Sveikutes - radau nesaldu receptuka su krekeriais ,- krekeriai ,virti kiausiniai ,krabu lazdeles ,oland.suris ,majonezas ,pipiriukai su krapukais ,- gal kas bandet ,-ar verta?
Gal zinot kas cia galetu buti apacioj uztepta po anciuviu?
[attachmentid=226821]
[attachmentid=226821]
QUOTE(Katiniena @ 2013 02 07, 21:18)
Gal zinot kas cia galetu buti apacioj uztepta po anciuviu?
gal tepamas surelis ar majonezas su kokiais papild priedais skoniui?
manau gali buti majonezas su kariu (kiek sugebejau iziureti spalva, aisku gali buti ir su safranu, bet abejociau)
Mano megstamiausia siai dienai tai :
Skrudinta formine duona (ja galima padalinti per puse)
Juodosios alyvuoges
Marinuoti cesnakai
Baltas varskes suris
Dziovinti sauleje pamidorai (aliejuje)
Aitrieji pipirai (aliejuje naudoju firma "spilva")
Daugiausiai dedama alyvuogiu ir dziovintu pamidoru, cesnaku ir pipiru pagal skoni. Surio labai nedaug (jei neturiu surio dedu varske)
Viska su blenderiu sutrinu ir tepu ant formines skrudintos duonytes
Labai greitai pasigamina ir labai skanu
QUOTE(Katiniena @ 2013 02 07, 19:18)
Gal zinot kas cia galetu buti apacioj uztepta po anciuviu?
Manau galetu buti fermentinis suris.
As darau tokius sumustinius su anciuviais:
Prancuzisko batono riekele, sudrekinta alyvuogiu aliejumi, fermentinis suris, anciuvis arba prancuziskas batonas+alyvuogiu aliejus+anciuvis+zalia alyvuoge.
Dažnai darau lenta užkandžių prie vyno: pelesine desra, sūris, krekeriai, spec. Uogiene prie sūrio. Džiovinti pomidorai.
QUOTE(Nimfos vestuvės @ 2014 08 10, 17:16)
Gal kas gaminate bruschettas? Ir žinote receptų?
Aš gaminu keletą, bet man jos jau yra pabodusios, o ir norisi svečius kažkuo nauju pavaišinti
Aš gaminu taip: paskrudinu ciabatta, ant jos dedu šaukštelį trintų pomidorų su česnaku ir ant vištaus vytinto kumpio
Aš gaminu keletą, bet man jos jau yra pabodusios, o ir norisi svečius kažkuo nauju pavaišinti
Aš gaminu taip: paskrudinu ciabatta, ant jos dedu šaukštelį trintų pomidorų su česnaku ir ant vištaus vytinto kumpio
Galima daryti:
* su kepintais pievagrybiais (pakepinti svogūnėlius su česnaku ant alyvuogių aliejaus po to suberti smulkintus pievagrybius ir kepti kol neliks skysčio. Paskaninti pipirais, petražolėmis). Prieš pateikiant užberti tarkuoto kietojo sūrio.
* su trintais džiovintais pomidorais aliejuje.
* su kepintais baklažanais (baklažanus pakepti kartu su česnaku. Paskaninti druska, pipirais, prieš pateikiant užberti truputį džiovintų pomidorų ar džiovintos paprikos).
Tai čia viskas itališkame stiliuje
Ispanai turi tokias pat užkandėles tik vadina Tapas. Apie jas rašiau pas save blog'e. Tai kam įdomu galite pažiūrėti:
My Webpage
Dar viena greita "Ninos užkandėlė", tai ant skrudinto prancūziško batono iš vienos pusės dedama skiltelė pomidoro, iš kitos pusės- skiltelė avokado, per vidurį truputis gero majonezo ir ant majonezo viršaus beriama aštrių mėsos prieskonių (Santa Maria).
Pabodusioms užkandžiauti prie vyno sūrį ar alyvuoges štai puikus recepčiukas, pyragaičiai
P.S. nesaldūs
Pyragaičiai
P.S. nesaldūs
Pyragaičiai