Įkraunama...
Įkraunama...

kosmetika kenkia!

QUOTE(sliver @ 2008 12 05, 20:39)
Nėra kenksmingi. Lyginat su kitais šampūnais šitas nėra kenksmingas, bet ne iš muilo jis padarytas  doh.gif
Priklauso nuo to, koks organizmas. Jei organizmas visai švarus, nėra sveika naudoti šampūną aplamai. Yra visokių alternatyvų, bet apie jas nelabai ką žinau ir jų neverta naudoti jei organizmas nėra visai švarus. Jei duotumėt kokiam nuo civilizacijos atsiskyrusiam žmogui išsiplauti galvą tuo šampūnu, jis pajaustų visą chemiją jame, manau, bet lyginant su kitais, jis yra sveikesnis.
Štai kokia sudėtis yra ant indelio, užklijuota, lietuvių kalba:
Sudėtis:
vanduo, alijošiaus gelis, kokosų ir kukurūzų cukraus muilai, augalinis glicerinas, citrinų rūgštis, eterinis maloniųjų pelarginijų aliejus, damasko rožių ir jazminų žiedų ekstraktas. Daugiau nieko!

Anglų kalba sudėtis jau kitokia. Tai man yra neaišku.

o kokia anglu kalba sudetis parasyta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 05 gruodžio 2008 - 19:43
QUOTE(sliver @ 2008 12 05, 19:13)
Parašiau nėra kenksmingų medžiagų. Nėra. Ką pacitavot? Parašyta lietuvių kalba palmių ar kažkoks muilas. Muilas anglų kalba yra soap. Sudėtyje anglų kalba be muilo yra chem. junginių. Ar tos medžiagos yra kenksmingos, čia jau kita kalba, bet parašyti skirtingi dalykai ar klystu?
Nėra sveikų šampūnų. Švariam organizmui bet kuris šampūnas daro įtaką.

pati nusikalbejai, o dabar bandai issukti uodega, tik nelabai sekmingai g.gif
doh.gif nu bet tu nereali, kur tu ten matai INCI anglu kalba? tai kodel nesikabini prie Aqua-juk anglu kalba tai yra water. Ant mano sampuno sudetis tiek anglu kalba, tiek lotynu, tiek prancuzu kalba sutampa 100 %. ir tavo muilas angliskai ir vadinasi soap (coconut and corn sugar soap)- ko tau dar reikia? pran. - huile de coco et de glucose de mais saponifiee.

gal moksliniu straipsniu pagrindimui, kur parasyta, kad 100 % naturalus (siu sampunu visi ingridienatai yra tik is naturaliu medziagu )sampunas kenkia ir kaip kenkia sveikam organizmui, nes kitaip -palaikysiu tai tavo kliedesiais doh.gif

Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 12 05, 21:32)
pati nusikalbejai, o dabar bandai issukti uodega, tik nelabai sekmingai  g.gif
doh.gif nu bet tu nereali, kur tu ten matai INCI anglu kalba? tai kodel nesikabini prie Aqua-juk anglu kalba tai yra water. Ant mano sampuno sudetis tiek anglu kalba, tiek lotynu, tiek prancuzu kalba sutampa 100 %. ir tavo muilas angliskai ir vadinasi soap (coconut and corn sugar soap)- ko tau dar reikia? pran. - huile de coco et de glucose de mais saponifiee.

gal moksliniu straipsniu pagrindimui, kur parasyta, kad 100 % naturalus (siu sampunu visi ingridienatai yra tik is naturaliu medziagu )sampunas kenkia ir kaip kenkia sveikam organizmui, nes kitaip -palaikysiu tai tavo kliedesiais  doh.gif

Tikriausiai nelaikėt to šampūno rankose, nes sudėtys tenai yra kitokios. Apie in cl nieko neminėjau. Juk sakau gražia lietuviška kalba, kad kitokios sudėtys. Kitokios. Ne išverstos, o kitokios. Ne tokios pačios, suprantat? Skirtingos? Aplamai rašiau ne asmeniškai jums, o i forumą, bet matau, kad mėgstat veltis į asmeniškumus. Kai nusipirksit tą šampūną, paimsit į rankas, perskaitysit tai, ką aš perskaičiau ir pamatysit. Aplamai, tai aš uždaviau klausimą. Galit parašyt privačiai, jei nesugebat susilaikyt ir normaliai diskutuot.

Dėl straipsnių, trumpai tiek galiu pasakyt. Mažai tyrimų yra atlikta siekiant išaiškinti visišką natūralumą. Jei koks nors produktas neištirpina savyje skutimosi peiliuko kaip cola, jis jau yra sveikesnis negu dauguma. Pagal dabartinius priimtus standartus dalis priemonių, sukeliančių vėžį, nekalbant apie sudirgimus yra sveikos. Yra atlikta tyrimų, bet pagal standartus kenksmingumas neviršija normų. Amerikoj buvo atlikti vandens tyrimai (vandens, o ne šampūno), kur buvo rasta ne tik sunkiųjų metalų, bet ir teršalų, psichotropinių medžiagų. Tas vanduo yra pripažintas galimu gerti. Ko tada verti yra tyrimai? Didelė dalis jų yra publikuojama mažai daliai žmonių. Manau, tai yra palikta asmeninėm žmogaus pažiūrom. Natūralus yra natūralus, toks kuris padarytas iš visai natūralių medžiagų. Nėra dabar šampūno, kuris būtų iš visai 100 proc. natūralių medžiagų, niekur tai nėra parašytą. Jos perdirbtos. Jei šampūnai būtų natūralūs, juos būtų galima gerti. Yra priemonė, tikriausiai vadinasi ToC ar pan., kurią šunys laka. Neužtenka vien perskaityti kas užrašyta, reikia ir įsitikinti pačioms. Galit pabandyt duot gyvūnui pauostyt savo kosmetikos, pabandyt užpilt ant gėlių ir pamatysit, koks tai natūralumas. Galit pačios pabandyt atlikt tokius savo tyrimus ir niekas jūsų nemulkins.

Atsakyti
QUOTE(sliver @ 2008 12 06, 10:57)
Tikriausiai nelaikėt to šampūno rankose, nes sudėtys tenai yra kitokios.

nera cia jokiu asmeniskumu, tiesiog tema apie tai jog kosmetika kenkia - ir kai darai tokius nepagristus teiginius - negaliu tyleti
didzioji musu dauguma turi tuos sampunus ir mes skaitome sudetis - problemu del neatitikimu yra kile tik toms, kurios nemoka skaityti sudeciu doh.gif
as turiu sampuna su ruduoju cukrum, stai tokia yra sudetis INCI user posted image, -ji ir tavo sampune is esmes turi sutapti iskyrus ten tuos eterinius aliejus
lietuviskas vertimas user posted image, o cia kitomis kalbomis user posted image

ir uzrasas user posted image , kad sampunas is 100 % naturaliu medziagu, o jei laikai tai melu tai kodel tokia hiper naturaliste budama ji perki (jei tau atrodo, kad tave apgaudineja -tai eini ir grazini produkta, o dar priedo parasai skunda VAT, kad tavo ir kitu teises yra taip ziauriai pazeidinejamos,- bent jau as visad taip darau. tuo tarpu tu pati puikiai supranti, kad ganetinai viska hiperbolizuoji ir nieko nelaimetum schmoll.gif )? Jei as si sampuna laikyciau nesveiku -tai net uz dyka jo neimaciau. Labai gaila zmoniu, kurie negyvena pagal isitikinimus -tik liezuviu mala doh.gif

ar kartais nesi viena is tu ,kurios nieko nevalgo, negeria ir gyvos vien tik saules energija g.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 12 06, 16:21)
Jei as si sampuna laikyciau nesveiku -tai net uz dyka jo neimaciau. Labai gaila zmoniu, kurie negyvena pagal isitikinimus -tik liezuviu mala  doh.gif

ar kartais nesi viena is tu ,kurios nieko nevalgo, negeria ir gyvos vien tik saules energija  g.gif

blink.gif blink.gif blink.gif raminkis, mis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 06 gruodžio 2008 - 18:01
QUOTE(nep @ 2008 12 06, 17:57)
blink.gif  blink.gif  blink.gif raminkis

kas tu tokia, kad mane ramintum blink.gif
Atsakyti
Neperskaitau aš to, ką nufotografavot, bent man liejasi.
Savo įsitikinimų aš čia neišdėsčiau, nes tema ne apie mane, nors jūs ją padarėt apie mane.
Tiek norėjau pasakyt, kad pas mane nesutampa anglų ir lietuvių užrašas. Yra keliom sudėtinėm dalim daugiau.
Dėl kenkimo šampūnų, tai vis teik iš jūsų jokių argumentų neišgirdau. Esant švariam organizmui, šampūnai daro įtaką. Natūralios kilmės medžiagos yra perdirbtos. Nei jūs žinot, kaip aš gyvenu, nei ką.
Yra galimybė gyvenant sodyboje, nenaudoti šampūno, nei kokios chemijos, būti gyvai 95 proc. savo išaugintu maistu ir šaltinio vandeniu. Kada pasakiau, kad esu ar nesu tokia natūralistė? Jei esu, tai ką tada?
Šitoje temoje dėka jūsų neliko jokios diskusijos, todėl aš iš jos pasitraukiu. Čia kaip buliui raudonu skuduru.
Jei ką, tema apie namines grožio priemones dar kol kas yra normali diskusija, ten ir būsiu, jei kam klausimų. O jūs galit man privačiai rašyt, jei dar norit.
Atsakyti
unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eveliina: 06 gruodžio 2008 - 20:14
Tiksliai, gi galima paspaust ant paveikslo. doh.gif doh.gif doh.gif pamiršau.
Pas jus šampūne neparašyta, o pas mane yra guar polysaccharide. Guar yra padarytas iš citrinos sulčių ar kokosų? Su šituo produktų, kiek žinau, yra dirbama su pirštinėmis, jei jis būtų gautas bandymams. Ar yra pagrindas tada rašyti tokie ir kitokie muilai, citrinos rugštis ir et. aliejai ir daugiau nieko? Aš manau, kad nėra, tai labai neetiška.
Atsakyti
Dometis rinkos mums siulomais produktais yra butina. Taciau nereikia visko suabsoliutinti ir perlenkti lazdos. Nera abejoniu, kad dideli tam tikru medziagu kiekiai gali tureti itakos ivairiems susirgimams (veziui, mutacijoms, alergijoms etc). Taciau taip pat nereiketu isivaizduoti, jog visa sintetika vienareiksmiskai kenkia, o augalai ir ivairus ju produktai (aliejai, ekstaktai ir kt.) neturi salutinio poveikio ir yra visiskai nepavojingi.

Medicina megdzioja gamta, o gamta irgi sudaryta is cheminiu medziagu. Augalai irgi turi salutini poveiki: gali kimsti poras, alergizuoti, sukelti ivairias ligas. Riktis reikia su protu, ir visada atminti, kad mes labai mazai dar zinome apie gamta, ir kad mokslas zmogaus organizmo galutinai neistyre.

Nusiraminkim ir ieskokim vidurio kelio.
Atsakyti
QUOTE(Mojito @ 2007 07 17, 21:34)
gera tema, saunus sarasas brudu, bet as ir toliau naudosiu ir galvosiu, kad tik grazeju nuo savo kosmetikos...viena karta zmogus gyveni...kazkur skaiciau apie viena senuka 80- meti, kurio organizmas buvo kaip kudikelio sveikas ir galejo gyventi dar simta metu, bet uzsimuse su banglente..taip kad as gyvenu sia diena ir dziaugiuosi....

Gaila, neatsimenu niekaip pavardės, bet jūsų paminėtas senukas buvo vienas žymiausių vegetarų, parašęs knygų apie vegetarizmą, ir praktikavo itin sveiką gyvenimo būdą. Tad kas jau kas, o tas senukas tikrai negyveno vien šia diena mirksiukas.gif 4u.gif

Mano teta jau daugelį metų praktikuoja vegetarizmą, sveiką gyvenimo būdą, VISADA skaitė ir skaito tiek maisto produktų, tiek kosmetikos sudėtis. Naudoja pagrinde natūralią kosmetiką. Anksčiau mes iš jos pasišaipydavom, kad ji visas sudėtis su sąrašiuku tikrina, bet dabar, kai jai virš 40, o atrodo bent 10 metų jaunesnė, tai jau taip smarkiai juokas neima smile.gif

aš pati prisibandžiau tų sintetinių kosmetikų daugybę, ir brangių, ir nelabai. O odos būklė tik blogėjo, sausėjo baisiai, bėrė ir visos kitos bėdos. Galų gale, trūko kantrybė, ir vietoj sintetinio veido prausiklio nusipirkau ekologišką, natūralų alyvuogių muilą. Oda sausėja žymiai mažiau. Pradėjau jį naudot ir vietoj dušo žele, tai išsimaudžius nebereikia skubiai tepti kokio kremo, nes oda nebeišsausėja kaip anksčiau (iki perštėjimo ir skilinėjimo). Veidui jau naudoju natūralesnę kosmetiką, nors deja porą blogiečių dar radau sudėtyje, ir oda tikrai gerėja. Dabar nėra galimybės mest lauk visą brangią turimą kosmetiką, bet ateityje ketinu rinktis tik visiškai natūralią kosmetiką, ir mintis namie gamintis kremus ar balzamus man neatrodo juokinga.
Oda vis dėl to yra didžiausias organas. Kas, kad vienoje priemonėje tų visų SLS ir parabenų yra nedaug? Bet jei naudoji pienelį, prausiklį, toniką, kremą, dantų pastą, lūpų balzamą, šampūną, kondicionierių, dušo želę, kremus kūnui ir dekoratyvinę kosmetiką, o visur po truputį brudo, tai ne taip jau mažai jo tenka doh.gif
oi, kiek daug prirašiau doh.gif ot "zanūda"... sorry 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kusachius @ 2009 01 18, 03:03)
Gaila, neatsimenu niekaip pavardės,

Bregas ax.gif
Atsakyti