Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(Makalius @ 2007 08 27, 13:41)
Oi, mums tai alyvuogės nepatiko schmoll.gif jos marinuotos tos maišelyje.... schmoll.gif

O dar patariu lauktuvių parsivežti puodelį su CRETE užrašu ir rankšluostį su jos žemėlapiu, žinokit labai akį džiugina biggrin.gif

o kas perka alyvuoges maiselyje??? blink.gif juk ten ju milijonas rusiu, visaip paruostu, jas reikia pirkti turguje ar markete, kur paemi kiek nori ir tau i maiseli sudeda... o vakume tai suds, kaip ir pas mus, o ne alyvuoges biggrin.gif

as tai is kiekvienos keliones po puodeli atsivezu ir maza stikliuka su tos salies ar miesto vaizdu ar logotipu kokiu... ir dar magnetuka koki originalu ant saldytuvo:rolleyes:

kita penktadieni busiu GR, tik zemyne, ne Kretoje... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(blackkiss @ 2007 08 27, 12:18)
na kiekvienas su savo nuomone mirksiukas.gif  kreta lygint su svedija yra visiska nesamone! totaliai skirtingi krastai, skirtinga kultura, architektura, zmones, maistas.... smile.gif zodziu tas pats kas lygint suri ir dzinsus. o del chalkidikes, man atvirksciai nelabai patiko ax.gif

Na, manau tikrai ne nesamone - juk lygini keliones, t.y. krasta, kultura, architektura, zmones smile.gif
O siaip tikrai nematau prasmes po antra-septinta ar n-taji karta is eiles vaziuot i ta pacia Kreta, kai esi nemates dar maziausiai puses Europos...
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2007 08 27, 12:08)
Negalima taip rekti ant zmoniu mad.gif Nei mes tingejom nei ka. Niekas mums jokio lankstinuko nedave, o ir kiti turistai vaikstinejo tenais nieko nesuorate...Uzrasu ten viduje nei vieno nebuvo (beje LT tokiu nesamoniu niekur nera, visur bent jau parasyta kas cia ir prie ko cia). Ir be to, isreiskiau, kaip jus minejote, tiktai savo nuomone.
O mano bedos, sorry, bet ne jusu rupestis mad.gif

Niekas ant nieko nerekia... rolleyes.gif
Tiesiog mes Fortezzoje irgi buvome ir gavome lankstinuka, kuriame viskas suzymeta ir aprasyta, todel neskleiskite ereziju, kaip neidomu ir kokia nesamone... mirksiukas.gif be to yra knygos-vadovai, kur irgi visa istorija aprasyta - kada priklause venecijieciams, kada turkams, is kur ten mecete ir t.t.
Iejimo kaina 3.10€, jei moteriske parduodanti bilietus neduoda lankstinuko, prasykite, reikalaukite, sypsokites ir gausite! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 08 27, 13:49)
o kas perka alyvuoges maiselyje??? blink.gif  juk ten ju milijonas rusiu, visaip paruostu, jas reikia pirkti turguje ar markete, kur paemi kiek nori ir tau i maiseli sudeda... o vakume tai suds, kaip ir pas mus, o ne alyvuoges biggrin.gif

Aha, aš lygiai viską tą patį vežuos - magnetukus mes irgi perkam visad smile.gif
Alyvuoges pirmok maišely tai tokių pas mus nėra, jos ten kažkokios kitokios, ale feee schmoll.gif

Tik stikliukų mes nesivežam biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ribosiuke @ 2007 08 27, 14:04)
o kas tas ouzo ? smile.gif

QUOTE(doviliux* @ 2007 08 27, 14:05)
Graikiška anyžinė degtinė  ax.gif

Bet OUZO yra graikiskas gerimas - ji reiketu is zemynines dalies lauktuviu vezti, o is Kretos butent TSIKOUDIA (kretietiska raki)...arba kaip Dianita sake, TSIPOURO (ale tai gryn samagonas hihihi.gif )
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 08 27, 14:04)
Na, manau tikrai ne nesamone - juk lygini keliones, t.y. krasta, kultura, architektura, zmones smile.gif
O siaip tikrai nematau prasmes po antra-septinta ar n-taji karta is eiles vaziuot i ta pacia Kreta, kai esi nemates dar maziausiai puses Europos...

na matai, jei nori pazinti daugiau sali, o ne viena jos sala, kodel ir ne... be to yra zmoniu, kurie noredami pailseti ir turedami savo megstama sali, kiekviena vasara vaziuoja butent ten, galbut pasirinkdami tik skirtinga vieta apsistoti .. mano sefe kiekviena vasara vaziuoja 10 d i viena ir ta pati regiona turkijoje, tik ima vis skirtinga viesbuti...
As pvz noreciau pazinti visa Graikija, ne tik Kreta ir ne tik Chalkidike ir ne tik jos mazas saleles.. ir zemyne be chalkidikes dar yra nemazai vietu, kurios irgi turi savitumu.. cia jau priklauso nuo zmogaus manau, jei viena karta apsilankai kurioje nors salyje ir labai patiko, tai visai galimas dalykas, kad noresi ta sali pamatyti dar ir dar ir nebutinai visada tas pacias vietas.. be to kiekviena karta griztant vis labiau ne tik pamatai, bet ir pazisti vietinius zmones, ju kultura, pamatai pliusus ir minusus gyvenimo ten ir t.t. jau man per kelis kartus susidare nelabai koks ispudis apie socialine ir kt. sistemas Graikijoje, jau vien gaisru zemyne gesinimo organizavimas parode nemazai trukumu...

Siaip tai mano buves sefas sakydavo, kad Europa yra salia, ja reikia palikti pensijiniam amziui, o kol jaunas, varyti i tolimas salis, kaip kuba, australija, amerika ir t.t. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(blackkiss @ 2007 08 27, 12:18)
na kiekvienas su savo nuomone mirksiukas.gif  kreta lygint su svedija yra visiska nesamone! totaliai skirtingi krastai, skirtinga kultura, architektura, zmones, maistas.... smile.gif zodziu tas pats kas lygint suri ir dzinsus. o del chalkidikes, man atvirksciai nelabai patiko ax.gif
Papildyta:

yra zmoniu, kuriems priimtinesne Skandinavijos saliu kultura, o pietietiskos salys asocijuojasi su chaosu ir nesvara.. tokie zmones visada kabinesis budami pietuose prie visko.. juk is tiesu, tokioje svedijoje tvarka ir svara, viskas aisku visur, organizuota ir panasiai... o graikijoje chaosas:)) ir kas nemegsta nuotykiu ir siaip pavargti kazkiek, tas aisku labiau nores vykti i siaures europa... mano viena drauge irgi pasimegavo graikijos saule bet daugiau negrizo.. cia jau nieko nepadarysi, negali visiems viskas patikti vienodai.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 08 27, 14:45)
Siaip tai mano buves sefas sakydavo, kad Europa yra salia, ja reikia palikti pensijiniam amziui, o kol jaunas, varyti i tolimas salis, kaip kuba, australija, amerika ir t.t. biggrin.gif
Papildyta:
yra zmoniu, kuriems priimtinesne Skandinavijos saliu kultura, o pietietiskos salys asocijuojasi su chaosu ir nesvara.. tokie zmones visada kabinesis budami pietuose prie visko.. juk is tiesu, tokioje svedijoje tvarka ir svara, viskas aisku visur, organizuota ir panasiai... o graikijoje chaosas:)) ir kas nemegsta nuotykiu ir siaip pavargti kazkiek, tas aisku labiau nores vykti i siaures europa... mano viena drauge irgi pasimegavo graikijos saule bet daugiau negrizo.. cia jau nieko nepadarysi, negali visiems viskas patikti vienodai.. 4u.gif

Na, matai - jei salis labai patinka, galbut ir as grizciau i ja kasmet. bet kad isistikinciau, kad ji man tikrai patinka, turiu apkeliaut puse pasaulio ir nerast kitos salies, kuri patiktu labiau smile.gif

Siaip pritariu sefui, kad Europa arti gyvenantys spes pamatyt visada. Esme ta, kad mes per artimiausius metus ketinam issikraustyti i JAV, todel noriu kuo daugiau pamatyt Europos 4u.gif

Matyt, mes is tu zmoniu, kuriems nepatinka "chaosas" smile.gif Nes, pvz, man ziauriai patiko Vokietija savo tvarka. Patys vokieciai "ispudingi", tiesiog reik prie ju priprast. Na, bet visos tautos turi savus ypatumus...
Norciau per tuos metus aplankyt bent jau Norvegija, jei tik gimes vaikelis bus sveikas, nereikalaus daug demesio, gal ir pavyks sia svajone igyvendint...
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 08 27, 14:59)
Matyt, mes is tu zmoniu, kuriems nepatinka "chaosas" smile.gif Nes, pvz, man ziauriai patiko Vokietija savo tvarka. Patys vokieciai "ispudingi", tiesiog reik prie ju priprast. Na, bet visos tautos turi savus ypatumus...
Norciau per tuos metus aplankyt bent jau Norvegija, jei tik gimes vaikelis bus sveikas, nereikalaus daug demesio, gal ir pavyks sia svajone igyvendint...

kazkada man labai patiko siaurietiska kultura ir ju organizuotumas, nes gyvenau DK ir keliavau aplink ta sali... po kurio laiko as pasiilgau siltesnio bendravimo, siaip didesnes socializacijos, kuria radau tik pietu salyse... ten yra kiti minusai, kaip chaosas, bet siltas ir nuosirdus zmoniu bendravimas bent iki dabar man kol kas nusveria tas chaotiskas detales.. nezinau kiek tai tesis, gal kada vel uzsimanysiu grizti prie tvarkos biggrin.gif
man vokieciai nelimpa, labiau austrai patinka kaip tauta... o tvarka tai visose tose salyse superine, tas tiesa...
Atsakyti
VISI VISI GRAIKIJOS GERBĖJAI IR MYLĖTOJAI clap.gif
Noriu šiektiek dėmesio hihihi.gif
Ar galite iš mano duotos nuorodos parsisiųsti dainą (ji lietuviška), kurią girdėjau Kretoje originalo kalba? Čia Lietuvoj tai vadina sirtakiu, nu bet tai nėra sirtakis schmoll.gif Turiu gi sirtakio dainą. Labai būčiau dėkingas, jei padėtumėte surasti dainos originalą smile.gif

Tuoj įkelsiu nuorodą, apačioj reiks paspausti ant pavadinimo Sirtakis topsecret.gif

SPAUSKIT

Ooo, Šaltmėtę matom matom clap.gif Labas mirksiukas.gif
Linkėjimai iš lietingos, šaltos ir niūrios Lietuvos unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 27 rugpjūčio 2007 - 14:26
QUOTE(Makalius @ 2007 08 27, 16:20)
Ar galite iš mano duotos nuorodos parsisiųsti dainą (ji lietuviška), kurią girdėjau Kretoje originalo kalba? Čia Lietuvoj tai vadina sirtakiu, nu bet tai nėra sirtakis schmoll.gif Turiu gi sirtakio dainą. Labai būčiau dėkingas, jei padėtumėte surasti dainos originalą smile.gif

Tuoj įkelsiu nuorodą, apačioj reiks paspausti ant pavadinimo Sirtakis topsecret.gif

Nesupratau cool.gif o nuo kada Sirtakis yra kurioje nors kalboje? juk ten nera vokalo? mastau.gif

P.S. Matyt, ne ta koja is lovos siandien islipau, kad kabinejuos, aisku... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 08 27, 15:20)

na as ta daina zinau, ten su sirtakio sokio elementais:) parsisiusti neina, nuoroda nera iskelta..

Makaliau, tai jau sumastei, kad turesi tris vaikus ir jiems duosi tokius vardus?? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 27 rugpjūčio 2007 - 14:30
Mes parsivezem graikiskos muzikos CD is Kretos, tai gali buti, kad sita dainuska yra tame kompakte, ale tie visokie radziai ir merunai tokia grazia muzika taip subjaurojo lotuliukas.gif tai sunku atpazinti ir nezinau, ar tikrai turim sita doh.gif
Atsakyti