Įkraunama...
Įkraunama...

Užkandžiai prie vyno

QUOTE(fizire @ 2007 08 31, 15:46)
Nidoje buvome tokiame vyno bare..kaip jis vadinasi nepamenu..kažkoks De vino le Nida niu tikrai ne taip,bet kažkas panašaus biggrin.gif tai ten buvo prie vyno pateikiamos prancužisko batono(to ilgo)riekeles,teisiog pintynelės pridėtos batono ir tokie dubenėliai su juodomis alyvuogemis ir sutrintos jos,tarp kazkokio skyscio su preiskoniais, kaip supratau,gal koks alyvuogių aliejus ir dar kažkas...tai visi ima ta riekelę ir mirko dubenėlyje..as pati neragavau,bet draugas askė,kad labai skanu... drinks_cheers.gif


O, labai gera mintis klausimo autorei. Tai yra vadinamosios ispaniskos Tapos. T.y. mazi indeliai su visko po truputi. Marinuotos alyvuoges, paprikos, grybukai, gali buti suriai, fuetos (tos pelesines ispaniskos desros), kumpio gabaliukai, juros gerybes - kas tik nori.
Va, yra adresai:
http://www.arrakis.e...as/indexin.html
http://www.foodnetwo...D_10945,00.html
http://spanishfood.a.../f/faqtapas.htm

jei skaitote ispaniskai:
http://www.recettes-tapas.com/

na, zodziu ju ten gyvas velnias..
Atsakyti
Prinokes melionas ir vytintas/dziovintas kumpis. Gabaliuka meliono apvyniojat plonu giezhineliu kumpio (man skaniausia jautienos), persmeigiat dantu krapstuku. Prie vyno niam niam..
Atsakyti
Pasmeigti, kriauses gabaliuka kartu su melyno arba zalio pelesio surio gabaliuku ir ant galo vynuoge... viska valgyti vienu metu... mmm super derinys...
Atsakyti
Papjaustyti nedideliu batono riekeliu, sudeti i krepsheli. Shalia pusgilej lekshtej padarom padaza: alyvuogiu aliejus, druska, juodi ir raudoni pipirai, galim ispausti maza cesnako skiltele ir pribarstom "parmezano" surio. Riekeles dazom padaze:) ir skanaujam! smile.gif
Atsakyti
Vienas is ispanisku tapas - krevetes su cesnakais. Labai tinka prie vyno smile.gif
Reikia: kokybisko extra virgen alyvuogiu aliejaus, cesnaku ir gliaudytu kreveciu.
Keptuveje ikaitinam alieju, dedam supjaustyta cesnaka, trumpai pakepinam, dedam krevetes, vel siek tiek pakepinam ir viskas - valgyt su visu aliejum ir prancuzisku batonu- mirkom batona i gauta marmaliune, uzgeriam vynu ir megaujames.Dar galima apslakstyti citrinos sultimis thumbup.gif
Atsakyti
Cia dariau sveciams tokia uzkandele: suraikiau plonai cukinija, kokio 1 mm storio riekeles, apie 7-8 cm ilgio, apkepiau orkaitej, o po to i jas vyniojau anciuvius. Ir perbedziau dantu krapstukais (nenaudotais!!! be abejo...) Plotis - na, per puse anciuvio ilgio. Po to ant lekstes su patrova isspaudziau puse laimo. Aisku, nuo anciuviu rankos alyvuotos iki alkuniu.
Visai gerai susivalge. Net vaikai bande. Siek tiek nepatogumas yra tie smulkus anciuviu kauliukai - jei speja pirmiau i tarpdanti ilisti, negu suskramtyti, tai tada tenka jau krapstukus naudoti
Atsakyti
O man labai patiko, restorane kai pateike slyva apviniota dziovintu kumpiu ir persmeigta mediniu pagaliuku wub.gif tinka ir prie alaus ir prie vyno !!!!

O dar teko ragaut visai idomu, keista uzkandele.. bet viso receptuko net ir nzn...
Reiktu pabandyt isgaut... bet kiek isnagrinejau bevalgydama, tai jis buvo toks:
CIkoriju lapeliai isdelioti po viena (kaip laiveliai-geldeles) ir i juos prideta tokia mase is sauleje dziovintu pomidoru, berods varskes grudetos ir dar kazkokiu prieskoniuku...) NIu super.... thumbup.gif
Atsakyti
Aš darau taip: į pjaustyto sūrio "bryzelį" vynioju marinuoto agurkėlio ir kumpio gabaliuoką. Suvynioju įstrižai ir persmeigiu pagaliuku. Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
man skaniausia uzkanda prie vyno tai - pelesinis suris ir alyvuoges thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinkis Vinkis @ 2007 09 07, 10:33)
O, labai gera mintis klausimo autorei. Tai yra vadinamosios ispaniskos Tapos. T.y. mazi indeliai su visko po truputi. Marinuotos alyvuoges, paprikos, grybukai, gali buti suriai, fuetos (tos pelesines ispaniskos desros), kumpio gabaliukai, juros gerybes - kas tik nori.
Va, yra adresai:
http://www.arrakis.e...as/indexin.html
http://www.foodnetwo...D_10945,00.html
http://spanishfood.a.../f/faqtapas.htm

jei skaitote ispaniskai:
http://www.recettes-tapas.com/

na, zodziu ju ten gyvas velnias..


oiii tie tapos tai nerealus dalykelis thumbup.gif wub.gif
pas mus buna karta i savaite turgus,tai visada lekiu pirkti tu delikatesiniu skanestu ir vakare su MB kertam pasimegaudami bigsmile.gif yra ir specialus duoniukai Tapas toast ...arba iskepi ilga ta bulka irgi l.skanu.
pasirinkimas irgi nemazas-ivairiu rusiu alyvuoges,krevetes su cili,cesnaku,krabu mesyte su cesnaku,mazyciai astunkojai,suriu idaryti pomidoriukai dziovinti,i salami desros riekute ivyniotas suris , i vaisius lychee idarytas suris...ir tt..
as po truputi visko prisiperku sudelioju i indelius ant dideles grazios lekstes ,suri pjaustau kvadraciukais ir dedu i fuzerus ant ilgu kojeliu,padedu tarp tapos indeliu...aisku zvakes ,vynas biggrin.gif ir romantika smile.gif
siandien kaip tik nusipirkau paprastu kreveciu ir bandysiu pati daryt marinata..ziuresiu kas gausis.. blush2.gif nes gatava pirkti tai sakyciau labai grazi sumele susidaro.nes kaip 100gr taip 4eurai doh.gif
Papildyta:
QUOTE(linavisk @ 2007 07 21, 13:03)
man tai patinka įdarytos džiovintos slyvos: sutarkuoji fermentinio sūrio, įdedi smulkinto česnako pagal skonį, majonezo. Šią masę ir dedi į džiovintas slyvas, jos paprastai buna tokios jau gaubtos, kaip mažučiai dubenėliai. Tinka ir prie vyno ir prie alaus. Skanaus  smile.gif



l.megstu dziovintas slyvas,reiks isbandyti sita receptuka thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manaska: 06 lapkričio 2007 - 16:16
pomidora supjaustyti skritineliais, ant jo uzdeti taip pat skritineliais pjaustyta mocarellos suri. pabarstyti svieziu arba dziovintu baziliku. skanumelis sitas derinukas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(linavisk @ 2007 07 21, 14:03)
man tai patinka įdarytos džiovintos slyvos: sutarkuoji fermentinio sūrio, įdedi smulkinto česnako pagal skonį, majonezo. Šią masę ir dedi į džiovintas slyvas, jos paprastai buna tokios jau gaubtos, kaip mažučiai dubenėliai. Tinka ir prie vyno ir prie alaus. Skanaus  smile.gif


O jų nereikia nei kepti nieko? g.gif
Atsakyti