Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui

QUOTE(jovial @ 2007 11 22, 19:44)
Turim. Batai priklauso kas pusmeti. Dabar galesim gaut tik sausio gale, o vaiko peda per virsu lenda. Pagailejau savo pyplio ir nupirkau naujus. Negi jis kaltas, kad tas centimetras ne per metus, o per pora menesiu uzauga.

Jei kas pamenat mano situacija del batu, tai turiu naujienu.
20d. vaiko peda buvo 12cm, o as, anot ju, atsiemiau 11cm. batus (ar nedurna motka?). Jie, tikrai pamenu, buvo atsiimti geguzes men.
22d. uz savo pinigus nusipirkau naujus (gerai, kad saskaita faktura turiu).
Dabar galutinai isiutau.
Gal turit pasiulymu kuriom instancijom apie tai parasyt, kad situacija issisprestu?
Atsakyti
QUOTE(Andrile @ 2008 01 28, 19:02)
Ir man labai aktualus auto klausimas. Jau ir mašina specialią susiradau ax.gif  kur tiesiai su vežimu įvažiuot, ratus pritvirtint be reikės. Vaiko kilnot nebereikės. bigsmile.gif  Susiradau o pirkt negaliu, turiu sulaukti įstatymo. Mamytės, ar nereikės ir mums su tais vaikučiais apie prezidentūrą ratus prasukt. Kad reikalai į priekį pajudėtų.  g.gif

Taip ir mane tas klausimas labai kankina,nes su vyru dabar dalinames viena masina,nes antroji nusprogo. verysad.gif O as savo maziu vezioju kasdien i proceduras tai vyrui tenka pastovei vazineti mikriuku,o jam kartais reikia paimti ir mergaite dar nuvezti i sporto mokykla taip ir vargstam kol ta istatyma isleis. verysad.gif ..arba neisleis... doh.gif verysad.gif .pakalbejo jau senai,o dar i prieki niekas nepajudejo... verysad.gif
Atsakyti
Žinokit nebesuprantu ar su vidutine negalia turim teisę statyt autoimobilį vietose neįgalus,nors vaikas vaikšto arba draudžiamose statyti vietose?Kelis kart pabandžiau prie prekybos centro tai mane užsipuolė senis,kad ten tik vairuotojam neigaliem o mum nepriklauso pagrasino policiją iškviest,kitą kart įvažiavom į ligoninės kiemą,kad arčiau su vaiku būtų eit tai sargas vėl išvarė.O raidos centre aiškino kjad galima tai nebežinau kuo tyikėt. doh.gif Kad visi veja
Atsakyti
Žinokit nebesuprantu ar su vidutine negalia turim teisę statyt autoimobilį vietose neįgalus,nors vaikas vaikšto arba draudžiamose statyti vietose?Kelis kart pabandžiau prie prekybos centro tai mane užsipuolė senis,kad ten tik vairuotojam neigaliem o mum nepriklauso pagrasino policiją iškviest,kitą kart įvažiavom į ligoninės kiemą,kad arčiau su vaiku būtų eit tai sargas vėl išvarė.O raidos centre aiškino kjad galima tai nebežinau kuo tyikėt. doh.gif Kad visi veja

Yra įstatymas pagal kurį galima statyti mašiną, važiuojant su neįgal. vaiku ( šitu atveju sunkumas nesvarbu), sekantį kartą prašykit kad būtinai kviestų policiją tongue.gif . Tik turėkit su savim pažymėjimą, aišku gerai dar įsigyti ženklą.
Atsakyti
QUOTE(Kokenytė @ 2008 01 29, 08:30)

Taip, jus turite pilna teise taip elgtis, kadangi turit teise ant automobilio uzsiklijuot zenkla "neigalusis" mirksiukas.gif Pirmiausia patarciau ji isigyt ir tada visi seniai aiskiai matys, kad atvaziavo neigaliojo automobilis ir nesvarbu, kas ji vairuoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokenytė @ 2008 01 29, 08:30)

Kažkada čia SM su neįgaliukų mamytėm kalbėjm šia tema, tai priėjom išvadois kad tik judėjimo negalią turintiems galioja tokios lengvatos. O Jums raidos centre sakė, kad ir Jus galite šituo naudotis, nors vaikas vaikšto? Aktualu būtų ir mums, nes nesinaudojam-vaikas jau vaikšto, bet kartais tikrai prireikia kad būtų arčiau pastatyta mašina-čia dėl vaiko...
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 01 30, 18:56)
Kažkada čia SM su neįgaliukų mamytėm kalbėjm šia tema, tai priėjom išvadois kad tik judėjimo negalią turintiems galioja tokios lengvatos. O Jums raidos centre sakė, kad ir Jus galite šituo naudotis, nors vaikas vaikšto? Aktualu būtų ir mums, nes nesinaudojam-vaikas jau vaikšto, bet kartais tikrai prireikia kad būtų arčiau pastatyta mašina-čia dėl vaiko...

Istatymas be jokiu punktu aiskina, kad siuo zenklu gali buti buti pazymetos transporto priemones, kuriuose vezami vaikai, turintys sunkia ir vidutine galia mirksiukas.gif Nera jokio skirtumo ar juda vaikas, ar ne schmoll.gif
Mano mazyle nei motorika, nei fiziskai nesiskiria nuo sveiku vaiku, taciau mum skirta sunki negalia, tad mes turim visas teises, kaip ir visi kiti mirksiukas.gif Juk ne visada pagal isore matyt vaiko neigalumas...
Atsakyti
Jjurgite, ar neskambinai daugiau dėl auto kompensacijos?

Gal parašyk nr. aš paskambinsiu,jau užkniso mane laukti,jei sakys,kad dar greit nebus aišku kaip kas..pirksiu jau mašiną..

O kur cia skambini?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzeuse: 01 vasario 2008 - 12:04
QUOTE(jjurgite @ 2008 01 30, 19:52)
Istatymas be jokiu punktu aiskina, kad siuo zenklu gali buti buti pazymetos transporto priemones, kuriuose vezami vaikai, turintys sunkia ir vidutine galia 

ax.gif

DĖL SKIRIAMOJO ŽENKLO „NEĮGALUSIS“ IŠDAVIMO IR NAUDOJIMO TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO
2005 m. sausio 28 d. Nr. A1-20/1V-23/V-67
Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro ir Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2005 m. sausio 28 d. įsakymu Nr. A1-20/1V-23/V-67
SKIRIAMOJO ŽENKLO „NEĮGALUSIS“ IŠDAVIMO IR NAUDOJIMO TVARKOS APRAŠAS

1. Skiriamojo ženklo „Neįgalusis“ (toliau – ženklas) išdavimo ir naudojimo tvarkos aprašas (toliau – tvarka) nustato ženklo išdavimo ir naudojimo tvarką.

2. Teisę į ženklo įsigijimą ir naudojimą turi:

2.1. fizinis asmuo, turintis sutrikusią judėjimo funkciją ir galintis pats vairuoti lengvąjį automobilį su rankiniu valdymu;

2.2. fizinis asmuo, turintis I ar II invalidumo grupę (ar nuo 2005 m. liepos 1 d. asmuo, kuriam Lietuvos Respublikos neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo (Žin., 2004, Nr. 83-2983) nustatyta tvarka nustatytas mažesnis negu 55 proc. darbingumo lygis, ar asmuo, sukakęs senatvės pensijos amžiaus, kuriam teisės aktų nustatyta tvarka yra nustatytas didelis ar vidutinis specialiųjų poreikių lygis) ir pats vairuoja lengvąjį automobilį;

2.3. fizinis asmuo, kuris veža asmenį, turintį I invalidumo grupę (ar nuo 2005 m. liepos 1 d. Lietuvos Respublikos neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo (Žin., 2004, Nr. 83-2983) nustatyta tvarka pripažintą nedarbingu ar sukakusį senatvės pensijos amžiaus, kuriam teisės aktų nustatyta tvarka yra nustatytas didelis specialiųjų poreikių lygis), arba vaiką su sunkia ar vidutine negalia (ar nuo 2005 m. liepos 1 d. Lietuvos Respublikos neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo (Žin., 2004, Nr. 83-2983) nustatyta tvarka asmenį, kuriam nustatytas sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis);

2.4. juridiniai asmenys, kai jiems priklausančiomis transporto priemonėmis (lengvieji automobiliai, mikroautobusai ir autobusai) vežami neįgalieji.

3. Ženklo išdavimas yra prilyginamas šio ženklo įsigijimui asmens lėšomis prekybos vietose.

4. Šios tvarkos 2.1–2.2 punktuose nurodyti asmenys ženklą naudoja tik tuo atveju, kai patys vairuoja lengvuosius automobilius.

5. Šios tvarkos 2.3 punkte nurodyti asmenys ženklą naudoja tik tuo atveju, kai veža šiame punkte nurodytą asmenį.

6. Šios tvarkos 2.4 punkte nurodyti juridiniai asmenys ženklą naudoja tik tuo atveju, kai jiems priklausančiomis transporto priemonėmis vežami neįgalieji.

7. Dokumentai, patvirtinantys teisę naudoti ženklą:

7.1. šios tvarkos 2.1, 2.2 punktuose nurodyti asmenys ir 2.3 punkte nurodyti vežami asmenys privalo turėti dokumentą, patvirtinantį, kad asmuo yra invalidas arba neįgalusis;

7.2. šios tvarkos 2.1 punkte nurodytas asmuo privalo turėti transporto priemonės registracijos dokumentą, kuriame yra žyma „Rankinis valdymas“;

7.3. šios tvarkos 2.4 punkte nurodyti juridiniai asmenys privalo turėti transporto registracijos dokumentą ir jų vadovo patvirtintą dokumentą, kuriame yra nurodyta, kad jiems priklausančiomis transporto priemonėmis yra teikiamos transporto paslaugos neįgaliesiems.

8. Neįgaliųjų vairuojamos arba juos vežančios motorinės transporto priemonės priekis ir galas turi būti pažymėti ženklais.

9. Visi ginčai, kylantys dėl ženklo išdavimo ir naudojimo tvarkos, sprendžiami teisės aktų nustatyta tvarka.

___ ax.gif ___________
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zyzala: 01 vasario 2008 - 14:01
QUOTE(dzeuse @ 2008 02 01, 11:56)
Jjurgite, ar neskambinai daugiau dėl auto kompensacijos?

Gal parašyk nr. aš paskambinsiu,jau užkniso mane laukti,jei sakys,kad dar greit nebus aišku kaip kas..pirksiu jau mašiną..

O kur cia skambini?

Siaip dabar seku socmin psl., sake, kad iskart turetu but parasyta... Bet kaip nieko taip nieko doh.gif Siaip te. nr. 852664221 mirksiukas.gif

QUOTE(zyzala @ 2008 02 01, 13:43)
...
2.3. fizinis asmuo, kuris veža asmenį, turintį I invalidumo grupę (ar nuo 2005 m. liepos 1 d. Lietuvos Respublikos neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo (Žin., 2004, Nr. 83-2983) nustatyta tvarka pripažintą nedarbingu ar sukakusį senatvės pensijos amžiaus, kuriam teisės aktų nustatyta tvarka yra nustatytas didelis specialiųjų poreikių lygis), arba vaiką su sunkia ar vidutine negalia (ar nuo 2005 m. liepos 1 d. Lietuvos Respublikos neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo (Žin., 2004, Nr. 83-2983) nustatyta tvarka asmenį, kuriam nustatytas sunkus ar vidutinis neįgalumo lygis);

Jokiu papildomu salygu ner schmoll.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Skambinau ir aš į ministerija dėl auto. Sakė dar nėra, bet tuoj tuoj turi patvirtinti, gal būt kitą savaitę. Ir aš jau mašina suradau o pirkt negaliu. Dar palaukim, turėtu jau tuoj padėt taška. verysad.gif
Atsakyti
O,liux!- gal pajudės realiai reikalai.. bigsmile.gif

Tik įdomu man ar nebus taip,kad kai reikės duoti tuos pinigus,prasidės viskokie niuansai.. varinėjimai iš vieno kabineto į kitą ir visokios papildomos sąlygos..
Būtų neįtikėtina,kad pateikus visus popierizmus,viskas sklandžiai vyktų,kažin,neprisigalvos,kokių dar nesąmonių..
Na,matysim.. mastau.gif
Atsakyti