as irgi skaiciau, bet taip pat nesupratau. askuo daugiau skaitau kas kam priklauso, tuo daugiau nesuprantu apie ka raso. cia turbut nuo uzsisedejimo namuose atbukau, arba per sudetingai paraso
QUOTE(ausrella @ 2008 01 22, 17:35)
as irgi skaiciau, bet taip pat nesupratau. askuo daugiau skaitau kas kam priklauso, tuo daugiau nesuprantu apie ka raso. cia turbut nuo uzsisedejimo namuose atbukau, arba per sudetingai paraso
man tai per sudetinga suprast tas ju rasliawas
beje cia lyg ir aiskiau parasyta, bet wistiek nelabaj suprantu: http://www.kretinga.lt/?q=node/129
arba as cia nusigrybawau
QUOTE(pelytea @ 2008 01 22, 17:42)
man tai per sudetinga suprast tas ju rasliawas
man buvo sakius apie tokias pasalpas mano poliklinikos soc.darbuotoja tai as kaip tik vaziavau i savivaldybe ir ten pasiteiravau apie tai,bet deja.....man pasake,kad mums jau duoda negalios pinigus tuo labiau as gaunu slauga tai jokie man kiti pinigai nebepriklauso,nes musu seimoje gyvena 4 asmenys,o sudejus visus gaunamus pinigus isnesa pragyvenimas ,tai jokie pinigelei nebepriklauso,yai daugiau ir nebeieskojau
QUOTE(pelytea @ 2008 01 22, 18:01)
taj reiskias ir as nieko negausiu, nors tesam dwiese ir gywenam tik is inwalidumo ir slaugos, jie sakys jum pilnaj uztenka
na kazkas panasaus,nes paqskaiciavus jums pilnai uztenka...nes manes tai paklause kiek vyras gauna,tai net neskaiciavus pasake,kad ouj ne tikrai negausit,nes pilnai uztenka jums.Na dar pasiteiravo ar gaunu uz negalia ,kai pasakiau,kad taip tai ir pareiske,kad viskas jus jau viska gaunat kas jums priklauso..
Mielosios mamytės noriu jums pasisakyti dėl tikslinės kompensacijos.Kai aš su sunkią negalią turinčiu sūneliu prieš pusantrų metų gulėjau Kauno klinikose,viena moteris dirbanti vienoje miesto savivaldybėje mane paprotino,kad savo miesto savivaldybės paprašyčiau pinigėlių,mat tai moteriškei "pasibėdavojau",kad gyvename kaime,nuosavame name,prisistatėme priestatą,kad galėtumėme įsirengti vonią ir tuoletą,kad ateity mūsų neįgaliam vaikui būtų lengviau,bet tiesiog pinigėlių niekaip nebesutaupome užbaigti įrengimą,nes vaikutis pastoviai serga ir visi pinigėliai sueina jo sveikatai...Tai vat,ta moteriškė mane ir paprotino,kad kiekviena savivaldybė turi turėti pinigėlių nenumatytiems atvejams,panašiems kaip mano,ir jei niekas nesikreipia ir neprašo pagalbos taip tie pinigėliai ir nuplaukia kažkam į kišenę...Taigi tada grįžusi iš ligoninės,nieko nelaukiau ir nudrožiau tiesiai pas miesto merą,išdėsčiau visą situaciją,kad turim neįgalų vaiką,kad statėmės priestatą,kad vaikas gali niekada nevaikščioti ir jam bus reikalingos sanitarinės patalpos ir t.t. Meras labai atidžiai manęs išklausė,tuoj pasikvietė seniūną,kt.socialinės rūpybos darbuotojus ir pažadėjo būtinai padėti.Na ir ką jūs manote,praėjus beveik 3mėn.jie mums paskyrė 3000lt.vienkartinę pašalpą pabaigti įsirengti priestatą.Kadangi mano vyras "visų galų meistras"tai padarėme nesunkiai dar šiek tiek pridėję savo pinigėlių.Taigi šiandien gyvename su patogumais ir labai džiaugiamės,kad yra supratingų žmonių...O ypč gerai mano neįgaliam sūneliui,kad mums nereikia jo tampyti per lauką,kad pas kaimynus galėtumėm numaudyti
Va nuo čia pradėti ieškojimai Liepsnelėse
Ne, tikriausiai čia ta metinė-netikslinė kompensacija vadinasi- nes tikslinė ir yra tai ką gauname slaugos ar priežiūros kompensacija kas mėnesį, o vienkartinė finansinė parama.
Geriausiai reikia paskambinti į savo soc.skyrių ir paklausti...Mes jos neieškojom, nes kiek suprantu ji turi priklausyti nuo šeimos pajamų.
Geriausiai reikia paskambinti į savo soc.skyrių ir paklausti...Mes jos neieškojom, nes kiek suprantu ji turi priklausyti nuo šeimos pajamų.
QUOTE(pelytea @ 2008 01 23, 12:39)
nieko nebesuprantu su ta tiksline kompensacija
As taip pagalvojau,kad tau pvz. galetu skirti kompensacija teisems issilaikyti,turetum pakankamai argumentu,kodel tau ju reikia,viena su vaiku esi,jis nevaiksto,vyro nera,kad nuveztu,kur reikia..
O jei is pasalpos paciai moketis uz jas-tai nebebus is ko valgyti pirkti..
man jie keistai skaiciuoja seimos pajamas. kai kazkada norejome imti paskola, kad greiciau dasibaigtumem nama, mums visur aiskino, kad pinigai uz vaikus, inv pasalpos neiskaiciuojamos i seimos pajamas. o jeigu nori gauti kazkokia pasalpele, tai viska suskaiciuoja,visas pinigelius uz vaikus (50lt), inv pasalpas ir tt.
reiks ir man skambinti i savivaldybe. pas mus oficialiai niekas nedirba. tetis kartais patenta nusiperka, jei pakeliui vaziuoja . o tai buna retai
Papildyta:
PELYTEA, domekis butinai, tau turetu tikrai daugiau priklausyti. jau vien tai, kad viena ir kad augini serganti vaikuti.
reiks ir man skambinti i savivaldybe. pas mus oficialiai niekas nedirba. tetis kartais patenta nusiperka, jei pakeliui vaziuoja . o tai buna retai
Papildyta:
PELYTEA, domekis butinai, tau turetu tikrai daugiau priklausyti. jau vien tai, kad viena ir kad augini serganti vaikuti.
QUOTE(ausrella @ 2008 01 23, 15:19)
gali ir nepriklausyti. Jei ji viena, o gauna maždaug paskaičiuosim pagal save mano vaiko sunki negalia + priežiura- gaunu 798, na dabar nuo Naujų dar plius 150. Dar kažkiek gauna vaiko pašalpa iki 3 metų 97,3 Lt, arba virs 3 metų 52 Lt. Gaunasi 850-1050 Lt. Tai o remtinos pajamos vienam asmeniui turi išeiti 289 Lt. berods. Tikrai nebus remtinos pajamos 400-500 Lt vienam asmeniui.- kitaip pusę ar daugiau Lietuvos remtini būtų . Todėl reikia žiūrėt kiek gauna ir kiek tos remtinos pajamos. Nors jei tokiam rimtam reikalui - reikaligos būtinai teisės,tai gal ir skirtų