Įkraunama...
Įkraunama...

Kas priklauso neįgaliam vaikui

QUOTE(jjurgite @ 2008 01 04, 13:48)
O sita baisiausiai laukiama istatyma zadejo svarstyt pratestoj sesijoj, t.y. nuo 11d.

QUOTE(ausrella @ 2008 01 07, 14:11)
o gal jau kam nors pavyko del masinos kompensacija gauti? gal ka nors konkretaus zinote?

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jjurgite: 07 sausio 2008 - 14:26
QUOTE(ausrella @ 2008 01 07, 09:57)
kai slauga didesne ismoka.o prieziurai per pus mazesne. tiksliai nezinau kiek, bet uz prieziura apie 400 lt.
mums skiria 2 metams. kazkada kai tvarkemes dokumentus, tai mergina su viena koja buvo, ir jai kasmet reikia tvarkytis grupes dokumentus. o jeigu koja ataugtu?  juokas per asaras....

Galima būtų ir pasijuokti, jei nespringtum nuo ašarų schmoll.gif Mano mergaitei pripažintas Retto sindromas - genetinė liga, be jokių prošvaisčių taip sakant, ir ką jūs manot, nuo pat pradžios tik dvejiems metams pratęsinėja invalidumą. Tiesa, viena "pročiukė" pasitaikė, kuri tik vieneriems skyrė...na ir priskandalinau ten aš doh.gif ...tai šįkart "susimylėjo" - vėl dvejiems pratęsė...
Atsakyti
QUOTE(sagan @ 2008 01 08, 16:57)
Galima būtų ir pasijuokti, jei nespringtum nuo ašarų schmoll.gif Mano mergaitei pripažintas Retto sindromas - genetinė liga, be jokių prošvaisčių taip sakant, ir ką jūs manot, nuo pat pradžios tik dvejiems metams pratęsinėja invalidumą. Tiesa, viena "pročiukė" pasitaikė, kuri tik vieneriems skyrė...na ir priskandalinau ten aš doh.gif ...tai šįkart "susimylėjo" - vėl dvejiems pratęsė...

O jie neziuri kokia tau liga arba neturi supratimo apie genitika musu daktariukai.. as tikrai buvau susidariuse tokia nuomone.. ka ten nuomone.. gydytoja kauno kliniku vidaus pasake kokia rado liga mergaitei mano... pasake pavadinima as klausiu kas tai... jin patrauke peciais nezinau.... dabar kitaip manau bijojo pasakyt kad sia liga turintys vaikai negyvena tai geriau pasake nezinau o gal tikrai nezinojo nors daugeliu daktaru aiskinau kas tai.....
gryztant prie gr. kas 2m eisi iki 18m o po 18 ir eisi jei nesugebesi isikovot visam laikui... sekmes.
Atsakyti
daug kas (netgi sveiki) nusiperka grupes. musu vieni pazystami "gavo" antras grupes budami visiskai sveiki. o kam tikrai reikia, tai sumazina.
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2008 01 08, 23:20)
O jie neziuri kokia tau liga arba neturi supratimo apie genitika musu daktariukai.. as tikrai buvau susidariuse tokia nuomone.. ka ten nuomone.. gydytoja kauno kliniku  vidaus pasake kokia rado liga mergaitei mano... pasake pavadinima as klausiu kas tai... jin patrauke peciais nezinau.... dabar kitaip manau bijojo pasakyt kad sia liga turintys vaikai negyvena tai geriau pasake nezinau o gal tikrai nezinojo nors daugeliu daktaru aiskinau kas tai.....
gryztant prie gr. kas 2m eisi iki 18m o po 18 ir eisi jei nesugebesi isikovot visam laikui... sekmes.

drinks_cheers.gif Visiškai tikiu, kad galbūt ir nežino..Mus tai kaip tik vis gasdina, kad "jau kai prasides brendimo laikotarpis".., maždaug tikrai neišlaikys...O apylinkės daktarei tai sykį ir išsprūdo: dar gyva?... doh.gif Neseniai devynių metų dauniukas mano apylinkėj tai mirė....
Nuo aštuoniolikos, kiek girdėjau, tai "linksmybės tęsiasi" - teta augina saulės mergytę, kai jai suėjo aštuoniolika, mama turėjo gaut pažymas dėl savo sveikatos, dar kažkokius popierius (turbūt, ar nėra asociali) ir per teismą gaut teisę būt mergaitės globėja...
Aš tai nedrįsčiau sveikam vaikui (ar kad ir ne vaikui) "pirkti" grupės...Neesu prietaringa, vis dėlto tokiais dalykais nežaisčiau...
Atsakyti
QUOTE(sagan @ 2008 01 09, 16:03)
drinks_cheers.gif Visiškai tikiu, kad galbūt ir nežino..Mus tai kaip tik vis gasdina, kad "jau kai prasides brendimo laikotarpis".., maždaug tikrai neišlaikys...O apylinkės daktarei tai sykį ir išsprūdo: dar gyva?... doh.gif Neseniai devynių metų dauniukas mano apylinkėj tai mirė....
Nuo aštuoniolikos, kiek girdėjau, tai "linksmybės tęsiasi" - teta augina saulės mergytę, kai jai suėjo aštuoniolika, mama turėjo gaut pažymas dėl savo sveikatos, dar kažkokius popierius (turbūt, ar nėra asociali) ir per teismą gaut teisę būt mergaitės globėja...
Aš tai nedrįsčiau sveikam vaikui (ar kad ir ne vaikui) "pirkti" grupės...Neesu prietaringa, vis dėlto tokiais dalykais nežaisčiau...

Nesuprantu schmoll.gif mama turėjo įrodyti, kad yra tinkama būt globėja? kas čia per nesąmonė?Auginusi ją ir globojusi iki 18 metų, dabar turi įrodyti doh.gif Ar aš kažko nesupratau schmoll.gif Tai dar yra galimybė, kad mano mergytei sukakus 18 metų, galiu netekt globos?
Gal čia tik formalumas? Kai tampa vaikas suaugęs, kad įteisinti globą unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trude: 09 sausio 2008 - 15:24
Man savoka "pirkti" grupę skamba siaubingai.Aš ,jei tai padėtų, tą sumą kurią dabar gaunu atiduočiau ponui DIEVUI, kad tik mano vaikas būtų sveikas.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2008 01 09, 22:37)
Man savoka "pirkti" grupę skamba siaubingai.Aš ,jei tai padėtų, tą sumą kurią dabar gaunu atiduočiau ponui DIEVUI, kad tik mano vaikas būtų sveikas.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2008 01 09, 15:14)
Nesuprantu  schmoll.gif mama turėjo įrodyti, kad yra tinkama būt globėja? kas čia per nesąmonė?Auginusi ją ir globojusi iki 18 metų, dabar turi įrodyti doh.gif Ar aš kažko nesupratau schmoll.gif Tai dar yra galimybė, kad mano mergytei sukakus 18 metų, galiu netekt globos?
Gal čia tik formalumas? Kai tampa vaikas suaugęs, kad įteisinti globą unsure.gif

Kaip tai absurdiškai beskambėtų, bet taip. Teta gyvena Rokišky, bet manau, kad įstatymai visur vienodi. Na, iš dalies gal tai ir formalumas...gal ir nepasitaikė kolkas atvejų, kad atsakytų globą tikrai motinai. Mano teta dar ir todėl buvo labai pasipiktinusi: kai iki aštuoniolikos metų niekam nerūpėjo, ar tas vaikelis neauga asocialioj šeimoj, ir apskritai niekas nesidomėjo, o po aštuoniolikos staiga susidomėjo...

Gal žmonės "perkantys" grupę tiesiog nesuvokia, kad taip ir ligą gali "nusipirkti"...Aš ne tik kad tą pašalpą atiduočiau, bet dar ir primokėčiau už vaikelio išgijimą...
Atsakyti
QUOTE(jjurgite @ 2008 01 07, 15:23)

Na galbut nuo tam tikro amžiaus tegali skirti ilgesniam laikui. Mano vaikeliui iki 8 metų irgi kas du metus reikdavo praeit (visiška negalia) o dabar gavom iki pilnametystes, iki 18 m. Tai tikrai net nustebau, maniau taip ir žaisim kas du metus.

Čia aš mamytėms kuriuos dėl invalidumo pratesimo diskutavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andrile: 09 sausio 2008 - 22:05
QUOTE(Andrile @ 2008 01 09, 22:03)
Na galbut nuo tam tikro amžiaus tegali skirti ilgesniam laikui. Mano vaikeliui iki 8 metų irgi kas du metus reikdavo praeit (visiška negalia) o dabar gavom iki pilnametystes, iki 18 m. Tai tikrai net nustebau, maniau taip ir žaisim kas du metus.

Čia aš mamytėms kuriuos dėl invalidumo pratesimo diskutavo.

O su mumis daktarėliai tai vis žaidžia - nors mano mergaitei jau dešimti, bet ir šį rudenį gavom porai metų, nors diagnozė aiški ir beviltiška...
Atsakyti
O aš net nežinau kaip mums čia taip. Čia Klaipėdos komisija taip palengvino gyvenimėli, nors aplinkiniai šalia sėdintys atsiliepė kad šykštus, daug neskiria, tas gyditojas. Bet į mus pasižiūrėjo, papkę storą (ligos istoriją) pervertė ir viskas aišku žmogeliui buvo. O laiptinės pritaikymui vežimėliui stumti tai buvau eilėje kad savivaldybė įrengtų. Bet metų gale skyrė pinigėlių kad pati pasidaryčiau. Skyrė nedaug, 4000 lt, taciau bandysim sutilpti. Bet bent jau greičiau bus, nes savivaldybė kad jau ir skiria, bet dar ir kol padaro daug laiko praeina. Vienai mamai 1,5 metų darė. O aš jau nebepanešu savo vaikelio, dar žiemą kai prisirengiam tai kojos linksta kol iki antro aukšto dalipam. Buvau jau ir dėl mašinos, maniau kad jau patvirtinta nuos sausio 1, bet dar ne. Dar laukiam...kad tik greičiau... noriu pasidaryt kad butu galima tiesiai su vežimu į mašiną įvažiuot.
Atsakyti