Prie vyno turime keletą išbandytų užkandėlių.
Jei mėgstate sūrį, bet jau pabodo klasikinos krekerio, sūrio ir alyvuogės rinkinys siūlau išsikepti Camembert sūrį. Pilnas, apvalus Camemebert sūris kepamas orkaitėje, kol pajudinus jis jaučiamas jau toks liulantis. Aš kepu jį pasidarius iš folijos tokį induką jam ir uždengiu dar folija Kepu ~15min ir paskui jau makaluoju, liula ar ne. Geriua pasidaryti tą induką iš folijos, nes kai kurie sūriai ne visai pilnai būna tuo pelėsiu padengti, tai jau kai kepa, jis pradeda lydytis ir išbėga.
Prie šio sūrio pasidaryti įvairių vaisių, daržovių lėkštę: morka, saliero stiebai, agurkas, kriaušė, melionas, obuolys ir t.t. duonos lazdelės. Žodžiu ką mėgstat.
Nu ir kai jau sūris liula tada traukiam iš orkaitės, viršūnę įpjaunam kryžmai, atlenkiam kraštus ir tada su kuo norit, pvz man lb skanu su agurku, agurką merkiat į tą sūrį ir valgot. Dar labai skanu jei Mango Chutney turit, tai dar ir į tą pamirkot. Nu pasaka. Bet geriausia valgyti iškart kol karšta, nes paskui stengsta tas sūris ir jau malonumo mažiau lieka.
Taip pat labai skanu ant krekerio užtepti tepamos varškės su žalumynais, uždėti agurko skiltelę ir baziliko.
Papildyta:
O dar vienas atradimas buvo karamelizuoti svogūnėliai. Gana skeptiškai vertinau, galvoju kaip čia svogūnai ir karamelė.. Bet nuostabus skonis. tik jau čia rečiau darom, nes balzamiko acto reikia nemažai, o tas padla jau ne toks ir pigus.
Paprastas bet nepabodęs užkandis prie vyno - tokie sumuštinukai:
Orkaitėje trumpai paskrudinti prancūziško batono riekeles.
Ant atvėsusių riekelių uždėti ir paskirstyti pelėsinio sūrio.
Ant viršaus dar uždėti saulėje džiovintų pomidorų.
Greita ir skanu
Orkaitėje trumpai paskrudinti prancūziško batono riekeles.
Ant atvėsusių riekelių uždėti ir paskirstyti pelėsinio sūrio.
Ant viršaus dar uždėti saulėje džiovintų pomidorų.
Greita ir skanu
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 02 16, 00:43)
Paprastas bet nepabodęs užkandis prie vyno - tokie sumuštinukai:
Orkaitėje trumpai paskrudinti prancūziško batono riekeles.
Ant atvėsusių riekelių uždėti ir paskirstyti pelėsinio sūrio.
Ant viršaus dar uždėti saulėje džiovintų pomidorų.
Greita ir skanu
Orkaitėje trumpai paskrudinti prancūziško batono riekeles.
Ant atvėsusių riekelių uždėti ir paskirstyti pelėsinio sūrio.
Ant viršaus dar uždėti saulėje džiovintų pomidorų.
Greita ir skanu
Pries kepant ant batono nereikia jokio aliejaus,prieskoniu?
Darau tokias uzkandeles:
Paskrudinu juoda duona
Mazai rukyta kumpelis
Dziov. pomidorai aliejuje
Mocarela (tinka ir ferm. suris)
Siek tiek majonezo
Zalumynu
Pomidorus, mesyte ir suri supjaustau mazais gabaliukais. Sumaisau su trupuciu majonezo ir kapotais zalumynais. Tokia mase tepu ant skrudintos juodos duonos, ir pasaunu i orkaite kelioms minutems, kad suris issilydytu
Paskrudinu juoda duona
Mazai rukyta kumpelis
Dziov. pomidorai aliejuje
Mocarela (tinka ir ferm. suris)
Siek tiek majonezo
Zalumynu
Pomidorus, mesyte ir suri supjaustau mazais gabaliukais. Sumaisau su trupuciu majonezo ir kapotais zalumynais. Tokia mase tepu ant skrudintos juodos duonos, ir pasaunu i orkaite kelioms minutems, kad suris issilydytu
QUOTE(Ramint@ @ 2007 09 02, 23:10)
na man skaniausia prie vyno dziugo suris su juodom alyvuogem
QUOTE(Poema @ 2012 02 16, 13:05)
Pries kepant ant batono nereikia jokio aliejaus,prieskoniu?
Ne, aliejaus tikrai nereikia. Aš sviestu aptepu (aliejaus niekada nebandžiau) riekeles ir apibarstau Santa Maria "Picos prieskoniais" (sudėty tik trys prieskoninės žolelės) tuomet, kai valgome jį su salotomis, omletu ar pan.
Bet šie sumuštinukai ir taip turi savitą skonį, ir būna minkštai traškūs, todėl papildomai daugiau nieko ir neįtraukiu į jų gamybą. Bet galit pabandyti ir savo variantą - gal išeis dar skaniau Tuomet pasidalinkit patirtim
QUOTE(pingvinukas lolo @ 2012 03 29, 00:12)
Ne, aliejaus tikrai nereikia. Aš sviestu aptepu (aliejaus niekada nebandžiau) riekeles ir apibarstau Santa Maria "Picos prieskoniais" (sudėty tik trys prieskoninės žolelės) tuomet, kai valgome jį su salotomis, omletu ar pan.
Bet šie sumuštinukai ir taip turi savitą skonį, ir būna minkštai traškūs, todėl papildomai daugiau nieko ir neįtraukiu į jų gamybą. Bet galit pabandyti ir savo variantą - gal išeis dar skaniau Tuomet pasidalinkit patirtim
Bet šie sumuštinukai ir taip turi savitą skonį, ir būna minkštai traškūs, todėl papildomai daugiau nieko ir neįtraukiu į jų gamybą. Bet galit pabandyti ir savo variantą - gal išeis dar skaniau Tuomet pasidalinkit patirtim
Aš kepu lengvai pašlaksčius alyvuogių aliejum ir pabarsčius bazilikais. Ir laukiu kol gražiai apskrus . Išėmus galima lengvai įtrinti česnaku. Tinka valgyt prie vyno (prie sriubos, beje, irgi ). Vieni ar su užtepu.
prisiskaiciau neblogu cia receptu tai dar pasidalinsiu ir savais
1.
salieru stiebai idaryti tepamu suriu: imami salieru stiebai, nuplaunami ir peiliu i ju viduri tepamas varskes tepamasis surelis (pasirinkit pagal skoni koks ir su kokiais priedais). visas tas grozis supjaustomas vieno kasnio dydzio gabaliukais. labai gaivu, ypac rekomenduociau prie atsaldyto rose, bet siaip tinka ir prie visu kitu vynu
2.
cukinijos griezineliai su suriu: supjaustom maza zalia cukinija 1 cm sorio griezineliais, kiekvieno griezinelio viduryje peiliu isskobiam duobute, i ja pritepam varskes tepamojo surelio
3.
baklazano suktinukai (cia jau daugiau terliones, bet skonis dieviskas, nuo stalo isnyksta momentaliai):
reikes:
baklazano
varskes
grietines arba nat jogurto
druskos, pipiru
cesnako
graikiniu riesutu
baklazana supjaustome isilgai plonomis riekelemis, apkepame keptuveje, sudedame ant popierinio ranksluoscio, kad nusivarvetu aliejus.
kol vesta baklazanas pasidarom idara:
i varske pagal skoni dedam druskos, pipiru, cesnako, siek tiek smulkintu graikisku riesutu, sauksta ar pan grietines ar jogurto, viska ismaisome.
idara tepame antkepto baklazano riekeliu (man patogiausia tai daryti pirstais), suvyniojame ir persmeigiame dantu krapstuku ar spec smeigtuku
mmm geris neispasakytas
4. kepaisiukai - visokie kepinukai is saldytos sluoksniuotos teslos
teslos praktiskai visada turiu saldiklyje, tai visada galima kazka greitai sukurti jei uzsuka netiketu sveciu taurei vyno
idarui naudoju viska, ka randu saldytuve ir spintelese, pateikiu kelis variantus:
1. rukyta sonine + spinatai arba svoguno laiskai ar pan
2. sauleje dziovinti pomidorai + suris
3. baklazanas+suris
4. pieagrybiai + suris
5. cukinija+ suris ir tt ir tt
aisku suris visais atvejais labai tinka
va, sumeciau pagrindinius gaminamus tikiuosi pabandysit ir patiks
1.
salieru stiebai idaryti tepamu suriu: imami salieru stiebai, nuplaunami ir peiliu i ju viduri tepamas varskes tepamasis surelis (pasirinkit pagal skoni koks ir su kokiais priedais). visas tas grozis supjaustomas vieno kasnio dydzio gabaliukais. labai gaivu, ypac rekomenduociau prie atsaldyto rose, bet siaip tinka ir prie visu kitu vynu
2.
cukinijos griezineliai su suriu: supjaustom maza zalia cukinija 1 cm sorio griezineliais, kiekvieno griezinelio viduryje peiliu isskobiam duobute, i ja pritepam varskes tepamojo surelio
3.
baklazano suktinukai (cia jau daugiau terliones, bet skonis dieviskas, nuo stalo isnyksta momentaliai):
reikes:
baklazano
varskes
grietines arba nat jogurto
druskos, pipiru
cesnako
graikiniu riesutu
baklazana supjaustome isilgai plonomis riekelemis, apkepame keptuveje, sudedame ant popierinio ranksluoscio, kad nusivarvetu aliejus.
kol vesta baklazanas pasidarom idara:
i varske pagal skoni dedam druskos, pipiru, cesnako, siek tiek smulkintu graikisku riesutu, sauksta ar pan grietines ar jogurto, viska ismaisome.
idara tepame antkepto baklazano riekeliu (man patogiausia tai daryti pirstais), suvyniojame ir persmeigiame dantu krapstuku ar spec smeigtuku
mmm geris neispasakytas
4. kepaisiukai - visokie kepinukai is saldytos sluoksniuotos teslos
teslos praktiskai visada turiu saldiklyje, tai visada galima kazka greitai sukurti jei uzsuka netiketu sveciu taurei vyno
idarui naudoju viska, ka randu saldytuve ir spintelese, pateikiu kelis variantus:
1. rukyta sonine + spinatai arba svoguno laiskai ar pan
2. sauleje dziovinti pomidorai + suris
3. baklazanas+suris
4. pieagrybiai + suris
5. cukinija+ suris ir tt ir tt
aisku suris visais atvejais labai tinka
va, sumeciau pagrindinius gaminamus tikiuosi pabandysit ir patiks
Trys geriausi užkandžiai prie vyno, tai sūris, alyvuogės ir krevetės
Nepakeičiami ir mylimiausi
Nepakeičiami ir mylimiausi
Sveiki
Gal kažkas gali greit atsakyt (per šiandien-ryt), kaip įdaromos džiovintos slyvos? T.y. ar kemšate įdaro masę kažkaip į vidų, ar tiesiog užspaudžiat ant viršaus, suformavę kaip krepšelį?
Ačiū!
Gal kažkas gali greit atsakyt (per šiandien-ryt), kaip įdaromos džiovintos slyvos? T.y. ar kemšate įdaro masę kažkaip į vidų, ar tiesiog užspaudžiat ant viršaus, suformavę kaip krepšelį?
Ačiū!