Sveiki,
ir mes vakar su Makalium namo parsibeldem, nors as asmeniskai jo nepazinau
Baisiau nei Kretoj asmeniksai man buvo tik Londono centre. Kol kas manau, kad visai nepailsejom, o ryt jau i darba
Zinau, kad laikui begant visos neigiamos emocijos pasimirs ir, ziuredama i nuotraukas, prisiminsiu tik gerus dalykus. Taciau tai buvo tas krastas, kur jau antra diena norejau namo ir dienos slinko taaaaip letai. Vyras tai vakar visais sventaisiais prisiekinejo, kad gyvenime nevaziuos i Graikija. Na, speju, po poros metu nuomone pakeis
Gal cia tik mes tokie nelaimeliai arba Kreta nebuvo mums skirtas krastas. Is laimes net asara nubraukiau, kai vakar grizom i savo nama, i savo kiema, pamatem savo zvaigzdeta dangu, paukciu taka, uzuodem zalia kvapa
Ispudziai tokie - viesbutis baisu baisiausias, gyvenime neimsime pigaus viesbucio. Dabar emem su ta salyga, kad daug keliausim ir grisim tik pernakvot, bet miegot ten nepavykdavo - tris dienas buvo per garsiai veikiantis kondicionierius (matyt, buvo kazkoks gedimas- garsas toks, lyg kas piltu verdanti vandeni ant virykles, kunkuliavimas, sprogimai, nuo kuriu net pasokdavom. Iskviestas mechanikas susiparines aiskino, kad cia viskas "normal", o registraturoj pasake, kad isisjungtumem ji, jei nepatinka), o ji isjungus miegot per karsta, tai kasdien zyziant po du kartus ir prasikoliojus i ketvirta para pakeite kambari. Tai buvo vienintele musu ramaus miego naktis, nes veliau 3-4 kambariau budavo prigrusti studentu, kurie reke, gere, sokinejo ant lovu, sparde duris ir panasus malonumai.
Ziauriai nepatiko aptarnaujantis (viesbucio ir kelto) personalas. Patys graikai man per salti pasirode (tikrai ne visi, bet dauguma).
Gamta man irgi nepaliko ispudzio - grazu, bet aikciot neturejau del ko, viskas pilka, truko zalumos net ir tose vietose, kur rase, kad labai grazu ir zalia (vidurio Kreta). Vienintelej vietoj, kur tikrai aiktelejom, tai buvo kanjonas (nezinau pavadinimo, pamirsau
) Jis buvo vaziuojant nuo Spili link Preveli ir Palm Beach.
Keliu nuorodos baisios - vienas zenklas rodo, kad iki tam tikros vietos liko 12 km, pasukus uz keliu simtu metru, atstumas sumazeja iki 6 km.
Santorinis grazus, bet antra karta, jei kada gyvenime grisciau i Kreta, ten nebeplaukciau
Emem eskursija su Gediminu, del to dziaugiames, nes patiko daug labiau kazka isgirst, negu siaip speliot, kad ten buvo, ka tas reiskia ir keliaut patiems. Plaukem dideliu keltu (letu - Golden Prince, penktadieni, 13 d.), bet supo nerealiai, visi laive buvo iskrite. Man kazkaip nieko, supimo laivais as niekad nejauciu, nepykina, tai ilgos keliones kazkaip nesureiksminau
Kas liko, del ko noreciau grizt i Kreta - tai Palm Bay (si karta nesilaeidom iki jo, nes laukiuosiu, ir butu tikrai sunku pakilt atgal), nespejom i Irapetra, Chania, ir Balia. Dar gal noreciau apziuret sostine ir Rethymna, nes dabar tik juos pravaziavom. Dar labai patiko Lappa kaimukas ir jo zmones, pigus gaminiai (rankdarbiai, vynas, kosmetika).
Kazkada, kai apmazes neigiamu emociju, aprasysiu savo ispudzius su foto, taciau dabar dar norisi nuo visko pailset.
Zinau, kad daug kas mane pasmerks del tokiu neigiamu pasisakymu, taciau jei reiketu rinktis tarp Kretos ir Tenerifes, as negalvodama antra karta vykciau i Tenerife.