Labai skani pikantiška duonelė su žalumynais

Lengvai pagaminama, puikus variantas užkandžių stalui,pasisedėjimui prie vyno

ar šiaip. godžiam suvalgymui : D Mano variantas buvo trečias, haha;D Receptas :
http://sokiaivirtuve...-su-zalumynais/Tešlai reikės (stiklinė 250 ml) :
2 st. kvietinių miltų;
1 st. kukurūzų miltų (jei neturite naudokite kvietinius);
1 st. šilto vandens;
1 a.š. sausų mielių arba 10 g šviežių;
1 a.š. druskos ;
1 a.š. cukraus;
3 v.š. alyvuogių aliejaus.
Įdarui galite pasitelkti fantaziją ir turimus produktus pvz: alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus ir kt.

)
6 v.š. alyvuogių aliejaus (arba tirpinto sviesto);
8 skiltelių česnako;
kelių saujelių žalumynų (petražolių, špinatų, svogūno laiškų ir kt.)
prieskonių (baziliko, mairūno,raudonėlio).
Į šiltą vandenį suberiame mieles ir cukrų, išmaišome ir palaukiame apie 15 minučių, kol suputos. Į dubenį sudedame miltus, druską, aliejų, suputojusias mieles. Minkome apie 5 minutes. Dubenį aptepame aliejumi, dedame tešlą,apdengiame ir valandai paliekame šiltoje vietoje. Kol kyla ruošiame įdarą. Susmulkiname žalumynus, įspaudžiame česnako,suberiame prieskonius, pilame alyvuogių aliejų, išmaišome. Iškilusią tešlą dar kartą perminkome ir ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiojame dideli blyną. Aptepame įdaru, tešlą supjaustome juostelėmis. Į skardą tiesiame kepimo popierių, imame juostelę, susukame į ritinį,dedame į skardos vidurį, imame kitą juostelę ir apsukame jau turimą ritinėlį iki kol susuksime visas juostas.Suktinuką paliekame 30 minučių pailsėti. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje temperatūroje, apie 30 minučių,skanaus!