labas, kabas visiem! matau, kad pasigedo kai kurie... malonu, malonu...
va, kol perskaičiau 15 psl... tai ir vėl į darbą tuoj lėkt reiks..
ir mačiau, kad praleidau įdomu poklabį apie maistą...
oh būčiau pasireiškus...
bet kelis senus postus pacituosiu.. nors lygtai ir atsakyta į juos buvo, bet kaip gi aš be savo nuomonės...
QUOTE(bala_nemate @ 2007 08 17, 10:50)
va va ir prieskoniai taip pat - yra ten daug ivairiausiu rinkinuku pirkti, buvau beveik susigundzius parsivezti, bet irgi kilo mintis - ar tik nebus cia turistinis triukas...
turistinis, turistinis... ksip Dianita ir sakė, graikės virtuvėj nerasi jokių mišinių... gryna žolytė, aliejus ir actas ir druska... va tau ir graikiški prieskoniai...
QUOTE(bala_nemate @ 2007 08 17, 12:45)
Dabar aisku, kad oreganas ten visur dominuoja! nes tos nacionalines Kretos salotos DAKOS irgi su oreganu!!! Man tai super patiko, o maniskis raukesi visaip
gaila, LT tokiu niekaip nepasidaryciau...
Dakos NĖRA salotos... tai džiovita duona, kurią prieš valgant reikia perliet vandeniu, kad ji suminkštėtų..
QUOTE(bala_nemate @ 2007 08 17, 12:58)
Pirkau kazkada cia LT fetos surio (prancuzu gamybos)...siaip sau toks palyginus su graikisku
o kaina astronomine (49.90Lt/kg )
ir dar tikriausiai iš karvės pieno?
tikra feta yra iš ožkų pieno..
QUOTE(dianita @ 2007 08 17, 13:04)
as tai atsiveziau pora gabalu vakume is graikijos,tai va ir kepiau.. skonis tikrai skiriasi graikiskos fetos nuo kitur gamintos...
kitą kartą pirk ne vakume, o dėžutėj su skysčiu
ilgiau laikosi tame skystyje.. atsipjovėj gabaliuką ir vėl į skystį.. ir taip šaldytuve gali stovėti ilgą laiką.. jei pvz daug atsiveži, kaip kad aš darydavau...
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2007 08 20, 11:24)
o man va labai Pelaponeso pusiasalyje patiko, kažkokiame kurortėlyje pamenu irgi gyvenome
dabar visas Peloponesas baigia sudegt...
žaliausias GR regionas.. geriausi vynuogynų regionai, alyvmedžių laukai, antikinė Olmpija, kaimai kaimeliai....
QUOTE(Makalius @ 2007 08 20, 15:27)
Kaži kur Šaltmėtė dingus, visai nebesirodo pas mumi Kretos temoj
įdomu, įdomu, bet aš baisiai užsikalus darbais.. ir labai pavargus... ir man labai atsibodo karščiai... noriu lietaus, ir trumpam pailsėt nuo graikiško chaoso...
QUOTE(hakura @ 2007 08 26, 01:09)
Turėjom tokią gražią svajonę išsinuomot mašiną ir pasigrožėt sala, bet kai pirmą dieną pamatėm kaip jie ten važinėja
, tai fantazija atšoko. Ženklai ir kelio ženklinimas negalioja, raudonas ar žalias šviesoforas, niekas nereaguoja. Pirmakart kai ejom per gatvę gavom adrenalino dozę, nes vos nenušė vežimėlio, nors mum degė žalia šviesa. Aukšti borteliai 30cm vietom gal ir daugiau, su vežimėliu gan sunku buvo.
labai tau pritariu...
atrodo, per 3 mėnesius jau turėjau priprat prie to jų nenormalaus važinėjimo... nu bet ne-ga-liuuuu... negaliu suprast ženklų nepaisymo... ok, greičio apribojimai kai kur tikrai nesąmoningi, nu bet parkavimas, tas jų aplenkinėjimas, šviesoforo nepasiymas man lėtai varo vėžį...
Papildyta:
QUOTE(dianita @ 2007 08 27, 16:03)
ir ka gi taip ilgai Saltmete raso
kai des kritikos per visa puslapi
ėėė, meragite, nevaryk...
nugi tiek postų pacitavau... ir tai teko skelt per pusę, nes nebeleido tokio ilgo siųst...