Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(anafi @ 2007 07 31, 11:52)
tai niekas nezino del tu keltu ???

Tai aišku kad užsisakinėkit iš anksto - ką gali žinot, gal nebebus vietų ir liksit nieko nepešę. Man rodos iš ten į Kretą ir atgal į žemyną ANEK LINES, MINOAN LINES plukdina g.gif
Atsakyti
QUOTE(anafi @ 2007 07 31, 10:52)
tai niekas nezino del tu keltu ???

Sveika,
is Pirejo plaukia i Herakliona, Chania, Rethymno
Minoan ir Anek lines
http://www.ferries.gr/
http://www.greekferries.gr/
on-line pirkti neteko, taciau vietoje perkant, bilietu (bent jau denio) visad budavo. Kaina i viena puse apie 30 EUR be kajutes, jei reikia, galima nusipirkti vieta kajuteje.

Sekmes,

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kphth ine stin kardia mou...

Atsakyti
Ir mes neseniai grįžome iš Kretos. Gyvenome Anastasia. Tikrai norėtųsi grįžti lotuliukas.gif Tiek į Kretą, tiek į viešbutuką tongue.gif
Atsakyti
Va čia, jeigu matysis, yra ežys kriauklėje prilipęs tongue.gif Me tokių matėme prie uolų, po vandeniu blink.gif bet pliaže - nei vieno, ačiū Dievui, nesutikome biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(anafi @ 2007 07 30, 23:59)
sveiki, tikriausiai plauksiu is atenu i kreta rugpjucio men ir nzn ka daryti.. ar pirkti keltos bilietus vietoje ar ieskoti galimybes juos rezervuoti internetu...kiek jie kainuoja ir pan... pasimetus esu ://

Šiaip tau jau Jurgitaite atsakė, tik aš dar pridėsiu, kad gali tiesiai į www.minoanlines.com eit ir užsisakyt internetu. Jei nori su kajute, tai į abi puses kaina bus apie 100 eurų orientacijai... priklausomai nuo kajutės lygio aišku. Bent jau man Minoan labiau patinka nei Anek...
Atsakyti
Įkelsiu žinutę ir čia iš kulinarinių idėjų - Šaltmėtės temos.... ten labai retai kas parašo, tai gal čia greičiau sulauksiu atsakymo..... ir recepto biggrin.gif nes ledukai jau šąla šaldytuveeee blush2.gif unsure.gif blush2.gif

QUOTE(mokka @ 2007 06 04, 11:40)
as kava frappe darau su smulkintuvu tuo ilguoju, zirafa, berods vadinasi. Labai gerai susiplaka

Nu va, aš de*ilas su šaukšteliu, su šaukšteliu doh.gif

QUOTE(Sraigyte @ 2007 06 04, 16:40)
niu, aš irgi, bet man nelabai gavosi. Dar bandysim  biggrin.gif

Man irgi visai nesigavo, nes nescafe 3in1 pyliau vietoj paprastos, bet ten juk jau su grietinėle tongue.gif O taip norėėėėjau, ilgai laukiau kol ledukai užšals cray.gif ir byzalas...

QUOTE(koritsaki @ 2007 06 08, 22:21)
Frape galima ir limonado buteliuke suplakt. Tik reikia kavą ir cukrų labai mažu kiekiu šalto vandens užpilt, užkimšus buteliuką suplakt gerai, o po to jau tas putas į stiklinę pilti, o po to atsargiai pripildyt stiklinę šaltu vandeniu bei ledukų pridėt. Ir, aišku, pieno nepamiršt. Geriausiai tinka kondensuotas, bet be cukraus. Nežinau tik, ar tokio Lietuvoj yra  g.gif

Yra pas mus LT becukrio kondensuoto pieno, nu reiks pabandyt...

QUOTE(dianita @ 2007 06 09, 00:42)
siaip frappe nebutinai su pienu ar cukrumi turi buti, cia pagal skoni.. ir tikrai graikijoje kondensuoto pieno niekas nededa... pila piena paprasta ir cukraus jei nori (visada paklausia ar su pienu ir cukrumi).. o siaip nescafe, ledukai ir vanduo...

Jo, o kiek to pieno, kiek vandens reikia ir kiek cukraus? Ar reikia pasirinkti - ar pienas, ar vanduo?

QUOTE(koritsaki @ 2007 06 09, 12:07)
Dianita, aš Graikijoj daugiau nei 5 metai gyvenu, žinau ką sakau  rolleyes.gif dėl kondensuoto pieno ta prasme. Nors čia aišku skonio reikalas

Tai gal galit receptą parašyt frappe? unsure.gif

QUOTE(Sraigyte @ 2007 06 09, 12:30)
Bet jo, ten visada paklausia ar su cukrumi ir pienu  ax.gif

Aha, mūsų irgi...aš sakydavau ir su cukrum, ir su pienu prašom irnesakyk.gif

QUOTE(Sraigyte @ 2007 06 10, 11:52)
niu gal ir chemija... bet mums abiems su MB žiauriai patiko  rolleyes.gif nepraleidom nė dienos be atgaivos valandėlės su frappe  biggrin.gif

Man irgi labai patiko cool.gif tik kainos viešbuty kandžiojosi, o niekur kitur neradom taip skaniai schmoll.gif 4 eurai ten frappe ....su ledais..

AJAI, TAI GAL KAS GALIT RECEPTĄ FRAPPE SURAŠYT IR PARUOŠIMO BŪDĄ SU VISAIS PLAKIMAIS IR KIEKIAIS, NES IŠ MANĘS MAISTO GAMINTOJAS TOKS, KAD JEIGU NEPARAŠYTAS KIEKIS, REIŠKIA DEDAM NEGAILĖDAMI lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makalius: 01 rugpjūčio 2007 - 17:49
QUOTE(Makalius @ 2007 08 01, 17:49)
Įkelsiu žinutę ir čia iš kulinarinių idėjų - Šaltmėtės temos.... ten labai retai kas parašo, tai gal čia greičiau sulauksiu atsakymo..... ir recepto biggrin.gif nes ledukai jau šąla šaldytuveeee  blush2.gif  unsure.gif  blush2.gif
Nu va, aš de*ilas su šaukšteliu, su šaukšteliu doh.gif
Man irgi visai nesigavo, nes nescafe 3in1 pyliau vietoj paprastos, bet ten juk jau su grietinėle tongue.gif O taip norėėėėjau, ilgai laukiau kol ledukai užšals cray.gif ir byzalas...
Yra pas mus LT becukrio kondensuoto pieno, nu reiks pabandyt...
Jo, o kiek to pieno, kiek vandens reikia ir kiek cukraus? Ar reikia pasirinkti - ar pienas, ar vanduo?
Tai gal galit receptą parašyt frappe?  unsure.gif
Aha, mūsų irgi...aš sakydavau ir su cukrum, ir su pienu prašom irnesakyk.gif
Man irgi labai patiko cool.gif tik kainos viešbuty kandžiojosi, o niekur kitur neradom taip skaniai schmoll.gif 4 eurai ten frappe ....su ledais..
AJAI, TAI GAL KAS GALIT RECEPTĄ FRAPPE SURAŠYT IR PARUOŠIMO BŪDĄ SU VISAIS PLAKIMAIS IR KIEKIAIS, NES IŠ MANĘS MAISTO GAMINTOJAS TOKS, KAD JEIGU NEPARAŠYTAS KIEKIS, REIŠKIA DEDAM NEGAILĖDAMI  lotuliukas.gif

Kol kas Frappe darau is Kretoje pirktos Nescafe Frappe kavos (pirkau dvi dezutes po 200gr. + dovana Nescafe plakiklis). O reception labai paprastas: i mazdaug 300 ml. stikline ipilu apie 60-70 ml. salto pieno, du sauksteliai cukraus (kiekvienam pagal skoni), 2 sauksteliai Frappe kavos (man ne per daug lotuliukas.gif ) 2 indeliai grietineles (nezinau tiksliai kokie gal po 5 ar 10 ml, na tokie supakuoti pakuoteje po 10 vnt), viska labai gerai isplaku (Kretoje dovanu gautu plakikliu), kol atsiranda putu (tarp kitko putu sluoksniuka galima pasidaryti koki tik nori plakant plakikliu ji kilnojant stiklineje virsun-zemyn putos kyla nerealiai lotuliukas.gif ), poto ipilu salto vandens beveik iki stiklines virsaus (arba pieno, man su pienu skaniau) ir dar karta labai gerai suplaku, tada idedu 2-3 ledukus (nors ir 10). Ir vualia superine Frappe kava. lotuliukas.gif
vacation4.gif
Atsakyti
makaliau, galiu papasakoti kokia frappe as ismokau kipre gaminti... i stikline as kažkoki kita indeli idedu pusantro saukstelio kavos , specialiai skirtos frappe gaminimui ( jos buvau atsivezus is kipro, bandziau ir lietuviska nescafe, tai skiriasi lb, su musiske skonis kitoks), tada idedu cukraus( pagal skoni, as dedu pusantro, draugas du, kiti is viso nededa), tada ipilu vandens, bet vos vos , kad apsemtu kava ir cukru ir plaku specialiu plakikliu, skirtu frappe gaminimui ( ji irgi pirkau kipre), isplakus ipilu dar siek tiek vandens ir daug pieno smile.gif dar turejau is kipro atsivezus tokios grietineles, kurios skonis kaip musu kondencuoto pieno, tik ji zymiai tirstesne... ir aisku leduku reikia nepamirsti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anafi: 01 rugpjūčio 2007 - 21:40
Sveiki, norėjau pasiteirauti buvusių Kretoje, kiek arbatpinigių palikdavote kambarinėms? Ir kokiu būdu, nes nelabai isivaizduoju, negi paliksi ant staliuko?
Atsakyti
QUOTE(Migluzee @ 2007 08 02, 11:58)
Sveiki, norėjau pasiteirauti buvusių Kretoje, kiek arbatpinigių palikdavote kambarinėms? Ir kokiu būdu, nes nelabai isivaizduoju, negi paliksi ant staliuko?

Nuo staliuko jos net neims biggrin.gif Pas juos yra priimta, kad arbatpinigius palieka ant lovos, kur nors ant pagalvės bigsmile.gif . Mes palikdavome 2-3 EUR, bet ne kiekvieną dieną blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Migluzee @ 2007 08 02, 10:58)

Mes palikdavome po 2eurus ant pagalvės kiekvieną dieną. O grįžę rasdavom po 2 šokoladukus toje pačioje vietoje smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Migluzee @ 2007 08 02, 10:58)

mes tik isvaziuojant palikom 5 ar 7 Eurus, nepamenu. Lyg palikom ant lovos ar ant pagalves.
Kiti palikdavo po 20-30 ct kasdien, nors mums kazkaip buvo geda po tiek palikt, tai isvaziuojant palikom smile.gif
Atsakyti