Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui

QUOTE(sagan @ 2008 01 09, 22:56)
Kaip tai absurdiškai beskambėtų, bet taip. Teta gyvena Rokišky, bet manau, kad įstatymai visur vienodi. Na, iš dalies gal tai ir formalumas...gal ir nepasitaikė kolkas atvejų, kad atsakytų globą tikrai motinai. Mano teta dar ir todėl buvo labai pasipiktinusi: kai iki aštuoniolikos metų niekam nerūpėjo, ar tas vaikelis neauga asocialioj šeimoj, ir apskritai niekas nesidomėjo, o po aštuoniolikos staiga susidomėjo...

Gal žmonės "perkantys" grupę tiesiog nesuvokia, kad taip ir ligą gali "nusipirkti"...Aš ne tik kad tą pašalpą atiduočiau, bet dar ir primokėčiau už vaikelio išgijimą...

vakar kalbėjau su savo drauge, kuri tvarko panašius dokumentus ir ruošia popierius teismui. Tai ji paaiškino, kad kai vaikui sueina 18 jis turi būti pripažintas veiksnus arba neveiksnus.jei jis pripažinami neveiksnus, tada reikalingas globėjas, o nustatant globėją procedūros vienodos tiek tėvams, tiek kitiems giminaičiams.
negalia nelygi negaliai. būna, o ypač tarp saulės vaikiukų, kad iki 18 jie pilnai išmoksta pasirūpinti savimi. aišku priklauso nuo formos. Aš tai labai tikiuosi, kad mano mergytė bus viena iš jų ax.gif
Papildyta:
QUOTE(sagan @ 2008 01 09, 22:56)

Gal žmonės "perkantys" grupę tiesiog nesuvokia, kad taip ir ligą gali "nusipirkti"...Aš ne tik kad tą pašalpą atiduočiau, bet dar ir primokėčiau už vaikelio išgijimą...

Aš tai net prietaringa dėl to. Net mokykloje bijojau simuliuoti ligą, rasdavau kitų būdų kaip išvengti kontrolinio doh.gif
Pažįstu žmonių, kurie turėjo gerą darbą, buvo darbingo amžiaus, bet pasirūpino negalia tam kad galėtų nedirbt doh.gif nesuprantu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trude: 10 sausio 2008 - 10:22
mes prie akropolio palikome masina neigaliuju vietoje. pazymejimas buvo uzkistas uz stiklo kaip ir priklauso. gryztame, o mums uz valytuvo skrajute su uzrasu "jei uzemei mano vieta, pasiimk ir mano negalia" (kazkaip panasiai parasyta). pasijutau tikrai nekaip, nors mums priklauso ten palikti masina.
o jums netenka isgirsti, kad jums gerai, kad gerus pinigus gaunate augindamos serganti vaika? man tenka. pasako, kaip tau gerai, nemazai moka, vaikas pats save issilaiko. siaubas. visi tik pinigus skaiciuoja, negalvodami apie vaiko ir pacios seimos situacija.
as irgi galeciau damoketi kazkam, kad tik vaikas sveikas butu.
Atsakyti
QUOTE(ausrella @ 2008 01 10, 10:55)
mes prie akropolio palikome masina neigaliuju vietoje. pazymejimas buvo uzkistas uz stiklo kaip ir priklauso. gryztame, o mums uz valytuvo skrajute su uzrasu "jei uzemei mano vieta, pasiimk ir mano negalia" (kazkaip panasiai parasyta). pasijutau tikrai nekaip, nors mums priklauso ten palikti masina.
o jums netenka isgirsti, kad jums gerai, kad gerus pinigus gaunate augindamos serganti vaika? man tenka. pasako, kaip tau gerai, nemazai moka, vaikas pats save issilaiko. siaubas. visi tik pinigus skaiciuoja, negalvodami apie vaiko ir pacios seimos situacija.

na pasitaiko ir mum tokiu komentaru,bet reikia ismokti negirdeti to viso purvo doh.gif .tokia jau musu dalia,ne tik auginti neigalius vaikelius,bet ir visuomenes neisprususius komentarus klausytis.Turim apsiginkluoti stiprybe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrella @ 2008 01 10, 10:55)
mes prie akropolio palikome masina neigaliuju vietoje. pazymejimas buvo uzkistas uz stiklo kaip ir priklauso. gryztame, o mums uz valytuvo skrajute su uzrasu "jei uzemei mano vieta, pasiimk ir mano negalia" (kazkaip panasiai parasyta).

Gal jie pazymejimo nepastebejo? Reikia uzkisti specialu zenkliuka neigaliojo transprotavimui - rateliai melynam fone rolleyes.gif

Beje, uzsieni tai ne skrajute uzkisa, o lipduka "Paimkmano negalia" klijuoja. Tokiais stipriais klijais. Kita kart kokiam naujo BMW savininkui praeina noras parkuoti tokiose vietose, bo subjaurotos masinos gaila doh.gif
Atsakyti
mes to melyno zenkliuko niekur nerandame nusipirkti. visur klausiame, kur kas mate, ar zino. kioskuose, raj savivaldybeje, i parkavimo aiskteliu sk nuvaziavom, o ten pasake, kad atsviesta pazymejima reikia uzkisti.
gerai uzsieny daro. nes pas mus tikrai buna, kad "neigalieji" su naujausiom masinom uzima vietas
Atsakyti
Berods Senukuose budavo. O gal per interneta galima uzsisakyti, bet as nebandziau:
http://www.zenklas.l...&...=110&page=2
Atsakyti
QUOTE(ausrella @ 2008 01 10, 11:29)
mes to melyno zenkliuko niekur nerandame nusipirkti. visur klausiame, kur kas mate, ar zino. kioskuose, raj savivaldybeje, i parkavimo aiskteliu sk nuvaziavom, o ten pasake, kad atsviesta pazymejima reikia uzkisti.
gerai uzsieny daro. nes pas mus tikrai buna, kad "neigalieji" su naujausiom masinom uzima vietas

Na, sis zenklas siaip visur buna mirksiukas.gif Mes Senukuos pirkom, bet sudege zenklas kartu su masina doh.gif Dabar nestatom i invalidu vietas, geriau paeinam truputi ax.gif na nebent viena su vaiku bunu, tai pazymejima uzkisu kad visi matytu.
O del tu lipduku tai gera mintis, nes jau tooookiu neigaliuju kartais privaziuoja, kad net pikta buna gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(sagan @ 2008 01 09, 22:19)
O su mumis daktarėliai tai vis žaidžia - nors mano mergaitei jau dešimti, bet ir šį rudenį gavom porai metų, nors diagnozė aiški ir beviltiška...

o tai negalima kaip nors gražiai tų gydytojų "paprotinti", padiskutuoti, paprašyti, į jų žmogiškumą apeliuoti? Galų gale kokį nors prašymą į kokią aukštesnę instituciją parašyti? Kartais kai užsimeni apie tokią galimybę (tik, aišku, nereikia grasinti), tai ir vietinė poliklininka labai supratinga pasidaro smile.gif
Gal ir kvailai samprotauju, nes mano mažius kai neteko galūnių, iškart gavo negalią iki 16 m. Man baisu net pagalvoti, kad kas metus tenka su popieriais mamytėms tąsytis.... unsure.gif
Atsakyti
Musu Airidas ne galvos nelaiko pats,ka jau kalbeti apie sedejima ar vaiksciojima.. bet neigaluma pratesia kas du metus- vejai kazkokie!- ims gal vaikinas ir sustipres stebuklingai per pora metu..
Kitais metais reikes is naujo i komisija vaziuoti,jau sakysiu,kad gana,kiek taip zaisim..

Papildyta:
Jeigu reiketu Kretingoj tvarkyti popierius-tai neabejoju,kad gydytojai susiprotetu ir pratestu iskart iki 18m., bet dabar vaziuojam i Plunge-tai jiems ten vienodai..
Atsakyti
o kaip yra įvertinama negalia? ar vaikui liepia kokias užduotis atlikti? ar kokie tie kriterijai?
Papildyta:
tokia istorija noriu pasidalinti: vieną kartą prašiausi savo vaikui masažų į namus, nuėjau pas polikinikos vedėją, sakau, mes neturime galimybės važinėti (bo mašinos dar savo neturėjau), gal galima į namus masažistę? Iškart pareiškė, kad negalima. Vėl jai gražiai išdėsčiau, kaip mums tų masažų reikia ir kad neturim kitos galimybės. Sakau: "tikiu, kad jūs mums norite padėti, bet turbūt tai viršija jūsų kompetencijos ribas? Aš parašysiu prašymą į Sveikatos ministeriją ar į Ligonių kasas, gal jie padarys išimtį?" Nu ir ką jūs manot, ji ėmė sakyt, kad nereik jokios ministerijos ir kad viską vietoj suorganizuosim. Tai beliko labai padėkoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2008 01 10, 14:32)
o kaip yra įvertinama negalia? ar vaikui liepia kokias užduotis atlikti? ar kokie tie kriterijai?
Papildyta:
tokia istorija noriu pasidalinti: vieną kartą prašiausi savo vaikui masažų į namus, nuėjau pas polikinikos vedėją, sakau, mes neturime galimybės važinėti (bo mašinos dar savo neturėjau), gal galima į namus masažistę? Iškart pareiškė, kad negalima. Vėl jai gražiai išdėsčiau, kaip mums tų masažų reikia ir kad neturim kitos galimybės. Sakau: "tikiu, kad jūs mums norite padėti, bet turbūt tai viršija jūsų kompetencijos ribas? Aš parašysiu prašymą į Sveikatos ministeriją ar į Ligonių kasas, gal jie padarys išimtį?" Nu ir ką jūs manot, ji ėmė sakyt, kad nereik jokios ministerijos ir kad viską vietoj suorganizuosim. Tai beliko labai padėkoti smile.gif

Šaunuolė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif taip ir reikia su tom vedėjom thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(dangire @ 2008 01 10, 12:02)
na pasitaiko ir mum tokiu komentaru,bet reikia ismokti negirdeti to viso purvo doh.gif .tokia jau musu dalia,ne tik auginti neigalius vaikelius,bet ir visuomenes neisprususius komentarus klausytis.Turim apsiginkluoti stiprybe 4u.gif

na jau aš tokiais atvejais tikrai netyliu schmoll.gif atrėžiu atgal, paklausiu, gal norėtų keistis vietom bash.gif O kai pasakė, kad norėtų kas mėnėsį gauti tiek pinigų už vaiką, tai patariau būt atsargesnei, nes norai kartais pildosi. O su Dievu sutarties nei vienas nesudarėm:piktas bash.gif
Papildyta:
QUOTE(jjurgite @ 2008 01 10, 13:50)
Na, sis zenklas siaip visur buna  mirksiukas.gif Mes Senukuos pirkom, bet sudege zenklas kartu su masina  doh.gif  Dabar nestatom i invalidu vietas, geriau paeinam truputi  ax.gif na nebent viena su vaiku bunu, tai pazymejima uzkisu kad visi matytu.
O del tu lipduku tai gera mintis, nes jau tooookiu neigaliuju kartais privaziuoja, kad net pikta buna  gun_bandana.gif

Šeip nesinaudojam tom vietom, nors gal ir galėtumėm, tačiau vietos tikrai nerasčiau schmoll.gif Visi neįgalieji pas mus tikriausia patys turtingiausi žmonės mieste doh.gif Nes tokių mašinų bet kur nepamatysi doh.gif Gaila, kad pas mus neklijuoja tokių lipdukų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trude: 10 sausio 2008 - 13:47
QUOTE(trude @ 2008 01 10, 10:31)
vakar kalbėjau su savo drauge, kuri tvarko panašius dokumentus ir ruošia popierius teismui. Tai ji paaiškino, kad kai vaikui sueina 18 jis turi būti pripažintas veiksnus arba neveiksnus.jei jis pripažinami neveiksnus, tada reikalingas globėjas, o nustatant globėją procedūros vienodos tiek tėvams, tiek kitiems giminaičiams.
negalia nelygi negaliai. būna, o ypač tarp saulės vaikiukų, kad iki 18 jie pilnai išmoksta pasirūpinti savimi. aišku priklauso nuo formos. Aš tai labai tikiuosi, kad mano mergytė bus viena iš jų ax.gif
Papildyta:

Aš tai net prietaringa dėl to. Net mokykloje bijojau simuliuoti ligą, rasdavau kitų būdų kaip išvengti kontrolinio doh.gif
Pažįstu žmonių, kurie turėjo gerą darbą, buvo darbingo amžiaus, bet pasirūpino negalia tam kad galėtų nedirbt  doh.gif nesuprantu schmoll.gif

Prisimenu, kaip teta piktinosi, kad vien todėl, jog jos mergaitė pati pavalgo ir nueina į tualetą, norėjo pripažinti ją savarankiška (turbūt tai vadinasi "veiksni")..Tada dar labai nesigilinau. O kad saulės vaikiukai gali pasiekti labai gerų rezultatų, tai žinau.

Dėl prietaringumo - prisimenu vieną atvejį, kai laukiausi: turėjau važiuot pas mamą ir kad nereikėtų trenktis troliku, mb atsiprašė iš darbo, viršininkui pasakęs, kad žmona išsinarinus koją ir jam mane reikia pavežt automobiliu(priežastį sugalvojo pats)...Labai nedaug dienų praėjo ir, darydama paprasčiausią makštą, patempiau kelio raištį, teko paragaut gipso.... doh.gif

Papildyta:
QUOTE(zuza @ 2008 01 10, 13:00)
o tai negalima kaip nors gražiai tų gydytojų "paprotinti", padiskutuoti, paprašyti, į jų žmogiškumą apeliuoti? Galų gale kokį nors prašymą į kokią aukštesnę instituciją parašyti? Kartais kai užsimeni apie tokią galimybę (tik, aišku, nereikia grasinti), tai ir vietinė poliklininka labai supratinga pasidaro  smile.gif
Gal ir kvailai samprotauju, nes mano mažius kai neteko galūnių, iškart gavo negalią iki 16 m. Man baisu net pagalvoti, kad kas metus tenka su popieriais mamytėms tąsytis.... unsure.gif

Tai vat jaučiu, kad šis kartas buvo paskutinis, kai man užteko kantrybės...Po dviejų metų teks imtis daktarų protinimo priemonių g.gif
Atsakyti