Man labiausiai patinka sūris (ne kietsūris, o toks su skylutėm būna ) ir vynuogės (geriau besėklės).
Susmaigstom gabaliuką sūrio su vynuoge ir puikius vieno kąsnio užkandžius gauname.
QUOTE(mazas_voveriukas @ 2015 01 31, 15:47)
Gal kas nors turite gerą palėsinio sūrio ir kriaušių pyrago receptą?
Google visada padeda.
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2015 02 15, 17:55)
Man sis rinkinukas is Maximos ( mano atveju www.barbora.lt ) tobulas prie vyno
Įvairių sūrių rinkinys (prie vyno, alaus), 500 g 4,92
Įvairių sūrių rinkinys (prie vyno, alaus), 500 g 4,92
Juokaujate, tokį rinkinį galite susirinkti pati už pusę kainos. Sūrių, sudėtų į šį rinkinį kaina neviršija 4-5 Eur už kg (20-30 LT už kilogramą)
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2015 02 15, 16:55)
Man sis rinkinukas is Maximos ( mano atveju www.barbora.lt ) tobulas prie vyno
Įvairių sūrių rinkinys (prie vyno, alaus), 500 g 4,92
img]http://s001.radikal.ru/i194/1502/6b/e35e501a5098t.jpg[/img]
Įvairių sūrių rinkinys (prie vyno, alaus), 500 g 4,92
img]http://s001.radikal.ru/i194/1502/6b/e35e501a5098t.jpg[/img]
QUOTE(raima.ma @ 2015 02 15, 18:56)
Juokaujate, tokį rinkinį galite susirinkti pati už pusę kainos. Sūrių, sudėtų į šį rinkinį kaina neviršija 4-5 Eur už kg (20-30 LT už kilogramą)
O kokia jo sudėtis?
QUOTE(mazas_voveriukas @ 2015 01 31, 16:47)
Gal kas nors turite gerą palėsinio sūrio ir kriaušių pyrago receptą?
Jei tokio užkandžio reikia netikėtiems svečiams, mane visada išgelbėja šaldyta sloksniuota tešla ant kurios išdėlioju pjaustytą kriaušę ir pabarstau pelėsiniu sūriu. Labai tinka prie balto vyno
QUOTE(raima.ma @ 2015 02 15, 18:56)
Juokaujate, tokį rinkinį galite susirinkti pati už pusę kainos. Sūrių, sudėtų į šį rinkinį kaina neviršija 4-5 Eur už kg (20-30 LT už kilogramą)
Gal as nemoku pirkti, bet man uz tokia suma neiseina tiek viskuo nusipirkti, nerandu tokiu mazu gabaliuku min 2 kart daugiau isleidziu
Sveikutes,ne viena kart esu kepus kriausiu ir pelesinio surio pyraga,labai patiko,ypac prie vyno.Bet noriu pagrinda pati issikepti(anksciau kepiau su saldyta bemiele tesla).BET,-trapios teslos receptu l.daug,-vienur ieina kiausinio baltymas,kitur trinys...gal kuri esat kepusi? kas geriau,labiau patiko? pasidalinkit prasau recepteliu ir patirtim.. sis pagrindas nebutinai pelesiniui tiktu,tiktu bent kokiam nesaldziam pyragui.
QUOTE(Mona_si @ 2015 02 16, 17:53)
O kokia jo sudėtis?
mergaitės, sudėtį galite kokią norite: kelių rūšių Jūsų mėgstamiausių sūrių, sauja vynuogių, keli riešutai...Sūrių su akcija pasiieškokite
Papildyta:
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2015 02 16, 20:38)
Gal as nemoku pirkti, bet man uz tokia suma neiseina tiek viskuo nusipirkti, nerandu tokiu mazu gabaliuku min 2 kart daugiau isleidziu
paprašykite atpjauti. O jei Jums atrodo per brangu, supraskite, kad už tą pačią kainą kaip rinkinys galite sau nusipirkti dvigubai daugiau. Kiek atsimenu, šio rinkinio kaina apie 50 LT (eurais neprisimenu) už kg. Sūrių rinkinyje 4 rūšys. Balto pelėsinio, fermentinio gal 2 rūšys, gal plėšomų dar yra. Randu sūrių po 100-120 g., jei nerandu -prašau atpjauti, tiesa - kartais tenka pasiginčyti su pardavėja, nes dažniausiai, jei sūriui akciją, tai gabalais apie 0,5 kg. supjaustyta:)
Mano megstamiausi uzkandziai prie vyno: pelesinis suris Dor Blu, vynuoges, idaryti pipiriukai (aitrieji). Kartais padarome surio fondue.
Labai skani pikantiška duonelė su žalumynais Lengvai pagaminama, puikus variantas užkandžių stalui,pasisedėjimui prie vyno ar šiaip. godžiam suvalgymui : D Mano variantas buvo trečias, haha;D Receptas : http://sokiaivirtuve...-su-zalumynais/
Tešlai reikės (stiklinė 250 ml) :
2 st. kvietinių miltų;
1 st. kukurūzų miltų (jei neturite naudokite kvietinius);
1 st. šilto vandens;
1 a.š. sausų mielių arba 10 g šviežių;
1 a.š. druskos ;
1 a.š. cukraus;
3 v.š. alyvuogių aliejaus.
Įdarui galite pasitelkti fantaziją ir turimus produktus pvz: alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus ir kt. )
6 v.š. alyvuogių aliejaus (arba tirpinto sviesto);
8 skiltelių česnako;
kelių saujelių žalumynų (petražolių, špinatų, svogūno laiškų ir kt.)
prieskonių (baziliko, mairūno,raudonėlio).
Į šiltą vandenį suberiame mieles ir cukrų, išmaišome ir palaukiame apie 15 minučių, kol suputos. Į dubenį sudedame miltus, druską, aliejų, suputojusias mieles. Minkome apie 5 minutes. Dubenį aptepame aliejumi, dedame tešlą,apdengiame ir valandai paliekame šiltoje vietoje. Kol kyla ruošiame įdarą. Susmulkiname žalumynus, įspaudžiame česnako,suberiame prieskonius, pilame alyvuogių aliejų, išmaišome. Iškilusią tešlą dar kartą perminkome ir ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiojame dideli blyną. Aptepame įdaru, tešlą supjaustome juostelėmis. Į skardą tiesiame kepimo popierių, imame juostelę, susukame į ritinį,dedame į skardos vidurį, imame kitą juostelę ir apsukame jau turimą ritinėlį iki kol susuksime visas juostas.Suktinuką paliekame 30 minučių pailsėti. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje temperatūroje, apie 30 minučių,skanaus!
Tešlai reikės (stiklinė 250 ml) :
2 st. kvietinių miltų;
1 st. kukurūzų miltų (jei neturite naudokite kvietinius);
1 st. šilto vandens;
1 a.š. sausų mielių arba 10 g šviežių;
1 a.š. druskos ;
1 a.š. cukraus;
3 v.š. alyvuogių aliejaus.
Įdarui galite pasitelkti fantaziją ir turimus produktus pvz: alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus ir kt. )
6 v.š. alyvuogių aliejaus (arba tirpinto sviesto);
8 skiltelių česnako;
kelių saujelių žalumynų (petražolių, špinatų, svogūno laiškų ir kt.)
prieskonių (baziliko, mairūno,raudonėlio).
Į šiltą vandenį suberiame mieles ir cukrų, išmaišome ir palaukiame apie 15 minučių, kol suputos. Į dubenį sudedame miltus, druską, aliejų, suputojusias mieles. Minkome apie 5 minutes. Dubenį aptepame aliejumi, dedame tešlą,apdengiame ir valandai paliekame šiltoje vietoje. Kol kyla ruošiame įdarą. Susmulkiname žalumynus, įspaudžiame česnako,suberiame prieskonius, pilame alyvuogių aliejų, išmaišome. Iškilusią tešlą dar kartą perminkome ir ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiojame dideli blyną. Aptepame įdaru, tešlą supjaustome juostelėmis. Į skardą tiesiame kepimo popierių, imame juostelę, susukame į ritinį,dedame į skardos vidurį, imame kitą juostelę ir apsukame jau turimą ritinėlį iki kol susuksime visas juostas.Suktinuką paliekame 30 minučių pailsėti. Kepame 200 laipsnių įkaitintoje temperatūroje, apie 30 minučių,skanaus!