Jei mėgstate sūrį, bet jau pabodo klasikinos krekerio, sūrio ir alyvuogės rinkinys siūlau išsikepti Camembert sūrį. Pilnas, apvalus Camemebert sūris kepamas orkaitėje, kol pajudinus jis jaučiamas jau toks liulantis. Aš kepu jį pasidarius iš folijos tokį induką jam ir uždengiu dar folija Kepu ~15min ir paskui jau makaluoju, liula ar ne.


Prie šio sūrio pasidaryti įvairių vaisių, daržovių lėkštę: morka, saliero stiebai, agurkas, kriaušė, melionas, obuolys ir t.t. duonos lazdelės. Žodžiu ką mėgstat.
Nu ir kai jau sūris liula tada traukiam iš orkaitės, viršūnę įpjaunam kryžmai, atlenkiam kraštus ir tada su kuo norit, pvz man lb skanu su agurku, agurką merkiat į tą sūrį ir valgot. Dar labai skanu jei Mango Chutney turit, tai dar ir į tą pamirkot. Nu pasaka.

Taip pat labai skanu ant krekerio užtepti tepamos varškės su žalumynais, uždėti agurko skiltelę ir baziliko.

Papildyta:
O dar vienas atradimas buvo karamelizuoti svogūnėliai. Gana skeptiškai vertinau, galvoju kaip čia svogūnai ir karamelė.. Bet nuostabus skonis.

