Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(bala_nemate @ 2007 08 27, 15:28)
Nesupratau cool.gif o nuo kada Sirtakis yra kurioje nors kalboje? juk ten nera vokalo? mastau.gif

P.S. Matyt, ne ta koja is lovos siandien islipau, kad kabinejuos, aisku... g.gif

Taigi sakau kad tikras sirtakis be žodžių, o mat Lietuvoj su žodžiais tongue.gif didis.gif

QUOTE(dianita @ 2007 08 27, 15:29)
na as ta daina zinau, ten su sirtakio sokio elementais:) parsisiusti neina, nuoroda nera iskelta..

Makaliau, tai jau sumastei, kad turesi tris vaikus ir jiems duosi tokius vardus?? biggrin.gif

Dianita, spauskit ant tos nuorodos ir apačioj bus judanti rodiklytė, kur reikia paspaust kad atsisiųsti smile.gif
Tai gal žinot tos dainos originalų pavadinimą?

Aha, sumasčiau, kad būtų visai nieko vardai lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bala_nemate @ 2007 08 27, 15:33)
Mes parsivezem graikiskos muzikos CD is Kretos, tai gali buti, kad sita dainuska yra tame kompakte, ale tie visokie radziai ir merunai tokia grazia muzika taip subjaurojo lotuliukas.gif tai sunku atpazinti ir nezinau, ar tikrai turim sita  doh.gif

Tai melodija turi būti žinoma irnesakyk.gif
Juk visa daina beveik la la la la la biggrin.gif
Atsakyti
ir ka gi taip ilgai Saltmete raso g.gif kai des kritikos per visa puslapi blink.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 08 27, 16:03)
ir ka gi taip ilgai Saltmete raso g.gif  kai des kritikos per visa puslapi blink.gif  tongue.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kol Šaltmėtė rašo ilgą laišką mums visiems, dianita galėtų parsisiųsti tą dainą ir pasakyti jos originalų pavadinimą, nes Makalius labai labai nori blush-anim-cl.gif
Atsakyti
labas, kabas visiem! matau, kad pasigedo kai kurie... malonu, malonu... biggrin.gif va, kol perskaičiau 15 psl... tai ir vėl į darbą tuoj lėkt reiks..
ir mačiau, kad praleidau įdomu poklabį apie maistą... ax.gif oh būčiau pasireiškus... biggrin.gif
bet kelis senus postus pacituosiu.. nors lygtai ir atsakyta į juos buvo, bet kaip gi aš be savo nuomonės... ax.gif

QUOTE(bala_nemate @ 2007 08 17, 10:50)
va va ir prieskoniai taip pat - yra ten daug ivairiausiu rinkinuku pirkti, buvau beveik susigundzius parsivezti, bet irgi kilo mintis - ar tik nebus cia turistinis triukas... g.gif

turistinis, turistinis... ksip Dianita ir sakė, graikės virtuvėj nerasi jokių mišinių... gryna žolytė, aliejus ir actas ir druska... va tau ir graikiški prieskoniai... mirksiukas.gif

QUOTE(bala_nemate @ 2007 08 17, 12:45)
Dabar aisku, kad oreganas ten visur dominuoja! nes tos nacionalines Kretos salotos DAKOS irgi su oreganu!!! Man tai super patiko, o maniskis raukesi visaip lotuliukas.gif gaila, LT tokiu niekaip nepasidaryciau...  doh.gif

Dakos NĖRA salotos... tai džiovita duona, kurią prieš valgant reikia perliet vandeniu, kad ji suminkštėtų..

QUOTE(bala_nemate @ 2007 08 17, 12:58)
Pirkau kazkada cia LT fetos surio (prancuzu gamybos)...siaip sau toks palyginus su graikisku  wub.gif o kaina astronomine (49.90Lt/kg )

ir dar tikriausiai iš karvės pieno? doh.gif tikra feta yra iš ožkų pieno..

QUOTE(dianita @ 2007 08 17, 13:04)
as tai atsiveziau pora gabalu vakume is graikijos,tai va ir kepiau.. skonis tikrai skiriasi graikiskos fetos nuo kitur gamintos...

kitą kartą pirk ne vakume, o dėžutėj su skysčiu mirksiukas.gif ilgiau laikosi tame skystyje.. atsipjovėj gabaliuką ir vėl į skystį.. ir taip šaldytuve gali stovėti ilgą laiką.. jei pvz daug atsiveži, kaip kad aš darydavau... ax.gif

QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 08 20, 11:24)
o man va labai Pelaponeso pusiasalyje patiko, kažkokiame kurortėlyje pamenu irgi gyvenome

dabar visas Peloponesas baigia sudegt... verysad.gif žaliausias GR regionas.. geriausi vynuogynų regionai, alyvmedžių laukai, antikinė Olmpija, kaimai kaimeliai.... verysad.gif verysad.gif

QUOTE(Makalius @ 2007 08 20, 15:27)
Kaži kur Šaltmėtė dingus, visai nebesirodo pas mumi Kretos temoj

įdomu, įdomu, bet aš baisiai užsikalus darbais.. ir labai pavargus... ir man labai atsibodo karščiai... noriu lietaus, ir trumpam pailsėt nuo graikiško chaoso...

QUOTE(hakura @ 2007 08 26, 01:09)
Turėjom tokią gražią svajonę išsinuomot mašiną ir pasigrožėt sala, bet kai pirmą dieną pamatėm kaip jie ten važinėja  blink.gif  , tai fantazija atšoko. Ženklai ir kelio ženklinimas negalioja, raudonas ar žalias šviesoforas, niekas nereaguoja. Pirmakart kai ejom per gatvę gavom adrenalino dozę, nes vos nenušė vežimėlio, nors mum degė žalia šviesa. Aukšti borteliai  30cm vietom gal ir daugiau, su vežimėliu gan sunku buvo.

labai tau pritariu... drinks_cheers.gif atrodo, per 3 mėnesius jau turėjau priprat prie to jų nenormalaus važinėjimo... nu bet ne-ga-liuuuu... negaliu suprast ženklų nepaisymo... ok, greičio apribojimai kai kur tikrai nesąmoningi, nu bet parkavimas, tas jų aplenkinėjimas, šviesoforo nepasiymas man lėtai varo vėžį... doh.gif

Papildyta:

QUOTE(dianita @ 2007 08 27, 16:03)
ir ka gi taip ilgai Saltmete raso g.gif  kai des kritikos per visa puslapi blink.gif  tongue.gif

ėėė, meragite, nevaryk... mirksiukas.gif nugi tiek postų pacitavau... ir tai teko skelt per pusę, nes nebeleido tokio ilgo siųst... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 08 27, 16:11)
kitą kartą pirk ne vakume, o dėžutėj su skysčiu mirksiukas.gif  ilgiau laikosi tame skystyje.. atsipjovėj gabaliuką ir vėl į skystį.. ir taip šaldytuve gali stovėti ilgą laiką.. jei pvz daug atsiveži, kaip kad aš darydavau... ax.gif
dabar visas Peloponesas baigia sudegt...  verysad.gif  žaliausias GR regionas.. geriausi vynuogynų regionai, alyvmedžių laukai, antikinė Olmpija, kaimai kaimeliai.... verysad.gif  verysad.gif

klausyk, tai ten lyg ir buvo su skysciu, net nezinau, bet galiojimas tai ilgas buvo apie menesi... si karta daugiau atsivesiu, nes noriu daugiau ka is to surio isspausti biggrin.gif galvoju ko cia dar reiketu nusipirkti is maisto, gal tu ka patarsi, huh? g.gif

del gaisru as jau rasiau graikijos temoje, ten tycia padegta ir kaip nepagalvojo, kad kartais gaisras tampa nevaldomu... juk pries metus ar kelis tas pats buvo... na jei ju valdzia nesusiims, tai greitai graikai tures pradeti kazka dirbti, nes turizmas uzsidarys... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 08 27, 17:11)
1. Dakos NĖRA salotos... tai džiovita duona, kurią prieš valgant reikia perliet vandeniu, kad ji suminkštėtų..

2. ir dar tikriausiai iš karvės pieno? doh.gif  tikra feta yra iš ožkų pieno..

1. Na, mes valgem DAKOS pavadinta patiekala - graikas sake, kad tai salotos (dziovinta duona sulaistyta aliejumi, trinti pomidorai, feta, oreganas, alyvuoges).

2. LT pirkau fetos suri is aviu pieno...tai dar puse velnio palyginus su karves turbut lotuliukas.gif
Atsakyti
tai va, dabar antra dalis... mano nuomonės... kai kuriais kluasimais.. che-che.. cool.gif

QUOTE(Grazhke @ 2007 08 27, 10:08)
alyvų aliejaus būtinai parsiveškit, nes pas mus toookio skanaus sunku rasti. thumbup.gif

sunku rasti? unsure.gif NEĮMANOMA!!!

QUOTE(Ciklomena @ 2007 08 27, 11:48)
Tsikoudia  kur geriau pirkti pačioje saloje ar jau oro uoste?  Juk ką nusiperki Duty free gali ir  į lektuvo saloną neštis kiek nori.Oro uoste gal didesnis pasirinkimas? Gražesni ir pigesni buteliai? g.gif

viską reikia pirkti saloje, ne duty free... nes pastarajame ir kainos užkeltos, ir pasirinkimo gero nėr... ir išvis Iraklio oro uostas yra pasibaisėtinas.. vien dėl to neriboto rūkymo.. kas kus nori ir kiek nori... nu negaliu... karas rūkaliams.... bash.gif

QUOTE(Makalius @ 2007 08 27, 13:41)
Oi, mums tai alyvuogės nepatiko schmoll.gif jos marinuotos tos maišelyje.... schmoll.gif

a taigi reikėjo sveriamas pirkt, jos daug skanesnės.. pvz, įdarytos migdolais.. man pačios skaniausios.. ir išvis, anksčiau pirkdavau jau su išimtais kauliukais... dabar perku tik su kauliukais, nes taip pasirodo skaniau.... thumbup.gif

QUOTE(dianita @ 2007 08 27, 13:49)

kita penktadieni busiu GR, tik zemyne, ne Kretoje... wub.gif

kada tiksliai atskrendi? aš tikriausiai būsiu čia iki 19, tada namučio... jau pasiilgau... žiauriai, tarp kitko...

QUOTE(dianita @ 2007 08 27, 15:06)
kazkada man labai patiko siaurietiska kultura ir ju organizuotumas, nes gyvenau DK ir keliavau aplink ta sali... po kurio laiko as pasiilgau siltesnio bendravimo, siaip didesnes socializacijos, kuria radau tik pietu salyse... ten yra kiti minusai, kaip chaosas, bet siltas ir nuosirdus zmoniu bendravimas bent iki dabar man kol kas nusveria tas chaotiskas detales.. nezinau kiek tai tesis, gal kada vel uzsimanysiu grizti prie tvarkos biggrin.gif

aš jau užsimaniau.... ax.gif noriu tvarkos, tvarkingo kelių eismo ir įstaymų, kurie vykdomi... bet GR vistiek myliu dėl jos gamtos, grožio, žmonių šiltumo...

QUOTE(Makalius @ 2007 08 27, 15:20)

Ooo, Šaltmėtę matom matom clap.gif Labas  mirksiukas.gif
Linkėjimai iš lietingos, šaltos ir niūrios Lietuvos  unsure.gif

labas, labas... duok čion tą lietų... ir greičiau... cool.gif
Atsakyti
Saltmete, greit baik romanus rasyti, patark man greitai, ka man is maisto parsivezti be alkoholio namo biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 08 27, 16:21)
kada tiksliai atskrendi? aš tikriausiai būsiu čia iki 19, tada namučio... jau pasiilgau... žiauriai, tarp kitko...
aš jau užsimaniau.... ax.gif  noriu tvarkos, tvarkingo kelių eismo ir įstaymų, kurie vykdomi... bet GR vistiek myliu dėl jos gamtos, grožio, žmonių šiltumo...

as busiu tikrai nuo 7 iki 14 (14 isskrendu vakare tiktai) gal kur pasimaisysi netycia netoli? g.gif nes nezinau, kada ten vel grisiu.. na blogiausiu atveju atvarysiu pas tave i FI jei kada priimsi (jei turesi vietos dar biggrin.gif )

siaip tai man graikija labiau atostogoms tiktu ir siaip laikinai pagyventi.. o dabar svarstau kitas galimybes keisti dislokacija - svedija, gb arba jav kazkuriam laikui... jau noriu erdves blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 08 27, 16:15)
klausyk, tai ten lyg ir buvo su skysciu, net nezinau, bet galiojimas tai ilgas buvo apie menesi... si karta daugiau atsivesiu, nes noriu daugiau ka is to surio isspausti biggrin.gif  galvoju ko cia dar reiketu nusipirkti is maisto, gal tu ka patarsi, huh? g.gif

huh, sakai? biggrin.gif nugi alyvuogių, visokio kitokio sūrio (galėsi saganaki pasidaryt), graikiško jogurto, medaus, saldumynų visokių, aliejaus... aš kadangi turėsiu neribotus svorio kilogramus skrisdama atgal, tai matyt pusę supermarketo su savim išsivešiu... doh.gif unsure.gif

QUOTE(bala_nemate @ 2007 08 27, 16:16)
1. Na, mes valgem DAKOS pavadinta patiekala - graikas sake, kad tai salotos (dziovinta duona sulaistyta aliejumi, trinti pomidorai, feta, oreganas, alyvuoges).

tai tas patiekalas matyt ir gavo pavadinimą nuo duonos... be to, jei įdomu, tai irgi turistinis blefas.. nors ir skanus.. turiu omeny tą patiekalą, ne duoną...
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 08 27, 16:29)
huh, sakai? biggrin.gif  nugi alyvuogių, visokio kitokio sūrio (galėsi saganaki pasidaryt), graikiško jogurto, medaus, saldumynų visokių, aliejaus...  aš kadangi turėsiu neribotus svorio kilogramus skrisdama atgal, tai matyt pusę supermarketo su savim išsivešiu... doh.gif  unsure.gif

na tai as irgi, specialiai skrisiu i prieki su pustusciu lagaminu tik ranksluosciu isidesiu daugiau, kad atgal skrisdama tureciau kaip butelkas supakuoti, nes kaip be ouzo doh.gif

klausyk, o tas jogurtas ju, irgi supermarketuose buna?? g.gif nesidomejau kazkaip... man draugas buvo labai fainu suriu uzrodes, tokie kietesni balti apvalus buna ir su prieskoniais ir be, aitresnio ir svelnesnio skonio, labai tinka prie vyno.. tik pavadinimo nepamenu, jauciu ju reikes irgi nusipirkti... o alyvuoges su migdolais turbut tik kretoje buna?? kazkaip saloniku turguje tarp 25 rusiu nemaciau idarytu su riesutais g.gif

tai atvarysi ar ne iki manes GR? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 08 27, 17:29)
tai tas patiekalas matyt ir gavo pavadinimą nuo duonos... be to, jei įdomu, tai irgi turistinis blefas.. nors ir skanus.. turiu omeny tą patiekalą, ne duoną...

Rimtai?! blink.gif o kas butent blefas? to patiekalo pavadinimas? ar jo priskyrimas nacionaliniam patiekalui? doh.gif
Ale skanus biesas... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 08 27, 16:40)
na tai as irgi, specialiai skrisiu i prieki su pustusciu lagaminu tik ranksluosciu isidesiu daugiau, kad atgal skrisdama tureciau kaip butelkas supakuoti, nes kaip be ouzo doh.gif

klausyk, o tas jogurtas ju, irgi supermarketuose buna?? g.gif  nesidomejau kazkaip... man draugas buvo labai fainu suriu uzrodes, tokie kietesni balti apvalus buna ir su prieskoniais ir be, aitresnio ir svelnesnio skonio, labai tinka prie vyno.. tik pavadinimo nepamenu, jauciu ju reikes irgi nusipirkti... o alyvuoges su migdolais turbut tik kretoje buna?? kazkaip saloniku turguje tarp 25 rusiu nemaciau idarytu su riesutais g.gif

tai atvarysi ar ne iki manes GR? tongue.gif

che, che.. mane matai Horizontai atgal skraidins, tai neriboja svorio... bus koks 50 kg jaučiu... doh.gif
o jogurtas tai taip, būna marketuose, įvairios talpos dėžutėse... ir ožkų, ir avių pieno... ir sūrių visokių..
o dėl alyvuogių, tai ne, nemanau, kad tik Kretoje... aš ir Suomijoj jas esu pirkus, tik ispaniškas... indely... o čia indely irgi mačiau, bet ir sveriamų.. tik ne visada būna..

o iki tavęs man neišeis... nes dirbu iki 12 rugsėjo, o po to turiu svečių, kuriems gidausiu, iki 15, o tada kelios dienos poilsio ir apsipirkimo, ir namolio...
Papildyta:
QUOTE(bala_nemate @ 2007 08 27, 16:42)
Rimtai?! blink.gif o kas butent blefas? to patiekalo pavadinimas? ar jo priskyrimas nacionaliniam patiekalui?  doh.gif
Ale skanus biesas...  lotuliukas.gif

pavadinimas yra duonos, ne patiekalo... ir graikai tą duoną valgo kaip paprastą duoną, ne patiekalą.. ją perlieja vandeniu, tada užpila aliejaus, ir valgo, arba su pomidorais ir feta... tai kaip greitas užkandis, kai labai alkanas esi... biggrin.gif vaikams duodavo anksčiau, kad kieme lakstydama nenuslabtų... taigi tiesiog pavadinti tai patiekalu neteisinga... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 27 rugpjūčio 2007 - 15:47