rytdienos Beaujolais vakarėliui kepsiu sūrio - svogūgų pyragą. iškloju Mantingos tešla išardomą kepimo formą ir į ją sudedu paruoštą tokia masę: pakepintus svieste svogūnus ( apie 400gr.) atvėsinu, tada į juos įmušu porą kiaušinių, prieskonių ( mums labiausia patiko picos preiskoniai), porą šaukštų grietinės (galima ir nedėti), druskos. tada pripjaustau ( vidutinio stambumo kubeliais) įvairaus sūrio (džiugo, olandiško, su pelėsiu) viską sumaišau. Viršų pabarstau sezamu. vidut. karžtumo orkaitėj kepu kol iškepa tešla. Draugė dar dėjo pomidorų tyrės šauktą. Bet gaunasi toks savotiškas skonis. Mums prie vynučio tai liuks.
Dar patinka prie vyno mocarelos - avokadų - pomidorų užkandžiai. Nepaprastai skanu, tik minusas tas, kad reikia daryti atskirose lėkštėse. Dedu griežinėliais pjaustytą sūrį, tada skiltelėm pjaustytą avokadą, griežinėliais pjaustytą pomidorą. Svarbiausia - padažas : alyvuogių aliejus, vynuogių acto, cukraus smulkinto čiobrelio, baziliko. Ingredientus gerai sumaišyti ( arba suplakti, nes aliejus ne labai su actu susimaišo). Viską gausiai "apšlakstyti" šiuo padažiuku. Skanu.
Ir dar - žvakių, židinio, geros muzikos, puikios kompanijos ir kalbų iki paryčių