Įkraunama...
Įkraunama...

Patarimai keliaujantiems su katinu

Galima paskaityti VMVT puslapį
O savo žodžiais, tai standartinės procedūros (čipas, po pasiutligės skiepo 21 diena) + prieš išvykimą pas vetą nukirminuoti parazikvanteliu (vetas turi pastatyti antspaudą + lipduką vet. pase).
Kalbant apie daugumą (kaip man pasirodė iš patirties/girdėto) - niekas nieko niekur neveda. Pvz. katėms pakloja palutę ir viskas, jokių smėlių. Todėl besikreipiant pas tuos komercinius vežėjus, deja, teks nusivilti.
Atskiri žmonės (ne įmonės/kontoros) kurie tarp kitko paima augintinį - bent kartais juo pasirūpina ir atveža tvarkingą, o mikriukuose apsidirbusius iki ausų.
Todėl ieškokite rekomenduojamo kitais iš patirties vežėjo ir žiūrėkite kuris važiuoja jums reikalinga kryptim.
Atsakyti
QUOTE(esarmy @ 2016 08 08, 15:58)
O savo žodžiais, tai standartinės procedūros (čipas, po pasiutligės skiepo 21 diena) + prieš išvykimą pas vetą nukirminuoti parazikvanteliu (vetas turi pastatyti antspaudą + lipduką vet. pase).



o kiek laiko uztrunka pilnas sutvarkymas? :-)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GV_13: 08 rugpjūčio 2016 - 21:10
QUOTE(GV_13 @ 2016 08 07, 20:12)
Sveiki, noriu suzinoti kuo daugiau info, nes artimiausiu metu noriu parsivezti savo katina i UK, kaip yra gal kam teko neseniai tai daryti, ko reikia kiek visos paslaugos, doc, cipsas, pasas ir skiepai kainuoja pas vet? koks gyvuno pervezimo mokestis su mikriuku? ar gyvunas turi buti narve? kaip gyvunui issitustint, ar vedzioja juos? aciu uz betkokia info

Maniškės katės kaip tik šiuo metu vyksta namo iš LT į UK, tai kol laukiu, galiu papasakoti smile.gif
Pirmiausia - čipas ir skiepas pas veterinarą. Gaunat popierių, su tuo popierium ir katinu keliaujat į Veterinarinę tarnybą. Ten skanuoja katiną, t.y. - čipą, pildot prašymą pasui gaut. Paskambina, kai paruoštas. Susimokat kelių eurų mokestį, atsiimat pasą. Prieš kelionę likus parai ar dviem - su katinu pas veterinarą, supildo viską į pasą.
Vežiausi su rekomenduotais vežėjais, lydėjo (tebelydi biggrin.gif ) dukra. Pirkom nemažą narvą (3 katės), jame tilpo wc, maisto ir vandens indai, guolis. Kelionė gan varginanti, katės narve visą laiką, bet kas kelias val stojo, leisdavo dukrai kates apžiūrėt.
Dokus tikrino Vokietijoj, ten purtė visus krovinius. Ant UK sienos tik nuskanavo čipus, mano rašyto įgaliojimo nereikėjo (katės pagyvenusios ir neveislinės).
Minusas tame, kad man rekomenduoti vežėjai į Vakarų Angliją neveža. Tad nuo Londono perėmė mano draugas, gabena namo savo mašina.
Kelionė bus užtrukusi beveik 2 paras.
Atsakyti
Dar pridursiu, pats vairuotojas stebėjosi, kad ramios katės kelionėje buvo, sako, paprastai labai miaukia, bet paprastai uždaruose boksuose būna. O mūsiškės gan erdviame narve važiavo, su dėžute ir viskuo, kuo puikiausiai ėjo į wc, ėdė, miegojo...
Mano manymu, čia buvo geriausia įmanoma kelionė, nes lydėjo savas žmogus.

Mokėjau už atvežimą £210, skiepų ir kt kainų neprisimenu.
Atsakyti
smile.gif mums dar tik 2 mėnesiukai, kol parsivežėm iš kaimuko( mūsiškis- kaimo kieminis)- koncertavo kaip turi būt, vežėms specialioje dėžėje,bert vistiek ...gal ,kad įpratęs lauke ... blink.gif
Atsakyti