Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(Makalius @ 2007 07 22, 20:56)
O kaip jums patiko kai mūsų Lietuvon neįleido? biggrin.gif
Visi miegot nuėjo hihihi.gif užmiįršo, kad atskrist turim  bigsmile.gif

Va čia aš, ar matėt kurnors tokį g.gif biggrin.gif

user posted image

Labu, mes irgi kartu su Makalium grizom lotuliukas.gif As tai tave Makaliau tapazinau, ir tau netgi nusisypsojau kai i prieki skridom ir priesais tave ir tavo teta visa laika kol laukem skridzio i Kreta prasedejau 4u.gif
Man Kreta ir Oasis viesbutukas irgi paliko nerealu ispudi, kaip noreciau tuojau pat susikraut visus daiktus ir lekt tenais atgal... wub.gif wub.gif wub.gif
Labiausiai susizavejau Samarijos tarpekliu ir Santoriniu (kuriame buvome dvi dienas clap.gif clap.gif clap.gif ) Todel mateme jo isgirtaji saulelydi ir prasilekem po sala keturraciu smile.gif Beje i Santorini skridom lektuvu, nes kelte vietu nebebuvo, tai visi labai tuo stebejosi, nes skristi i Santorini retai kam tenka, o atgalios jau parplaukem SuperJeta smile.gif
Ech...jei dar kada bus galimybe mielai sugrisiu i Kreta smile.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 23 liepos 2007 - 23:39
prasau patarimo mamyciu kurios buvo kretoje 4u.gif rugpjucio vidury ir mes planuojam ten vaziuoti. Imam 4 zvaigzduciu viesbuti su all inclusive, bet siek tiek abejojam del to "viskas iskaiciuota", pasidalinkit patirtimi kaip patogiau, kaip labiau apsimoka?
Taip pat mane dar domina koks variantas geresnis, nuomotis masina ir vazineti patiems ar imti ekskursijas? Ka butinai patartumet pamatyti Kretoje?
Ir dar del pinigu pasiemimui, neisivaizduoju kiek ju imti, aisku norisi isleisti kuo maziau, bet patirti kuo daugiau ispudziu, pramogu ir nupirkti visiems lauktuviu, kazink kaip ten, ar labai greit pinigeliai tirpsta? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Levereti @ 2007 07 24, 09:47)
prasau patarimo mamyciu kurios buvo kretoje 4u.gif  rugpjucio vidury ir mes planuojam ten vaziuoti. Imam 4 zvaigzduciu viesbuti su all inclusive, bet siek tiek abejojam del to "viskas iskaiciuota", pasidalinkit patirtimi kaip patogiau, kaip labiau apsimoka?
Taip pat mane dar domina koks variantas geresnis, nuomotis masina ir vazineti patiems ar imti ekskursijas? Ka butinai patartumet pamatyti Kretoje?
Ir dar del pinigu pasiemimui, neisivaizduoju kiek ju imti, aisku norisi isleisti kuo maziau, bet patirti kuo daugiau ispudziu, pramogu ir nupirkti visiems lauktuviu, kazink kaip ten, ar labai greit pinigeliai tirpsta? blush2.gif

is tiesu, tai cia i visus tavo klausimus pilna atsakymu, jei tik nepatingesi pasiskaityti sia tema... jei planuoji guleti viesbutyje neiseidama niekur, tai all inclusive kaip tik tau smile.gif) jei turite mazu vaiku, tai irgi geras variantas.. jei planuojate keliauti, tai pinigu svaistymas, be to pavalgyti vakariene galite bet kur.. tik patariu neimti tu nesamoniu, skirtu turistams - bulvyciu fri su visokiais desrigaliais ir panasiai, graikai ju nevalgo, o jie skirti anglams kurie toki mesla valgo pastoviai ir kuriu kretoje pilna... imkite tik patiekalus is graikiskos virtuves, tradicinius... jie ir sveikesni, ir kainos normalesnes...
pinigu pasiimk daug:) kazkiek grynais ir turek kortele, siuvenyru ten milijonai, jei jauti silpnybe visokiems dalykeliams, tai pinigu rizikuoji nemazai isleisti smile.gif del ekskursiju tai jau tikrai pasiskaityk smile.gif
Atsakyti
Visi sveiki gyvi, kretomanai!!! assa.gif
Ir mes jau grizom...oj, kaip sunku isivaziuoti i si skubejima, lekima Lietuvoje...kaip gera, kad graikai tokie atsipute lotuliukas.gif poilsis nerealus!
Sedi kokioj tavernoj ant juros kranto foteliuke, vanduo salia osia, ziuri tolumoje i didele uola...ech...koks grozis yra PLAKIAS! Kas nori ramaus laiko miestelyje - sis butent ir tinka! mirksiukas.gif

Kita ramybes vieta yra salia IDEON ANDRON urvo (Nida ploksciakalnis) - ten toookia TYLA!!! thumbup.gif Jei visur kitur keliaujant tie vabaliukai zyzia, tai ten net jokio garselio!!! gal kokia musyte pro ausis praskrenda ir viskas...man tai buvo nerealu!!!

O siaip is tikruju tik nuvykus atsirenki, kas ir kodel labiau patinka. Mums pvz, Chania ne taip patiko kaip Retimnas. Pavargaus as Chanijoj nuo tu priekabiaujanciu "verslininku" siulanciu tai i kavine uzeiti, tai koki kruiza pirkti, tai ju parduotuvelej apsipirkti...senamiestis ten labai judrus - milijonas zmoniu, gatveles siauros. O va, Retimne - daug ramiau, tyliau ir senamiestis labai grazus. Turbut del mazesnio zmoniu kieki ta grozi labiau imanoma pastebeti biggrin.gif

Po to kitas pastebejimas - mums labiau patiko Preveli vienuolynas. Zinoma, ir Arkadiou grazu. Abu jie savotiski. Bet Preveli vien pati vieta, kurioj jis yra ir vaizdas i jura kitaip nuteikia blush2.gif Be to dar ispudingai atrodo ir apleistas Kato Preveli vienuolynas (siek tiek zemiau nei Piso Preveli) - i ji neileidzia, tiesiog stukso tokios sienos...

Tiesa, kas cia pasakojo apie kelione i Balos ilanka...Jeigu vaziuojate masina - kelias ten ZIAURUS!!! Kazkas pasakojo, kad "tikrai nekoks ir t.t." Bet jis kosmariskas - patikekit doh.gif Neasfaltuotas...ir visai ne toks kaip buna LT visokie vietines reiksmes keliukai...o tikrai graikiskas - dideli akmenys, daug dulkiu, siauras kelias, kurio vienoje puseje kalnas, o kitoje praraja i jura lotuliukas.gif isivaizduokite kratymasi puse valandos (apie 6-7km) tik iki masinu stovejimo aiksteles. O toliau dar kokios 20 min kelio kojytemis zemyn per dideli karsti...o po to zinoma aukstyn griztant atgal lotuliukas.gif Jeigu issinuomojote maza masinyte - nelauzykite jos, arba jau geriau nuomokites dzipuka vien del Balos nes pamatyti verta!!! thumbup.gif todel kitas patarimas - imkite is vietiniu kelione laiveliu i Gramvousa sala. Tai visos dienos kelione - ir sala pamatysite, ir uzmes jus i Balos ilanka pasimaudyti. Bet koks ten grozis!!! Mums tas grozis atpirko visus vargus (vaziavom masiniuku mirksiukas.gif )

Kas dar...aaa...Matala...nu, zinokit - nepadare man didelio ispudzio Matala (o ypac papludimys) Romenu kapines - taip, tai labai idomus dalykas...tik galetu buti maziau turistu sliauziojanciu per tuos akmenis...juk tai sventa vieta siaip ar taip... Papludimys maziukas - daug zmoniu. O pats juros dugnas...hmm...nuslifuoto akmens dugnas...jausmas kaip ant saligatvio stovetum lotuliukas.gif oj, tiesa - butinai ismeskit kokias sliopkes per dulkes vaiksciot - nes ten smelio karstumas - ohoho!!! normaliu batu ten gaila blush2.gif
O Elafonisi papludimys tikrai super - galima rasti ramiu vieteliu, vandenelis skaidrus skaidrus, ramus ramus (bent tada buvo) mirksiukas.gif

Ir dar vienas patarimas - nuomokites kiek imanoma ryskesnes spalvos masiniuka, kad butumete matomi kalnu keliuose, nes ten tokie posukiai faini, kad gali ir nepamatyti koks graikas jusu, jei busit pilki ir niekuo neissiskiriantys... lotuliukas.gif

Net nezinau, ka dar pamirsau...aaaa...ZMONES, neimkit jus tu vakarieniu viesbuciuose!!! neprisiriskit...koks kaifas pas graikus tavernose valgyti!!! koks skanus maistas!!! ir nera labai brangu tikrai! mirksiukas.gif

P.S. Tai kas ten per vabaliukai tie zyzekliai?! Juk ne ziogai...

Šaltmėte, ar neperbegai pas AIPus kartais? man atrodo, maciau tokia panasia mergaite i tave... ax.gif

Papildyta:

Tiesa, apie Santorini. Mes vis delto plaukeme vienai dienai su SuperJet'u. Iki salos kokios 3 valandos kelio, ir atgal tiek pat. Isplaukem apie 9 ryte, o gryzom apie 9 vakare. Kainavo 99 euriukai. Labai grazu ten is tikruju! thumbup.gif Tik kad nebutu to karscio nesvietisko, tai galbut labiau butume apzaveti. Nes ten juk visur akmuo, sienos, grindinys - viskas ikaite, tai dar keliais laipsniais karsciau. Todel, mamytes, neimkit vaikuciu, nes bus tikrai sunku ir jums ir jiems... O siaip kelione i Santorini super! Gyvenime bent karta tikrai verta pamatyti!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
Bala nemate, matai, visiems turbut skirtingai, Matala buvo pirma vieta, i kuria mes atvaziavom, ir po to grizom keliones pabaigoj ten trims dienoms. Man tai nerealus kaimukas poilsiui, visiskas relax'as smile.gif ir papludimys patiko vacation4.gif, tie akmenys tik pradzioj, po to juk plauki, taigi visiskai nieko nesijaucia biggrin.gif mes kai buvom kaip tik pataikem, kad jura buvo rami rami. O juros ezi viena "sutikom", beje, Amoudaroj prie Herakliono, o Mataloj ne vieno cool.gif Is Matalos "pasikeitimui" nulekdavom i Kalamaki, tai irgi visai smagus kaimelis.
Agia Galini mums nepaliko tokio ispudzio kaip Matala.
O Plakias man galima sakyt, isvis ispudzio nepadare, man Paleochoria labiau patiko rolleyes.gif kazkaip Plakias labai nesekmingai papietavom, as po to apsinuodijau cool.gif
Katu, as galiu pasakyti tik tiek, kad is esmes irgi nelabai suprantu, kaip kiti taip svaigsta del Kretos, nes is tiesu esu maciusi ir graziau, bet jei mes nors diena butume praleide siaurinej pakrantej, kur pilna visu turistu, tai man tikrai nebutu tiek geru ispudziu. As jau kazkada rasiau savo ispudzius, kaip sustojom Malijoj paragaut tu bananu, ir ko gero irgi nuvarem i ta pati papludimi, tai as vos neisportejau nuo tu zmoniu. O pliazas tai siaubas grynas. Bet mano beda ta, kad as isvis nekenciu atostogaut, kur prigrusta zmoniu. Todel mes vazinejom vien tik po pietine pakrante ir mums labai patiko. Aisku, pinigu isleidom daug, bet labai faina issinuomot kur kambariuka prie juros, kur nedaug turistu.
Visai butu nieko dar nuvaziuot i Kreta, tik dabar jei vaziuosim, tai tik i sezono pabaiga, arba kad ir ziema (is postu supratau, kad yra buvusiu ir ziema), kada daug vaisiu, ypac noriu apelsinu
P.S. Niekaip nesuprantu, kaip ta Lappa kaimeli taip galejom pramazinti doh.gif juk buvau girdejusi apie ji. Kokioj tiksliai vietoj jis yra?
Atsakyti
[quote=bala_nemate,2007 07 24, 12:41]

Tai turbūt cikados ten (tie vabaliukai zyzekliai) lotuliukas.gif Mes toj ekskursijoj "Nepažintoji Kreta" kavinėj vieną buvom sugavę ax.gif Alia jau čyrpina, tai kaip reikalas biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Erika-amerika,2007 07 24, 14:13]
[quote=bala_nemate,2007 07 24, 12:41]

Tai turbūt cikados ten (tie vabaliukai zyzekliai) lotuliukas.gif Mes toj ekskursijoj "Nepažintoji Kreta" kavinėj vieną buvom sugavę ax.gif Alia jau čyrpina, tai kaip reikalas biggrin.gif
[/quote]
Taip, sitie cypiantys padarai yra cikados biggrin.gif Daznai jas ten budama tyrinejau ir netgi issiaiskinau kaip jos cypia... ax.gif Gerai, kad nors nakti jos eina miegoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zis: 24 liepos 2007 - 13:42
QUOTE(Makalius @ 2007 07 22, 18:56)
O kaip jums patiko kai mūsų Lietuvon neįleido? biggrin.gif
Visi miegot nuėjo hihihi.gif užmiįršo, kad atskrist turim  bigsmile.gif

Va čia aš, ar matėt kurnors tokį g.gif biggrin.gif

Kai mes grižom iš Kretos (buvo apie pirmą nakties), mūsų irgi neįleido. Atvežė autikas prie oro uosto durų, o jos užrakintos, visur tamsu blink.gif . Paskambinus kokias dešimt minučių, atlėkė užsimiegojęs diedas, liepė palaukt ir vėl užsirakino lotuliukas.gif . Matyt sukėlė reikalinga personalą, nes užmiegoti pikti veidai einant pro pasų kontrolę priminė, kad jau esame Lietuvoje cool.gif . Į Heraklioną atskridome irgi apie pirmą nakties (ot naktiniai paukščiai biggrin.gif ), tačiau mus pasitiko plačios graikų šypsenos, dar net pajuokaut suspėjau blush2.gif.
Pasiilgau Kretos ir tikrai ten sugrįšiu ax.gif.
Atsakyti
QUOTE(indreja @ 2007 07 24, 19:11)
... mus pasitiko plačios graikų šypsenos...  blush2.gif.
Pasiilgau Kretos ir tikrai ten sugrįšiu  ax.gif.

Nu žinok ir aš jau pasiilgau verysad.gif Prieš 2 savaites grįžome Lietuvėlėn, o man vis depresūcha - NORIU ATGAL KRETON!!! verysad.gif Jau tris kartus skridom į Kretą ir vis dar maža. Kažko ten tokio stebuklingo yra wub.gif Nė į vieną kitą šalį taip nenoriu ax.gif Gal praeitam gyvenime kretietė buvau, kad tokia trauka lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2007 07 24, 12:51)
1. Bala nemate, matai, visiems turbut skirtingai, Matala buvo pirma vieta, i kuria mes atvaziavom, ir po to grizom keliones pabaigoj ten trims dienoms. Man tai nerealus kaimukas poilsiui, visiskas relax'as  smile.gif  ir papludimys patiko, tie akmenys tik pradzioj, po to juk plauki, taigi visiskai nieko nesijaucia  biggrin.gif  mes kai buvom kaip tik pataikem, kad jura buvo rami rami.

2. O Plakias man galima sakyt, isvis ispudzio nepadare, man Paleochoria labiau patiko  rolleyes.gif  kazkaip Plakias labai nesekmingai papietavom, as po to apsinuodijau  cool.gif

3. P.S. Niekaip nesuprantu, kaip ta Lappa kaimeli taip galejom pramazinti  doh.gif  juk buvau girdejusi apie ji. Kokioj tiksliai vietoj jis yra?

1. Galbut tai priklauso dar ir nuo dienos meto, kada tenka Mataloj apsilankyti... g.gif Zinai, Prime, ir as teikiu pirmenybe poilsiui, kur ramiau ir maziau turistu...bet jau Mataloj ta diena buvo kamsalyne...o juroj, tai net bijok ant kokio dedules uzlipt ar uzplaukt hihihi.gif labai daug zmoniu buvo...del to turbut man ir norejosi is ten kuo greiciau sprukti - issimaudem ir tiu tiu ax.gif

2. O Plakias buvom vakarop...va, ten tai ramybe palyginus su Matala!!! thumbup.gif

3. Lappa yra salia Argiroupolio, o sis yra vaziuojant nuo Retimno link Chanijos greitkeliu (uz keliu km) posukis - zenklas SPINGS OF ARGIROUPOLI. Va, ten Lappa.

Papildyta:

[...Tai turbūt cikados ten (tie vabaliukai zyzekliai) lotuliukas.gif Mes toj ekskursijoj "Nepažintoji Kreta" kavinėj vieną buvom sugavę ax.gif Alia jau čyrpina, tai kaip reikalas biggrin.gif...]

Taip ir maniau, kad cikados, bet as kazkaip jas kitaip issivaizdavau, nes kai pamaciau vabala, tai ir suabejojau biggrin.gif

zis, kodel sakot, kad jos eina nakti miegot?! Pas mus jos istisai kaukdavo mastau.gif O kai karsta tai dar pikciau zyzdavo, ale kad ir kaip velai eitume miegot, vis tiek girdedavom... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(dianita @ 2007 07 24, 11:17)
1. ... imkite tik patiekalus is graikiskos virtuves, tradicinius... jie ir sveikesni, ir kainos normalesnes...

2. pinigu pasiimk daug:) kazkiek grynais ir turek kortele, siuvenyru ten milijonai, jei jauti silpnybe visokiems dalykeliams, tai pinigu rizikuoji nemazai isleisti smile.gif

1. Tikra teisybe apie graikiska virtuve! desrainiais ir LT galima trucytis, o va graikiski tradiciniai patiekalai!!! Ir kaip skanu!! ir visai nebrangu. Ir nepirkit visokiu koka-kolu - ten ivairiausiu svieziai spaustu sulciu yra thumbup.gif

2. Joo, pinigeliu isimesti reikia...reikia...o ypac, jei jauciat silpnybe papuosalams...jau kokiu grozybiu prisiziurejau!!! Yra didesniuose miestuose labai graziu galeriju...pas mus LT tokio meno niekur nemaciau... O jau Santorini papuosalai !!! bigsmile.gif net tirpstu pagalvojus, kiek ten visko...bet kainoooos... doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bala_nemate: 25 liepos 2007 - 09:38
QUOTE(indreja @ 2007 07 24, 18:11)
Į Heraklioną atskridome irgi apie pirmą nakties (ot naktiniai paukščiai  biggrin.gif ), tačiau mus pasitiko plačios graikų šypsenos, dar net pajuokaut suspėjau  blush2.gif.
Pasiilgau Kretos ir tikrai ten sugrįšiu  ax.gif.

nieko nuostabaus, juk graikai miegoti eina labai velai, pirma nakties tai dar labai anksti ten smile.gif)))

tiesa, ne i tema klausimas bet vis tiek: ar kas nors is prijaucianciu graikijai ir gyvenanciu Kaune noretu eiti mokintis graiku kalbos?smile.gif As susiradau destytoja rimta ir kol kas galvoju, arba eiti su studentais, o jei atsirastu bent vienas papildomas pradedantis zmogus, galima butu eiti privaciai... jei ka domina, rasykite i privata del smulkesnes info 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 25 liepos 2007 - 09:56
QUOTE(bala_nemate @ 2007 07 24, 11:41)
Net nezinau, ka dar pamirsau...aaaa...ZMONES, neimkit jus tu vakarieniu viesbuciuose!!! neprisiriskit...koks kaifas pas graikus tavernose valgyti!!! koks skanus maistas!!! ir nera labai brangu tikrai!  mirksiukas.gif

Šaltmėte, ar neperbegai pas AIPus kartais? man atrodo, maciau tokia panasia mergaite i tave...  ax.gif

Dėl tų vakarienių, tai ir aš, ir Dianita juk po penkiolika kartų sakėm tikriausiai, kad neapsimoka... kad pietauti ir vakarieniauti grakiškose tavernose yra daug skaniau ir fainiau... wub.gif

ne, aš dirbu graikams dabar, kurie mane ir mano žinias vertina.. ir su lietuviais darbdaviais neturiu nieko bendro... schmoll.gif

QUOTE(Prime @ 2007 07 24, 11:51)
Katu, as galiu pasakyti tik tiek, kad is esmes irgi nelabai suprantu, kaip kiti taip svaigsta del Kretos, nes is tiesu esu maciusi ir graziau, bet jei mes nors diena butume praleide siaurinej pakrantej, kur pilna visu turistu, tai man tikrai nebutu tiek geru ispudziu.

Visai butu nieko dar nuvaziuot i Kreta, tik dabar jei vaziuosim, tai tik i sezono pabaiga, arba kad ir ziema (is postu supratau, kad yra buvusiu ir ziema), kada daug vaisiu, ypac noriu apelsinu

Prime, matai, nežinau kaip kiti, bet aš Kretą pirmą kartą pamačiau žiemą ir po to ankstyvą pavasarį, taigi, tada ją ir įsimylėjau.. wub.gif nežinau, ar turėčiau tokius pačius jausmus, jei būčiau pirmą kartą atvažiavus per patį turižmo įkarštį.. g.gif bet kai pamačiau visai kitokią gamtą, nei ji dabar, liepą, kai pamačiau vaisiais aplipusius medžius, kai bendravau su žmonėmis, nepavargusiais nuo turistų... kai vietiniai senukai įduoda didžiulį maišą ką tik nuo medžio nuskintų apelsinų, paprašius jų leidimo nusiskinti vieną... taigi, iš ten ir tas žavesys... wub.gif
Atsakyti