Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(Pumpotaukšlis @ 2007 07 21, 14:31)
Dabar geriu Frappe kava ir labai gailiuosi, kad mazai nusipirkau Kretoje. Gal atsirastu geru zmoniu is Vilniaus, kurie dar tik planuoja vykti i Kreta ir galetu parvezti pora dezuciu po 200 gr. Nescafe Frappe kavos? Labai lauksiu kas galetu pagelbeti.

frappe gali daryt is bet kokios tirpios kavos.. mirksiukas.gif

QUOTE(violete @ 2007 07 22, 12:57)
ar apsimoka man vaziuoti  i Kreta lapkriti arba gruodi?

I kreta visada apsimoka.. ax.gif

QUOTE(Makalius @ 2007 07 22, 13:20)
O kaip tu ten nuvažiuosi, jei spalį paskutiniai skrydžiai? ax.gif
Ir kiek žinau, ten lietūs prasideda  blush2.gif

Makaliau, paskutiniai charteriai, bet ne paskutiniai skrydziai... mirksiukas.gif kaip tu manai, as cia atsiradau sutikt Naujus ir velykas ir pan.? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(violete @ 2007 07 22, 11:57)
ar apsimoka man vaziuoti  i Kreta lapkriti arba gruodi?

Sveika,
Nuvykti i Kreta gali visus metus, tiek lektuvu iki Herakliono/Xanios, jeigu norisi pigiau, iki Atenu lektuvu, po to is Pirejo keltu. Ziema Kretoj visai kitaip nei turiztinio sezono metu smile.gif. Ar apsimoka....tai cia priklauso nuo poreikiu - praktiskai visi "vasariniai" viesbuciai uzdaryti, gyvent - nebent nuomuojantis apartamentus ar kambarius pas vietinius arba jau tikruose "miestuose" kaip Heraklionas, Rethymno, Xania, Ag. Nikolaos?, Sitia. Aisku jokiu "hali-gali" kurortuose kaip antai Malia-Xersonisos nebus:). O Libijos juroj maudytis galima ir sausio men. - vanduo 16-18 c (kaip Baltijos juroj vasara smile.gif).

Sekmes.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kphth ine stin kardia mou...

Atsakyti
Sveiki,
ir mes vakar su Makalium namo parsibeldem, nors as asmeniskai jo nepazinau 4u.gif Baisiau nei Kretoj asmeniksai man buvo tik Londono centre. Kol kas manau, kad visai nepailsejom, o ryt jau i darba sad.gif
Zinau, kad laikui begant visos neigiamos emocijos pasimirs ir, ziuredama i nuotraukas, prisiminsiu tik gerus dalykus. Taciau tai buvo tas krastas, kur jau antra diena norejau namo ir dienos slinko taaaaip letai. Vyras tai vakar visais sventaisiais prisiekinejo, kad gyvenime nevaziuos i Graikija. Na, speju, po poros metu nuomone pakeis smile.gif Gal cia tik mes tokie nelaimeliai arba Kreta nebuvo mums skirtas krastas. Is laimes net asara nubraukiau, kai vakar grizom i savo nama, i savo kiema, pamatem savo zvaigzdeta dangu, paukciu taka, uzuodem zalia kvapa smile.gif
Ispudziai tokie - viesbutis baisu baisiausias, gyvenime neimsime pigaus viesbucio. Dabar emem su ta salyga, kad daug keliausim ir grisim tik pernakvot, bet miegot ten nepavykdavo - tris dienas buvo per garsiai veikiantis kondicionierius (matyt, buvo kazkoks gedimas- garsas toks, lyg kas piltu verdanti vandeni ant virykles, kunkuliavimas, sprogimai, nuo kuriu net pasokdavom. Iskviestas mechanikas susiparines aiskino, kad cia viskas "normal", o registraturoj pasake, kad isisjungtumem ji, jei nepatinka), o ji isjungus miegot per karsta, tai kasdien zyziant po du kartus ir prasikoliojus i ketvirta para pakeite kambari. Tai buvo vienintele musu ramaus miego naktis, nes veliau 3-4 kambariau budavo prigrusti studentu, kurie reke, gere, sokinejo ant lovu, sparde duris ir panasus malonumai.
Ziauriai nepatiko aptarnaujantis (viesbucio ir kelto) personalas. Patys graikai man per salti pasirode (tikrai ne visi, bet dauguma).
Gamta man irgi nepaliko ispudzio - grazu, bet aikciot neturejau del ko, viskas pilka, truko zalumos net ir tose vietose, kur rase, kad labai grazu ir zalia (vidurio Kreta). Vienintelej vietoj, kur tikrai aiktelejom, tai buvo kanjonas (nezinau pavadinimo, pamirsau smile.gif ) Jis buvo vaziuojant nuo Spili link Preveli ir Palm Beach.
Keliu nuorodos baisios - vienas zenklas rodo, kad iki tam tikros vietos liko 12 km, pasukus uz keliu simtu metru, atstumas sumazeja iki 6 km.
Santorinis grazus, bet antra karta, jei kada gyvenime grisciau i Kreta, ten nebeplaukciau smile.gif Emem eskursija su Gediminu, del to dziaugiames, nes patiko daug labiau kazka isgirst, negu siaip speliot, kad ten buvo, ka tas reiskia ir keliaut patiems. Plaukem dideliu keltu (letu - Golden Prince, penktadieni, 13 d.), bet supo nerealiai, visi laive buvo iskrite. Man kazkaip nieko, supimo laivais as niekad nejauciu, nepykina, tai ilgos keliones kazkaip nesureiksminau smile.gif
Kas liko, del ko noreciau grizt i Kreta - tai Palm Bay (si karta nesilaeidom iki jo, nes laukiuosiu, ir butu tikrai sunku pakilt atgal), nespejom i Irapetra, Chania, ir Balia. Dar gal noreciau apziuret sostine ir Rethymna, nes dabar tik juos pravaziavom. Dar labai patiko Lappa kaimukas ir jo zmones, pigus gaminiai (rankdarbiai, vynas, kosmetika).
Kazkada, kai apmazes neigiamu emociju, aprasysiu savo ispudzius su foto, taciau dabar dar norisi nuo visko pailset.
Zinau, kad daug kas mane pasmerks del tokiu neigiamu pasisakymu, taciau jei reiketu rinktis tarp Kretos ir Tenerifes, as negalvodama antra karta vykciau i Tenerife.
Atsakyti
Katu 4u.gif tai vadinas ir Santorinin vienam autobuse važiavom biggrin.gif
Ir lėktuve vienam skridom pirmyn atgal smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 22 liepos 2007 - 18:35
QUOTE(Makalius @ 2007 07 22, 19:30)
Katu  4u.gif tai vadinas ir Santorinin vienam autobuse važiavom biggrin.gif
Ir lėktuve vienam skridom pirmyn atgal smile.gif

Taigi mes kaimynai buvom, kaimai musu gi salia. Kad skridom kartu, tai zinau, juk abu kartu iskridom, ir buvom 10 dienu, tai ir grizt turejom kartu smile.gif
Ir kaip Tau ispudziai is Santorinio? Kad keltu plaukiant ne kokie, tai jau skaiciau biggrin.gif
Atsakyti
Cia kokiame viesbutyje buvo taip baisu. Mes su seima likome labai labai patenkinti Oasis viesbutuku, maitinimas superinis, aptarnaujantis personalas irgi super. Kas galejo nepatikti Kretoje nelabai zinau, mums patiko viskas isskyrus Chania, gal del to, kad po Chania teko vazinetis auto nes eismas tame mieste beprotiskas, o siaip kur teko pabuti visur buvo labai super, o buvome tikrai daug kur. lotuliukas.gif. Noriu atgal i Kreta wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(Pumpotaukšlis @ 2007 07 22, 19:51)
Cia kokiame viesbutyje buvo taip baisu.

Golden Beach, ir uz ka jiems 4* dave, tai velnias tezino, as 2 teduociau. Maitinimas baisus, lekstes apskile, net geliu vazytes apduze is dvieju galu. Baseinas 1.6 m gylio, as budama 167 cm ugio nelabai dugna siekiu, tai greit ten pavargsti. Nerekomenduociau niekam to viesbucio, turinciam mazus vaikus. Apskritai jo niekam nerekomenduociau. Man daug labiau patiko salia esantys Stella Maris arba Golden Star (aisku, negaliu ju lygint, nes nezinau kainu)

QUOTE(Makalius @ 2007 07 22, 19:56)
O kaip jums patiko kai mūsų Lietuvon neįleido? biggrin.gif
Visi miegot nuėjo hihihi.gif užmiįršo, kad atskrist turim  bigsmile.gif

Va čia aš, ar matėt kurnors tokį g.gif biggrin.gif

O as kazkaip nepastebejau, kad musu Lietuvon neildeido smile.gif Viskas ten juk buvo, ok, atskridom per anksti, tai ir pasedejom truputuka lektuve smile.gif be to, pries mus juk buvo Barselonos lektuvas nusileides, pirmiau juos aptarnavo smile.gif

Nea, nemaciau blush2.gif Arba maciau, bet neatpazistu sad.gif As buvau baltom kelnem ir rudai/baltai dryzuota palaidine ir visur trynemes keturiese smile.gif
Atsakyti
4u.gif Keliaujant reikia pasistengti atsipalaiduoti, nesureikšminti ar su humoru pasižiūrėti į visokius nesklandumus, nepatogumus 4u.gif (suprantu, kad kartais tai nelengva)Taip pat nusiteikti romantiškai blush2.gif Pavyzdžiui, vaikštinėdama po archeologines vietoves bandau įsijausti į ano meto žmonių gyvenimą, fantazuoti... (gal dėl to, kad esu istorikė blush2.gif )Kitiems gi-tai tiesiog griuvėsiai g.gif Gal iš čia tas nusivylimas Knosu?...Na, o buitiniai nepatogumai... Kai mus nuvedė į kambarį Anna Maria, įėjusios buvom šokiruotos dėl jame tvyrojusio kvapo doh.gif Bet pasistengiau susitvardyti:juk ne vien kambary tūnot atvykom, mūsų laukė daug nepatirto, nepamatyto...Kai taip nusiteikiau ir nuteikiau dukrą, jau kitą dieną viskas buvo tvarkoj. mirksiukas.gif Kambarį pravėdindavom, net ir nedidelį viešbučio baseną išbandėm (nors dukra, matydama jame besiturškiančius mažesnius vaikus, susiraukus pareiškė, kad ten tai jau nesimaudys schmoll.gif ) Maudėsi biggrin.gif Valgyt duodavo skaniai, patalynę keitė, aptarnavo mandagiai. Ko dar reikia, juk viešbuty mažai ir būdavom(vien kelionė į Santoriną truko parą lotuliukas.gif ) Visus kitus nesklandumus, kuriuos anksčiau aprašiau taip pat prisimenam linksmai: "Super Jetta","automobilis-tai blogis"-tai mūsų su dukra slaptažodžiai, keliantys šypseną. Nors tuo metu Graikijoj tikrai nebuvo juokinga unsure.gif
Dėl gamtos-tai ji tikrai kitokia ten. Taip, yra išdegusios žolės ir netvarkos atokiau nuo viešbučių, bet juk ten yra palmės, platanai ir begalė kitų nuostabiai žydinčių egzotinių augalų rolleyes.gif Taip pat mėlyna jūra ir kalnai thumbup.gif
Dėl graikų šaltumo, tai man asmeniškai buvo gerai, nes kokioje Turkijoje turbūt būtų prisidėjęs galvos skausmas dėl paauglės blondinės dukros mirksiukas.gif O Graikijoj-nusaugojau tongue.gif O ir graikus tik užkalbink...Man jie pasirodė draugiški ir linksmi rolleyes.gif
Katu, manau, įspūdžiai susigulėjus, atsiminsite ir tai, kas Kretoje buvo gero 4u.gif Tiesiog galbūt visai kitaip įsivaizdavote, visai kito tikėjotės... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(apokalipse @ 2007 07 22, 20:38)
4u.gif Keliaujant reikia pasistengti atsipalaiduoti, nesureikšminti ar su humoru pasižiūrėti į visokius nesklandumus, nepatogumus 4u.gif (suprantu, kad kartais tai nelengva)

Katu, manau, įspūdžiai susigulėjus,  atsiminsite  ir tai, kas Kretoje buvo gero 4u.gif Tiesiog galbūt visai kitaip įsivaizdavote, visai kito tikėjotės... drinks_cheers.gif

Na, keturias naktis nemiegojus ir prie tokios temperaturos atsipalaiduot ir ziuret i viska romantiskai tikrai nesigauna.
As tikejaus labai grazaus krasto, nes esu gamtos vaikas, tikejaus daug augalu, spalvu, tikejaus maisto, vaisiu skonio, taciau viso to neradau. Siandien nuskintas persikas is mano sodo tikrai skanesnis uz ten ragauta, nors ir uzaugo lietingoj Lietuvoj. Nezinau, ar labai daug tikejaus. Gal reikejo vaziuot pavasari?
Austrijos kalnai grazesni, Amerikoj kalnai grazesni, Tenerifej kalnai daug didingesni (bent jau man pasirode), Vokietijoj viskas graziau. Ir visur tvarkinga, o ne smirdantys siukslynai - tiek aplink viesbucius, tiek gamtoj (einant i Milatos Cave reikejo saugotis neilipti i zmoniu kakuti). Aisku, tik patys zmones ta krasto grozi ir sugadina - tiek perkeltine, tiek tikra ta zodzio prasme su*ika.
Nekalbu apie turkus - ten nebuvau, ju nepazistu ir kol kas nenoriu pazint. Bet Ispanijoj zmones bent jau sveikindavosi - pvz, praeina koks ispanas pro sedincius (mane su vyru) ant suoliuko turistus ir visada pasako "Bounos dias" . JAV (gyvenom irgi saloj) irgi visi pakalbindavo, padedavo. O cia ne tai kad eiliniai graikai, bet net viesbucio administracijoj "labas" neislemendavo.
Su mumis vaziave draugai pernai buvo Chalkidikej ir jiems ten labiau patiko nei Kretoj (cia buvo ju antra kelione ir i ta pacia Graikija).
Daznai visos smulkmenos susideda ir sudaro bendra vaizda apie kaza (siuo atveju mums apie Kreta), o pakeisti pirma ispudi apie kazka yra tikrai sunku (norint pakeist ispudi apie sali - reikai joje pagyvent, apie zmogu - ji gerai pazint)...
Atsakyti
Katu-nesiginčysiu smile.gif Nebuvau jūsų išvardintuose kraštuose (kolkas) blush2.gif .Bet mačiau kitų gražių šalių smile.gif Galbūt Jums tikrai labai nepasisekė su viešbučiu ir kitais dalykais-na, toks likimas Jūsų buvo g.gif Tik nesuprantu dėl tų augalų: Kretoje, ypač apie viešbučius tiek daug nuostabių žydinčių egzotinių augalų ax.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(apokalipse @ 2007 07 22, 21:24)
Tik nesuprantu dėl tų augalų: Kretoje, ypač apie viešbučius tiek daug nuostabių žydinčių egzotinių augalų ax.gif
Sėkmės 4u.gif

Na, daugiau nei puse is ju galima rasti pas mano mama arba pas mus sode/namie, tai jie man gal jau ir neatrodo labai egzotiniai smile.gif Palmes man cia pasirode tikrai smarkiai patriuse (tos aplink viesbucius) ir ju tiek mazai... Kaktusai ten buvo retenybe ir visi matyti buvo gal tik dvieju rusiu.
Pirma karta maciau alyvmedzius, bet jie manes nesuzavejo - kazkuo primena musu saltalanki smile.gif Zydincios geles grazios, bet ju irgi nebuvo perteklius (kiekiu ir ivairove)... Bananu plantacijas, vynuogynus esu maciusi seniau, tad didelio ispudzio jie nepaliko. Patiko svogunai - jie ten darzuose labai dideli smile.gif Dar maciau augancius arbuzus, bet ir pas mane siltnamy tokiu budavo anksciau, kai netingedavau apsisodint darza smile.gif
O kalnai, bent is pirmo vaizdo, cia tikrai nuplike - pavieniai augaliukai, ir tie rudi, kol prie ju neprieini - nepamatai smile.gif Centrinej daly truputi zaliau, bet bendras kanu vaizdas - pilkas. Nezinau kaip apibudint, bet Alpes grazesnes, jos zalios, ir avys ten labai graziai atrodo, o ne taip kaip cia ozkeles vargzeles - vaiksto po dykuma ir iesko kokios nors zalumeles smile.gif

Isvada tokia - arba mes su vyru nenormalus, arba neatradom Kretos, arba ji nenorejo, kad mes ja atrastumem smile.gif
Atsakyti
Sveiki dar kartą, svajoju nuvažiuoti į Kretą jau senai. Esame išmale visą Europą, apžūrėję, įlipę, nuslidinėję dauguma jos kalnų. Per atsotogas stengiamės minimaliai lankyti miestus, daugiau grožimės gamta. Kreta buvo ta vieta apie kurią girdėjom nemažai gerų atsiliepimų, tad šiemet susiruošėm važiuoti ten. O vat dabar skaitytdama Katu atsiliepimus...išsigandau. Beje Katu, ačiū tau už tavo, kitokią nuomone. 4u.gif
Atsakyti