QUOTE(fizire @ 2007 08 31, 15:46)
Nidoje buvome tokiame vyno bare..kaip jis vadinasi nepamenu..kažkoks De vino le Nida niu tikrai ne taip,bet kažkas panašaus tai ten buvo prie vyno pateikiamos prancužisko batono(to ilgo)riekeles,teisiog pintynelės pridėtos batono ir tokie dubenėliai su juodomis alyvuogemis ir sutrintos jos,tarp kazkokio skyscio su preiskoniais, kaip supratau,gal koks alyvuogių aliejus ir dar kažkas...tai visi ima ta riekelę ir mirko dubenėlyje..as pati neragavau,bet draugas askė,kad labai skanu...
O, labai gera mintis klausimo autorei. Tai yra vadinamosios ispaniskos Tapos. T.y. mazi indeliai su visko po truputi. Marinuotos alyvuoges, paprikos, grybukai, gali buti suriai, fuetos (tos pelesines ispaniskos desros), kumpio gabaliukai, juros gerybes - kas tik nori.
Va, yra adresai:
http://www.arrakis.e...as/indexin.html
http://www.foodnetwo...D_10945,00.html
http://spanishfood.a.../f/faqtapas.htm
jei skaitote ispaniskai:
http://www.recettes-tapas.com/
na, zodziu ju ten gyvas velnias..