina, ir aprengia, ir pamankština, ir lavina, ir ugdo... Beje, nesu girdėjusi, kad kas nors mums padėtų įsigyti lavinamuosius žaidimus(žaislus). O juk jie baisiai brangūs! doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sagan @ 2008 02 03, 14:07)
Liūdna, kad valstybė taip nesirūpina savo piliečiais... g.gif Belieka rūpintis tik patiems...

bash.gif bash.gif bash.gif net sunku patikėti tokiais dalykais.
Atsakyti
QUOTE(jovial @ 2008 01 28, 22:00)
Jei kas pamenat mano situacija del batu, tai turiu naujienu.
20d. vaiko peda buvo 12cm, o as, anot ju, atsiemiau 11cm. batus (ar nedurna motka?). Jie, tikrai pamenu, buvo atsiimti geguzes men.
22d. uz savo pinigus nusipirkau naujus (gerai, kad saskaita faktura turiu).
Dabar galutinai isiutau.
Gal turit pasiulymu kuriom instancijom apie tai parasyt, kad situacija issisprestu?

sveikute. dabar su ta saskaita faktura soc rupyba ligtais reikia vaziuoti. tada jie grazina pinigelius uz batukus. nes man taip siule,bet visdelto gavau nemokamus thumbup.gif
Atsakyti
o mes kazkodel nieko negaunam ir nieko neprasom ir niekas nieko nepasiulo.Nors ir nereikia nieko g.gif
Atsakyti