Įkraunama...
Įkraunama...

Patarimai keliaujantiems su katinu

į UK tikrai sudėtingiau, nei kad prieš tai įdėtoje nuorodoje parašyta. Kiek pamenu merginos rašė, kad reikia po pasiutligės skiepo laukti 6mėn, o tada su neigiamu pasiutligės atsakymu galima įsivežti katinuką . Priešingu atveju katinas turės prasėdėt tą laiką karantine..
gal Jums padės tema: http://www.supermama...?...8612&st=108
Atsakyti
Vasarą skrisiu su Damute į Norvegiją. Skaičiau labai daug literatūros, ko reikia skrendant į ne ES šalį, tokią kaip Norvegija. Ir žinokite - pasiklydau pati visuose reikalavimuose. Gal netyčia kas skrido į Norvegiją ir žino kokio bieso ten reikia? Mano katė skiepyta 2010 m. spalio 15 d., čipuota, vaistai nuo kirminų duoti irgi prieš skiepą, turi dokumentus, ES pasą ir t.t. Ko reikia daugiau? Pagal mane tai aš dabar turiu padaryti BŪTINAI PASIUTLIGĖS ANTIKŪNŲ TITRO TYRIMĄ? Nes kiek skaičiau, šitas dalykas buvo įrašytas tarp reikalavimų. Toliau, kur tokį tyrimą daro, kiek laiko reikia laukti atsakymo? Aš į Vilnių važiuosiu trečiadienį, gal išeitų padaryti tą tyrimą klinikoje kokioje nors? Žodžiu, kol ateina atsakymas iš to tyrimo, aš turiu tvarkytis kitus popierius, likus iki skrydžio 10 dienų, turiu suduoti vaistus nuo kirminų, visą tai turi įrašyti vetas į ES knygutę, taip? O kokio ten dar sertifikato reikia? Iš kur man gauti jį? Ir dar skaičiau, kad likus 24 val. iki skrydžio katė vėl turi būti apžiūrima veto, kad galėtų skristi. Tai žodžiu, čia viskas, ką man reikia padaryti? Nes aš visiškai susimaišiau. Mama sako pasiskambink į Vilniaus oro uostą ir pasiklausk, kokios taisyklės skrendant į Norvegiją... O aš manau, kad oro uosto informacija nelabai ką žinos apie tą Norvegiją (skrisčiau norvegų linijomis)... Baisu, stresas apimė.

P.S. Tuo metu, kol būčiau Norvegijoje, norėčiau sudalyvauti kačių parodoje tenais, tai ar dar reikia kokių papildomų popierių norint joje dalyvauti?
Atsakyti
As manau tu cia per daug reikalavimu prirasei... gal geriau pasiskambink i vet klinika ir issiklausinek, paskambink ir i aviakompanija su kuria skrisi informacija ir paklausk.
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2011 03 07, 20:41)
As manau tu  cia per daug reikalavimu prirasei... gal geriau pasiskambink i vet klinika ir issiklausinek, paskambink ir i aviakompanija su kuria skrisi informacija ir paklausk.


Na, reikės užvažiuoti į vet. kliniką ir paklausti, bet skaitant internete, nu grynai va tiek ir prirašyta... Tai viskas atrodo taip rimta... Iš tiesų nervuoja, galiu pasakyti, nes nu kam čia reikia tokių nesąmonių, vien tai, kad katė iš veislyno ir su visais popieriais, įrodo, kad ji sveika ir gali keliauti be jokių ten kitokių papildomų tyrimų... Bet nu jei reikia, tai reikia, nors man tai čia tik papildomas pinigų išmetimas. ;/
Atsakyti
Rytoj varom darytis pasiutligės antikūnų titro tyrimo, rezultatai bus po Velykų. Pasirodo visiškai nėra sudėtingas tas pervežimas katės į Norvegiją. Pagrindinis dalykas, tai būtent šitas tyrimas, galiojantys skiepai, likus 10 d. iki kelionės reikia nukirminuoti, suklijuoti visus lipdukus į ES pasą, sudėti parašus ir t.t. Tada skrendant atgal vėl reikia suduoti vaistus nuo kirminų (nesuprantu kam), bet taip sakė. Tai žodžiu, tikiuosi viskas čia mums gerai vasarą bus ir laimingai nukeliausime į Norvegiją.
Atsakyti
Toumei kodel taip ilgai tyrimas daromas? mes berods per 10 d. praeitais metais darem.. o i rnovergija tikrai nera taip sudetinga kaip i UK pvz.
Atsakyti
QUOTE(Toumei @ 2011 03 08, 22:00)
likus 10 d. iki kelionės reikia nukirminuoti, suklijuoti visus lipdukus į ES pasą, sudėti parašus ir t.t. Tada skrendant atgal vėl reikia suduoti vaistus nuo kirminų (nesuprantu kam)

Kad Norvegijos firminiai kirminai, kurie yra saugomi, nepereitų į žemyną hihihi.gif O į priekį nukirmint- kad veislės norvegam nepagadint!
Aš čia tokias išvadas pasidariau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 03 balandžio 2011 - 19:03
Pernai metais, liepos menesi skridau parsivezti savo katytes i Norvegija. Susitvarkiau visus dokumentus, atlikom visas apziuras pries kelione ir t.t. Skridau is Vilniaus su AirBaltic. Bilietus pirkau gal kokius 3 menesius pries (manau nebutina taip anksti), rezervavau kelione telefonu, buvo uzregistruotas gyvunas, po keliu dienu gavau patvirtinima del keliones su gyvunu. Katinuka veziausi salone, visu skrydziu metu buvo parinktos vietos prie lango. Vien tik katinuko bilietas kainavo 280lt (kartu su mano gavosi 780lt), katinukas su medziaginiu narveliu svere 3,7kg. Ziurejau kelione taip pat su Sas'u, nepamenu kainos, bet gavosi panasi suma. Norwegian'as tarptautiniuose skrydziuose visus gyvunus skraidina tik bagazo skyriuje. Skrendant salies viduje galima nestis i salona (pries metus buvo tokios taisykles, gal dabar kas pasikeite). Atvykus i oro uosta (as skridau i Oslo Gardermoen), reikia eiti i raudona zona, kur vyksta visos deklaracijos. Ten sedintys patikrino mano gyvuno pasa ir nuskaite cipa, paziurejo ar sutampa numeris. Atidave pasa ir palinkejo geros dienos. Tai del tokio patikrinimo, tiek vargo ir pinigu. Labai bijojau, galvojau kad nebutu kokiu problemu, bet siaip viskas praejo gerai smile.gif
Jei dar kas domina galit klaust ax.gif Gal kitiems skridusiems i Norvegija buvo kitaip 4u.gif
Atsakyti
noriu pasidalinti istorija,kaip mums sekesi keliauti su dviem katukais sfinksais i UK. Musu kelione uztruko gana ilgokai, beveik 2,5 paros. Vezemes maza katyte nelegaliai,nes ji neturejo kraujo tyrimo paimto, bet visi kiti skiepai buvo tvarkoj,ir dideli katina vezemes,kuris buvo su visais tvarkingais dokumentais.Tiek pergyvenau,kaip prasivezti katyte nelegale,kad net neuzakcentavau dickio ivezimo i UK laiko. Veterinore mums uzrase pilna laika 2011 09.30 23.00val,isvaziavom 10 01 vakare,planavom jau sekmadieni tikrai iki to laiko patekti, bet nepavyko, sunkus rukas ir nuovargis vairuojant padare savo. Mes Prancuzijoj prie kelto buvom 2011 10 03 00.30val, o pasirodo reikejo iki 2011 10 02 23.00val priregistruoti katina i kelta,kitaip karantinas. Na ir ka, dave sarasa veterinoriu, pas kuriuos vel tikrinti katina, teko apsistoti Prancuzijoj viesbutuki iki kito ryto, o tada pas veterinoriu. Vel sudave nuo erkiu,nuo kirmeliu,apziurejo katina,bandem mes ten sneketi,kad uzrasytu kita laika,kad tikrino anksciau veterinorius,kad mums nereiktu daugiau nakvoti viesbuti,bet jie nesutiko. Susimokejom 65 eurus,irase data 2011 10 03 8.30val ir tada dar 24 val turejom laukti,kad galetume plaukti i UK,nes nuo 24 iki 48 val nuo katino patikrinimo,gali ivaziuoti i UK.Prie kelto katinui visus dokumentus supilde prancuzai,cipa nuskaite,kazkokia forma uzpilde,dave lipduka ant priekinio stiklo,kad matytus,kad gyvunas masinoj ir viskas.Visa plaukima katinai abu prabuvo masinoj,nes tokios taisykles, o po to aisku daug nervu,kurem jau pasakas ka sakysim,kodel mazoji kate nelegale, bet ju net neprireike, is kelto isvaziavom,muitinej net nestabde nieks nieko,net nesitikejo kad taip sekmingai ir pravaziavom.
Va tokia ta musu istorija smile.gif
Atsakyti
Klausimas tau, rootelia

QUOTE
  Pernai metais, liepos menesi skridau parsivezti savo katytes i Norvegija. Susitvarkiau visus dokumentus, atlikom visas apziuras pries kelione ir t.t. Skridau is Vilniaus su AirBaltic.


Kokia procedura buvo oro uoste, isskrendant is Lietuvos? kur ejai su kaciuku? papasakok, buciau dekinga, nes ir as ruosiuosi gabenti katinuka is LT i NO.
Beje, nezinau ar turi reiksmes, kad gyvuno dokumente kaip savininkas irasytas mano vaikinas, kuris tuo metu nekeliaus su mumis. Ar tikrina tokius dalykus?
Beje, kaip katinukas istvere kelione? Ar davete kokiu nors papildomu preparatu nuraminimui? Gerai tiek, kad kelione is LT neilga iki Oslo:)
Lauksiu atsakymo 4u.gif
Atsakyti
smile.gif+2011 11 20, 15:43-->
QUOTE(shokoladine smile.gif @ 2011 11 20, 15:43)
Klausimas tau, rootelia
Kokia procedura buvo oro uoste, isskrendant is Lietuvos? kur ejai su kaciuku? papasakok, buciau dekinga, nes ir as ruosiuosi gabenti katinuka is LT i NO.
Beje, nezinau ar turi reiksmes, kad gyvuno dokumente kaip savininkas irasytas mano vaikinas, kuris tuo metu nekeliaus su mumis. Ar tikrina tokius dalykus?
Beje, kaip katinukas istvere kelione? Ar davete kokiu nors papildomu preparatu nuraminimui? Gerai tiek, kad kelione is LT neilga iki Oslo:)
Lauksiu atsakymo  4u.gif


Mes tau jau atrašėme į UC apie tą šeimininką, kad neturi reikšmės. Juk ten vietos pase daug, įsirašyk savo vardą prie vaikino ir viskas bus gerai. 4u.gif

P.S. Aš jau turiu bilietus į Norvegiją, išskrendame gruodžio pradžioje. Viską susitvarkėm jau beveik, tyrimai puikūs, bilietai norvegų oro linijų. Papildomai man katės gabenimas kainuos 300 kr., į vieną galą. Bilietus reikia užsisakinėti tik telefonu. Katė bus bagaže. Prieš kelionę duosiu raminamųjų iš anksto, kad apsiramintų.
Atsakyti
QUOTE
Mes tau jau atrašėme į UC apie tą šeimininką,


Toumei, ten buvo ne 'mes',o tik jusu vienos atsakymas, ir tai su zodeliu "nemanau" cool.gif Tai padariau isvada, kad nesate tikra del atsakymo ir kreipiausi i kitus forumus:)

O kokius raminamuosius savo katei duosite? Butu idomu suzinoti pavadinima.
Ir, sekmes kelioneje!!! thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti