toks pastebejimas: kalbi apie alieju, giri alieju, visur vien aliejus aliejus, pati tepi irgi alieju... tai gal tada ir skirk KOSMETIKA, tokia kaip kremai, losjonai, serumai ir tt ir ALIEJAI.
Beje, aliejai taip pat verdami ir apdorojami pries vartojant (na, nebent pati spaudi namie savo salygomis), o tu, kurie tiesiog spaudziami naturalumu niekas ir neabejoja, bet tada verta butu pakalbeti ir apie ju galiojima...
Nezinau kaip gali diskutuot - tiksliau agresyviai irodinet - kosmetikos kenksminguma... Gal laikas islysti is urvo?
QUOTE(Dusele @ 2009 01 31, 20:20)
toks pastebejimas: kalbi apie alieju, giri alieju, visur vien aliejus aliejus, pati tepi irgi alieju... tai gal tada ir skirk KOSMETIKA, tokia kaip kremai, losjonai, serumai ir tt ir ALIEJAI.
Beje, aliejai taip pat verdami ir apdorojami pries vartojant (na, nebent pati spaudi namie savo salygomis), o tu, kurie tiesiog spaudziami naturalumu niekas ir neabejoja, bet tada verta butu pakalbeti ir apie ju galiojima...
Nezinau kaip gali diskutuot - tiksliau agresyviai irodinet - kosmetikos kenksminguma... Gal laikas islysti is urvo?
tai tau vertetu lysti i urva, nes zinau apie ka kalbu, o stai tu poniute, deja, -ne.
Ar tu kvaila, ar tik taip bandai atrodyti - pagal tave kosmetika yra tik tai, kad uzkonservuota parabenu . Tai leisiu pasakyti, kad net ir avokadas sumaisytas su kiausiniu ir sauksteliu brendzio taip pat yra naturalios kosmetikos priemone, taip pat ir su aliejais - kai as sumaisau tuos 100 % eklogiskus ir naturalius bei sertifikuotus aliejus (kuriu auginimui ir isgavimui keliami labai auksti reikalavimai. Keista, kad zmogus tiek daug "ismanantis apie standartus" nezino kokie taikomi tokiems aliejams ir juo labiau neturi supratimo apie ju galiojima ) atitinkamom proporcijom, ilasinu EA, ipilu hidrolato ir pan -taip pat gaunu kremus, losjonus ar kuno sviestus ir pan., kurie irgi yra KOSMETIKA. Kuri tau vieta yra neaiski?
O apie kosmetikos kenksmingu yra informacijos pilnas internetas, t.y. apie kenksmingu medziagu esanciu kosmetikoje poveiki. Nejau tavo stebuklingas straipnis apie tai nieko neraso
Stai vienasis naujausiu tyrimu apie sintetines kosmetikos "nauda" organizmui
Papildyta:
Stai net knyga tau suradau "sjedobnaja kosmetika"
Tu vis rasineji ir rasineji, jog naturali kosmetika kenkia, bet taip ir nepaaiskini kaip pvz. kenkia sviestmedis, kokosu aliejus ir visi kiti augaliniai ir eteriniai aliejai bei ju misiniai, kurie nera paviekti jokios chemijos ar kepimu/ virimu
[/quote]
Kad shea butter kažkuo kenkia yra jūsų fantazijos vaisius, o ne mano žodžiai. Tai net nėra kosmetika, tai aliejus, kuris naudojamas odos priežiūrai, o vietiniai jį naudoja maistui. Dėl to ir kyla visi nesusišnekėjimai - girdit tai, ką norit girdėt.
Papildyta:
Beje, Dusele, nežinau kuo tiksliai konservuojamos ekologiškos priemonės, bet žinau, kad gamtoj yra konservantų, tokių kaip, pavyzdžiui, jojobos aliejus šiek tiek, kažkokia dalis šermukšnio uogose ir pan. Taip pat aliejai ilgai galioja dar ir dėl to, kad steriliai uždaryti. Būna parašyta, kad produktas galioja ilgai, o nuo atidarymo datos žymiai ilgiau. Spiritas gerai konservuoja, nustebau net. Buvau pasidarius kaukę, į kurią įpyliau eterinio aliejaus tirpinto trejose devyneriose. Gavosi labai gera priemonė ir stovėjo žymiai ilgiau.
[/quote]
Kad shea butter kažkuo kenkia yra jūsų fantazijos vaisius, o ne mano žodžiai. Tai net nėra kosmetika, tai aliejus, kuris naudojamas odos priežiūrai, o vietiniai jį naudoja maistui. Dėl to ir kyla visi nesusišnekėjimai - girdit tai, ką norit girdėt.
Papildyta:
Beje, Dusele, nežinau kuo tiksliai konservuojamos ekologiškos priemonės, bet žinau, kad gamtoj yra konservantų, tokių kaip, pavyzdžiui, jojobos aliejus šiek tiek, kažkokia dalis šermukšnio uogose ir pan. Taip pat aliejai ilgai galioja dar ir dėl to, kad steriliai uždaryti. Būna parašyta, kad produktas galioja ilgai, o nuo atidarymo datos žymiai ilgiau. Spiritas gerai konservuoja, nustebau net. Buvau pasidarius kaukę, į kurią įpyliau eterinio aliejaus tirpinto trejose devyneriose. Gavosi labai gera priemonė ir stovėjo žymiai ilgiau.
QUOTE(sliver @ 2009 01 31, 21:13)
tai tikrai nera mano fantazijos vaisius, tiesiog neturiu noro dabar ieskoti tavo ankstesniu pasisakymu apie tai, kad nera 100 % naturalios kosmetikos, ir kad visa kosmetika, kad ir kokia ji butu - kenkia, todel norint buti sveikam nieko nevalia naudoti - mazdaug tokia tavo pozicija. Dar karta kartoju, kad is tu alieju yra gaminami produktai, kurie taip pat laikomi kosmetika, todel juokingai skamba svaisciojimai, kad nera nekenksmingu naturaliu priemoniu, nes jos vis tiek kazkaip paveikiamos ir t.t., o kai paklausiu kuo zalingi i krema sumaisyti aliejai -staiga tampu kliedesiu apsesta moteriske, kuriai dar ir vaidenasi
Papildyta:
QUOTE(sliver @ 2009 01 31, 21:21)
Taip pat aliejai ilgai galioja dar ir dėl to, kad steriliai uždaryti.
jei jau koks aliejus (o tokiu yra vos vienas kitas, nes didzioji ju dalis ir patys yra konservuojancios medziagos, tad galioja iki 2 metu be nieko) ir buna konservuojamas -tai nebent vit. e ir eteriniais aliejai
Aš viską parašiau kodėl verta ir kodėl neverta naudoti kosmetiką. Savo pozicijos neparašiau ir dar paminėjau, kad tai galimybė, o ne mano pozicija. Tingit ieškot, vadinasi, neturit argumentų ir kuriat dabar. Kam įdomus jūsų laikas? Man neįdomus. Čia reikia nuomones rašyt, patirtį, o ne kitus mokyt gyvent.
Papildyta:
Beje, kažkas čia minėjo mineralinę pudrą. Galima plačiau apie ją? Gal kas netingit sudėtį parašyt? Ji visiškai natūrali? Kur galima įsigyt jos būtų Kaune ir kokia kaina?
Papildyta:
Beje, kažkas čia minėjo mineralinę pudrą. Galima plačiau apie ją? Gal kas netingit sudėtį parašyt? Ji visiškai natūrali? Kur galima įsigyt jos būtų Kaune ir kokia kaina?
QUOTE(sliver @ 2009 01 31, 21:35)
Aš viską parašiau kodėl verta ir kodėl neverta naudoti kosmetiką. Savo pozicijos neparašiau ir dar paminėjau, kad tai galimybė, o ne mano pozicija. Tingit ieškot, vadinasi, neturit argumentų ir kuriat dabar. Kam įdomus jūsų laikas? Man neįdomus.
bala nemate to mano laiko
stai jusu pasisakymai
QUOTE(sliver @ 2008 12 04, 18:33)
Bandžiau Urtekram šampūną, ką manot apie jo natūralumą? Lietuviškai parašyta tik įvairūs muilai, citrinos rūgštis ir pan. daugiau nieko, o ant šono angliškai ingridients ir parašyta visai kita sudėtis. Internete pažiūrėjau, kad nėra labai ji kenksminga, bet vistiek apgavystė. Šiaip šampūnas geresnis negu bet koks su chemija, purūs plaukai, nesausina.
Suprantu, kad nebaigus jokio universiteto gali buti sunku su logika, bet ka padarysi. Stai tavo paryskintas teiginys logiskai tai reiskia, kad sampuno sudėtyje vis tik yra siek tiek kenksmigu medziagu, taigi jei yra kenksmingu medziagu sampunas gali kenkti. Jei norejai pasakyti, kad sampunas nera kenksmingas tai sakinyje zodzio labai, remiantis logikos taisyklemis negali buti. Atsiprasau, jei nemoki tinkamai isreiksti savo minciu, bet skaityti as moku.
QUOTE(sliver @ 2008 12 04, 21:45)
Sakiau, kad nėra visai sveikų šampūnų.
QUOTE(sliver @ 2008 12 05, 19:13)
Nėra sveikų šampūnų. Švariam organizmui bet kuris šampūnas daro įtaką.
vel gi logika kai sakome, kad kas nors yra nesveika, pvz. rukyti, gerti nuolat, traskuciai, kitoks riebus maistas, kokakola ir t.t. tai reiskia, kad sie dalykai yra kenksmingi sveikatai ir kodel jie kenksmingi. Kai tu rasai, kad nera sveiku sampunu, tai logiska sakyti, kad jie kenkia, bet taip ir nepasakai kuo jie kenkia (turiu omeny sertifikuotus sampunus,o ne kokius ten lorealius) konkreciai gresia sirdies problemos, vezys, hormoniniai pakitimai ir t.t.
QUOTE(sliver @ 2008 12 05, 19:39)
Jei organizmas visai švarus, nėra sveika naudoti šampūną aplamai. Yra visokių alternatyvų, bet apie jas nelabai ką žinau ir jų neverta naudoti jei organizmas nėra visai švarus.
Cia apskritai topiniai sakiniai, tai gal irasyti sampunus i nuodu sarasa, kuriais draudžiama prekiauti ir kuriu naudojimas yra grieztai reglamentuojamas istatymais ir tik su spec. leidimais
Gali neatsakineti, nes akivaizdu, kad prisiskaitei grozines fantastikos knygu, bet ten atsakymai ne i visus klausimus pateikiami - tai ka jau ten ir prigalvosi
Beje, pamenu, kad sakei, jog pasitrauki is sios temos, nes nenori "kautis" (jei reikia ir ta sakini surasiu ), bet vis tiek negali be "kautyniu"
QUOTE(sliver @ 2008 12 05, 18:49)
Kaip nesenai minėjau viršuje ant šampūno buvo lietuviškai parašyta vienokia sudėtis, o angliškai kitokia. Tai yra apgavystė.
Tikrai įdomi diskusija... Jau čia seniai buvo, bet negaliu nutylėt... Dėl sudedamųjų dalių... KAdangi pati esu natūralios kosmetikos mėgėja (nes tikrai geriau tinka), tai stengiuosi naudoti ją... Nusipirkau Weledos rozmarinų šampūną (Vokietijoj, nes čia gyvenu), sumąstau panagrinėti sudėtį, perskaitau vokiškai - ok, tada apsuku pakuotę ir paskaitau angliškai... Angliškame aprašyme trimis sudėtinėmis dalimis daugiau... Taigi, merginos, tikrai be reikalo užsipuolėte sliver, tikrai gali pasitaikyti, kad aprašymuose visos dalys nerašomos... Esu vertėja, taigi žinau, kad kartais skirtingose šalyse nereikalaujama pateikti absoliučiai visas sudėtines dalis... Beje, ir tos sudėtinės dalys kartais būna išverstos skirtingai (na, čia jau akmuo į vertėjų pusę), pvz., tame pačiame rozmarinų šampūne: angliškai "Fragrance (Parfum)", kas ir paprastose kosmetikos priemonėse reiškia "kvapiąsias medžiagas, kvepalus", bet tikrai ne pirma reikšmė natūralūs eteriniai aliejai, kas būtent taip vokiškai "Mischung natürlicher ätherischer Öle" - jau tiksliai ir aiškiai... Todėl žmonės ir klaidinami... Beje, tos pačios Weledos yra dalis tikrai natūralios ir ekologiškos, bet yra ir su kenksmingomis medžiagomis...
Papildyta:
QUOTE(sliver @ 2009 01 31, 22:35)
Papildyta:
Aš prašiau... Merginos, kurios naudojat, gal galit brūkštelti, kaip ji naudojasi, ar gerai dengia, kokiai odai tinka... Ir gal keletą firmų...
Beje, kunigunda, lyg rašei, kad naudoji kakavos sviestą (ar nesumaišiau ), kur jo būna įsigyti?
Ačiū
QUOTE(jolie23 @ 2009 01 31, 22:30)
Tikrai įdomi diskusija... Jau čia seniai buvo, bet negaliu nutylėt... Dėl sudedamųjų dalių... KAdangi pati esu natūralios kosmetikos mėgėja (nes tikrai geriau tinka), tai stengiuosi naudoti ją... Nusipirkau Weledos rozmarinų šampūną (Vokietijoj, nes čia gyvenu), sumąstau panagrinėti sudėtį, perskaitau vokiškai - ok, tada apsuku pakuotę ir paskaitau angliškai... Angliškame aprašyme trimis sudėtinėmis dalimis daugiau...
Pirmiausia niekada neziuriu jokiu ten anglisku ar lietuvisku vertimu, o ziuriu originalia sudeti, kurios deja, bet negali gamintojas, bent jau ES nerasyti. Del vertimu -taip, tikrai gali buti vertimo klaidos, nes ne visos vertejos kompetentingos, bet ar tai tikrai yra pirkeju apgaudinejimas? Kitas dalykas - kartais po lotynisku pavadinimu slypi keletas pavadinimu uzsienio kalba - na taip jau yra -tad nieko cia baisaus, jei ju skiacius didesnis- tai nereiskia skirtingos sudeties.
Taip, weledos tik dalis produktu yra sertifikuoti. Tai kad nelabai rasoma sudetyje eteriniai aliejai, bet rasoma parfum ir salia zvaigzdute su paaiskinimu, kad is EA ar pan., jei nera tokio zymejimo -tai tada kvapas greiciausiai nera naturalios kilmes.
Papildyta:
QUOTE(jolie23 @ 2009 01 31, 22:35)
Beje, kunigunda, lyg rašei, kad naudoji kakavos sviestą (ar nesumaišiau ), kur jo būna įsigyti?
Ačiū
Ačiū
Siuo sveistu turetu pradeti prekiauti KN - tikrai nerealus sviestas. Kaina gan nemaza 27 lt 50 gr., bet jei turi draugu UK -tai jie galetu tau jo parvezti ir pigiau
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 01 31, 23:39)
Siuo sveistu turetu pradeti prekiauti KN - tikrai nerealus sviestas. Kaina gan nemaza 27 lt 50 gr., bet jei turi draugu UK -tai jie galetu tau jo parvezti ir pigiau
Dėl tų sudėčių, tai vėliau išrašysiu, dabar truputį neturiu laiko knistis, bet tikrai pažadu..
O gal žinai, ar to sviesto būtų vokiečiuose? Gal kokia firmelę? Galvoju, gal Hamburge kokioj pardėj.. O tas sviestas tai, kaip supratau, yra valgomas? Per teliką mačiau, kad vienas virėjas, gamindamas šokoladą, tirpdė kakavos sviestą...
Beje, nustebau palyginus lietuviškas ir vokiškas to šampūno kainas - pagal vokišką išeina 15 litų O pagal poveikį tai šampūnas man kol kas patinka, bent jau pleiskanos dingo...
QUOTE(jolie23 @ 2009 01 31, 22:35)
Aš prašiau... Merginos, kurios naudojat, gal galit brūkštelti, kaip ji naudojasi, ar gerai dengia, kokiai odai tinka... Ir gal keletą firmų...
dekoratyvines kosmetikos skiltyje yra tema apie mineraline kosmetika,ten daug info,pasiskaitykit
taip, aš savo pasakymų neišsižadu - sveikiausia yra nenaudoti nieko, kas ant medžių neauga. Suapvalint tai kaip nuodus vėl jūsų fantazijos padariniai. Jei čia argumentas, kad neuždrausta ir pan., tai daug kas neuždrausta. Kunigunda, man jūsų nuomonė neįdomi. Man neįdomi nuomonė žmogaus, kuriam visi, kas nebaigė universiteto, neperskaitė visų žinomų knygų apie aromaterapiją, neturi vaikų, turi kitokį požiūrį negu jūs ir žavisi alternatyviomis gyvensenomis, yra durni. Gal į parašą įsimest, kad nustotumėt sau leist svarstyt apie tokius asmeninius žmonių dalykus?
Dėl to šampūno tai nebaigiau istorijos, nes pagalvojau, kad su savimi kalbuosi, nes tik kunigunda putojosi, o daugiau lyg nieko nebuvo. Buvo taip. Ant mano šampūno buvo užrašyta, kad 98, kažkiek yra natūralu, o ant lietuviško kitaip ir sudėtis buvo kitokia. Aš ir paklausiau, kaip taip gali būti, kad lietuviškai užrašyta tik natūralu ir daugiau nieko. Tai buvo didžiulis kriminalas, kaip aš galėjau pasakyti blogą žodį ant ecocert kunigundai matant ir kaip daugelis, kurie jai užkliūva, likau beraštė ir kitokia. kunigunda pati susimilinot, o paskui mane logikos klaidoms kaltinat. Paskui pažiūrėjau, kad ant naujo mano šampūno yra jau lietuvišką aprašymą atitinkanti sudėtis ir pasakiau salės padėjėjai apie tai, kaip man buvo. Ji sakė, kad būna, ne tą užklijuoja ir nepradėjo man nei akių draskyt, nei plėšytis, tik pasakė, kad ji salės konsultantė ir aš galiu kažkur kreiptis. Nesikreipiau.
Dėl kosmetikos natūralumo aplamai buvo kita kalba, kuri nebuvo diskusija ir aš ją galėčiau tęst, nors pati taip negyvenu, bet man ta idėja patinka. Galėčiau papasakot, bet čia turbūt nėra reikalo, tai daugiau gyvensena sodyboj, toli nuo miesto, su galimybe daug ką užsiaugint. Toks visiškai žalias gyvenimas, kurį aš minėjau, bet tai tik tolerantiškiem suprast.
Dėl mineralinės pudros, tai nors ir vangiai parašiau, nes esu pavargus, bet mane ji tikrai sudomino. Jei čia niekas nepasakys nieko daugiau, pati nueisiu į parduotuvę, paskaitysiu sudėtį, jei gera bus išbandysiu ir parašysiu kaip kas. Gal kas žino į kurią parduotuvę eit?
Dėl to šampūno tai nebaigiau istorijos, nes pagalvojau, kad su savimi kalbuosi, nes tik kunigunda putojosi, o daugiau lyg nieko nebuvo. Buvo taip. Ant mano šampūno buvo užrašyta, kad 98, kažkiek yra natūralu, o ant lietuviško kitaip ir sudėtis buvo kitokia. Aš ir paklausiau, kaip taip gali būti, kad lietuviškai užrašyta tik natūralu ir daugiau nieko. Tai buvo didžiulis kriminalas, kaip aš galėjau pasakyti blogą žodį ant ecocert kunigundai matant ir kaip daugelis, kurie jai užkliūva, likau beraštė ir kitokia. kunigunda pati susimilinot, o paskui mane logikos klaidoms kaltinat. Paskui pažiūrėjau, kad ant naujo mano šampūno yra jau lietuvišką aprašymą atitinkanti sudėtis ir pasakiau salės padėjėjai apie tai, kaip man buvo. Ji sakė, kad būna, ne tą užklijuoja ir nepradėjo man nei akių draskyt, nei plėšytis, tik pasakė, kad ji salės konsultantė ir aš galiu kažkur kreiptis. Nesikreipiau.
Dėl kosmetikos natūralumo aplamai buvo kita kalba, kuri nebuvo diskusija ir aš ją galėčiau tęst, nors pati taip negyvenu, bet man ta idėja patinka. Galėčiau papasakot, bet čia turbūt nėra reikalo, tai daugiau gyvensena sodyboj, toli nuo miesto, su galimybe daug ką užsiaugint. Toks visiškai žalias gyvenimas, kurį aš minėjau, bet tai tik tolerantiškiem suprast.
Dėl mineralinės pudros, tai nors ir vangiai parašiau, nes esu pavargus, bet mane ji tikrai sudomino. Jei čia niekas nepasakys nieko daugiau, pati nueisiu į parduotuvę, paskaitysiu sudėtį, jei gera bus išbandysiu ir parašysiu kaip kas. Gal kas žino į kurią parduotuvę eit?