mamytes, gal kuri turite nuoroda istatymo, pagal kurio punktus nustatoma kas priklauso ar slauga ar prieziura, auginant vaika su visiska negalia.
QUOTE(dzeuse @ 2008 01 14, 15:06)
Kažin ar pajudėjo ledai dėl kompensacijos,perkant mašiną..
Viskas dar tebestovi vietoj ka tik skambinau... laukiam.... Atseit pinigai tam reikalui skirti, tik kad nieks neskuba svarstyt Bet sake, jau kai patvirtins, tai visus paskelbs Tiek socmin.lt puslapy, tiek spaudoj turetu but parasyta
QUOTE(ausrella @ 2008 01 15, 10:50)
mamytes, gal kuri turite nuoroda istatymo, pagal kurio punktus nustatoma kas priklauso ar slauga ar prieziura, auginant vaika su visiska negalia.
Sitas klausimas man irgi aktualus
as augindama su visiska negalia, gaunu slauga
Nesuprantu apie kokią visišką negalią kalbat? Dabar vaikams yra lengva, vidutinė ir sunki negalia. O dar toms negalioms gali būti priskirta slauga arba priežiūra. Tiksliau slaugą ar priežiūrą gali gauti tik su vidutine ar sunkia negalia, bent aš taip suprantu.
Papildyta:
Va, pacituosiu save, nes jau aiškinomės šioje temoje apie tai:
O nuėję pagal nuorodas ir daugiau rasit info.
Papildyta:
Va, pacituosiu save, nes jau aiškinomės šioje temoje apie tai:
QUOTE(siaubute @ 2008 01 07, 11:35)
Iš šito SAM psuslapio
17. Kuo skiriasi nuolatinė slauga nuo priežiūros?
Specialusis nuolatinės slaugos poreikis nustatomas asmenims, kuriems yra būtina nuolatinė slauga ir kurių fizinė ir psichinė negalia visiškai apriboja jų galybes orientuotis, judėti, dirbti bei savarankiškai tvarkyti asmeninį ir socialinį gyvenimą pagal patvirtintus kriterijus (2005 m. gegužės 4 d. įsakymas Nr. A-120/V-346).
Specialusis nuolatinės priežiūros (pagalbos) poreikis nustatomas asmenims, kuriems dėl labai didelių organizmo funkcijos sutrikimų reikalinga nuolatinė kito asmens priežiūra (pagalba) namuose, tvarkant asmeninį ir socialinį gyvenimą, pagal patvirtintus kriterijus (2005 m. gegužės 4 d. įsakymas Nr. A-120/V-346).
Iš kito puslapio
Kompensacijų dydžiai:
1. Slaugos išlaidų tikslinės kompensacijos neįgaliems vaikams, 2 ir 3 punktuose (apie kompensacijos gavėjus) nurodytiems neįgaliesiems, netekusiems 75-100 procentų darbingumo, 4 punkte (apie kompensacijos gavėjus) nurodytiems neįgaliesiems, jeigu šiems vaikams ir neįgaliesiems nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis, yra 2,5 bazinių pensijų dydžio.
2. Priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslinės kompensacijos neįgaliems vaikams yra šių dydžių:
1) neįgaliems vaikams, kuriems nustatytas sunkus neįgalumas, - 1 bazinės pensijos dydžio;
2) neįgaliems vaikams, kuriems nustatytas vidutinis neįgalumas, - 0,5 bazinės pensijos dydžio.
17. Kuo skiriasi nuolatinė slauga nuo priežiūros?
Specialusis nuolatinės slaugos poreikis nustatomas asmenims, kuriems yra būtina nuolatinė slauga ir kurių fizinė ir psichinė negalia visiškai apriboja jų galybes orientuotis, judėti, dirbti bei savarankiškai tvarkyti asmeninį ir socialinį gyvenimą pagal patvirtintus kriterijus (2005 m. gegužės 4 d. įsakymas Nr. A-120/V-346).
Specialusis nuolatinės priežiūros (pagalbos) poreikis nustatomas asmenims, kuriems dėl labai didelių organizmo funkcijos sutrikimų reikalinga nuolatinė kito asmens priežiūra (pagalba) namuose, tvarkant asmeninį ir socialinį gyvenimą, pagal patvirtintus kriterijus (2005 m. gegužės 4 d. įsakymas Nr. A-120/V-346).
Iš kito puslapio
Kompensacijų dydžiai:
1. Slaugos išlaidų tikslinės kompensacijos neįgaliems vaikams, 2 ir 3 punktuose (apie kompensacijos gavėjus) nurodytiems neįgaliesiems, netekusiems 75-100 procentų darbingumo, 4 punkte (apie kompensacijos gavėjus) nurodytiems neįgaliesiems, jeigu šiems vaikams ir neįgaliesiems nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis, yra 2,5 bazinių pensijų dydžio.
2. Priežiūros (pagalbos) išlaidų tikslinės kompensacijos neįgaliems vaikams yra šių dydžių:
1) neįgaliems vaikams, kuriems nustatytas sunkus neįgalumas, - 1 bazinės pensijos dydžio;
2) neįgaliems vaikams, kuriems nustatytas vidutinis neįgalumas, - 0,5 bazinės pensijos dydžio.
O nuėję pagal nuorodas ir daugiau rasit info.
QUOTE(siaubute @ 2008 01 15, 13:25)
Nesuprantu apie kokią visišką negalią kalbat? Dabar vaikams yra lengva, vidutinė ir sunki negalia. O dar toms negalioms gali būti priskirta slauga arba priežiūra. Tiksliau slaugą ar priežiūrą gali gauti tik su vidutine ar sunkia negalia, bent aš taip suprantu.
o kodel tada pas mane visur figuruoja visiska negalia, jokia sunki
Aš čia dėl Utenos reabilitacijos centro noriu pasisakyti.Su savo sūneliu ten buvom rugpjūčio mėn.,pirmą kartą.Tai maistas man pasirodė labai prastas,nors mano mažius nėra labai išrankus,bet kartais tiesiog nebūdavo ko paduoti,pvz.vakarienei rūkytos žuvies gabalėlis,tai kaip nei trijų metų neturinčiam vaikui rūkytas maistas,o dar nakčiai tikrai netinkamas,o jei dar kramtymo prablemų kai kurie vaikučiai turi...Kai atvažiavome,mūsų paklausė kam vaikas alergiškas,tai pasakiau kad negalim visiškai vartoti pieno,nes net anafilaksinis šokas gali būti...Tai ką jūs manote,užsirašyti užsirašė,ir vis tiek nešė pieniškas sriubas...Tai jei ne savas maistas,tai būtų buvę riesta mums...O taip visos procedūros labai Ir gydytojai jų negaili paskirti.Po Utenos mano vaikas pradėjo pats eiti aplink lovą ir su vaikštukais vaikščioti.Tai vat tokia mano nuomonė
QUOTE(rena @ 2008 01 15, 14:29)
o kodel tada pas mane visur figuruoja visiska negalia, jokia sunki
man rods visiška negalia yra atgyvenęs terminas. Maždaug prieš metus buvo įvestos naujos sąvokos: lengva, vidutinė ir sunki negalia. Matyt ankstesnė "visiška negalia" atitinka dabartinę "sunkią".
Aš taip samprotauju, jei klystu, pataisykit
pries 4metus buvo mums paskirta sunki negalia, ir darasyta visiska negalia (nors istatyme apie tai nebuvo uzsiminta, tik kazkokiose formose, su zvaigzdute buvo pazymeta visiska negalia). pries 2metus kai tvarkemes grupe, jau nedarase, sake, kad panaikinta toks darasymas. ansciau gaudavom sunkia (visiska) negalia ir slauga.
dabar padare sunkia negalia ir prieziura. tai as noriu susirasti ta istatyma, pagal kuri parenka kas priklauso ar slauga ar prieziura.
dabar padare sunkia negalia ir prieziura. tai as noriu susirasti ta istatyma, pagal kuri parenka kas priklauso ar slauga ar prieziura.
QUOTE(rena @ 2008 01 15, 13:03)
as augindama su visiska negalia, gaunu slauga
jeigu negalia visiška (sunki), tai turbūt ir slauga, ir priežiūra priklauso? t.y. 2.5+1 bazines pensijos
O jei negalia vidutinė, tai priklauso tik priežiūra? t.y. 0.5 bazines pensijos. Ar taip?
ir dar priklauso šalpos pensija, ar ne?
Papildyta:
QUOTE(ausrella @ 2008 01 15, 16:16)
pries 4metus buvo mums paskirta sunki negalia, ir darasyta visiska negalia (nors istatyme apie tai nebuvo uzsiminta, tik kazkokiose formose, su zvaigzdute buvo pazymeta visiska negalia). pries 2metus kai tvarkemes grupe, jau nedarase, sake, kad panaikinta toks darasymas. ansciau gaudavom sunkia (visiska) negalia ir slauga.
jei kas išnarplios šitą kazusą, bus vertas Nobelio premijos
QUOTE(zuza @ 2008 01 15, 17:11)
man rods visiška negalia yra atgyvenęs terminas. Maždaug prieš metus buvo įvestos naujos sąvokos: lengva, vidutinė ir sunki negalia. Matyt ankstesnė "visiška negalia" atitinka dabartinę "sunkią".
Taip,mums irgi anksčiau rašydavo visiška negalia,dabar sakė,pasikeitė-vadinasi - sunki.
Man taip sakė,kai ėjau išsiimti naujo invalido pažymėjimo.
QUOTE(daivabra @ 2008 01 11, 20:20)
motinoms auginancioms neigalius vaikus reikia kreiptis i sodra, kitaip stazas automatiskai nebus uzskaitytas.Tureti su savimi pasa, SD pazymejima, gyvenamosios vietos deklaracija (jei pase yra registracija tai nereikia), vaiko gimimo liudijima, neigalumo pazymas( pazymejimus del slaugos ir pan. ). Taciau stazas uzskaitomas tik auginancioms vaikus turincius visiska negalia arba tuos vaikus, kuriems reikalinga spec. slauga.
laba, tai va, ką tik buvau sodroje ir man pasakė, kad jeigu aš atsisakyčiau šalpos pensijos už visiškos negalios vaiką, tai tuomet būčiau draudžiama valstybės lėšomis ir stažas skaičiuotųsi, o jei šalpos pensiją gausiu, tai joks stažas nesiskaičiuos
Kai vaikui suena 18 metų, galima šalpos pensiją perrašyti tiesiai ant vaiko, jei žmogus visiškai neįgalus ir teismas pripažįsta globą esant būtiną, tada prižiūrinčiai motinai pradeda skaičiuoti stažą.
Vat taip