Sveikos
as irgi ieskausi sau naturalios kosmetikos, ir ne tik. Gal netgi patarimu, nes esu per 17 metu tiek prisigadinusi, kad jau esu linkusi netgi geriau nieko nevartoti. Kai buvau apie 15-20metu, mano oda buvo labai riebi, inkstiruota, tai visa kova buvo nukreipta pries tuos spuogus, deja, oda tik dar labiau riebalavosi ir po kiekvieno sausinimo ir valymo ivairiausiom priemonem ir kaukemis, rezultatas nulinis, o gal net atvirkstinis. Esu turbut isbandziusi visas linijas, buvusias tuo metu prekyboje. Veliau meciausi i odos drekinima. Patare kosmetologe ir buvau nudziugusi, kad radau sau tinkamas priemones. Deja, jos buvo kaip paslepto veikimo bomba. Is pradziu oda lyg ir pagerejo. Pasidare svaresne, lygi, bet po kurio laiko ji daresi vis labiau dehidratuota. Na atrodo vyresne, poreta ir netekusi elastingumo. Niekaip nesuvokiau, kodel taip yra. Vengiau visokiu riebiu kremu, nes jie kemsa poras, bet kodel nuo drekinamuju mano odos bukle is tikro tik blogeja? Budavo nusiperki kremuka, pabandai, atrodo visai neblogas, uzsitepus oda pastebinai pasviezeja, bet vakare, kai nusiprausi, atrandi, kad ji atrodo dar prasciau nei buvo. Is karto to pastebeti negali. Tik pavartojus ilga laika. Keiti krema, ieskai naujo, kuris gal but tinka mano odai. Per paskutinis dvejus metus oda tiesiog akyse suseno kokia 10 metu..
O kai nete radau visokiausiu nuomoniu apie glycerinus, lanolinus ir visokius kitokius siuolaikines kosmetikos komponentus staiga supratau, kad esu eiline reklamos auka, kuri nieko nesupranta apie sintetines medziagas ir renkasi priemones (tikrai ne pigiausias) pagal aprasymus- naturaliai drekina, maitina suteikia odai sveiko svytejimo ir pan... Kuo gudriau suformuluotas aprasymas, paminint kazkokias ypatingas medziagas, tuo brangesne kosmetika. O is tikro tai tas pats sintetinis "Sudas" tik graziai apipavidalintas, sudetas i grazia pakuote, skaniai kvepia, maloniai tepasi......
Nebuvau jaunysteje niekam nei alergiska, nei jautri. Dabar turiu jautria ir problemiska varganai atrodancia oda. Ir visa tai tikrai ne del amziaus ar blogu gyvenimo salygu ar maisto. O man dar nera 40. Tai va, juokas juokais, siuo metu prausiuosi tik vandeniu ar ramuneliu nuoviru, savaitgali stengiuosi is viso jokiu kremu netepti, duodu odai pailset. Ir ieskausi naturaliu veiksmingu priemoniu. Nu tikrai ilgai netempsiu cia nuovirus gamintis, bet siuo metu tikrai neketinu toliau tepti ant odos glicerino, parafino, lanolino, molio ir visokiu kitokiu drekinamuju triuku, kurie uzsitepus suteikia apgaulinga poveiki, o is tikro zaloja oda ir visa organizma. Apmaudu, kad siais laikais tenka tapti vos ne visose srityse ekspertu, kad neapsigautum ir isigytum kokybiska priemone.
Taip kad kreipiuosi i skeptikes, kurios cia juokiates is liaudisku priemoniu. O ka daryti, kai esi nudeges ir nezinai, kuo pasitiketi? Siuo metu viskas yra taip komerciska, medicina pirmoje eileje, taip kad nenuostabu, kad kosmetikoje tiek daug "pudros", kuri maskuoja nieko neismananciam pirkejui etiketemis "naturalus", "ekologiskas", \'naturaliai identiskas" gryna chemija, kuri kaip bebutu gaila kenkia.