Na, būtų išties neįtikėtina, jei dėl auto įsigijimo viskas eitųsi taip greitai, sklandžiai...bet būna gi stebuklų Tikėkimės, mergaitės
QUOTE(sagan @ 2008 02 02, 00:38)
Na, būtų išties neįtikėtina, jei dėl auto įsigijimo viskas eitųsi taip greitai, sklandžiai...bet būna gi stebuklų Tikėkimės, mergaitės
man ir atrodo,kad vistiek sugalvos taip,kad ta kompensacija gales pasinaudoti tik vienetai,kazin ar mes galesim tuo pasinaudot,nes mazylis tai musu nedidelis ismastys dar,kad pasveiks ir neduos,tai ir nzn... ,nu laukim merginos
Laba visoms, pagaliau išsiaiškinau dėl soc. draudimo asmenims, slaugantiems neįgaliuką. Yra taip: jei nori būti draudžiamas socialiniu pensijų draudimu vastybės lėšomis, tai negalima turėti jokių draudžiamųjų pajamų (čia savaime aišku), bet ir reikia atsisakyti šalpos pensijos už slaugą Cituoju įsakymą:
LR gyvenantis asmuo, slaugantis LR gyvenantį neįgalų asmenį arba visiškos negalios invalidą, privalomai draudžiamas valstybiniu socialiniu pensijų draudimu pagrindinei pensijos daliai valstybės lėšomis (toliau draudimas), jeigu tuo laikotarpiu neturi draudžiamųjų pajamų, neturi prievolės draustis pensijų socialiniu draudimu pagrindinei pensijos daliai, negauna jam priklausančios valstybinės socialinio draudimo pensijos, valstybinės pensijos, šalpos pensijos, socialinės pensijos arba šalpos pensijos už invalidų slaugą namuose.
Žodžiu, namie slaugančioms mamytėms joks "stažas" nesiskaičiuoja Arba turi atsisakyti išmokos už slaugą, kas finansiškai labai neapsimoka Man rods, tada geriau draustis savanorišku draudimu - būtų "pigiau"
Visas įsakymas čia.
LR gyvenantis asmuo, slaugantis LR gyvenantį neįgalų asmenį arba visiškos negalios invalidą, privalomai draudžiamas valstybiniu socialiniu pensijų draudimu pagrindinei pensijos daliai valstybės lėšomis (toliau draudimas), jeigu tuo laikotarpiu neturi draudžiamųjų pajamų, neturi prievolės draustis pensijų socialiniu draudimu pagrindinei pensijos daliai, negauna jam priklausančios valstybinės socialinio draudimo pensijos, valstybinės pensijos, šalpos pensijos, socialinės pensijos arba šalpos pensijos už invalidų slaugą namuose.
Žodžiu, namie slaugančioms mamytėms joks "stažas" nesiskaičiuoja Arba turi atsisakyti išmokos už slaugą, kas finansiškai labai neapsimoka Man rods, tada geriau draustis savanorišku draudimu - būtų "pigiau"
Visas įsakymas čia.
Tai taip išeina,kad apie stažą čia buvo pletkai iš kažkur ištraukti..
Toks vaizdas,kad nieko vertas tas sėdėjimas namuose,slaugymas vaiko..o ir dažniausiai net išeities kitos nėra..vaikas visiškai priklausomas nuo mamos..
Toks vaizdas,kad nieko vertas tas sėdėjimas namuose,slaugymas vaiko..o ir dažniausiai net išeities kitos nėra..vaikas visiškai priklausomas nuo mamos..
QUOTE(dzeuse @ 2008 02 03, 01:00)
Tai taip išeina,kad apie stažą čia buvo pletkai iš kažkur ištraukti..
Liūdna, kad valstybė taip nesirūpina savo piliečiais... Belieka rūpintis tik patiems...
Na, valstybei mūsų vaikai, matyt, ne vaikai, iš to seka ir mamų veiklos nereikalingumas(valstybei). Aš kai išsiaiškinau, kad reikia atsisakyti šalpos pensijos už slaugą, pamąsčiau, kad pensijos galiu ir nesulaukti, tai kam prarasti tuos pinigėlius, kuriuos galiu pasiimti dabar( juo labiau, kad vaikui augant jų daugiau ir reikia) ... Vyras kaupia man pensiją privačiame pensijų kaupimo fonde, tie jau bent kasmet praneša, kiek tų pinigėlių ten turiu. Kiek turiu, tiek ir pasiimsiu kada nors...O SODRoje vistiek tik minimaliai pensijai apdraustų... Sistema šitoj vietoj beviltiška. Mane stebina kitkas, pvz. kunigus draudžia(pensijai) valstybės lėšomis! (Aš nesu ateistė,bet, kai pasižiūriu, kaip jauni kunigai plačiai gyvena...)
O sėdėjimas namuose dėl savo vaiko yra vertas mums patiems. Pvz., jeigu dirbčiau, tai maniškė neišliptų iš visokių virusų! Vis tiek tektų sdėti arba samdyti slaugę... Taip, kad pasirinkimas minimalus.
O sėdėjimas namuose dėl savo vaiko yra vertas mums patiems. Pvz., jeigu dirbčiau, tai maniškė neišliptų iš visokių virusų! Vis tiek tektų sdėti arba samdyti slaugę... Taip, kad pasirinkimas minimalus.
QUOTE(LAPAPUTĖ @ 2008 02 03, 13:34)
Na, valstybei mūsų vaikai, matyt, ne vaikai, iš to seka ir mamų veiklos nereikalingumas(valstybei). Aš kai išsiaiškinau, kad reikia atsisakyti šalpos pensijos už slaugą, pamąsčiau, kad pensijos galiu ir nesulaukti, tai kam prarasti tuos pinigėlius, kuriuos galiu pasiimti dabar( juo labiau, kad vaikui augant jų daugiau ir reikia) ... Vyras kaupia man pensiją privačiame pensijų kaupimo fonde, tie jau bent kasmet praneša, kiek tų pinigėlių ten turiu. Kiek turiu, tiek ir pasiimsiu kada nors...O SODRoje vistiek tik minimaliai pensijai apdraustų... Sistema šitoj vietoj beviltiška. Mane stebina kitkas, pvz. kunigus draudžia(pensijai) valstybės lėšomis! (Aš nesu ateistė,bet, kai pasižiūriu, kaip jauni kunigai plačiai gyvena...)
esi neteisi lapapute, kunigai negauna pensijos.
QUOTE(aiko @ 2008 02 03, 15:32)
esi neteisi lapapute, kunigai negauna pensijos.
Prasom apie kunigus kalbeti religijos temose. Jei mama suklydo lygindama - parasykit AZ. Cia renkasi zmones, susije su neigaliaisiais ir kalba apie ju problemas.
Visai nesuklydo mama, nes kalbu apie socialinį draudimą, kuriuo draudžiami kunigai, bet nedraudžiamos neįgalius vaikus slaugančios ir dėlto nedirbančios mamos... Seniai tą klausimą keliu ir net į Seimą rašiau, bet vietoj atsakymo gavau šnipštą... Kodėl aš turiu atsisakyti tam tikros išmokos, kad galėčiau būti apdrausta senatvės pensijai? Ar mano darbas lengvesnis ? Paromis, be jokių atostogų ir laisvadienių, mano mišios... Jose aukoju savo meilę... Visai nesu prieš kunigus, juolab, kad esu pati tikinti(ne kunigais, o Dievu)... Bet pagal tą patį įstatymą jie vis dėlto gaus pensiją... Tie, kurie dabar laksto su naujutėlaitėmis "Audi", o aš skaičiuoju, kurias sauskelnes geriau pirkti, kad vaikui dar galėčiau nupirkti ir bananų... Tai sakyčiau socialinė diskriminacija,įteisinta minimu įstatymu, ir nereikėtų aiškinti, kokiam forume apie ką kalbėti... Taip, tą išmoką, kurią turėčiau atiduoti SODRAI, aš atiduodu privačiam pensijų fondui, iš jo bent galėsiu atsiimti tą sumą, kurią įdėjau... Viskas ...kolkas, kol vyras turi darbą... O valstybė iš tikrųjų pernelyg abejinga tiems, kurie neįstengia patys savimi pasirūpinti. Nesakau, padaryta nemažai, bet ne tiek, kad neįgalųjį slaugantys artimieji galėtų laisvai kvėpuoti ir nesukti galvos dėlto, kad rytojus gali išaušti su... bado dantimis... Kas padaryta su neįgaliųjų technika? Dėl kiekvieno diržo turiu gauti gydytojo pažymą... O juk tam reikia laiko, kuriuo aš negaliu pasinaudoti dėl vaiko priežiūros. Tai vyras turi atsiprašinėti iš darbo... O jeigu kompensacinės technikos centrai atvyktų pas mus ir viską vietoje pamatuotų, padarytų, paskirtų... Jau rašė mamos dėl tų neįgalumo nustatymo tik dvejiems metams... Ta pati... artimųjų laiko problema. O gal valstybė bijo, kad darysime savo vaikų mumijas, kad tik gautume tas prakeiktas išmokas. Juk ligi cento jas visas grąžinčiau, jei mano vaikas pasveiktų... Nepakaktų 100 tokių forumų, kad neįgalių vaikų tėvai išsakytų savo nuoskaudas. O kas valstybei... Juk ne viešbutis, ne stadionas...
Papildyta:
Prasom apie kunigus kalbeti religijos temose. Jei mama suklydo lygindama - parasykit AZ. Cia renkasi zmones, susije su neigaliaisiais ir kalba apie ju problemas.
Atsiprašau, bet tai sunervino...
Papildyta:
QUOTE(jovial @ 2008 02 03, 16:47)
Atsiprašau, bet tai sunervino...
arba nesupratai, arba nežinai. Ir nereikia savo pykčio lieti ant kitų.
LAPAPUTE, Sutinku visu 100 proc.
AIKO, argi tai pyktis?.. Viso labo faktų ir nuomonės pateikimas, ir sakyčiau labai mandagia forma
AIKO, argi tai pyktis?.. Viso labo faktų ir nuomonės pateikimas, ir sakyčiau labai mandagia forma