Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

O kur gyvenat?Kokiam viešbuty ir kokį maistą turėjote? Ar su pusryčiais ir vakariene?
Atsakyti
na nežinau, man ir trasa iki Retymno buvo kalnų kelias ir daugiausiai gavosi 80 km/h
tik prie herakliono, kur tiesiau, kelis kartus apie 90
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 09 12, 11:23)
na nežinau, man ir trasa iki Retymno buvo kalnų kelias ir daugiausiai gavosi 80 km/h

Tai gal per mazus kaimukus vaziavot - ne didziuoju keliu?
Niekaip nesuprantu - nu, normalus ten greitkelis, visi spaudzia ten apie 100km/h ax.gif
Atsakyti
didžiuoju smile.gif kur jau visi, nemačiau neiko važiuojant greičiau negu 90 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 09 12, 10:23)

drinks_cheers.gif
vietomis buvo galima lėkti kad ir ant 120 km/h, bet siaip tai kelias vis tiek labai vingiuotas ir niekur ten neprilakstysi schmoll.gif
Atsakyti
na tas ju national road niekaip nėra vilniuskaunas plentas smile.gif

beje, atkarpa nuo rethymno iki chanijos yra žymiai lygesnė
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 09 12, 13:00)
aš tai pernai važiavau, šiemet nespėjau, mano vakarinė irgi mažai lankyta irgi bus, eee, penktam kartui...

kokiam viesbuty gyvenot?
Atsakyti
QUOTE(Alvydė @ 2007 09 12, 14:07)
kokiam viesbuty gyvenot?

Pirmą kartą:
Armonia 1*, Malijoje
antrą kartą buavu tik parą, tai nereikėjo viešbučio
trečią kartą "Sofoklis" 1* Stalidoje
ketvirtą "Aphrodite beach" 4* Katro Gouves, tarp Chersonisos ir Herkliono, bet čia atsitiktinai už 1* kainą gavosi 4* smile.gif
Atsakyti
Aha, škias reiks maždaug vadovautis tokiu planu: vieną dieną paskirti tarpekliui, kitą dieną ilsinti kojas, sekančią varyt į tą pusę, kur Makalius siūlė (link Agios Nikolajos), dar sekančią nuomotis mašiną ir šiaušt link Rethymno.. bigsmile.gif
Atsakyti
Kalimera visoms ir visiems,
taigis, taigis grizome is musu mylimos Kretos (jau pries gera savaite), tik dabar ikisau nosi cionai, tai kaip matau diskusijos nesustoja neprokur.
Kai turesiu laiko (nezinau, gal ziema smile.gif, parasysiu ir ikelsiu savo keliones fotoreportaza (viso padarem apie 950 nuotrauku plius keli filmukai susukti).
Dabar tik trumpai keliones marsrutas/komentarai:

1 diena: Atskirdę į Heraklioną, sėdom į visuomeninį autobusą, nuvažiavom į Herakliono autobusų stotį B (0.80 EUR/1 asm.). Iš ten autobusu į Agia Galini (pietinė dalis, 7.10 Eur/1 asm.). Super kurortas turiu pripazinti smile.gif, grisiu ten dar. Susiradom viesbuti su vaizdu i ilanka (matosi net Matala:)). Kambarys su ventiliatoriumi, be saldytuvo 30 eur/nakciai.
2 diena: Agia Galini - ilsejomes po sunkiu darbu/metu (atostogos buvo lygiai pries metus) taigis papludimys ir vietinis maistas.... gera vakariene iki 20 Eur/2 asm.
3 diena: Autobusu isvaziavome i Xania per Rethymno (bilietas 11.30 Eur/1 asm). Ta diena berods buvo paskelbtas gedulas del ivykiu Peloponese, buvo 6dienis jokiu koncertu nevyko... Rent a room Xanios centre 25-30 Eur/nakciai.
4 diena: isvaziavome i mano mylimiausia Paeochora (pietvakariai), autobusu 7.50 Eur/1 asmeniui. Paleochoroj jau beveik kaip namie. Jau kelintus metus gyvename pas tuos pacius seimininkus (30 EUR/naktis - saldytuvas,kondicioneirius, salia centras, bet netriuksminga, smelio papludimys uz 50 metru).
5 diena: zygis pesciomis Anidri kaimas kalnuose - Anidri tarpekliu zemyn prie juros - super puper Gialiskari papludimys - Paleochora - viso apie 15 km.
6 diena: kelione motoroleriais Paleochora - Azogires - Strati - Maza - Kambanos - Prodromi - Anidri - Paleochora. Serpantinai, tarpekliu skersvejai... zodziu viskas baigesi laimingai, nors kelis kartus galvojom kad vejas mus nunes toli toli...ale baika, ispudziu liko visam gyvenimui. Motorolerio nuoma 17 Eur/1 vnt. + kuras.
7 diena: Gialiskari papludimi nuejom pesciom pirmyn atgal 6 km, bet verta.
8 diena: Agia Irini tarpeklis. Na ka galiu pasakyti...Samarija gerai, bet Ag. Irini man labiau patiko. Viso per diena sutikome 10 zmoniu. Didziules pusys, platanai, kastainiai, rieduliai vienaukscio namo dydzio, na zodziu rekia pamatyti, ta grozi. Autobusu iki Ag. Irini kaimelio 5.50 eur/1 asm. jokio mokescio uz ejima tarpekliu nera. Padarytos polisavietes (vanduo/wc) kas 2 km. Tarpeklis 7 km ilgio. Pasibaigus tarpelkliui dar 5 km iki Sugijos, tada keltu griztam i Paleochora (7 Eur/1 asm.).
9 diena: Poilsis Gialiskaryje smile.gif
10 diena: Pesciomis i Elafonisi. Taksi nuvykom iki Krio papludimio 10 Eur/15 km. Na o is ten, E4 keliuku, Elafoniso link. Musu tikslas ne Elafonisis, bet kelias iki jo. Vaizdai nerealus (reikia ir brautis pro bruzgynus ir karstytis uolomis ir be seselio pora valandu pajejet, jokiu tavernu ar kromeliu nera. Kelyje yra keli tusti papludymiai, vienas pustustis, salia kedru giraite, smelis rozinis kaip Elafonise, bet turistu 1000 kartu maziau). is viso kelio ilgis apie 12 km, BET: butina: pradet kelione anksti ryte, turet vandens, saules kremo, galvos apdangala, nes kitaip bus xana... Mes kelyje uztrukome apie 5 val... Dekui dievui spejome i laiveli plaukianti is Elafonisi i Paleochora (7 Eur/1 asm).
11 diena: poilsis papludimyje + futbolas smile.gif
12 diena: sakome Paleochorai ATE iki kitu metu ir minam i Xania, bo ryt jau isvaziuojame i Lt (brrrrrr). Bilietas i Xania autobusu 6.50 Eur/1 asm. Lauktuviu metas - visas lauktuves (maista/gerimus) perkame pas seimyna Xanios centriniam turguje. Turguje galim spaust kaina, priklausomai nuo perkamo kiekio pvz. nuo 110 EUR galima nusideret apie 20 Eur. Gal jau kazkur minejau, bet papuosalus visus perku tik Xanijoje - didesnis pasirinkimas, galerijose parduodamos ne "stampovkes" - originalus, grazus gaminiai. Ta diena dar susitikome su draugais ir aplankeme Deduka Ilias prie Kournos/Georgoupolis. Jis turi taverna kalnuose su vaizdu i ezera ir jura, na zodziu nerealiai. Gamina maista ir super paidakia (avienos sonkauliukai).
13 diena: viskas, Bonifacijaus atostogos baigesi. Paskutiniai normalus kretietiski pietus-raki-kafe metrio. Uz kupriniu ir i autobusu stoti, vaziuojam i Herakliona 11.00 eur/1 asm. Tam kad "pasigaut" autobusa vykstanti i oro uosta, Heraklione reikia pereiti is A stoties i kita, miesto stotele. Autobuso bilieto kaina 0.80 Eur/1 asm. Susitinkame su gidais, prisiduodam kad sveiki ir gyvi.

Tiek trumpai. Tikiuosi, kad gal kazkam mano pasakojimas bus naudingas.
Jeigu kazkam reiketu kokios informacijos apie aprasytas vietoves/ka aplankyti/kainas - klauskit, galeciau pagelbet. Ir del tavernos prie Kournos/kalnuose, jeigu kas noretumet drasiai galit aplankyti, parasysciau kaip ja rasti. Tokiu "paidakia" as Kretoj niekur neragavau (tik Loutro...bet cia kita pasaka smile.gif).

Sekmes visiems,
bye1.gif

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kphth ine stin kardia mou...

Atsakyti
nagi man tiesiog baltas pavydas paisreiškė, reikės tikrai pebktą kartą grįžti smile.gif
o kiek kainuoja tik skrydis?
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 09 13, 08:32)
nagi man tiesiog baltas pavydas paisreiškė, reikės tikrai pebktą kartą grįžti smile.gif
o kiek kainuoja tik skrydis?

Jei charteriu, tai 999 lt su novaturu ir 890 lt su Travelman. Plius oro uosto mokesciai. Tai cia trumpiausias ir paprasciausias budas. Aisku, galima kombinuoti ir su persedimais ka nors. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 13 rugsėjo 2007 - 11:28