Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui

cia forma tam isakymui atsidaryt, tik reikia ivest numeri.

QUOTE(ausrella @ 2008 01 17, 10:19)
aciu amcia, sito ir ieskojau.
o pagal sita isakyma ar nera punktu, apie konpensacijas automobiliui isigyti slaugantiems  (priziurintiems ) asmenims?
p.s.pas mane neatidaro isakymo nuorodos

nelabai supratau klausimo blush2.gif . tie pinigai skiriami, kad auto butu tinkamas neigaliam vaikuciui vezti, tarkim vezimeliu. jokio skirtumo kas ji ves, registruotas jis turbut savaime aisku turetu but tevu/globeju-istatymiskai atsakingu asmenu vardu.
Atsakyti
QUOTE(amcia @ 2008 01 16, 17:25)
pravers TLK kodu sifrai-pasitikslint, kokia diagnoze rasoma vaiko neigalumo lygio pazymejime 

gal jau aš visai wacko.gif , bet kelis kartus nuodugniai apžiūrėjau vaiko neįgalumo pažymėjimą iš visų pusių ir neradau jokių kodų, anei šifrų g.gif Tik užrašyta, kad "invalidumo priežastis nuo vaikystės". Skamba taip, neva vaikystė kalta, kad vaikas neįgalus blink.gif doh.gif
Paaiškinkit, prašau, man neišmanėlei, kuriam kampe ieškot tų kodų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2008 01 17, 11:39)
gal jau aš visai wacko.gif , bet kelis kartus nuodugniai apžiūrėjau vaiko neįgalumo pažymėjimą iš visų pusių ir neradau jokių kodų, anei šifrų g.gif  Tik užrašyta, kad "invalidumo priežastis nuo vaikystės". Skamba taip, neva vaikystė kalta, kad vaikas neįgalus   blink.gif  doh.gif
Paaiškinkit, prašau, man neišmanėlei, kuriam kampe ieškot tų kodų   unsure.gif

na, ant paties pazymejimo ir pas mus nieko nera schmoll.gif
Be tyra kodai ant tos pazymos, kur dave kartu su pazymejimu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jjurgite: 17 sausio 2008 - 11:56
QUOTE(jjurgite @ 2008 01 17, 11:54)
na, ant paties pazymejimo ir pas mus nieko nera  schmoll.gif
Be tyra kodai ant tos pazymos, kur dave kartu su pazymejimu  mirksiukas.gif

tokios pažymos mes neturim, nunešę popierius gavom tik neįgalumo pažymėjmą, i vsio unsure.gif o kas išduoda tą pažymą?
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2008 01 17, 12:11)
tokios pažymos mes neturim, nunešę popierius gavom tik neįgalumo pažymėjmą, i vsio  unsure.gif o kas išduoda tą pažymą?

Ta pazyma duoda kartu su pazymejimu mirksiukas.gif Tik originala reikia atiduot i savivaldybe, kad gaut pasalpa. Mes turim kopija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jjurgite @ 2008 01 17, 12:15)
Ta pazyma duoda kartu su pazymejimu  mirksiukas.gif Tik originala reikia atiduot i savivaldybe, kad gaut pasalpa. Mes turim kopija  ax.gif

vadinasi, atidaviau savivaldybei ir pamiršau rolleyes.gif

bet dar vienas klausimux: tarkim, mes perkam bilietus į tarpmiestinius autobusus ar traukinius - ir kaip pardavėjos iš pažymėjimo susigaudo, kad mano vaikas turi judėjimo negalią ir kad jam+lydinčiam asmeniui priklauso lengvatiniai bilietai?
Ar čia visiem neįgaliukam be išimties priklauso?
Atsakyti
bet dar vienas klausimux: tarkim, mes perkam bilietus į tarpmiestinius autobusus ar traukinius - ir kaip pardavėjos iš pažymėjimo susigaudo, kad mano vaikas turi judėjimo negalią ir kad jam+lydinčiam asmeniui priklauso lengvatiniai bilietai?
Ar čia visiem neįgaliukam be išimties priklauso?

Čia visiems vaikams kas turi neįgalumą+lydinčiam asmeniui
Atsakyti
perkant bilieta, pardavejai (vairuotojai) ant pazymejimo mato kokia negalia (lengva, vidutine ar sunki), pagal tai pritaiko nuolaida. 80% turint sunkia negalia, tas pats ir su autobusu ir troleibusu taloneliais (kaune 24ct, vilniuje 22ct perkant kioske ).
Atsakyti
QUOTE(ausrella @ 2008 01 17, 14:20)
perkant bilieta, pardavejai  (vairuotojai) ant pazymejimo mato kokia negalia (lengva, vidutine ar sunki), pagal tai pritaiko nuolaida. 80% turint sunkia negalia, tas pats ir su autobusu ir troleibusu taloneliais (kaune 24ct, vilniuje 22ct perkant kioske ).

aausrella, apšviesk mumis: kaip jie mato, o mes nematom unsure.gif Kur reik žiūrėt?
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2008 01 17, 14:36)
aausrella, apšviesk mumis: kaip jie mato, o mes nematom unsure.gif Kur reik žiūrėt?

Juk ant pazymejumo parasyta, kokia negalia paskirta mirksiukas.gif O siaip 80% nuolaida taikoma visiems neigaliems vaikams + vienam lydinciam asmeniui. Apie visas lengvatas gali pasiskaityti cia http://www.socmin.lt...2440996#neigal2
Atsakyti
QUOTE(jjurgite @ 2008 01 17, 15:04)
Juk ant pazymejumo parasyta, kokia negalia paskirta

ir ne blondinė esu, bet matyt tundrų tundra doh.gif kur parašyta? Gal čia koks naujo tipo pažymėjimas, kus viskas parašyta.
Mūsiškis išduotas 2003 m, tai ten tik parašyta, kad invalidumas nuo vaikystės ir kad skirta socialinė šalpos pensija, o ten, kur invalidumo grupė parašyta "iki 16 metų." Viskas. Daugiau nieko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2008 01 17, 15:12)
ir ne blondinė esu, bet matyt tundrų tundra  doh.gif kur parašyta? Gal čia koks naujo tipo pažymėjimas, kus viskas parašyta.
Mūsiškis išduotas 2003 m, tai ten tik parašyta, kad invalidumas nuo vaikystės ir kad skirta socialinė šalpos pensija, o ten, kur invalidumo grupė parašyta "iki 16 metų." Viskas. Daugiau nieko  schmoll.gif

pavyzdys
Paspaudus ant nuotraukos atsidaro didesne.
3eilutej matosi "...lygis"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovial: 17 sausio 2008 - 15:22